Fuentes werkte ook met voetballers en tennissers

Dopingarts Eufemiano Fuentes heeft, zoals al eerder werd aangenomen, niet alleen met wielrenners gewerkt. "In 2006 werkte ik met mensen uit diverse takken van sport. Voetballers, atleten, wielrenners, boksers en tennissers. Ik hielp ze fitter te worden", verklaarde de hoofdverdachte tijdens de rechtszaak in het dopingschandaal Operacion Puerto. Om welke sporters het gaat, komt mogelijk nooit aan het licht.

Antidopingorganisatie WADA krijgt van de Spaanse justitie geen toestemming om de computer van Fuentes als bewijs te gebruiken. De privacy van de dokter zou daarmee te veel worden geschonden, bepaalde de onderzoeksrechter. Bij een inval in de praktijk van Fuentes werden in 2006 tientallen bloedzakken gevonden. Deze waren voorzien van codenamen om de sporters te beschermen.

Wielrenners als Jan Ullrich en Ivan Basso werden ontmaskerd en kregen een schorsing. Ook Thomas Dekker behoorde tot de klantenkring van de voormalige gynaecoloog. Het proces duurt vermoedelijk tot half maart. Fuentes heeft het geluk dat Spanje in 2006 nog geen antidopingwetgeving had. Wel kan hij worden gestraft voor het in gevaar brengen van de gezondheid van zijn klanten.