Apple iPhone 5S-productie begint al in Q1 2013

Volgens een Chinese site is Apple klaar met het opzetten van de proef-productie van het nieuwe model en kan het volgende maand beginnen. De site heeft echter verder geen details van wat de nieuwe features kunnen zijn.

De Commercial Times schat dat de commerciële productie, van vermoedelijke de iPhone 5S, mogelijk al in het eerste kwartaal van 2013 begint. Dit is echter zeer snel aangezien de Apple iPhone 5 pas op 29 september in de verkoop ging. Wat wel opvalt is dat er nu al rapporten zijn verschenen, die melden dat de productie van een nieuwe versie binnen een maand aan zal vangen en de verkoop volgend jaar van start gaat.

“Door de lage opbrengsttarieven in de productie van de iPhone 5, heeft Apple de certificeringsprocessen voor onderdelen en componenten voor de iPhone 5S versneld”, aldus DigiTimes.

Naast speculaties van de iPhone 5S komt het niet als verrassing dat Apple waarschijnlijk ook al bezig aan een nieuwe versie van de iPad die zeer waarschijnlijk een kwartaal later zal verschijnen dan de iPhone 5S, 'omdat de beeldschermresolutie van de nieuwste versie van iPad lager uit is gevallen dan verwacht', aldus de krant.
 
“De industrie was verbaasd over hoe snel de iPad 4 kwam na de 3, maar dat was om vooral om de bovenste lijn producten uit te rusten met dezelfde connector”, zei Luke Peters, redacteur van T3 magazine.

Aangezien dit nu enkel nog om geruchten gaat, is de verwachting dat het zeker nog 6 tot 7 maanden duurt voordat we een lancering van een nieuwe versie zullen zien.

Iphone5