Barcelona hard onderuit tegen Chivas

Voetbalgrootmacht Barcelona heeft in Miami een forse nederlaag geleden in een vriendschappelijke wedstrijd. De Mexicaanse club Chivas won met 4-1. Marco Fabian was de uitblinker met twee doelpunten.

De Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League ging nog wel de rust in met een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft moest de Catalaanse club vier tegentreffers incasseren. Liefst 70.000 toeschouwers in het Sun Life Stadium waren getuige. Het beste team van Europa had weliswaar veel tweede keus op het veld staan, maar stelde wel sterren als Gerard Piqué, David Villa en Xavi op.

In de tweede helft, waarin het onheil plaatsvond, waren die drie grote namen vervangen door de min of meer gelijkwaardige Andrés Iniesta, Pedro en Sergio Busquets. Lionel Messi en Ibrahim Afellay misten de oefenwedstrijd tegen Chivas in verband met blessures.