Vrouwen faken orgasme uit onzekerheid en angst

Maar liefst 60 procent van de vrouwen faket wel eens een orgasme. Zij doen dit echter niet, zoals vaak wordt gedacht, om hun partner te plezieren. Nee, de dames doen dit uit angst voor intimiteit en onzekerheid.

De Temple University in Pennsylvania heeft 366 vrouwen tussen de 18 en 32 jaar, die eerder hebben aangegeven wel eens een orgasme te faken, gevraagd naar de reden van het bedotten van hun sekspartner. De ondervraagde neppers vertelden de onderzoekers dat ze het niet deden om hun partner luidruchtig te bedanken voor de neuk- of befbeurt.

Het gros van de kreuners heeft aangegeven dat ze dit doen uit angst voor intimiteit. Ook uit onzekerheid hoe hun lichaam reageert op de vrijpartij werd vaak als reden genoemd. Enkele vrouwen willen met hun neporgasme echter aangeven dat er wat hen betreft wel een eind mag komen aan de vrijpartij.

Desondanks heeft een klein deel van de ondervraagden aangegeven dat ze een orgasme faken om hun eigen genot te vergroten. En dat werkt nog ook, verklaart onderzoekster Erin Cooper: "Het kleine aantal vrouwen die een orgasme faken om hun eigen plezier te verhogen, hebben eigenlijk een hoger niveau van seksuele bevrediging."