Coldplay-fans zijn het preutst

Fan van Coldplay en nog vrijgezel? Dan kun je je condooms thuislaten bij een eventuele eerste afspraak. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat fans van deze Britse band het minst vaak seks hebben tijdens de eerste date.

Website tastebuds.fm heeft leden het hemd van het lijf gevraagd over hun seksgewoontes. De uitkomst, gekoppeld aan hun muzieksmaak, moet het mogelijk maken om een geschikte partner te vinden. Ook moeten de gebruikers invullen hoe ver ze willen gaan op een eerste afspraakje. De keuzemogelijkheden zijn beperkt tot  'ik wil enkel wat babbelen', 'misschien een kus' en 'ik zou all the way gaan'.

De keuzes worden vervolgens gelinkt aan de muzieksmaak van de desbetreffende persoon. Hieruit is naar voren gekomen dat Coldplay-fans de minste kans hebben om tijdens de eerste date van bil te gaan. Fans van Nirvana en Metallica zijn een stuk beter af. Zij raggen zich echt helemaal rul tijdens een eerste afspraakje.

Niet alleen liefhebbers van Coldplay komen er bekaaid vanaf. Ook fans van Adele, Lady Gaga, Katy Perry en Kings of Leon zijn aangewezen op het betere handwerk. Fans van Metallica, Linkin Park, Kanye West en Gorillaz neuken zich bij de eerste date juist vaak een slag in de rondte.