PSN back in business

Na welgeteld 24 dagen lijkt er een einde te komen aan het grote PSN-debacle van de afgelopen weken. Sinds vandaag heeft Sony een groot deel van de functionaliteit van PSN weer opgestart, dus we kunnen Fifa 11, Battlefield Bad Company 2 en Call of Duty: Black Ops weer uit de kast trekken.

Kaz Hirai, president van Sony heeft in onderstaande video wederom zijn excuses aangeboden over de problemen met het PlayStation Network. In de video legt hij uit dat in de komende tijd steeds meer functies van het PSN weer online zullen komen. Zo is het al wel mogelijk om te chatten, te gamen en services als Netflix te gebruiken maar zullen we op het gebruik van de PS Store nog even moeten wachten.

Zodra mensen het Playstation Network op gaan moeten ze een nieuw wachtwoord instellen. Daarnaast is de beveiliging bij Sony verbeterd zodat persoonlijke gegevens beter beveiligd zijn. Gamers krijgen verder compensatie in de vorm van het Welcome Back-programma waarvan de details binnenkort bekend worden gemaakt.