Sony onzeker of je ooit je PSN-ID zal kunnen wijzigen

Shuhei Yoshida, topman van SCE Worldwide Studios, heeft de (on)waarschijnlijkheid van het kunnen wijzigen van PlayStation Network ID's besproken. Op het Twitter-account van PlayStation France werd een filmpje gepost waarin Yoshida ingaat op een fan-vraag inzake de kwestie.

"Wanneer? Ik wou dat ik het wist. We weten allemaal dat heel veel mensen deze feature graag zouden zien. Onze engineers zijn al geruime tijd aan het kijken naar mogelijkheden omtrent het veranderen van een PSN ID, maar tot op de dag van vandaag zijn we onzeker of het überhaupt mogelijk is. Hopelijk kunnen we deze feature in de toekomst toch bieden", aldus Yoshida. 

Een paar dagen geleden vroeg Sony in een enquête nog van de community welke features zij belangrijk vinden. Een veelgenoemde feature in de enquête was het kunnen veranderen van je PSN ID. In de vragenlijst werd eveneens gevraagd wanneer gamers een nieuwe grote systeemupdate verwachten, en of dat nog in 2015 of pas in 2017 of later zou moeten zijn. Afgelopen september kwam een grote update uit voor het PlayStation 4-besturingssysteem. In die update kwamen nieuwe mogelijkheden beschikbaar, zoals het kunnen delen van video's op Twitter, interface-aanpassingen voor streamen naar YouTube en een verhoging in online-opslag, van 1GB naar 10GB.