PSN-downtime kost Capcom honderdduizenden euro's

Dat een platgelegd netwerk niet alleen voor ons gamers vervelend is blijkt uit een statement dat Capcom vandaag naar buiten heeft gebracht. Het bedrijf claimt dat ze honderdduizenden dollars verlies draaien nu gamers geen content en spellen meer kunnen kopen via het netwerk van Sony. Geld dat o.a. bedoeld was voor ontwikkeling en productie van nieuwe spellen.

Senior Vice President Christian Svensson had het volgende te vertellen over PSN-gate:
"In short, the hackers appear to be trying to 'punish' Sony for some perceived injustice. They've been effective in that I suppose. But they're also punishing millions of other consumers and businesses which makes it impossible to be sympathetic to their 'cause'".

Een bijkomend probleem is dat sommige aangekochte spellen in zijn geheel niet werken. Door de ingebouwde DRM in bepaalde spellen, waaronder Bionic Commando Rearmed 2, is bij het spelen van het spel een connectie met PSN noodzakelijk. Geen PSN betekent geen spel.

Svensson zegt zelf ook nog dat hij als gamer flink baalt dat hij zijn dagelijkse dosis online PS3 games niet binnenkrijgt. PSN is, volgens de laatste berichtgeving van Sony, eind mei weer volledig inzetbaar.