Schumacher vindt plezier in racen terug

Michael Schumacher was na de slecht verlopen Grand Prix van Turkije het plezier in het racen even kwijt, maar heeft dit vijf dagen na de race weer teruggevonden. De Duitser werd in Istanbul slechts twaalfde, maar beseft dat de snelheid van de auto goed genoeg was om ruim in de punten te kunnen eindigen.

"Ik was niet gelukkig met mijn weekend in Istanboel. Maar er waren duidelijke signalen dat het team de goede kant op gaat. Dat heeft uiteraard een positieve invloed op mijn motivatie. Het is bemoedigend om te zien dat onze inspanningen worden beloond," zei Schumacher die voor Mercedes Grand Prix uitkomt.

De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 wil in Barcelona daarom zich goed gaan tonen. "Ik heb goede herinneringen aan Spanje en voor mijn gevoel gaat nu het Europese seizoen echt van start. We kennen het Circuit de Catalunya goed van het testen, maar het is interessant om te zien wat het effect zal zijn van KERS, de verstelbare achtervleugel en de Pirelli-banden op een baan waar inhalen altijd lastig is."

Mercedes zal in ieder geval weer wat nieuwe delen mee gaan nemen. "Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Tijdens de wintertests waren we hier al snel en hopelijk kunnen we dat komend weekend vertalen in een goed resultaat. Onze stijgende lijn is duidelijk zichtbaar en er zit nog meer in het vat," meldt teamgenoot Nico Rosberg.