Mercedes GP steunt Schumacher

Mercedes Grand Prix heeft er alle vertrouwen in dat Michael Schumacher binnen afzienbare tijd betere resultaten kan laten zien in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen gaf na de race aan dat hij aan het racen even weinig plezier aan beleefde omdat hij na een botsing met Vitay Petrov weer buiten de punten eindigde.

Omdat Schumacher in 2006 ook al stopte nadat hij er geen plezier meer aan beleefde voeden de geruchten dat op opnieuw zal gaan stoppen. Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug denkt dat de zevenvoudig wereldkampioen door zal gaan. "Als succes uitblijft, barst de kritiek los. Ook voor iemand met de statuur van Michael Schumacher. Ik begrijp ook wel waarom: van Schumacher en Mercedes worden grootste prestaties verwacht. En terecht," zei hij tegen Autosport.

"Als we naar de data kijken, kunnen we concluderen dat er met de snelheid van Michael niet veel mis was. Alleen reed Michael op achterstand omdat hij van voorvleugel moest wisselen. Snelheid is niet waar het om draait, het gaat om resultaten. En als het potentieel er is, komt resultaat vanzelf," ging Haug verder over de race in Turkije van afgelopen weekend. Hij begrijpt wel dat het plezier dan minder wordt. "Ik snap het wel. Alles doen en laten voor een twaalfde plaats aan de finish is ook niet leuk. Vooral omdat hij stukken hoger had kunnen eindigen. We blijven in Michael geloven."