Amoah: "Ik ben een beetje duur voor NAC"

Matthew Amoah vertrekt na dit seizoen waarschijnlijk bij NAC Breda omdat hij de club teveel geld kost. De aanvaller heeft nog een contract tot 2013 bij NAC en is nu bezig aan zijn vierde seizoen.

Door de financiële problemen waar NAC de laatste tijd mee te kampen heeft, lijkt het zeer waarschijnlijk dat Amoah moet vertrekken uit Breda. Hij is net als Leonardo één van de grootverdieners binnen de selectie.

"Het klopt dat ik op dit moment een beetje duur ben voor NAC", zegt Amoah tegen Voetbal International. De speler en zijn zaakwaarnemer bevestigen dat de kans erg groot is dat Amoah volgend seizoen niet meer in Nederland speelt. "Ik heb een clausule in mijn contract dat ik voor een gelimiteerde bedrag weg kan", zegt hij.

"Ik kan me voorstellen dat het voor de club goed is als ik na dit seizoen wegga. Ze kunnen het geld in elk geval heel goed gebruiken. Bovendien ben ik ambitieus al weet ik niet of er nog hele grote clubs op Amoah zitten te wachten. Ik word dit jaar namelijk nog 31. Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad in Nederland, maar ik zou nog wel eens in een lekker warm land willen voetballen."