Supporters NAC willen vier ton inzamelen

Supporters van NAC Breda gaan proberen de club uit het laatste restje financiële zorgen te halen door zelfs 400.000 euro in te zamelen. De club bereikte vrijdagavond een akkoord met diverse sponsors. De geldschieters zullen 1,7 miljoen in NAC steken om het uit de geldproblemen te krijgen. Daarmee blijft er nog een gat over van vier ton. De supporters van de club willen dat geld zelf gaan inzamelen.

Zaterdag kwamen er twintig afgevaardigden bij elkaar om de mogelijkheden te bespreken. "De acties komen op de rit. We gaan een site openen en er komt een bankrekeningnummer waar we alles aan vast hangen. Alles moet nu uitgewerkt worden", zegt Leon Deckers van Fanzine De Rat tegen BN/De Stem.

Deckers realiseert zich dat het geld er nog niet is. "We hangen nog aan de infuuszak, die vier ton moet er de komende weken komen", zegt hij. "Dat geld is van levensbelang. We zullen dat de fans straks tijdens de wedstrijd tegen Groningen (zaterdagavond, red.) op het veld ook duidelijk maken. Dat iedereen zich daar van bewust is, dat het nog penibel is. Het is te vroeg om de polonaise te lopen.''