Babel: "Lekker om weer belangrijk te zijn"

Ryan Babel mocht weer eens negentig minuten spelen voor Liverpool. Hij was direct belangrijk voor de ploeg van trainer Roy Hodgson.

Babel stond maandagavond ineens in de basis voor de wedstrijd tegen Aston Villa. Hij verving Fernando torres wiens vrouw op het punt van bevallen stond. Mede door het bezielende spel van de Nederlands international werd Aston Villa met 3-0 aan de kant gezet.

Babel speelde gedreven. Hij bekroonde zijn basisplaats in de zestiende minuut. Een hoog balletje, weliswaar buitenspel, van Lucas was genoeg voor Babel om uit te halen. Het was zijn eerste doelpunt tijdens zijn eerste basisplaats in de Premier League dit seizoen.

"Ik hoorde een paar uur voor de wedstrijd dat ik zou spelen", vertelde Babel naderhand op de officiële website van Liverpool. "Fernando's omstandigheden waren duidelijk. De trainer gaf mij de voorkeur en daar was ik zeer content mee. Het was lekker om weer negentig minuten te spelen en belangrijk te zijn."

"Natuurlijk was ik blij met mijn doelpunt", vervolgde de aanvaller. "Doelpunten maken geeft altijd een goed gevoel en zelfvertrouwen."