'Celstraf voor Massa als hij Alonso laat passeren'

Formule 1-coureur Felipe Massa riskeert een gevangenisstraf als hij zijn Ferrari-teamgenoot Fernando Alonso zondag opzichtig laat passeren in de Grand Prix van Brazilië. Dat heeft procureur Paulo Castilho van de rechtbank in Sao Paulo laten weten. "Als dat gebeurt, zal hij het circuit in de boeien verlaten", zei Castilho volgens diverse media.

In Brazilië is het bij wet verboden om te frauderen in de sport. Doen sporters dat toch, dan riskeren ze een celstraf van maximaal zes jaar.

Massa's ploeggenoot Alonso is momenteel in een spannende strijd verwikkeld om het wereldkampioenschap en de 29-jarige Braziliaan liet al weten waar mogelijk zijn ploeggenoot te willen helpen. Massa, die zelf al uitgeschakeld is in de strijd om de titel, zat in 2007 al eens in een soortgelijke situatie. Hij liet toen zijn toenmalige teammaat Kimi Räikkönen passeren en de Fin pakte de wereldtitel.

Eerder dit jaar raakte Massa weer in opspraak toen hij bij de Grote Prijs van Duitsland Alonso voorbij liet gaan.

Alonso heeft in het algemeen klassement met nog twee races te gaan elf punten voorsprong op de Australiër Mark Webber en 21 punten op de Brit Lewis Hamilton.