Rutten vindt dat Bouma nu 'veel verder' is

Toen Wilfred Bouma eerder dit seizoen werd uitgenodigd voor Oranje zette PSV-trainer Fred Rutten daar zijn vraagtekens bij. Nu ligt dat anders.

Bouma maakte deel uit van de voorlopige selectie die Bert van Marwijk woensdag naar buiten bracht. Volgens Rutten is zijn pupil 'veel verder' dan ten tijde van de eerste invitatie.

"Hij heeft veel wedstrijden in de benen. Het is een compliment voor Wilfred dat hij alweer in beeld is bij het elitekorps. Als ik hem zie tijdens trainingen en wedstrijden, is het geen probleem voor hem", aldus Rutten in De Telegraaf.

Overigens twijfelt Bouma zelf nog wel, liet hij gisteren na afloop van het duel met Debrecen blijken. "Ik ben weer opgenomen in de voorselectie, maar zal eerst nog contact moeten hebben met de bondscoach", zei de verdediger na afloop tegenover Goal.com. "Voor de rest laat ik me daar nog niet over uit."

"Wat er de vorige keer tussen mij en de bondscoach is besproken, zal nu weer gebeuren. Maar we hebben nog geen contact gehad. Wanneer we een gesprek hebben weet ik nog niet maar dat zal voor 12 november zijn als de definitieve selectie bekend wordt. Ik heb altijd zin in Oranje, maar het heeft niet altijd te maken met zin hebben", aldus Bouma.