Volleybalsters kloppen Cuba wederom

De Nederlandse volleybalsters hebben hun vierde en laatste ontmoeting met Cuba omgezet in winst, waardoor de stand in wedstrijden 3-1 is geworden en ze de DELA Trophy 2010 in ontvangst mochten nemen. In Almere werd het 25-20, 23-25, 26-24, 20-25 en 15-12 voor de vrouwen van Avital Selinger.

Cuba begon goed aan de wedstrijd en creëerde meteen een gat van vijf punten in de eerste set, maar doordat ze wat foutjes maakten kwam Nederland terug in de set en pakte het eerste bedrijf. De tweede set gaf eenzelfde beeld weer, maar nu zorgde Cuba er wel voor dat de stand gelijkgetrokken werd.

Ook in het derde bedrijf nam Cuba een vroege voorsprong, maar Nederland trok de stand gelijk en pakte uiteindelijk uiteindelijk het eerste setpunt. In de vierde set ging het tot 14-14 gelijk op, maar daarna wisten de Cubaanses een gaatjes te slaan en de stand in sets op 2-2 te brengen. Ook in de laatste set ging het lang gelijk op, maar dit keer was het Nederland dat een gaatje sloeg en de wedstrijd wist te pakken.