Ophef in België door curieuze fout tijdens interland

De EK-kwalificatiewedstrijd van begin september tussen België en Duitsland heeft voor ophef gezorgd. Minstens één goal stond niet in het midden.

Volgens diverse Belgische media stond minimaal één doel niet precies in het midden tussen de twee cornervlaggen. De afwijking werd vorige week opgemerkt bij de opbouw van het podium voor de concerten van U2 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Bij de opbouw bleek dat het doel aan de linkerkant van het stadion twintig centimeter te veel naar links stond.

Vermoedelijk is het misgegaan bij het trekken van de kalklijnen. Nicolas Cornu, woordvoerder van de Belgische voetbalbond (KBVB), reageert dat de lijnen worden aangebracht door Stad Brussel, maar dat die door een KBVB-medewerker normaal telkens worden gecontroleerd.

Cornu: "De laatste keer dat de markeringen verdwenen, was tijdens de memorial Ivo Van Damme. De nationale ploeg moest één week later al spelen en we hebben geen tijd gehad voor een controle."

De Rode Duivels verloren het EK-kwalificatieduel met Duitsland door een doelpunt van Miroslav Klose. Was de fout vooraf opgemerkt, dan kon de wedstrijd niet zijn doorgegaan zonder aanpassingen.