Renault F1 hoopt op goede eindsprint

Renault F1 gaat in de laatste races van het seizoen proberen concurrent Mercedes GP voorbij te streven in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs. Op de kalender staan nog vier races en het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel 35 punten.

Robert Kubica haalde gisteren weer een aantal punten voor het team binnen, nadat hij na een ongeplande pitstop toch als zevende over de finish reed. Toch is teambaas Eric Boullier verre van gelukkig. "Wat Robert deed was uiteraard geweldig en schitterend om te zien, maar het was natuurlijk geen goed weekend voor ons", liet hij aan Autosport weten.

"Het resultaat viel tegen en we hebben ook nog eens punten verloren ten opzichte van Mercedes. We waren bovendien ook aanzienlijk minder snel dan we van tevoren verwacht hadden."


Toch houdt men er bij Renault F1 vooralsnog de moed in. "We mogen niet te optimistisch zijn, maar de volgende vier circuits passen als het goed is beter bij onze auto. Er is op die banen namelijk minder downforce nodig en onze bolide doet het - zoals bijvoorbeeld in Spa te zien was - zeer goed in een dergelijke afstelling."

Mocht Renault F1 het voor elkaar krijgen om een eindsprint in te zetten, dan acht Boullier het niet onmogelijk om Mercedes GP in de strijd om de constructeurstitel voorbij te streven. "Ik denk dat het kan", liet hij voorzichtig weten. Daarnaast legde hij de nadruk op twee belangrijke zaken. "Foutloze weekenden, en een beetje geluk."