Neale: "McLaren werkt aan verbetering"

Volgens McLaren zal het nog spannend worden wie er dit jaar wereldkampioen wordt. Met nog zeven Grand Prix te gaan, zijn er namelijk nog vijf coureurs die met de titel aan de haal kunnen gaan. De onderlinge verschillen zijn erg klein. Ondanks de kleine marges moet McLaren goed zijn best gaan doen om nog kampioen te kunnen worden.

Volgens managing director Jonathan Neale wordt daar hard aan gewerkt. "Het is op dit moment erg spannend in het kampioenschap. Wie zijn zaakjes even niet op orde heeft, zakt meteen weg. Dat hebben wij in Hongarije ervaren. Het gat met Ferrari en Red Bull was erg groot. Het gaat nu niet meer alleen om de pure snelheid van de auto, maar ook om de snelheid waarmee teams zichzelf weten te verbeteren. Gezien onze prestaties in Hongarije krijgen wij het zwaar op soortgelijke banen, maar we werken hard aan verbetering voor Singapore."

Het testverbod dat van kracht is is voor McLaren een nadeel. Hierdoor wordt het namelijk erg moeilijk om de wagen te verbeteren. Veranderingen kunnen namelijk pas tijdens de race getest worden. "Daar komt bij dat de vrijheid van de teams de laatste jaren werd beperkt. Steeds minder onderdelen op de auto kunnen het verschil maken ten opzichte van de concurrentie", zegt Neale. "De vloer, zijkant en vleugels van de auto's worden in verhouding steeds belangrijker. Hier hebben we ons als teams aan te houden. Het is niet langer mogelijk onze problemen 'af te kopen'."