McLaren-rijders: "Beter doen dan in 2009"

Voor McLaren-coureurs Jenson Button en Lewis Hamilton is er weinig nodig om het volgende week beter te doen op Spa-Francorchamps dan vorig jaar. Beide rijders strandden al na enkele bochten na een aanrijding, waardoor ze nul punten behaalden.

Button reed toen voor Brawn GP, terwijl Hamilton worstelde bij McLaren. "Volgens mij werd Jenson in Les Combes door iemand aangetikt. Hoe dan ook; het veroorzaakte een kettingreactie en daarin werd ik ook geramd. We waren snel klaar die dag," zei Hamilton die dit jaar wel punten wil gaan pakken.

"Want slechter dan vorig jaar kan niet. Maar ik ben gek op het circuit van Spa-Francorchamps en ik wil hier heel graag winnen," vult Button aan. Hij zegt blij te zijn dat de FIA de flexibele vleugels beter gaat controleren, omdat zijn team van het concept nadeel van ondervond. "Daardoor wordt het gat tussen de topteams weer wat teruggebracht. Maar we moeten zelf ook aan het werk. In het begin van het seizoen stonden we er beter voor."

Het werk in de fabriek moest vanwege de zomerpauze stilgelegd worden, maar McLaren heeft dit volgens teambaas Martin Whitmarsh niet helemaal gedaan. "We hebben lekker vakantie gevierd, en de gelegenheid te baat genomen onze windtunnel aan een grondige onderhoudsbeurt te onderwerpen."