Peugeot vindt oorzaak uitvallen Le Mans

Peugeot heeft de oorzaak gevonden waarom de bolides in Le Mans uitvielen. Drie van de vier auto's van het Franse merk vielen tijdens de afgelopen editie van de wedstrijd uit met motorproblemen. De oorzaak volgens Peugeot was in alle gevallen een kapotte drijfstang in de krachtbron.

"Wat de motoren betreft kostte het ons weinig tijd om bevestigd te krijgen dat alle drie de motoren met hetzelfde probleem kampten, namelijk een probleem met de drijfstangen, al waren er wel telkens andere cilinders die door de problemen getroffen werden," zo luidde een verklaring van de hoofdengineer van Peugeot Bruno Famin. "Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de extreme omstandigheden die Le Mans in juni troffen de V12's te veel belast hebben."

"De baan kende meer grip dan we verwachtten, waardoor de motoren langer volgas reden. Tegelijkertijd bleef het weer koel en in tegenstelling tot andere jaren raakte de luchtinlaat niet verstopt, waardoor de verbrandingskamers tijdens de race zeer efficient bleven opereren, waardoor de prestaties die de motoren leverden hoog bleven."

"We reden met nieuwe drijfstangen dit jaar. Deze zijn uitgebreid getest op de testbank en in vele tests voorafgaand aan de race. We hebben toen geen enkel probleem vast kunnen stellen. Er was dus geen enkele reden om te veronderstellen dat ze dichter dan we verwachtten tegen de limiet aan zaten. De race bewees echter anders."