Ferrari wil safetycarregels aanpassen

Het Formule 1-team van Ferrari wil dat de safetycarregels aangepast worden. Reden hiervoor is dat het Italiaanse team in Valencia veel nadeel ondervond toen de safety car naar buiten werd gestuurd na de crash van Mark Webber. De scharlakenrode bolides verloren vele plaatsen, waardoor een podiumplaats in rook opging.

Fernando Alonso en Felipe Massa kwamen klem te zitten achter de safety car, terwijl titelrivaal Lewis Hamilton de auto nog in kon halen en zo na een pitstop tweede bleef liggen, terwijl Alonso en Massa veel plaatsen inleverden. Teambaas Stefano Domenicali tekende meteen protest aan tegen de actie van Hamilton maar zag dit protest pas laat gehonoreerd worden. Hamilton kreeg een drive-through-penalty, maar bleef desondanks op plaats twee rijden, terwijl de beste Ferrari-coureur slechts als negende over de finish kwam.

"We zijn erg kwaad dat we niet de punten hebben gekregen die we zouden moeten hebben vanwege de prestaties van onze auto," zei een kwade Domenicali. "Als we dit weekend vanuit een technisch oogpunt evalueren hebben we een stap voorwaarts gemaakt. Niet genoeg om Red Bull te achterhalen, maar het gaat wel de goede kant op."

"Sportief gezien waren we denk ik zeer ongelukkig. Als je kijkt zie je dat toen de safety car naar buiten kwam de enige vier auto's op het rechte stuk Vettel, Hamilton, Fernando en Felipe waren. Sebastian was in staat om voor de safety car uit te komen. Hamilton respecteerde het gele licht op de safety car niet en toen hadden we één ronde met onze beide coureurs achter de safety car, terwijl de auto's vanaf Button naar binnen kwamen."

De Italiaan is gefrustreed omdat het moment om de safety car naar buiten te sturen grote invloed heeft gehad op de einduitslag. De straffen voor Hamilton en de andere negen coureurs noemt hij dan ook veel te mild. "Door het scheppen van dit precedent voor de toekomst kun je besluiten om de regels te breken en een straf te accepteren en je niet aan de regels te houden. Dat is in mijn ogen niet correct."

Domenicali wil daarom dat voor de toekomst de regels nog eens tegen het licht worden gehouden door de FIA. De Italiaan accepteert de uitslag van de race in Valencia maar wil dat het in de toekomst niet weer gebeurt.