FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 juni 2010

Marquez verbreekt Mexiaans record ondanks verlies

De Mexicaanse aanvoerder Rafael Marquez is met twaalf WK-duels de nieuwe recordhouder van zijn vaderland. De verdediger van Barcelona kwam zondagavond in actie in de achtste finale tegen Argentinië. Zijn twaalfde wedstrijd op een WK verloor Marquez met 3-1. De aanvoerder pakte wel het record over van zijn illustere landgenoot Antonio Carbajal.

Carbajal kwam tussen 1950 en 1966 tot elf wedstrijden op een WK. Marquez kwam in de groepsfase tegen Uruguay op gelijke hoogte met zijn landgenoot. Het record wordt wellicht over vier jaar weer verbroken.

Cuauthémoc Blanco had net als Marquez tegen Argentinië zijn twaalfde WK-duel kunnen spelen, maar de aanvaller bleef op de bank. Gezien zijn leeftijd (37) zal hij het record niet meer overnemen. De 31-jarige Gerardo Torrado (elf WK-duels) heeft die kans mogelijk wel tijdens het WK in Brazilië in 2014.

Koç van Groningen naar Cambuur

Cambuur Leeuwarden zal komend seizoen Serhat Koç huren van FC Groningen. De 19-jarige aanvaller heeft nog een contract voor drie seizoenen bij de Noorderlingen.

"Ik ben blij met Cambuur," liet Koç weten. "Het is een club die kampioen wil worden. Ik volg ze al enige tijd en heb gezien dat zij altijd aanvallend voetbal spelen. Ook de gesprekken met trainer Stanley Menzo heb ik als positief ervaren. FC Den Bosch en FC Zwolle waren ook in de race, maar Cambuur was mijn eerste keuze."

Twee seizoenen geleden wist Koç 18 maal te scoren in 36 wedstrijden voor Eindhoven. Hij verdiende daarmee een contract bij FC Groningen, maar kwam nog niet verder dan 12 optredens en in die wedstrijden wist hij niet te scoren.

[WK pool] Tussenstand na dag 17

De tweede dag van wedstrijden in de knock-out-fase van het WK voetbal zijn inmiddels gespeeld, dus het is weer hoog tijd voor de tussenstand in de FOK! WK 2010 Pool. Hieronder vind je de top vijf van deelnemers en subleagues.

Droid gaat ook na vandaag nog aan de leiding en heeft 1500 punten verzameld. Ki08 staat na vandaag tweede met 1415 punten. RemyRR zakte terug naar de derde stek met 1395 punten. nogeenoudebekende bezet nu de vierde plaats met 1335 punten, terwijl Lady184 nieuw in de top vijf is met 1330 punten.

Bij de subleagues gaat FOK!sportcrew nog altijd aan de leiding. Zij verzamelden al 853 punten. WKSC klom naar de tweede plaats met 832 punten. FOK!crew steeg naar de derde stek met 824 punten, terwijl ~~Rush Addict~~ terugviel naar de vierde plaats met 821 punten. Hiermee blijven zij wel KLBSC voor die 795 punten verzameld heeft.

Wil je het algemeen klassement nog eens rustig nalezen? Klik dan hier (subleagues).

Ferrari wil safetycarregels aanpassen

Het Formule 1-team van Ferrari wil dat de safetycarregels aangepast worden. Reden hiervoor is dat het Italiaanse team in Valencia veel nadeel ondervond toen de safety car naar buiten werd gestuurd na de crash van Mark Webber. De scharlakenrode bolides verloren vele plaatsen, waardoor een podiumplaats in rook opging.

Fernando Alonso en Felipe Massa kwamen klem te zitten achter de safety car, terwijl titelrivaal Lewis Hamilton de auto nog in kon halen en zo na een pitstop tweede bleef liggen, terwijl Alonso en Massa veel plaatsen inleverden. Teambaas Stefano Domenicali tekende meteen protest aan tegen de actie van Hamilton maar zag dit protest pas laat gehonoreerd worden. Hamilton kreeg een drive-through-penalty, maar bleef desondanks op plaats twee rijden, terwijl de beste Ferrari-coureur slechts als negende over de finish kwam.

"We zijn erg kwaad dat we niet de punten hebben gekregen die we zouden moeten hebben vanwege de prestaties van onze auto," zei een kwade Domenicali. "Als we dit weekend vanuit een technisch oogpunt evalueren hebben we een stap voorwaarts gemaakt. Niet genoeg om Red Bull te achterhalen, maar het gaat wel de goede kant op."

"Sportief gezien waren we denk ik zeer ongelukkig. Als je kijkt zie je dat toen de safety car naar buiten kwam de enige vier auto's op het rechte stuk Vettel, Hamilton, Fernando en Felipe waren. Sebastian was in staat om voor de safety car uit te komen. Hamilton respecteerde het gele licht op de safety car niet en toen hadden we één ronde met onze beide coureurs achter de safety car, terwijl de auto's vanaf Button naar binnen kwamen."

De Italiaan is gefrustreed omdat het moment om de safety car naar buiten te sturen grote invloed heeft gehad op de einduitslag. De straffen voor Hamilton en de andere negen coureurs noemt hij dan ook veel te mild. "Door het scheppen van dit precedent voor de toekomst kun je besluiten om de regels te breken en een straf te accepteren en je niet aan de regels te houden. Dat is in mijn ogen niet correct."

Domenicali wil daarom dat voor de toekomst de regels nog eens tegen het licht worden gehouden door de FIA. De Italiaan accepteert de uitslag van de race in Valencia maar wil dat het in de toekomst niet weer gebeurt.

Balkenende tevreden over G20-top

Premier Jan Peter Balkenende kijkt tevreden terug op de G20-top in het Canadese Toronto. Volgens hem is gebleken dat er internationaal eensgezindheid is over de noodzaak begrotingstekorten weg te werken en structurele hervormingen door te voeren.

"Deze top geeft aan dat het menens is", blikte Balkenende zondagavond terug. De G20-landen spraken onder meer af dat de meeste ontwikkelde economieën in 2013 hun begrotingstekort hebben gehalveerd. Balkenende erkende dat niet elk land hetzelfde hoeft te doen, maar het verder gezamenlijk optrekken beschouwt hij als 'de grote winst' van deze top.

Wimbledon Vandaag

Vandaag werd er niet getennist op Wimbledon. De tennissers genieten van een lekker dagje vrij. Morgen om 13.00 uur Nederlandse tijd zal het oudste grandslam-toernooi ter wereld worden hervat. Hieronder een overzicht van de de wedstrijden.

Programma Heren:

Court Speler 1 Speler 2
Centre Roger Federer (1) Jurgen Melzer (6)
Centre Sam Querrey (18) Andy Murray (4)
No. 1 Novak Djokovic (3) Lleyton Hewitt (15)
No. 1 Paul-Henri Mathieu Rafael Nadal (2)
No. 2 Yen-Hsun Lu Andy Roddick (5)
No. 12 Julien Benneteau (22) Jo-Wilfried Tsonga (10)
No. 12 Robin Soderling (6) David Ferrer (9)
No. 18 Thomas Berdych (12) DanielBrands

Programma Dames:

Court Speler 1 Speler 2
Centre Serena Williams (1) Maria Sharapova
No. 1 Kim Clijsters (8) Justine Henin
No. 2 Jarmila Groth Venus Willliams (2)
No. 2 Caroline Wozniacki (3) Petra Kvitova
No. 5 Tsvetana Pironkova Marion Bartoli (11)
No. 5 Klara Zakopalova Kaia Kanepi
No. 12 Vera Zvonareva (21) Jelena Jankovic (4)
No. 18 Na Li (9) Agnieszka Radwanska (7)

Zonnig Parkpop verloopt zeer ontspannen

Het gratis openluchtfestival Parkpop in Den Haag is zondag zeer ontspannen verlopen. De velden voor de diverse podia in het Zuiderpark stonden vol met veel jongeren en gezinnen met kinderen.

Veel mensen lagen ontspannen in de zon of in de beschutting van de bomen. De politie stelt dat er zich "nog geen wanklanken" hebben voorgedaan op het festival.

Volgens de organisatie bezochten ongeveer 250.000 mensen het festival. "Het verliep vlekkeloos. Er hing een waanzinnige sfeer, mensen gingen compleet uit hun dak", aldus een woordvoerster. Ook volgens de politie is het festival prima verlopen.

Op het programma van de dertigste editie van het festival stonden onder anderen de Duitse zangeres Nena, de Amerikaanse actrice Juliette Lewis en de Ivoriaanse reggaester Alpha Blondy. Die laatste werd een paar dagen geleden pas gecontracteerd nadat twee eerder gekozen hoofdacts moesten worden afgezegd. Rapper Snoop Dogg mocht van de gemeente Den Haag niet optreden omdat rond zijn act ongeregeldheden werden voorzien. En vervanger Beenie Man werd door de organisatie zelf van het programma gehaald vanwege zijn homofobe teksten.

De Belgische singer-songwriter Admiral Freebee maakte tijdens zijn optreden nog een toespeling op het verbieden van het concert van Snoop Dogg. "Ik ben helemaal niet open en vriendelijk en mocht toch komen", grapte de Belg.

 

Casillas 'vereerd' met interesse vanuit Manchester

De Spaanse doelman Iker Casillas is gevleid door de belangstelling van Manchester United en Manchester City. De keeper staat momenteel onder contract bij Real Madrid en heeft het in de Spaanse hoofdstad nog naar zijn zin, maar sluit een overgang naar het buitenland nog niet uit.

"Ik ben in ieder geval gevleid dat City en United me willen hebben. Dat ben ik altijd als een andere club interesse in me toont," verklaart de doelverdediger van Real Madrid. Casillas is deze zomer met Spanje actief op het WK in Zuid-Afrika. De 29-jarige doelman speelt sinds 1999 voor De Koninklijke uit Madrid.

Casillas heeft bij Real nog een langdurig contract, waardoor de interesse van Manchester United en Manchester City weinig uit lijkt te gaan richten. "Voordat ik Real wil verlaten zal de club me weg moeten schoppen. Ik speel al mijn hele leven bij Madrid en heb er nog erg veel plezier in," vervolgt Casillas in de Daily Star.

"Maar je kunt nooit nooit zeggen. Wie weet wat er gebeurt als er een megabod binnenkomt," aldus de doelman van Real. Casillas krijgt na het WK te maken met een nieuwe trainer in de Spaanse hoofdstad. Real nam na een teleurstellend afgelopen seizoen José Mourinho over van Internazionale.

[Uitslag] [1/8-finale] Argentinië - Mexico

Argentinië heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Zuid-Amerikanen waren in een weinig aantrekkelijk duel met 3-1 te sterk voor Mexico. Carlos Tévez maakte het verschil bij de Argentijnen met twee doelpunten. Duitsland zal de tegenstander zijn van de Argentijnen in de kwartfinale.

Er waren geen verrassingen in de opstellingen van beide teams, die om 20:30 uur aftrapten. De eerste kansen waren voor Mexico. Eén van de uitblinkers van het team op dit toernooi, Carlos Salcido, schoot na acht minuten van een meter of dertig op de lat boven Romero. Amper een minuut later schoot Guardado vanaf de zestien net naast. Lionel Messi probeerde het later met een stiftje van afstand, maar de Mexicaanse doelman Pérez kon de bal net voor de lat wegplukken.

De Mexicanen bleven ook echter druk zetten bij de Argentijnen, zo ging een schot van Hernández naast. Daarna ging het tempo van de wedstrijd omlaag, iets waar de Mexicanen geen moeite mee hadden, terwijl de Argentijnen gebaat zijn bij sneller spel. Desondanks slaagde het team van Maradona erin om te scoren. Een eerste kans werd nog gekeerd door Perez, maar in de rebound kopte Tevez, die in buitenspelpositie stond, de bal tegen de touwen. De grensrechter had dit gezien, maar na overleg met scheidsrechter Rosetti werd de goal gewoon toegekend.

Na iets meer dan een half uur werd de wedstrijd al op slot gegooid. Osorio maakte een grote fout in de verdediging, waardoor Higuain een opgelegde kans kreeg. Hij maakte koelbloedig af en maakte zijn vierde van het toernooi.

Na de doelpunten werd het tempo door beide ploegen opgeschroefd. Dit leverde een schot op van Salcido, waar Romero het moeilijk mee had en Tévez kon ook bijna weer een treffer noteren. De grootste kans was voor Higuain die een voorzet van rechts net naast kopte. De stand bij rust was 2-0, ondanks dat Hernández nog dicht bij de aansluitingstreffer was maar hij kon zijn voet net niet tegen de bal aankrijgen.

In de rust was er nog een opstootje tussen de Mexicaanse en Argentijnse spelers, maar deze werd zonder kaarten gesust door Rosetti. Na de rust begonnen de Mexicanen direct met een offensief. Er waren kleine mogelijkheden maar grote kansen konden nog niet worden genoteerd.

De Argentijnen beslisten ondertussen wel het duel. Tévez haalde vernietigend uit van een meter of 20 en liet Pérez kansloos. Het tempo bleef ook na de beslissing hoog, maar Mexico kwam niet dichter bij een goal dan weer een schot van Salcido en een kopbal van Hernández uit de daarop volgende corner.

Ondanks de vrij kansloze achterstand nam Mexico alsnog het initiatief. Een schot van Hernández werd eerst nog van de lijn gehaald, maar even later draaide hij goed weg bij Otamendi en schoot de bal onberispelijk achter Romero, wat de 3-1 opleverde met 20 minuten te gaan.

Maradona nam geen risico en liet zijn ploeg verdedigender spelen door Gutierrez erin te zetten voor Di Maria. Eerder werd Tévez al naar de kant gehaald en werd oude rot Véron erin gezet. Ondanks dat de Mexicanen nog wel een poging ondernamen om dichterbij te komen bleef het 3-1. De beste kans was nog voor Messi, maar die zag zijn schot gekeerd worden door Pérez.      

Argentinië

3 - 1

Mexico

 26' Tévez
 33' Higuain
 53' Tévez
   71' Hernández
 
 Gele kaart: Márquez (Mexico)
 
Stadion: Soccer City, Johannesburg 
Toeschouwers: 84.377
Arbiter: Rosetti (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Otamendi
Demichelis
Burdisso
Heinze
Maxi Rodriguez (Pastore/86)
Mascherano
Messi
Di María (Gutiérrez/79)
Tévez (Veron/69)
Higuain
  Pérez
Osorio
Rodriguez
Marquez
Salcido
Juárez
Torrado
Guardado (Franco/61)
Dos Santos
Hernández
Bautista (Barrera/46)

Vettel dolblij na zege

Sebastian Vettel doet na zijn winst in de Grand Prix van Europa weer mee in de titelstrijd. De Duitse Red Bull-coureur vertrok op het circuit van Valencia van poleposition en reed mede dankzij de safety car eenvoudig naar de zege.

"Het werd tijd om weer eens te winnen. Ik heb geen gemakkelijk seizoen gekend tot nu toe, maar ik ben blij om weer terug te zijn," zei een dolblije Vettel na afloop van de race. "Zeker omdat we niet verwacht hadden op dit circuit zo goed te kunnen presteren. Maar ik kon een klein gat slaan en heb daarna de auto naar de finish gebracht."

Na de crash van teamgenoot Mark Webber leek de safety car roet in het eten te gooien, maar deze bleek voor de Duitser uiteindelijk goed uit te pakken. De Red Bull-rijder was net de pitstraat voorbij toen de bolide de baan opgestuurd werd. Hierdoor kon hij gemakkelijk de leiding behouden. "Maar gelukkig zaten mijn naaste belagers in hetzelfde schuitje."

Vettel kende bij de herstart nog wel een heikel moment omdat hij zich bij het oprijden van het rechte stuk verremde. De Duitser bleef aan de leiding rijden en na de drive-through-penalty van Lewis Hamilton kon hij rustig naar de zege rijden. "Dit is goed voor het team en het kampioenschap. Het was een zwaar weekend, de monteurs hebben tot laat doorgewerkt, maar het is de moeite waard geweest."

CIA: al jaren geen info over Bin Laden

Het is al jaren geleden dat de Verenigde Staten beschikten over goede informatie over de verblijfplaats van Osama bin Laden. Dat zei CIA-directeur Leon Panetta zondag in het tv-programma 'This Week' van ABC.

Volgens Panetta stamt de laatste accurate informatie over de mogelijke verblijfplaats van Bin Laden uit het begin van dit decennium. Sindsdien is het zeer moeilijk om ook maar iets van informatie over Bin Ladens verblijfplaats te krijgen, aldus de chef van de inlichtingendienst. Hij is in het tribale gebied van Pakistan, voegde hij eraan toe.

Panetta zei verder dat de oorlog in Afghanistan 'moeilijker gaat en langer duurt dan iedereen had verwacht'. Er wordt succes geboekt in het land, maar grote problemen blijven het bestuur, de corruptie en de opstand van de Taliban, zei hij.

[Video] [Upd] Zware crash Valencia, Webber ongedeerd

Nadat eerder dit weekend op het stratencircuit al een zware crash in de GP2 plaatsvond, vond tijdens de Formule 1-race ook een zware crash plaats die vrijwel identiek was. Mark Webber raakte Heikki Kovalainen en vloog in de lucht alvorens in de bandenstapel tot stilstand te komen.

Update 22:05 uur

Mark Webber stapte na het ongeval vrij snel uit zijn wagen en was schijnbaar ongedeerd. De Australiër kon na afloop niet zeggen dat hij Heikki Kovalainen de schuld moest geven. "Nou, it always takes two to tango, niet?" vertelde Webber aan de BBC. "Er zijn er twee in dit incident. Ik zag een manier om Kovalainen voorbij te gaan en hij was niet van plan het mij makkelijk te maken. Hij blokkeerde mij vrij plotseling. Uiteindelijk verraste hij me door zo vroeg te remmen. Het maakte niet uit waar ik was of hoe dichtbij hem, ik had nog altijd de dingen onder controle."

"Het was een naar ongeluk. Ik was duidelijk verrast door wat er gebeurde in de aanloop naar die bocht. Ik dacht bijvoorbeeld eerst 'oké, hij laat me gaan, want het snelheidsverschil was blijkbaar enorm', maar daarna gooide hij de deur dicht en maakte wat kleine bewegingen en dacht ik weer 'waar ga je nou heen?' Ja, hij remde of zo, en dat bleek ongeveer 80 meter eerder te zijn dan ik daar voor die bocht remde. Dus het was wel degelijk van een andere orde dan wat er in de voorgaande laps gebeurde", was Webber verbaasd over de actie van Kovalainen.

 

Agnel en Verschuren kloppen Phelps

De Fransman Yannick Agnel en Sebastiaan Verschuren hebben bij wereldbekerwedstrijden zwemmen in Parijs voor een verrassing gezorgd door veelvoudig olympisch kampioen Michael Phelps op de 200 meter vrije slag voor te blijven.

De Amerikaan Phelps kwam tot een tijd van 1.47,54 maar bleef hiermee een seconde acher Agnel en een halve seconde achter Verschuren. Beide laatstgenoemde zwemmers behoren met deze tijden samen met de Duiter Paul Biedermann tot de favorieten voor de Europese titel. Wil Verschuren daar voor in aanmerking komen dan zal hij later dit jaar het nationale record van Pieter van den Hoogenband (1.44,89) gaan benaderen.

Honderden arrestaties in Bangladesh na staking

De politie in Bangladesh heeft meer dan tweehonderd activisten opgepakt die demonstreerden tegen verondersteld wanbestuur van de regering. Het protest was onderdeel van een 12-uursstaking georganiseerd door de grootste oppositiepartij.

Algemene stakingen zijn een gebruikelijk tactiek van de oppositie in Bangladesh, een land met een kwetsbare parlementaire democratie sinds aan een negen jaar durend militair bewind in 1990 een einde kwam.

Verschillende mensen raakten gewond bij de confrontaties in Dhaka tussen de aanhangers van de oppositie en leden van de studentenafdeling van de regerende Awami Liga. Op beelden van een particuliere televisiezender is te zien hoe politiemannen de deur van het huis van een oppositieleider intrappen en de daar aanwezige aanhangers in elkaar slaan. De leider zelf was eerder al gearresteerd.

De onrust is ontstaan nu de frustratie in het land toeneemt na geregelde stroomstoringen en een wankel rechtssysteem. Voormalig premier Khaleda Zia riep de staking uit als protest tegen de regering. Zia, die sinds lange tijd in machtsstrijd is verwikkeld met de huidige premier Sheikh Hasina, beschuldigt de regering onder meer van het onderdrukken van de oppositie en van het falen de prijzen van basisproducten te reguleren.

Zia en Hasina raakten in 2007 in een felle strijd verwikkeld in de aanloop naar de verkiezingen die Hasina met overmacht won. De oppositie heeft het parlement sindsdien geboycot omdat de regering ze volgens hen tegenwerkt bij het aansnijden van de problemen van het volk.

De oppositiepartij heeft ook voor maandag landelijke stakingen uitgeroepen om te protesteren tegen de arrestaties van en het geweld tegen diens aanhangers.

Veel doden bij busongeluk Bolivia

Bij een busongeval in Bolivia zijn zondag  zeker 28 mensen omgekomen, 44 busreizigers raakten gewond. De overvolle bus was op weg van Cochabamba naar Potosi en de chauffeur verloor de controle over het voertuig nadat de remmen weigerden. Waarna de bus van een brug stortte.

Aan boord waren 70 reizigers, ver boven de maximale vervoerscapaciteit van de bus.  Toen de remmen weigerden reed het voertuig door de vangrail en stortte 11 meter omlaag. Onder de doden is ook een kind.

Na het ongeluk probeerde de buschauffeur nog te vluchten, maar hij is inmiddels in de kraag gevat.

Hamilton: "Ik wist niet wat er gebeurde"

Lewis Hamilton heeft dankzij een tweede plaats in de Grand Prix van Europa zijn leidende positie in de stand om het Formule 1-wereldkampioenschap behouden. Onomstreden is de tweede plaats van de Britse McLaren-coureur in Valencia niet.

Hamilton kende een goede start en klom ten koste van Mark Webber op naar plaats twee. De Brit viel in de tweede bocht ook leider Sebastian Vettel aan maar kon de Duitser niet passeren. Na de crash van Mark Webber kwam de safety car naar buiten waarbij Hamilton in de fout ging. De McLaren-rijder haalde de safety car in terwijl deze net de tweede safetycarlijn gepasseerd was. Hierdoor kon hij een pitstop maken en tweede blijven, terwijl de Ferrari's achter de safety car moesten blijven en veel posities verloren.

Hamilton werd voor het inhalen van de safety car bestraft met een drive through en bleef ondanks de straf rijden op plaats twee, de positie waar hij ook op zou eindigen. "Bij de start raakten Vettel en ik elkaar, waarna mijn auto steeds vibreerde. Ik maakte me zorgen dat er iets beschadigd was, dus probeerde ik de auto te controleren en hem in één stuk aan de finish te brengen," zei de Brit over de start.

Over het incident rond de safety car wilde hij niet te veel woorden vuil maken. "Ik weet niet exact wat er nou gebeurde. Toen ik de safetycarlijn naderde, zag ik de safety car naast me. Omdat ik het idee had dat ik die al voorbij was, ben ik maar doorgegaan. Ik ben erg blij met dit resultaat. We hebben hier hard voor gewerkt en verdienen dit ook echt."

Paus toont solidariteit met Belgische bisschoppen

Paus Benedictus XVI is hard uitgevaren tegen de, wat hij noemt, 'betreurenswaardige' invallen die de Belgische politie donderdag uitvoerde in het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen door priesters. Benedictus deed zijn uitspraken zondag.

De paus maakte een zeldzame persoonlijke opmerking over de escalerende diplomatieke ruzie met België en gaf blijk van zijn solidariteit met het hoofd van de Belgische bisschoppenconferentie en andere bisschoppen die bij de invallen van 24 juni opgepakt werden. De paus liet weten dat het recht op zijn beloop gelaten moet worden, maar hij zei ook dat de katholieke kerk het recht heeft om misbruik door katholieke geestelijken zelf te onderzoeken.

Zaterdag sprak de tweede man van het Vaticaan, kardinaal Tarcisio Bertone, al zijn afschuw over de politieacties uit. Volgens hem ging 'zelfs onder het communisme de politie niet zover'.

De Belgische minister van justitie Stefaan De Clerck zei dat de huiszoekingen legaal zijn en dat de bisschoppen normaal zijn behandeld. De Clerck reageerde stekelig op de opmerkingen van Bertone en zei dat die op valse informatie gebaseerd zijn.

Bij de acties werden bisschoppen opgepakt, computers in beslag genomen en werd er een crypte geopend.

Sábliková Tsjechisch kampioene wielrennen

Martina Sábliková kan meer dan goed schaatsen. De olympisch kampioene is in Tsjechië nationaal kampioene wielrennen geworden. 

Sábliková won vandaag de wegwedstrijd, waar ze gisteren ook al de nationale titel in het tijdrijden veroverde. Afgelopen winter won ze in Vancouver op de schaats nog goud op de 3.000 en 5.000 meter en brons op de 1.500 meter. Vanwege het succes overweegt de Tsjechische zich meer te gaan richten op het fietsen, vooral met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Neuer: "Speelde maar snel door"

Engeland werd in de achtste finale-partij met Duitsland beroofd van een glaszuiver doelpunt. De scheidsrechter beoordeelde een schot van Frank Lampard onterecht niet als doelpunt en liet verder spelen, iets waar de Duitse doelman Manuel Neuer snel gehoor aan gaf.

"Ik heb maar snel weer uitgetrapt zodat de scheidsrechter niet kon gaan denken dat de bal er misschien inderdaad wel in zat," zei de doelman na de dopingcontrole. Hij zag op de beelden dat zijn gevoel dat de bal de lijn had gepasseerd waar bleek te zijn. "Nadat ik me had omgedraaid heb ik me alleen maar op de bal geconcentreerd," zei de doelman die met Duitsland doordrong tot de kwartfinale van het WK.

Capello twijfelt over toekomst

Fabio Capello weet nog niet of hij aanblijft als bondsoach van Engeland. Dit zei de Italiaan na aanleiding van de uitschakeling van het Engelse elftal vandaag door Duitsland.

De Engelsen speelden het gehele toernooi al matig en gingen vandaag met 4-1 onderuit. "Ik wil weten of er nog voldoende vertrouwen is bij de Engelse bond. Daarna maak ik een beslissing", aldus Capello, die sinds 2008 bondscoach is van de Engelsen. Zijn contract loopt nog tot 2012. 

Battlefield Heroes is jarig

De gratis online shooter Battlefield Heroes wordt deze week 1 jaar en DICE viert het door spelers te belonen met verscheidene goodies.

Als je de code 49TP-ZJB7-NVTR-P8AE hier invoert voor 30 juni krijg je een VP en XP boost gedurende 2 dagen. Ook krijg je 25 "Terrific Health Points" en 20% korting op Battle Funds.

Sinds de lancering heeft het spel 4.8 miljoen spelers aangetrokken. Ook is er in dit jaar een totaal van 29 miljoen uren gespeeld, en zijn er meer dan 1.2 miljard vijanden vermoord.

Battlefield Heroes

FIFA doof voor roep om hulpmiddelen

Wereldvoetbalbond FIFA blijft doof voor de roep om technische hulpmiddelen in het voetbal. De discussie over het eventueel gebruikmaken van videobewijs werd zondag binnen een uur na Duitsland - Engeland (4-1) op het WK weer de kop ingedrukt.

Frank Lampard tekende in de eerste helft voor een zuiver doelpunt, dat op dat moment de 2-2 had betekend. De bal stuitte via de onderkant van de lat ruim dertig centimeter achter de doellijn. Scheidsrechter Jorge Larrionda miste het cruciale moment.

"Wat betreft de doellijn-technologie staat de FIFA volledig achter de beslissing van de spelregelcommissie IFAB van maart", liet de FIFA zondagavond in een officiële verklaring weten. Die commissie bepaalde in maart dat er geen experimenten met videobewijs of ballen met chips komen.

Wel besloot de IFAB toen de testfase met extra assistent-scheidsrechters op de achterlijn uit te breiden tot de Champions League en de EK-kwalificatiewedstrijden. Afgelopen seizoen was dat al het geval in de Europa League.


FIFA: Beleid ook na Duitsland - Engeland niet veranderen

Steeds meer Italianen in greep woekermaffia

In tijden van economische crisis en toenemende gokverslaving raken steeds meer Italianen in de greep van de maffia die hen tegen woekerrente geld leent. Dit staat in een vertrouwelijk rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome, waarop de krant la Repubblica de hand heeft weten te leggen.

De maffia is het grootste 'bedrijf' van Italië, met een jaarlijkse 'omzet' van 135 miljard euro. Inmiddels 13 miljard gaat om in de illegale kredietverlening aan in nood geraakte gezinnen en kleine ondernemers, aldus la Repubblica zondag op basis van het rapport dat is gebaseerd op onderzoek van diverse overheidsdiensten.

Het rapport legt ook nog eens bloot hoe de maffia met afpersingspraktijken greep heeft op de economie in het zuiden. Zo betalen in de Siciliaanse steden Catania en Palermo 80 procent van de winkeliers 'pizzo' ('beschermgeld') aan de maffia. De georganiseerde misdaad 'heeft de plaats van de staat ingenomen wat het innen van belasting betreft', aldus het rapport.

[SF] Uitslag Nürburgring Race 2 + Finale

Alvaro Parente heeft de tweede race van de Superleague Formula op de Nürburgring op zijn naam geschreven. De Portugees won de wedstrijd voor Franck Montagny en Tristan Gommendy. Beste Nederlander was Yelmer Buurman op plaats acht.

John Martin mocht van poleposition vertrekken, maar hij verloor de eerste plaats direct aan Parente. Enkele bochten later was het de beurt aan Montagny om de tweede plaats over te nemen. Hij probeerde Parente bij te halen maar slaagde daar niet in.

Parente verloor zijn eerste plaats door een pitstop aan Dolby die pas laat in de wedstrijd naar binnen ging voor nieuwe banden. De Portugees kon zo de leiding en uiteindelijk de winst pakken voor Montagny en Gommendy die geluk had dat Sébastien Bourdais uitviel met technische problemen.

De finalerace werd een prooi voor Chris van der Drift. De Nieuw-Zeelandse Nederlander kende een goede start en wist met ruime voorsprong te winnen voor Davide Rigon en Yelmer Buurman die van poleposition was gestart.

- Uitslag volgt -

FIA bestraft tien coureurs in Valencia

De stewards van de Grand Prix van Valencia hebben tien coureurs bestraft naar aanleiding van verschillende incidenten in de race. Timo Glock kreeg de zwaarste straf: 20 seconden tijdstraf omdat hij de blauwe vlaggen negeerde en hierdoor niet op tijd aan de kant ging voor snellere deelnemers.

Jenson Button, Rubens Barrichello, Nico Hulkenberg, Robert Kubica, Vitaly Petrov, Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Sébastien Buemi en Pedro de la Rosa kregen ieder vijf seconden bij hun racetijd opgeteld omdat ze op het moment dat de safety car in de baan was te snel reden. In de race zelf was Lewis Hamilton al bestraft met een drive-through-penalty omdat hij de safety car die net naar buiten reed inhaalde.

Een vernieuwde uitslag zal spoedig bekend worden gemaakt.

Schennispleger aangehouden in Heeze

Twee mensen kregen gistermiddag de schrik van hun leven toen ze rond 16:40 uur op De Plaetse in Heeze (NB) waren. Er reed een man langs in een busje die, behalve zijn busje, ook zichzelf een beste slinger gaf. Al rijdend bevredigde hij zichzelf.

De twee getuigen belden direct met de politie, waarna twee agenten de man in de buurt aantroffen. Het signalement kwam overeen met de schennispleger die de getuige hadden gezien, waarop de man is aangehouden. Het betreft een 21-jarige man uit Someren, die na zijn aanhouding met een proces-verbaal is heengezonden. 

Het proces-verbaal is doorgestuurd het Openbaar Ministerie, dat over moet gaan tot de strafrechtelijke vervolging van de 21-jarige man.

Dronkaard probeert agent om te kopen

Een dronken automobilist uit Beverwijk hoopte vannacht een agent te treffen die wel wat extra centen kon gebruiken. Hij werd namelijk aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat en bijna in botsing kwam met een politieauto. De man bood de agent 10.000 euro aan, als de agent zijn rijbewijs niet in zou vorderen.

De agent ging niet op het aanbod in en vorderde het rijbewijs van de 36-jarige man in. Toen de man werd heengezonden, verhoogde hij zijn aanbod naar 100.000 euro. Toen de agent ook dit aanbod weigerde, beloofde de man gewoon weer achter het stuur te kruipen, ondanks zijn ingevorderde rijbewijs.

Collega's van de agent zagen de man later in de nacht inderdaad weer rijden. Hij kreeg een stopteken en een boete voor het rijden zonder rijbewijs.

Weer verlies volleyballers tegen Brazilië

Tijdens een prachtige volleybalshow in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy hebben de volleyballers van Oranje in vijf sets verloren van wereldkampioen Brazilië. De Nederlandse ploeg nam een 2-0 voorsprong in sets, maar moest afhaken toen de Brazilianen in de loop van het duel hun ware gezicht toonden: 25-19, 25-23, 22-25, 17-25, 10-15.

De koploper van poule A veroverde zodoende twee punten voor de ranglijst, Nederland krijgt 1 punt als troostprijs. Met de vaste basis begon Nederland geweldig. Dit in een sfeervol decor waarbij de duizenden Oranje supporters en een flinke groep aanhangers van de wereldkampioen voor veel kabaal zorgen. Het waren vooral de middenaanvallers Rob Bontje en Wytze Kooistra die samen met de voortreffelijke diagonaalspeler Niels Klapwijk voorop gingen in de strijd.

Bij Brazilië worstelde wereldster Giba met zijn vorm, maar toen hij in de derde set werd vervangen door Endres Murilo keerde het tij. Het was onder aanvoering van deze voortreffelijke buitenaanvaller dat de bezoekers hun vertrouwen hervonden. Oranje vocht voor wat het waard was en bondscoach Peter Blangé probeerde in de vijfde set nog voor een ommekeer te zorgen door Nico Freriks te vervangen voor Yannick van Harskamp.

Maar het mocht niet baten want Oranje kon de 0-4 achterstand in set nummer vijf niet meer overbruggen. Murilo zelf benutte het matchpoint via een prachtige pipe-aanval. Toch kan Oranje met een goed gevoel terugkijken op de twee hoogstaande ontmoetingen in Rotterdam. Komende week reist de ploeg naar Varna aan de Zwarte Zee waar twee ontmoetingen met Bulgarije op het programma staan.

 

Ajax begonnen zonder WK-gangers

Zonder de acht WK-gangers is de selectie van Ajax zondag in Amsterdam begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder toeziend oog van vele supporters betraden 'slechts' 22 spelers het veld van trainingscomplex De Toekomst.

Ajax wacht over een maand al een eerste officiële krachtmeting. Op 27 of 28 juli spelen de Amsterdammers in de voorronde van de Champions League. Trainer Martin Jol betreurt het dan ook dat het WK in Zuid-Afrika de voorbereiding op die duels drastisch verstoort. "Over een maand moeten we er al staan", aldus de oefenmeester op de site van de Amsterdammers.

Française des Jeux met acht Fransen naar Tour

La Française des Jeux zal met acht Fransen en een Australiër afreizen naar Rotterdam voor de proloog van de Tour de France. De twee kopmannen van de ProTour-ploeg zijn Sandy Casar en Christophe Le Mevel.

De twee kopmannen mikken op een ritzege en een goed klassement. Opvallend is dat de sprinters Sébastien Chavanel en Yauheni Hutarovitch thuis worden gelaten. De volledige selectie; Sandy Casar, Christophe Le Mével, Rémy Di Grégorio, Anthony Geslin, Matthieu Ladagnous, Anthony Roux, Jérémy Roy, Benoît Vaugrenard (Fra) en Wesley Sulzberger (Aus).

Overzicht NK's wielrennen

Niet alleen in Nederland werd het nationale kampioenschap voor wielrenners gehouden. Ook in andere landen was dit het geval. Van de toplanden was alleen Italië gisteren al aan de beurt geweest, terwijl de andere landen vandaag hun kampioenschap afwerkten, een overzicht:

Italië
Giovanni Visconti is in Italië voor de tweede keer Italiaans kampioen geworden. De renner van ISD was weggereden uit een omvangrijke kopgroep en kwam solo aan.

# Renner Ploeg Tijd
1 Giovanni Visconti ISD  
2 Ivan Santaromita Liquigas +0.46
3 Alessandro Ballan BMC +0.50
4 Fortunato Balliani Miche z.t.
5 Emanuele Sella CamioOro-NGC z.t.


Duitsland
In Duitsland ging de titel net als in Nederland naar een renner van Milram. Christian Knees wist solo over de finish te komen.

# Renner Ploeg Tijd
1 Christian Knees Milram  
2 Steffen Radochla Nutrixxion +0.20
3 Andreas Schillinger NetApp z.t.
4 Tony Martin Columbia +1.36
5 Dominic Klemme Saxobank z.t.


Frankrijk
Thomas Voeckler wist in Frankrijk voor de tweede keer de titel te grijpen. Na 240 kilometer bleek hij te sterk voor Christophe Le Mevel en Mickael Delage.

# Renner Ploeg
1 Thomas Voeckler Bouygues Telecom
2 Christophe Le Mevel Francaise des Jeux
3 Mickael Delage Omega Pharma-Lotto
4 Mickael Buffaz Cofidis
5 Pierrick Fedrigo Bouygues Telecom


Spanje
Jose Ivan Gutierrez is de nieuwe Spaanse wielrenkampioen. De renner van Caisse d’Epargne, een erkend tijdrijder, bleef het sprintende peloton 20 seconden voor en won.

# Renner Ploeg Tijd
1 Jose Ivan Gutierrez Caisse d'Epargne  
2 Francisco Ventoso CamioOro-NGC +0.24
3 Koldo Fernandez Euskaltel z.t.
4 Carlos Barredo Quick-Step z.t.
5 José Joaquin Rojas Caisse d'Epargne z.t.


België
Bij onze zuiderburen is Stijn Devolder voor de tweede keer kampioen geworden. De renner van Quick-Step reed in de finale weg bij een groep met favorieten en kwam solo over de streep in Leuven.

# Renner Ploeg
1 Stijn Devolder Quick Step
2 Philippe Gilbert Omega Pharma-Lotto
3 Frederik Veuchelen Vacansoleil
4 Greg van Avermaet Omega Pharma-Lotto
5 Nick Nuyens Rabobank


Overige kampioenen

Land Renner
Rusland Alexandr Kolobnev
Portugal Rui Miguel Costa
Tsjechië Petr Bencik
Kazachstan Maxim Gourov
Zwitserland Martin Elmiger
Oostenrijk Harald Starzengruber
Denemarken Nicki Sorensen
Luxemburg Frank Schleck
Wit-Rusland Aleksander Kuschynski
Estland Kalle Krit
Japan Takashi Miyazawa
Polen Jacek Morajko

De kleine blonde doos

Ik had me voorgenomen om met mate WK-wedstrijden te kijken maar de avonden nekken mij telkens weer. Overdag wanneer ik aan het werk ben kan ik gewoon niet kijken en dat is maar goed ook. ’s Avonds haal ik echter de schade ruimschoots in. Niet dat ik elke wedstrijd zie, maar mijn zapgedrag is zodanig dat mijn duim vaak instinctief Nederland 1 indrukt. En ja, als je dan ergens voorin een aansprekende tweede helft valt, blijf je toch maar weer hangen. Je bent toch benieuwd naar de afloop. Vrouwlief gaat dan altijd braaf naar boven met het commentaar:
‘Dan kun jij nog even wat voetbal kijken.’
De schat!

Van Gaal: "We zijn verder dan vorig jaar"

Voor Bayern München is de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer begonnen. Louis van Gaal is van mening dat zijn selectie nu verder is dan vorig jaar.

Het afgelopen seizoen slaagde Bayern erin zowel de landstitel als de Duitse beker te winnen. Ook wisten de Duitsers de Champions League-finale te bereiken, maar toen bleek Internazionale uiteindelijk de sterkere ploeg (2-0). Voor het komende seizoen heeft Van Gaal goede hoop.

"Mijn gevoel na de eerste week is goed. Ik heb  mijn spelers ook gemeld dat we verder zijn dan een jaar eerder rond deze tijd", aldus de Nederlandse oefenmeester op een persconferentie. Tijdens de eerste trainingen kon Van Gaal nog geen beroep doen op een aantal internationals die in Zuid-Afrika verblijven.

Van Gaal moet onder meer Arjen Robben en Mark van Bommel nog missen. De Amsterdammer hoopt voor zijn spelers dat ze goed presteren op het WK, maar ziet ze ook graag weer bij zijn eigen selectie.

"Ik hoop voor hen persoonlijk dat ze het ver zullen schoppen, maar voor Bayern zou het beter zijn als ze snel worden uitgeschakeld", aldus Van Gaal.

[Upd] Van der Vaart heeft een kuitverrekking

Rafael van der Vaart zal morgen waarschijnlijk niet mee kunnen doen in de achtste finale tegen Slowakije. De middenvelder van Oranje raakte tijdens de laatste training voor de wedstrijd geblesseerd en moest de rest van de training aan zich voorbij laten gaan.

Volgens berichten op Twitter zou Van der Vaart een kuitblessure hebben opgelopen. Mocht de speler van Real Madrid niet in actie kunnen komen morgen, dan zou Eljero Elia zijn logische vervanger zijn. Voor Arjen Robben zou een basisplaats nog te vroeg komen.

Update

Bondscoach Bert van Marwijk heeft aangegeven dat Van der Vaart kampt met een kuitverrekking. "Hij had er na de vorige wedstrijd al wat last van. Op de vorige training leek hij echter klachtenvrij. Dit is een tegenvaller. Tot nu toe leken ons blessures bespaard te blijven, met uitzondering dan van die van Arjen Robben."

De kans dat Van der Vaart speelt tegen Slowakije lijkt daarom klein te zijn.

Organisatie overweegt aangepaste Tourstart

De organisatie van Le Grand Depart, de start van de Tour de France, denkt erover het evenement zaterdag en zondag in een aangepaste vorm plaats te laten vinden.

Dat meldde een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zondag in een reactie op de helikoptercrash op de Maasvlakte. Door het ongeval kwamen zeker drie mensen om het leven. De organisatie beraadt zich maandag op het besluit.

Het Havenbedrijf had de helikopter ingehuurd om opnames te maken van de Tour du Port, een tourtocht voor wielertoeristen aan de vooravond van de start van de Tour de France.

De twee evenementen in de Maasstad staan verder overigens los van elkaar, beklemtoonde de zegsman.

[Upd] Vierde dode helikoptercrash Maasvlakte

Naar aanleiding van de helikoptercrash eerder vandaag op de Maasvlakte is nu ook een vierde persoon omgekomen. In totaal zaten er vijf mensen in het toestel, de piloot en vier passagiers, meldt een woordvoerder van de politie. Een andere inzittende raakte zwaargewond, over zijn toestand is op dit moment verder niets bekend. De identiteit van de vijf is nog niet bekendgemaakt.

Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur in de buurt van de Noordzeeboulevard en de Slufterdam. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Het toestel stortte boven land neer. Twee inzittenden waren direct dood, een derde overleed nadat tevergeefs geprobeerd was te reanimeren. In het ziekenhuis overleed later op de middag een vierde inzittende.

Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten zijn alle hulpdiensten uitgerukt. "Dat wil zeggen in ieder geval Luchtvaartpolitie, de kustwacht, de zeehavenpolitie, een traumaheli en natuurlijk de Rotterdamse politie."

De helikopter van het bedrijf Heli Holland Airservice was vertrokken van Rotterdam The Hague Airport en maakte opnamen van de wielertocht Tour du Port. Zo'n duizend amateurfietsers namen deel aan de toch over 120 kilometer door de Rotterdamse haven. Het evenement is na het ongeluk stilgelegd, meldt de organisatie.

Luchtverkeersleiding Nederland heeft geen informatie over het ongeluk. "De helikopter vloog niet onder begeleiding van de Luchtverkeersleiding", zegt een woordvoerder.

Update 19:05 uur

De toestand van de vijde inzittende, die zwaargewond raakte, is stabiel, zo meldt de behandelend arts. De enige overlevende van het helikopterongeluk is een 51-jarige man. Hij is fotograaf bij het persbureau ANP.

[1/8-finale] Uitslag Duitsland - Engeland

Om 16:00 uur werd in Bloemfontein de derde achtste finale van dit WK gespeeld. Het toernooi zal één titelfavoriet moeten missen na dit duel. Engeland of Duitsland zal namelijk zijn Waterloo vinden in het Free State Stadium.

Beide ploegen startten voortvarend. Engeland en Duitsland besloten in de eerste minuten van het duel er maar eens een aanvallend duel van te maken. Rooney kwam bijna alleen voor de keeper maar stond buitenspel en direct aan de andere kant was het Özil die de bal op keeper James schoot. Na tien minuten was er een behoorlijke counter mogelijkheid voor de Duitsers alleen speelde Lucas Podolski iets teveel voor zichzelf en verprutste de kans. Engeland probeerde vanuit achteren wat op te bouwen maar dit resulteerde meestal na een aantal passes weer in balverlies.

Het was Duitsland na een kwartier dat het duel controleerde. Miroslav Klose scoorde na een uittrap van doelman Neuer. Een slecht verdedigende Terry samen met teamgenoot Upson konden niet voorkomen dat de Duitsers na twintig minuten op voorsprong kwamen. Engeland had even de tijd nodig om van deze tegenslag bij te komen. De Engelsen hadden het gehele duel al wat meer balbezit maar de Duitsers waren vele malen gevaarlijker in het eerste kwart van de wedstrijd. Klose had zijn ploeg op een nog grotere voorsprong kunnen zetten nadat hij alleen voor David James kwam te staan door een mooi balletje afkomstig van Thomas Müller.

Aan de andere kant ook een grote kans via Jermaine Defoe, hij kopte de bal op de lat maar zag even later ook de vlag vanwege buitenspel omhoog gaan. Een schitterende aanval van Duitsland die via Thomas Müller en Miroslav Klose door Lukas Podolski achter doelman David James werd geschoten zorgde voor een verdubbeling van de voorsprong voor onze Oosterburen. Engeland heeft alle mogelijke moeite om de aanvallende Duitsers af te stoppen. De eerste corner van de wedstrijd voor de Engelsen betekende gelijk de eerste treffer voor de Engelsen. Niet lang erna was het opnieuw een doelpunt van de Engelsen maar werd niet gezien door de grensrechter. Een schot van Lampard kwam tegen de lat en stuiterde achter de lijn terug het veld in.


De bal was duidelijk zichtbaar achter de lijn

De tweede helft is ondertussen alweer aan de gang. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de start gekomen. Engeland lijkt zich te beseffen dat het tekort is gedaan en is op zoek naar de gelijkmaker. Dat zal het beeld van de tweede helft ook wel worden. Een aanvallend Engeland en een counterend Duitsland. Frank Lampard kan het eerste schot op doel van de tweede helft op zijn naam krijgen. Een vrije trap van een meter of 35 knalt keihard op de lat.

Ondertussen alweer aanbeland in de zestigste minuut. Met nog een half uur spelen lijkt het spel inderdaad zo te gaan zoals eerder al voorspeld. Duitsland komt er alleen nog maar uit via counters. Engeland probeert aan te vallen maar loopt zichzelf redelijk vaak stuk op de verdediging of komt niet eens verder dan het middenveld. Kleine mogelijkheden  dienen zich wel aan maar echte grote kansen levert dit niet op. Een perfect uitgespeelde counter opgezet door Müller en afgemaakt door diezelfde Müller betekent de 3-1 voor Duitsland. Het vierde doelpunt van de Duitsers en waarschijnlijk wel de definitieve nekslag voor Engeland was opnieuw een perfect uitgevoerde counter en werd opnieuw in het net geschoten door Thomas Müller.

Een onthutsend slechte verdediging van de Engelsen kan verantwoordelijk gehouden worden voor het verlies in Bloemfontein. Aan de andere kant waren de Duitsers al vroeg in de eerste helft erg sterk aan het voetballen. Eerder werd Duitsland al tot topfavoriet gebombardeerd, na de zege op Australië. Vermoedelijk zullen ze nu ook wel weer op menig lijstje stijgen. Duitsland hoefde in het duel verder niet meer en was bezig om de bal lekker rustig rond te spelen in de ploeg. Engeland is niet bij machte om het de verdediging van de Duitsers moeilijk te maken.

Duitsland kan zich met een behoorlijke stoot zelfvertrouwen klaar gaan maken voor de kwartfinale. Onze Oosterburen zullen het daarin moeten gaan opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Argentinië en Mexico die later vandaag nog zal worden gespeeld.

Duitsland

4 - 1

Engeland

 20' Klose
 31' Podolski
 67' Müller
 70' Müller

   38' Upson
 
 Gele kaart: Friedrich, (Duitsland),
 
Stadion: Free State Stadium , Bloemfontein 
Toeschouwers:  42.000
Arbiter: Larrionda (Uru)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Lahm
Mertesacker
Friedrich
Boateng
Müller (Trochowski/72)
Khedira
Özil
Schweinsteiger
Podolski
Klose (Gomez/72)
  James
Johnson
Terry
Upson
A. Cole
Milner (J. Cole/64)
Barry
Lampard
Gerrard
Rooney
Defoe (Heskey/ 71)

Quadrijder valt van viaduct af

Een quadrijder is gistermiddag zwaargewond geraakt toen hij van een viaduct viel in het Limburgse Venray. Dat gebeurde, nadat de bestuurder in botsing kwam met een auto.

De quadrijder passeerde het viaduct aan het eind van de middag. De politie vermoedt dat de bestuurder een te ruime bocht nam waardoor hij in aanraking kwam met een auto die in de tegenovergestelde richting kwam aankarren. De man tuimelde van zijn quad af en viel van het viaduct. Hij kwam uiteindelijk terecht op het asfalt van de snelweg A73.

De onfortuinlijke quadrijder is met een traumahelikopter afgevoerd naar een ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Robben mogelijk toch in basis

Het is niet uitgesloten dat Arjen Robben morgen vanaf het begin met Nederlands elftal in de achtste finale van het WK tegen Slowakije speelt. "Het zou kunnen", zei bondscoach Bert van Marwijk een dag voor de ontmoeting.

Robben, die is hersteld van een hamstringblessure, viel in de vorige wedstrijd tegen Kameroen voor de eerste keer in. "Hij heeft daar geen terugslag van gehad", volgens Van Marwijk. "Nu wachten we na de laatste training even af hoe het er maandag uitziet. Dan kijken we verder."

De verwachting was dat Van Marwijk met hetzelfde elftal zou beginnen als in de voorgaande wedstrijden. Mogelijk kan dat niet, nu Rafael van der Vaart op de laatste training een kuitblessure opliep.

Mannen in huifkar vernielen snackbar

Een club van een man of tien heeft gisteravond huisgehouden in een eethuis in het Limburgse Valkenburg. De kerels pleegden diverse vernielingen in de snackbar.

Een beeld werd kapot geworpen en de mannen gooiden met frietjes. Een grapjurk vond het nodig om zout in een vissenkom te strooien. Opvallend was dat de groep kerels de eetzaak verliet in een huifkar. Het lukte de politie echter niet meer om de mannen in de huifkar terug te vinden.

Weening: "Heb het laten liggen"

Pieter Weening was vandaag voor de tweede keer in korte tijd teleurgesteld. De eerste keer was dat om zijn niet selecteren voor de Tour de France en vandaag doordat hij bij het Nederlands kampioenschap werd geklopt door Niki Terpstra.

"Dit was een grote kans om Nederlands kampioen te worden, maar ik heb het laten liggen," aldus een teleurgestelde Weening voor de camera van de NOS. "Daar baal ik van. Maar ja, ik zat al 70 kilometer van de meet voorin. Het was een heel lange finale. Dat kostte mij op het laatst een paar procent."

Paardenverkrachter betrapt

Een 37-jarige Amerikaan is op heterdaad betrapt bij het verkrachten van drie paarden. Dat gebeurde in het plaatsje Covington (Georgia). Een buurman zag hoe Byron Christopher Jordan de liefde met de viervoeter bedreef en alarmeerde de paardeneigenaar.

Toen de eigenaar de stal inging beval hij Jordan om van zijn dieren af te gaan. De Amerikaan deed wat hem werd opgedragen, maar verkrachtte toen nog een tweede en een derde paard. De dierenbezitter trok Byron uiteindelijk van het derde dier af. De paardenverkrachter wordt vervolgd voor dierenseks en het geven van een valse naam aan de politie. Hij maakt kans op een gevangenisstraf van vijf jaar.

Drie gewonden bij explosie op plezierjacht

Bij een explosie op een plezierjacht zijn zondagochtend drie mensen gewond geraakt. Het ongeluk vond plaats in een jachthaven aan de Baanhoekweg in Dordrecht, meldt de politie.

De ontploffing ontstond toen de gaskoelkast werd aangezet. Bij de explosie ontstond ook een steekvlam. De hele bovenbouw en achterzijde van het jacht raakten zwaar beschadigd.

De twee vrouwen van 43 en 35 jaar uit Dordrecht en Sliedrecht en een 26-jarige man uit Papendrecht werden door de boot geslingerd. Twee moesten naar het ziekenhuis, een ander kon ter plaatse worden behandeld.

Amerikaanse springt over 2,05 meter

De Amerikaanse hoogspringster Chaunte Lowe heeft bij de Trials met een hoogte van 2,05 meter de beste prestatie van het seizoen neergezet. De 26-jarige slaagde in Des Moines in haar laatste poging om over die hoogte te gaan en zo haar persoonlijk record dat ze een maand geleden neerzette met een centimeter te verbeteren.

Lowe deed bij de trials ook mee aan het verspringen. Ze pakte met 6,90 meter hier een zilveren medaille op. Het goud ging op deze discipline naar Brittney Reese die met 7,08 meter en 3,2 meter per seconde rugwind de beste sprong van de dag neerzette. Verrassend was de nederlaag van Jeremy Wariner op de 400 meter. De Amerikaan kreeg kramp, waarna hij de zege moest laten aan Greg Nixon die in 44,61 seconden de beste jaarprestatie neerzette.

Strippende Française schokt Aboriginals

Leiders van de Aboriginals in Australië willen dat een Franse danseres het land wordt uitgezet, nadat ze strippend werd gefilmd op de berg Ayers Rock. De oorspronkelijke Australische bevolking beschouwt de berg als een heiligdom.

De 25-jarige Alizee Sery beklom de berg in een nette jurk, maar op de top van de Ayers Rock trok ze die uit. Ze hield slechts haar witte bikini en haar hooggehakte schoentjes aan. Aboriginals waren geschokt, nadat ze de kiekjes hadden gezien van de sexy Française. Sery zegt dat ze geen enkele intentie had om de oorspronkelijke bevolking te beledigen: "We moeten niet vergeten dat de traditionele Aboriginals naakt leefden. Strippen is een terugkeer naar die tijd."

David Ross, vertegenwoordiger van de Aboriginals roept Australië op om Alizee Sery te deporteren. "De Uluru wordt te vaak gebruikt als een plek voor individuen om twijfelachtige activiteiten te houden ten koste van de Aboriginalwetten en cultuur." Australische autoriteiten hebben nog niet gereageerd.

Auto's en meer in Mafia II footage

Er is wat nieuwe footage van Mafia II verschenen, je kuntn hierin zien hoe interactief deze game is.

Het meeste richt zich op de voertuigen, ruiten worden gebroken en banden lekgeschoten. Het ziet er wel goed uit. Ook kan je de auto aanpassen in een garage, zodat je de gestolen wagen als je eigen wagen kunt gebruiken.

Mafia II komt naar de PC, PS3 en Xbox 360 in augustus dit jaar.

[GP2] Uitslag Valencia Race 2

Marcus Ericsson heeft zijn eerste overwinning in de GP2 Series geboekt. De Zweed startte in de sprintrace in Valencia sterk en pakte de leiding. Hij won voor de goed gestarte Giedo van der Garde en Michael Herck.

Herck mocht van polepostion vertrekken, maar hij raakte de eerste plaats al bij de start kwijt nadat hij met wielspin vertrokken was. Ericsson stak hem al voor de eerste bocht voorbij, waarna enkele bochten later Van der Garde volgde. Op plaats vier reed Charles Pic, voor Dani Clos en Pastor Maldonado.

Tijdens de start waren er enkele crashes waarbij Alberto Valerio Sergio Perez uitschakelde, waarbij Perez na een bezoek aan de pits verder kon. Christian Vietoris reed met zijn bolide Jules Bianchi aan, terwijl Johnny Cecotto tegen Fabio Leimer aan reed die op zijn beurt Giacomo Ricci raakte. Cecotto kon verder rijden, terwijl de andere rijders uitstapten.

In de derde ronde reed Josef Kral achterop de bolide van Rodolfo Gonzalez waarbij de bolide van Kral een salto maakte en op de achtervleugel landde en de muur in ging. De Tsjech leek geen verwondingen te hebben opgelopen. Hierdoor kwam de safety car voor zes ronden op de baan om de marshalls de ruimte te geven om de rommel op te ruimen.

Doordat de maximale racetijd verstreken was werd de race voortijdig afgevlagd. Ericsson stond de hele race onder druk van Van der Garde maar wist de eerste plaats te behouden voor de Nederlander. Herck werd derde, voor Maldonado die na de herstart Pic en Clos in wist te halen. Laatstgenoemde verloor later in de race nog een plaats aan Valsecchi waardoor hij buiten de punten eindigde.

- Uitslag volgt -

Kojima blijft werken aan Metal Gear Solid

Hoewel Hideo Kojima zo vaak gezegd heeft klaar te zijn met de Metal Gear Solid-serie, kwam hij altijd terug, en zo lijkt het nu weer te zijn. Konami heeft bevestigd dat Kojima door zal gaan met de Metal Gear Solid-games, gevolgd door geluiden dat Kojima alweer een nieuwe Metal Gear Solid in zijn planning heeft staan.

Aan de Rising producer Shigenobu Matsuyama werd gevraagd waar deze game past in de Metal Gear Solid-serie. Hij antwoordde ongeveer, de vertaling is vrij vaag, dat Raiden Rising met Metal Gear Solid heen en weer gaat in de toekomst. Wat hij hier mee bedoelt is mij ook niet duidelijk, maar het lijkt dat Rising een deel is in de serie dat niet per se doorloopt qua verhaallijn, danwel terugverwijst en ook mogelijk als eigen franchise sequels krijgt. Toen Shacknews hierover wat meer informatie wilde, kregen ze te horen dat Hideo Kojima door bleef werken met Metal Gear Solid.

Hopelijk meer hierover na de Tokyo Game Show in September.

Man misbruikt zeven kinderen

Een 37-jarige Oostenrijker wordt er van verdacht dat hij zeven kinderen heeft misbruikt. Het gaat om de 10-jarige dochter en 11-jarige zoon van zijn 39-jarige vriendin en vijf kinderen van een familie met wie hij bevriend was. De slachtoffertjes zijn tussen de zeven en dertien jaar oud.

De Oostenrijker bedreigde zijn slachtoffertjes om te voorkomen dat ze over het misbruik uit de school zouden klappen. De vader van het zevenjarige slachtoffertje merkte echter dat het gedrag van zijn dochtertje was veranderd. Uiteindelijk vertelde het meisje alles aan haar ouders. Politieonderzoek wees uit dat de zevenjarige niet het enige slachtoffer van de Oostenrijker was. Bij een huiszoeking vonden agenten bewijsmiddelen tegen de man. De verdachte wordt vervolgd voor het seksueel misbruik van zeven minderjarigen.

[F1] Uitslag Grand Prix van Europa

De Grand Prix van Europa is gewonnen door Sebastian Vettel. Op het circuit van Valencia in Spanje kwam de polesitter voor Lewis Hamilton over de finish. Voorlopige derde werd Jenson Button. Tijdens de race was er een flinke crash voor Mark Webber, die metershoog de lucht in werd geslingerd toen hij Heikki Kovalainen in probeerde te halen. Beide rijders zijn ogenschijnlijk ongedeerd. Dit verslag werd live meegeschreven en is daarom wellicht langer dan normaal.

Een lekker zonnetje stond hoog aan de hemel, en al was de omgevingstemperatuur dan wel niet zo hoog, 26 graden Celsius, de baan lag aardig te bakken. Maar liefst 46 graden Celsius was de baan die aan de haven van Valencia ligt. Het is een half stratencircuit, er zijn een paar delen die alleen voor races gebruikt worden. Bridgestone had voor deze race de medium- en zachte compound banden meegenomen. Iedereen in de top tien startte op de zachte compound, terwijl achteraan het vooral de harde band was die de klok sloeg. Red Bull Racing - op de plaatsen één en twee - had een F-duct gefabriceerd, voor het Oostenrijkse team het eerste.

De start was minder gelukkig voor Mark Webber, de Australiër kwam uiteindelijk op de negende plek terecht. Lewis Hamilton werd geraakt door polesitter Sebastian Vettel maar wist zijn tweede plaats te handhaven. Vitaly Petrov kende ook niet zo'n beste eerste ronde, de Rus kwam in zijn Renault niet goed weg en zakte van de tiende naar de vijftiende plaats. Michael Schumacher deed het 't beste, de Duitser klom van de vijftiende naar de elfde plek.

Italiaan Jarno Trulli moest na een paar ronden al naar de pits, terwijl Robert Kubica McLaren-coureur Jenson Button inhaalde voor een zesde stek. In de herhaling was te zien dat Hamilton eigenlijk zelf schuldig was aan het incident met Vettel, maar dat de schade aan de eindplaat van de voorvleugel wel meeviel. Trulli moest voor een tweede maal naar de pits terug, waar bleek dat de Lotus-coureur geen versnelling kon pakken. De coureur zette de motor uit, geen groot succes in de vermeende vijfhonderdste Grand Prix voor een Lotus-team. Toch wist het team zijn bak weer aan de praat te krijgen en Trulli kon met een flinke achterstand zijn weg vervolgen.

Webber kwam binnen voor nieuwe banden, maar het linkervoorwiel protesteerde om vast gemaakt te worden, en zijn snelle pitstop werd de grond in geboord. De Australiër kwam terug op plek negentien. Nico Rosberg maakte ook een pitstop. Achteraan in het veld was het Webber die Heikki Kovalainen probeerde in te halen, maar niet genoeg ruimte had daarvoor. De Red Bull-wagen kwam met de neus over het achterwiel van de Fin heen en werd gekatapulteerd in de lucht. Een salto was het gevolg, en Webber kwam met een klap terug op het asfalt, waar hij nog een paar keer over de kop rolde. Hij kon ogenschijnlijk ongedeerd uitstappen. De saftey car kwam op de baan.

Veel wagens kwamen de pit in, Hamilton kreeg een nieuwe neus en Vettel, Fernando Alonso en Felipe Massa kwamen ook binnen. En zo ook Schumacher, die echter een rood licht kreeg voor hij de pit weer uit mocht rijden. De rest was daarvoor alweer de baan op. Kovalainen kon niet meer verder. Vooraan was het nog Vettel die de leiding had voor Hamilton, en daarachter lag Kamui Kobayashi op de derde plaats net voor Button. Schumacher kwam nog een keer binnen, terwijl de safetycarsituatie nog gaande was, en dit keer voor de harde banden waarmee hij de race uit zou kunnen rijden omdat de Mercedes Grand Prix-rijder niet nog eens verplicht hoefde te wisselen. Hij zou op de achttiende plaats weer de baan op komen.

De safety car kwam na drie ronden weer binnen, en Vettel nam de laatste bocht wat wijd waardoor Hamilton hem bijna voorbij kon steken. Button probeerde Kubica voorbij te gaan om de derde plaats, maar dat mislukte vooralsnog. Beide Ferrari's hadden de pech niet te profiteren van de safetycarperiode en Alonso lag negende en Massa vijftiende. Nadat Vettel een aantal keren de snelste ronde had neergezet, pakte Hamilton met 1:41,848 die weer over. Eén ronde later was het echter de Duitse Red Bull-coureur die de snelste ronde weer overnam door anderhalf tiende sneller te zijn.

Hamilton vroeg over de boordradio of hij brandstof moest sparen of moest proberen Vettel in te halen en het team antwoordde dat er nog tijd genoeg was om aan te vallen en derhalve zuinig te zijn met de brandstof. Kobayashi - die nog een pitstop moest maken - hield de rest van het veld op toen de Japanner nog steeds op de derde plaats reed. Mercedes GP riep zowel zijn coureurs Schumacher als Rosberg op de remmen te sparen. Een actie van Hamilton wordt nader onderzocht  door de stewards, waarbij het waarschijnlijk is dat het gaat om het ophouden van het veld achter de safety car, waar een minimale snelheid of een maximale afstand tot je voorganger aangehouden moet worden.

Vettel maakte het gaatje op Hamitlon vooraan allengs groter, mocht de laatste een inhaalpoging gaan doen. Het gat tussen Kobayashi en de rest van het veld was inmiddels al 11 seconden. De straf voor Hamilton was een drivethroughpenalty en het team vertelde hem dat de Brit zo snel mogelijk dichterbij Vettel moest komen, en dat er nog tijd was de straf in te lossen. Hamilton had dusdanig langzaam gereden terwijl hij de net op de baan gekomen safety car inhaalde, dat Alonso in de laatste bocht - waar de tweede safetycarlijn ligt - gedwongen werd precies achter de safety car te gaan rijden in plaats dat de Ferrari-coureur de Mercedes van Bernd Mayländer ook nog kon inhalen.

Ondertussen belandde een glazen fles op de baan, onbekend was hoe die daar terecht kwam, aangezien op dat deel geen publiek zit. Hamilton nam zijn straf door door de pitstraat te rijden en behield netjes zijn tweede plaats voor de langzame Kobayashi. Alonso ging informeren bij zijn team wat er gebeurd was met Hamilton: "Welke positie had hij en welke heeft hij nu?" Ferrari kon niets anders antwoorden dan dat Hamilton nog steeds op de tweede plek lag en dat het erg oneerlijk was, maar dat er nu niets meer aan gedaan kon worden. De straf was uitgedeeld en er kon niets meer aan veranderen. Alonso deed er beter aan zich te concentreren op zijn race.

De enigen die nog moesten stoppen om te wisselen van bandencomponent waren Kobayashi en Lucas di Grassi. De top tien was op dat moment Vettel, Hamilton, Kobayashi, Button, Rubens Barrichello, Kubica, Sébastien Buemi, Adrian Sutil, Alonso en Nico Hülkenberg. Daarachter lagen Pedro de la Rosa, Petrov, Rosberg, Vitantonio Liuzzi, Massa, Jaime Alguersuari, Schumacher, Di Grassi, Karun Chandhok, Bruno Senna, Timo Glock en hekkensluiter met drie ronden achterstand Trulli. De enige twee uitvallers waren betrokken bij een enorme crash voor Webber, waar ook Kovalainen uiteindelijk slachtoffer was van de opgelopen schade.

Kobayashi reed behoorlijk harder dan Button achter zich, maar de Japanner reed dan ook in een lichte wagen. De BMW Sauber-coureur probeerde voorbij te komen aan achterblijvers Glock en Senna, die zelf contact maakten waardoor beide rijders naar de pits moesten met geringe schade. Glock kreeg een lekke band toen hij de voorvleugel van Senna raakte, die daarom een nieuwe neus kreeg. Bij een andere inhaalactie van Sutil op Buemi voor plaats zeven was ook even een touché, maar beide rijders konden gewoon verder. Daarna kwam Buemi onder vuur te liggen van achtervolger Alonso. Schumacher zette op de nieuwe set zachte banden de snelste ronde neer. De eerste onder de 1:40, namelijk 1:39,895.

Di Grassi maakte zijn eerste stop toen bekend werd dat negen rijders onderzocht zouden worden na de race door de stewards. Er kan dan alleen nog een tijdstraf uitgedeeld worden. Vettel en Hamilton zaten daar niet bij. Alonso kreeg te horen van zijn team dat er vijf wagens voor hem onderzocht zullen worden. Het gaat in totaal om Button, Barrichello, De la Rosa, Petrov, Hülkenberg, Buemi, Sutil, Liuzzi en Kubica, vanwege mogelijke overtredingen tijdens de safetycarperiode.

Vooraan speelden Vettel en Hamilton een spelletje wie de snelste ronde kon rijden. De McLaren-coureur pakte de eerste ronde met 1:39,776, waarna Vettel de snelste tweedesectortijd reed, maar toch was het Hamilton die antwoordde met de snelste eerstesectortijd en zijn eigen tijd aanscherpte tot 1:39.,418. Vettel reed echter ook tijden in de 1:39, en het onderlinge verschil werd maar langzaam kleiner tot 6,6 seconden in de 49e ronde.

De gele vlag werd gezwaaid op de baan toen Hülkenberg zijn Williams-wagen aan de kant zette nadat iets eerder al rookpluimen te zien waren achter zijn auto. De Duitser moest vanwege een kapotte band die schuurde van zijn team stoppen om brand en verdere schade aan het chassis te voorkomen. Er lag ook rommel op de baan, die afkomstig kan zijn van zijn kapotte band. Vettel zette de snelste ronde neer maar die werd een ronde later al verbeterd door Button naar 1:38,766 terwijl Kobayashi zijn eerste en enige stop maakte en op de negende plaats terugkwam. Vlak daarna wist de Japanner Alonso te verschalken. 

Nadat Vettel als eerste onder de finishvlag doorkwam, gevolgd door Hamilton en Button, klom Kobayasi nog een plaatsje door ook Buemi in te halen en zo achter Barrichello, Kubica en Sutil als zesde te finishen. Er kan nog verandering komen in de volledige uitslag, aangezien negen coureurs nog onder de loep gehouden zullen worden.

Uitslag Grand Prix van Europa

Pos. Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel RBR-Renault -
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +5.0 secs
3 Jenson Button McLaren-Mercedes +12.6 secs
4 Rubens Barrichello Williams-Cosworth +25.6 secs
5 Robert Kubica Renault +27.1 secs
6 Adrian Sutil Force India-Mercedes +30.1 secs
7 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +30.9 secs
8 Fernando Alonso
Ferrari +32.8 secs
9 Sébastien Buemi
STR-Ferrari +36.2 secs
10 Nico Rosberg
Mercedes GP
+44.3 secs
11 Felipe Massa
Ferrari +46.6 secs
12 Pedro de la Rosa
BMW Sauber-Ferrari +47.4 secs
13 Jaime Alguersuari
STR-Ferrari +48.2 secs
14 Vitaly Petrov
Renault +48.2 secs
15 Michael Schumacher
Mercedes GP
+48.8 secs
16 Vitantonio Liuzzi
Force India-Mercedes +50.8 secs
17 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth +1 Lap
18 Karun Chandhok
HRT-Cosworth
+2 Laps
19 Timo Glock
Virgin-Cosworth +2 Laps
20 Bruno Senna HRT-Cosworth +2 Laps
21 Jarno Trulli Lotus-Cosworth +4 Laps
DNF Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +8 Laps
DNF Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth Accident damage
DNF Mark Webber RBR-Renault Accident


Voorlopige stand in het coureurskampioenschap

Pos. Coureur Nat. Team Punten
1 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 127
2 Jenson Button British McLaren-Mercedes 121
3 Sebastian Vettel German RBR-Renault 115
4 Mark Webber Australian RBR-Renault 103
5 Fernando Alonso Spanish Ferrari 96
6 Robert Kubica Polish Renault 83
7 Nico Rosberg German Mercedes GP 74
8 Felipe Massa Brazilian Ferrari 67
9 Michael Schumacher German Mercedes GP 34
10 Adrian Sutil German Force India-Mercedes 31
11 Rubens Barrichello Brazilian Williams-Cosworth 19
12 Vitantonio Liuzzi Italian Force India-Mercedes 12
13 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 9
14 Kamui Kobayashi Japanese BMW Sauber-Ferrari 7
15 Vitaly Petrov Russian Renault 6
16 Jaime Alguersuari Spanish STR-Ferrari 3
17 Pedro de la Rosa Spanish BMW Sauber-Ferrari 1
18 Nico Hulkenberg German Williams-Cosworth 1
19 Heikki Kovalainen Finnish Lotus-Cosworth 0
20 Karun Chandhok Indian HRT-Cosworth 0
21 Lucas di Grassi Brazilian Virgin-Cosworth 0
22 Jarno Trulli Italian Lotus-Cosworth 0
23 Bruno Senna Brazilian HRT-Cosworth 0
24 Timo Glock German Virgin-Cosworth 0


Voorlopige stand in het constructeurskampioenschap

Pos. Team Nat.
1 McLaren-Mercedes 248
2 RBR-Renault 218
3 Ferrari 163
4 Mercedes GP 108
5 Renault 89
6 Force India-Mercedes 43
7 Williams-Cosworth 20
8 STR-Ferrari 12
9 BMW Sauber-Ferrari 8
10 Lotus-Cosworth 0
11 HRT-Cosworth 0
12 Virgin-Cosworth 0

Drie mannen opgepakt na doorrijden fataal ongeluk

Drie mannen die betrokken waren bij een dodelijke aanrijding in Hengelo zijn zaterdagavond aangehouden. Bij het ongeluk kwam zaterdagmiddag een 74-jarige fietsster om het leven. De auto met ging er vervolgens vandoor zonder hulp te verlenen.

De aanrijding vond aan het einde van de middag plaats op de kruising van de Staringstraat en de Adema van Scheltemastraat in Hengelo. Reanimatie mocht niet baten, de vrouw overleed ter plekke.

De politie startte direct een onderzoek om de bestuurder en de inzittenden van de betrokken auto op te sporen. Drie mannen van 21, 22 en 24 uit Hengelo werden opgepakt, meldt de politie. Uitgezocht wordt wie de auto bestuurde.

Rwanda ontkent betrokkenheid bij moord journalist

De Rwandese regering ontkent iets te maken te hebben met de moord op de bekende journalist Jean-Leonard Rugambage afgelopen donderdag. Daar werd ze door de mediarechtengroep Verslaggevers Zonder Grenzen (RWB) van beschuldigd.

De minister van buitenlandse zaken Louise Mushikiwabo noemde de aantijgingen zaterdag 'oneerlijk' en zei dat de regering niets te maken heeft met de dood van Rugambage. Volgens diens redacteur, Jean Bosco Gasasira, zou Rugambage echter gedood zijn omdat hij de regering verbond met de mislukte aanslag op de verbannen luitenant-generaal Kayumba Nyamwasa op 21 juni in Zuid-Afrika.

Volgens RWB is de dood van Rugambage het dieptepunt in de onderdrukking van kritiek door de Rwandese regering in de aanloop naar de landelijke verkiezingen van augustus.

Man opgepakt voor filmen onder rokken

De politie in Twente heeft een 40-jarige man uit Goor opgepakt voor het onder rokken filmen van vrouwen. De man werd in een winkel in Rijssen op heterdaad betrapt door een vrouw die merkte dat er een tas tussen haar benen was geschoven met een mobiele telefoon erop geplakt. In het huis van de man zijn meer opnames gevonden.

De man werd rond 15.00 uur gegrepen aan de Boomkamp door de 25-jarige vrouw die hij probeerde te filmen. Ze greep de man bij de arm en schakelde de politie in.

De verdachte bleek volgens de politie meer vrouwen te hebben gefilmd. In zijn huis zijn beeld- en geluidsdragers in beslag genomen.

Drukte op wegen valt mee

De drukte op de Nederlandse wegen valt zondag rond het middaguur mee. Dat laat de ANWB weten. Alleen op de N201 naar Zandvoort staan de auto's vanaf Heemstede een paar kilometer in de rij om het strand te bereiken.

De ANWB vermoedt dat het zondagmiddag nog druk kan worden rond Den Haag in verband met het gratis popfestival Parkpop. De A12 is tussen Utrecht en Gouda afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Dit leidde zaterdag tot flinke files op de wegen naar de Hofstad.

Terpstra: "Supercool"

Niki Terpstra werd vandaag voor het eerst Nederlands kampioen op de weg bij de eliterijders. De renner van Milram klopte in de finale Pieter Weening en mocht het rood-wit-blauw om zijn schouders heen doen. Uiteraard was Terpstra erg blij met zijn zege.

"Ik was sterk vandaag, maar ik had heel lang niet in de gaten dat iedereen al kapot was, tot in de laatste ronde," aldus Terpstra. "Toen ben ik met Weening doorgereden, maar die mocht niet, omdat zijn hele ploeg erachter zat. Dus toen dacht ik: Dan ga ik maar, anders knallen ze eroverheen. Gelukkig kon ik het afmaken in de sprint. Ik rijd al tijden stabiel, maar er kwam steeds geen uitslag uit, dus deze trui is supercool!"

 

Beesies zijn bijna op

Slecht nieuws voor iedereen die verzot is op de Beesies, de nieuwe mascottes van Albert Heijn: de pluizige beestjes beginnen op te raken. Een woordvoerder van de winkelketen zei dat de AH filialen volgende week door hun voorraden Beesies heenraken. Het AH-filiaal in Delft heeft helemaal geen Beesies meer.

Zo'n 31 miljoen Beesies werden er geproduceerd en verdeeld over de verschillende filialen. De laatste voorraad Beesies is onlangs verzonden. AH gaat geen nieuwe Beesies meer produceren, ook al blijft Oranje nog langer op het WK.

Op het WK vier jaar geleden was er een grote rage rond de Wuppies van Albert Heijn. Ook die raakten gauw op. Twee jaar geleden op het EK konden klanten Welpies verzamelen.

Gewonde mountainbiker na 4 dagen gevonden

Een sinds dinsdag vermiste mountainbiker is in het Duitse Harzvorland gisteren teruggevonden. De 43-jarige Duitser heeft vier dagen gewond in een bos gelegen tussen Osterode en Herzberg. Agenten ontdekten de zwaargewonde man.

De Duitser verkeert niet in levensgevaar, maar is wel opgenomen in het ziekenhuis. De mountainbiker was de hele tijd goed aanspreekbaar. De man werd gevonden tijdens een grootscheepse reddingsactie waarbij ook helikopters met infraroodcamera's, ruiters te paard en boten werden ingezet. De mountainbiker reed tijdens zijn fietstochtje per ongeluk in een gat op de weg, waarna hij tien meter van een heuvel naar beneden rolde. Vlakbij een beekje werd hij gevonden.

Bus stort in ravijn in China: elf doden

Bij een busongeluk in het noordwesten van China zijn ten minste elf mensen omgekomen, 31 raakten gewond. Dat melden de Chinese staatsmedia. Het afgeladen busje dat op weg was naar een begrafenis, raakte van de weg en stortte in een ravijn. Dertien van de gewonden zijn nog niet buiten levensgevaar.

Hoe het voertuig van de weg heeft kunnen raken, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er 42 mensen in het busje zaten in plaats van de toegestane negentien personen.

Derde jaarlijkse Mariothon voor Child's Play is er weer

Voor het derde jaar op rij zullen Brian Brinegar, John Groth en Chris Deckard een game-marathon houden met alleen Mario-games. Ze zullen elk spel spelen zonder pauze en je kunt live zien hoe ze geld ophalen voor Penny Arcades kinderziekenhuis-liefdadigheidsinstelling.

Bekijk ze op http://www.mariomarathon.com/. Ze zullen dit jaar Super Mario Bros., SMB2, SMB3, Super Mario World, Super Mario 64, Super Mario Sunshine, Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2 en New Super Mario Bros. Wii spelen. Ze zullen niet alleen elk spel uitspelen, maar zelfs voor 100 procent zolang de donaties door blijven gaan.

Ze zijn nu al een tijdje bezig en in 24 uur hebben ze al $25 310 opgehaald.

[upd] Drie doden bij helikoptercrash Rotterdam

Bij de wielerwedstrijd Tour du Port nabij de Maasvlakte in Rotterdam is ongeveer een half uur geleden een helikopter neergestort. Hij kwam van ongeveer 50 meter hoogte loodrecht naar beneden vallen en kwam met een klap op de grond wat een grote stofwolk opleverde. In de helikopter zaten vijf inzittenden.

Hoe het verder met de inzittenden gaat is nog niet bekend. Bij meer informatie lees je dat uiteraard hier.

Update 13.45:

Op dit moment worden er twee inzittenden in ieder geval gereanimeerd. De traumahelikopter is net gearriveerd.

Update 13.55:

Op dit moment is er naar alle waarschijnlijkheid één dode te betreuren. Er zijn nog steeds reanimaties bezig bij twee personen. De tour is verder afgelast.

Update 14.00:

De NOS meldt nu dat er twee doden zijn gevallen en nog één persoon wordt gereanimeerd. Daarnaast zijn er nog twee anderen gewond. Wat zij mankeren is nog niet bekend. De oorzaak van de crash is nog niet duidelijk.

Update 15.05:

Inmiddels is bekend dat een derde persoon is overleden door het ongeluk. De twee mensen die het ongeluk overleefden zijn gewond.

Het verongelukte toestel was een EC-130. De helikopter was één van de twee toestellen die werd ingezet om opnames te maken van de fietstocht.

Helicopter neergestort
Foto: Twitter Gijsbregt
Neergestorte Heli
Foto: Twitter Erwin Wieringa

Grote alcoholcontrole in 't Gooi

De politie Gooi en Vechtstreek heeft het afgelopen weekend dertig automobilisten aangehouden bij alcoholcontroles in Laren en Hilversum, omdat ze met een borreltje teveel op achter het stuur waren gekropen. Twee bestuurders mochten ter plekke hun rijbewijs inleveren.

Het verkeershavingsteam van de politie liet tijdens drie avonden in totaal 2387 bestuurders op het beruchte pijpje blazen. Donderdagavond werden negen automobilisten aangehouden bij de controle in Laren. Vrijdag- en zaterdagavond vond de alcoholcontrole plaats rond het evenement Hilversum Alive, waarbij 21 personen een enkeltje naar het bureau kregen.

Het toppunt was een 56-jarige vrouw uit Bilthoven. Haar man werd bij de controle was aangehouden en meegenomen naar het bureau. De vrouw zou wel vast naar huis rijden. Nadat ze enkele meters had gereden, lieten agenten haar ook blazen. Haar bleek hetzelfde lot te wachten als dat van haar man.

Nevobo wil OKT organiseren

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is ambitieus en heeft geleerd van de geschiedenis; het in eigen regie bepalen van het programma leidt tot succes. Mede hierom heeft het Hoofdbestuur van de Nevobo ingestemd om in samenwerking met de Gemeente Rotterdam (sinds 2005 host city van het Nationaal Herenteam) mee te dingen naar de organisatie van 'the 2012 Men’s World Olympic Qualification Tournament' voor de Olympische Spelen in Londen in 2012, het zogenaamde OKT 3.

Vandaag wordt voor aanvang van de World League wedstrijd Nederland-Brazilië te Rotterdam het bidbook voor het OKT 3 voor heren overhandigd. Het bid book wordt aan de president van de FIVB, de heer Jizhong Wei aangeboden door de voorzitter van de Nevobo, Hans Nieuwkerke en door de sportwethouder van Rotterdam, Antoinette Laan. Bij toewijzing zal het toernooi van 18 tot en met 21 mei 2012 plaatsvinden in Ahoy Rotterdam.
 
“Door de organisatie van dit evenement naar Nederland te halen, vergroten we de kans op plaatsing voor de Spelen in 2012. Nederland heeft zich in 1988, 1992, 2000 en 2004 ook geplaatst via het OKT 3 en dat heeft tot aansprekende resultaten geleid. Tevens is het voor het Nederlands Herenteam een uniek moment om in eigen land hun talent en enorme progressie te laten zien”, zegt Marcel Sturkenboom, Algemeen Directeur van de Nevobo. “In een korte periode moest er heel veel werk verzet worden. Met medewerking van Rotterdam Topsport en met steun van het Ministerie van VWS, NOC*NSF en de NOS, zijn de Gemeente Rotterdam en de Nevobo er in geslaagd om tot een zeer goed bid te komen. We hebben het nu niet meer in eigen hand; we wachten in vertrouwen de beslissing van het FIVB af.”
 
Het bidbook van de Nevobo dient voor 1 juli bij de FIVB binnen te zijn. Daar wordt het beoordeeld, waarna tijdens het FIVB congres in september bekend zal worden of Nederland gastland mag zijn van het 3e Olympische Kwalificatietoernooi.
 
Het organiseren van het OKT 3 in onze thuisstad is een goede stap wat betreft de optimalisatie van het kwalificatietraject richting Londen 2012. "Als we dit voor elkaar krijgen, kunnen we ons programma daar helemaal op afstemmen. In 1992 (Barcelona) hebben we het ook zo gedaan en daar bewaar ik hele goede herinneringen aan”, aldus bondscoach Peter Blangé.
 

Arrestant mishandelt politieman

Een 36-jarige man heeft in nacht van zaterdag op zondag een politieman mishandeld nadat hij was aangehouden. De politieman, een bewaker van het cellencomplex van het politiebureau in Heerlen, moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Agenten spraken de man aan bij het Wilhelminaplein in Heerlen, nadat hij op zijn brommer bijna een voetganger ondersteboven had gereden. De man werd recalcitrant en reageerde erg agressief. Hij betichtte de agenten ervan dat ze hem staande hielden vanwege zijn huidskleur. Vervolgens begon de man zélf racistische en grievende opmerkingen te uiten tegen de agenten.

Hierop werd de man, onder hevig verzet, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar aangekomen, gaf hij de arrestantenbewaker een stevige kopstoot. De bewaker liep een diepe hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Astana laat Pereiro uit Tourploeg

Oscar Pereiro Sio staat zaterdag in Rotterdam niet aan de start van de Tour de France. Astana heeft in het team geen plaatsje ingeruimd voor de Tourwinnaar van 2006. Pereiro deed sinds 2004 altijd mee met de Tour, maar kon dit seizoen nog geen potten breken.

Absolute kopman bij Astana is zoals verwacht de Spanjaard Alberto Contador, die dit jaar een gooi gaat doen naar zijn derde Tourzege. Ook zullen er veel ogen zijn gericht op Alexandre Vinokourov. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik keert terug in de Tour na er in 2007 na een positieve dopingtest te zijn uitgezet.

Contador mag rekenen op de steun van zijn landgenoten David de la Fuente, Jesus Hernandez, David Navarro en Benjamin Noval. De Kazach Maxim Iglinsky, de Oekraïner Andrey Grivko en de Italiaan Paolo Tiralongo maken de ploeg compleet.

Buffon tot medio 2011 uit de roulatie

Gianluigi Buffon staat tot medio 2011 aan de zijlijn. De doelman van Italië ondervond tijdens het openingsduel op het WK voetbal hinder van zijn rug. Deze blessure speelde hem het afgelopen seizoen met regelmaat parten, waardoor de goalie nu voor een operatieve ingreep kiest.

"Ik heb mijn besluit genomen. Ik ben er klaar mee om te leven met de onzekerheid of het wel of niet goed gaat komen", legde Buffon zijn keuze uit. "Dus ik ga onder het mes. Er is me verteld dat mijn rug in 2011 weer zo goed als nieuw is. Misschien zelfs al eerder, maar ik ga mezelf niet voor de gek houden door te hopen op een snellere rentree."

"Ik zal er niet omheen draaien, ik had dit veel eerder moeten doen," ging de keeper van Juventus verder. "Maar ik hoorde telkens maar dat ik nodig was. Nu heb ik voor mezelf gekozen. Ik heb erover gesproken met Alessandro Nesta die dezelfde problemen heeft gehad. Bij hem is het probleem verdwenen na een operatie. Na het gesprek met Nesta heb ik mijn twijfels opzij gezet en besloten om een ingreep te ondergaan."

[SF] Uitslag Nürburgring Race 1

Yelmer Buurman heeft de eerste race in de Superleague Formula op de Nürburgring op zijn naam geschreven. De AC Milan-coureur bleef in Duitsland Davide Rigon en Chris van der Drift voor. De van de eerste rij gestarte Robert Doornbos werd zevende.

Bij de start kwamen zowel polesitter Julien Jousse als Doornbos slecht weg, omdat de rijders achter hen eerder op het gas gingen. Buurman kon hierdoor de eerste plaats overnemen, voor Rigon en Jousse. Doornbos kwam er nog slechter van af en reed in de beginfase van de race rond op plaats zes. John Martin maakte de start niet meer mee omdat zijn bolide in de opwarmronde stilviel.

In de beginfase van de race was er weinig actie, al ging Sébastien Bourdais even door het grind waarbij de Fransman zijn bolide uit de muur wist te houden. Alvaro Parente wist Narain Karthikeyan in te halen, maar de Portugees verremde zich, waarna de PSV-coureur terug kon komen.

Ook de pitstops brachten geen verandering in de race, waardoor Buurman eenvoudig kon winnen voor Rigon en Van der Drift.

- Uitslag volgt -

Stroomstoring treft Mediapark Hilversum

Vannacht is het Mediapark in Hilversum getroffen door een grote stroomstoring. Dit ging ten koste van diverse redacties en live uitzendingen. Even na 00:30 uur ontstond er een onderbreking in de zogenoemde 'blauwe groep'. Werkende redacties zaten hierdoor in het donker.

Radio-uitzendingen van ondermeer Radio 1 en 3FM werden niet onderbroken, dankzij een noodstroomvoorziening die automatisch aanslaat als de reguliere stroomvoorziening ermee stopt. De uitzendingen van de NOS ondervonden wel hinder; het late NOS Journaal werd noodgedwongen halverwege afgebroken.

Omstreeks 02:30 uur werden de problemen verholpen en kon het licht weer aan. Volgens NUON ligt de oorzaak voor de storing in een verdeelkast, welke net buiten het Mediapark is gelegen.

Dit is de tweede grote stroomstoring in korte tijd op het Mediapark. In april was er ook al een stroomstoring, toen ging een groot deel van de internetsites van de publieke omroepen op zwart, radiozender Kink FM kon niet meer uitzenden.

Parkpop weer van start

Zondagmiddag om een uur is de dertigste editie van Parkpop van start gegaan. Het weer werkt prima mee en deze jubileumeditie van het festival belooft de warmste in vijf jaar te worden.

In de aanloop naar het festival kende de organisatie nogal wat problemen. Men had Snoop Dogg geboekt om deze speciale editie extra elan te geven, maar op last van de politie en het Openbaar Ministerie werd zijn optreden verboden.  Hij zou niet passen bij het ‘open en vriendelijke’ karakter van het festival. Burgemeester van Aartsen van Den Haag wist te melden dat er signalen zijn geweest van rivaliserende bendes die elkaar bij het concert van Snoop wilde treffen. Bovendien is de gemeente Den Haag de gebeurtenissen van vorig jaar in Hoek van Holland nog niet vergeten.

Ook vervanger Beenie Man werd niet met open armen ontvangen, vanwege zijn sterke anti-homo sentimenten. Daarop besloot de organisatie Alpha Blondy te boeken. Deze, uit Ivoorkust afkomstige, reggaeartiest is een grootheid in de reggaewereld en staat bekend om zijn politieke liedjes en zijn inzet voor de ontwikkeling van Afrika. Een woordvoerder van de organisatie zegt dat hij een prima vervanging is voor Snoop Dogg. “Alpha Blondy past heel goed bij de jubileumeditie van Parkpop”, zei hij. “We hebben nog wel even zijn strafblad gechecked”, grapte de woordvoerder erachteraan.

Men verwacht dat het recordaantal bezoekers van vorig jaar, toen er 275.000 mensen kwamen, dit jaar overtroffen zal worden. Met dank aan het mooie weer. Naast Alpha Blondy zullen onder meer Juliette Lewis, Admiral Freebee, Mamas Gun en Danko Jones hun opwachting maken. Het festival wordt om half negen afgesloten door Nena.

Tip van de redactie: Neem water mee in kleine flesjes of kartonnen pakjes, andere verpakkingen zijn niet toegestaan. En natuurlijk zonnebrandcrème.

Twitteren in Virtua Fighter 5: Final Showdown arcade

Sega heeft een verrassende feature voor hun toekomstige arcadekast-game, Virtua Figher 5: Final Showdown, aangekondigd. Spelers zullen hun VF.net-accounts kunnen linken met hun Twitter-accounts, zodat al hun prestaties in de arcadehal gelijk op hun Twitter komen. Spelers kunnen andermans Twitterprofiel vinden via VF.net en ze zo ook gelijk volgen.

Enkele voorbeelden van de tweets die je kunt verwachten zijn "DK's Lau has put together a 10 game win streak at Club Sega Shinjuku #VF5FS" of "DK's Lau has earned the "Dragon Wing" item from a Basic Capsule (Rare) #VF5FS". Deze arcadekast zal binnenkort in de Japanse arcadehallen komen.

 

Terpstra Nederlands kampioen wielrennen

Niki Terpstra is na een spannende finale Nederlands kampioen geworden op de weg. Op de Adsteeg bleek hij sterker dan drie Rabobankrenners, waarbij Pieter Weening tweede werd, voor Lars Boom. Het was de eerste titel voor de Milramrenner.

Een groepje van negen renners had een voorsprong van 40 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Rabobank zat hier met Tom Leezer, Bram Tankink, Pieter Weening en Jos van Emden, waarvan de laatste al een tijd in de aanval had gereden.

De enige andere renner van een ProTour-ploeg, Niki Terpstra (Milram) ging halverwege het rondje van 14 kilometer ervandoor met Weening, terwijl de overige drie Rabobankrenners het groepje neutraliseerden. De groep werd ingelopen door het peloton, waar Skil-Shimano de achtervolging inzette.

Op de laatste klim plaatste Robert Gesink een jump, maar het gat naar de twee leiders bleek met veertig seconden te groot. Lars Boom en uittredend kampioen Koos Moerenhout lieten het er niet bij zitten en gingen achter Weening en Terpstra aan, waar Weening de benen stil hield.

Boom en Moerenhout waren bij de Adsteeg bijna aangesloten, maar zaten steendood en wisten het laatste gaatje niet te dichten. Op de Adsteeg bleek Terpstra nog de beste benen te hebben en liet de drie Rabobankrenners achter en werd voor het eerst Nederlands kampioen op de weg. Weening werd nog tweede, voor Boom.

Uitslag Nederlands Kampioenschap

# Renner Ploeg
1 Niki Terpstra Milram
2 Pieter Weening Rabobank
3 Lars Boom Rabobank
4 Koos Moerenhout Rabobank

Boateng en Sarpei onzeker voor kwartfinale

De euforie bij Ghana voor het bereiken van de kwartfinale op het WK wordt enigszins getemperd door behoorlijk wat personele problemen. Kevin-Prince Boateng en Hans Sarpei vielen in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten (2-1 na verlenging) geblesseerd uit en moeten vrezen voor hun deelname aan de kwartfinale van vrijdag tegen Uruguay.

Middenvelder Boateng moest in de tweede helft met een blessure aan zijn dijbeen naar de kant, linksback Sarpei viel uit met een spierblessure. Vooral de blessure van Boateng, die in de vijfde minuut de score opende, baart coach Milovan Rajevac zorgen. "Hij is een van onze belangrijkste spelers en bovendien in topvorm. Ik hoop echt dat we hem op tijd fit kunnen krijgen."

Ghana mist tegen Uruguay bovendien twee spelers vanwege een schorsing. Aanvoerder John Mensah en aanvaller André Ayew ontvingen tegen de VS hun tweede gele kaart.

Nadal: "Knieën baren me zorgen"

Opnieuw lijken de knieën van Rafael Nadal de Spanjaard zorgen te baren. "Ik heb weer een beetje last van mijn rechternie," aldus de Spanjaard op Wimbledon. "Ik ben een beetje bang."

De Spanjaard moest op Wimbledon al tweemaal een vijfsetter spelen. "Ik heb geprobeerd het gravelseizoen zo goed mogelijk in te delen, omdat mijn rechterknie beter is dan mijn linker. Maar ik weet wel dat mijn knieën nog steeds niet honderd procent oké zijn."

De nummer één van de wereld, kon vorig jaar door dezelfde problemen, zijn titel niet verdedigen. Hij is ook zeker niet van plan om op te geven in Londen. "Ik weet niet hoe slecht het is met mijn knie. Maar ik blijf er zeker voor gaan." De kopman van het Spaanse Daviscup-team laat wel het treffen tussen Spanje en Frankrijk aan zich voorbij gaan. "Anders heb ik niet genoeg tijd om te herstellen en toernooien als Cincinnati te spelen."

Aanhoudingen voor dode vrouw in recreatieplas

De politie heeft zaterdagmiddag in Den Bosch twee mannen aangehouden voor de dood van een vrouw in een recreatieplas die dag. Omstanders zagen de vrouw drijven en dachten aanvankelijk dat ze aan het snorkelen was, maar sloegen daarna alarm. De 30-jarige vrouw uit Den Bosch is nog gereanimeerd maar dat mocht niet meer baten.

De vrouw werd rond 15.15 uur gevonden in het water aan de Meersheuvelweg. De omstanders haalden haar uit het water. Personeel van een ambulance en een traumaheli schoot te hulp, maar de vrouw overleed in het recreatiegebied.

In het daaropvolgende politieonderzoek zijn twee Bosschenaren van 45 jaar opgepakt. Wat hun rol bij de dood van de vrouw zou zijn geweest is niet bekendgemaakt. De politie zoekt nog getuigen van het incident en ondervraagt zondag op het Engelenmeer passanten.

Bondscoach Portugal: "Beste moet nog komen"

De bondscoach van Portugal ziet zijn team alleen maar beter worden. Hetgeen goed uitkomt, want Europees kampioen Spanje wacht in de achtste finales.

Carlos Queiroz verwacht dat zijn team nog meer zal laten zien dan het in de groepsfase heeft gedaan. In de groepsfase werd Noord-Korea afgestraft met 7-0, maar Queiroz verwacht kwalitatief beter voetbal. "Het beste van Portugal moet nog komen. We moeten onze aandacht nu richten op de details en het nemen van de juiste beslissingen", aldus de bondscoach van Portugal tegenover L'Équipe.

De Portugezen zijn beslist niet van plan de wedstrijd tegen Spanje weg te geven. "We hebben vijftig procent kans om de kwartfinale te halen. Er is tegen Spanje geen ruimte voor fouten. We zijn bereid om alles te geven. We denken slechts aan één ding en dat is het verlengen van onze aanwezigheid in de strijd om de wereldbeker."

Rajevac: "We zijn de beste van Afrika"

Milovan Rajevac beleefde gisteren de avond van zijn leven. Ghana versloeg de Verenigde Staten in de verlenging en plaatste zich zodoende voor de kwartfinales van het WK voetbal.

"Elke overwinning telt, maar deze is mij zeer dierbaar. Ghana hoort nu bij de beste acht landen ter wereld; fantastisch!", aldus een glunderende Rajevac.

De bondscoach van Ghana kende een lastige aanloop naar het WK voetbal. "We speelden de Afrika Cup zonder onze beste acht spelers, maar we haalden evengoed de finale. Dit team weet hoe ze met tegenslagen moeten omgaan, maar vooral hoe ze een tegenstander moeten verslaan."

Daarnaast is Ghana het enige Afrikaanse land, dat in de knock-out-fase actief is. In de groepsfase werden Nigeria, Ivoorkust, Kameroen en gastland Zuid-Afrika al uitgeschakeld. Rajevac: "Ik denk dat we nu met recht mogen zeggen dat Ghana de beste van Afrika is."

Riccò dinsdag voor Franse rechter

Riccardo Riccò moet zich dinsdag voor de Franse rechter verantwoorden voor zijn dopinggebruik in de Tour de France van 2008.

In 2008 werd Riccò door de Franse politie aangehouden. De onderzoekers vonden uiteindelijk medicijnen, flacons en naalden. De Italiaan riskeert hierdoor een celstraf van twee jaar en een boete van ruim 3.500 euro.

Het Italiaanse antidopingtribunaal legde Riccò ook al een schorsing voor de duur van 24 maanden op. Het internationale sporttribunaal (CAS) bracht deze sanctie uiteindelijk terug tot twintig maanden.

Roda JC wil van Linssen af

Het is nog niet duidelijk waar Edwin Linssen volgend seizoen speelt. De middenvelder van Roda JC heeft een doorlopend contract bij de ploeg uit Kerkrade, maar de Limburgers zouden de voetballer transfervrij willen laten gaan.

Dit is duidelijk tegen het zere been van Linssen. "Deze situatie stelt me natuurlijk wel teleur. Met de beste intenties wilde ik de voorbereiding bij Roda JC beginnen en vechten voor mijn kans, maar de club heeft andere gedachten. Ze hebben me nu in een situatie gebracht dat ik verder moet kijken," liet hij aan Voetbal International weten.

Linssen werd in de tweede helft van het seizoen aan Fortuna Sittard verhuurd en kwam daar veertien keer in actie. In het eerste half jaar speelde hij voor Roda JC slechts acht competitiewedstrijden.

Podolski: "Geen ontzag voor Engelse ploeg"

Lukas Podolski is van mening, dat de Duitse selectie erg veel zelfvertrouwen heeft. Die Mannschaft speelt later vandaag tegen Engeland. Volgens de aanvaller heeft de jonge Duitse formatie een goede kans om naar de kwartfinale te gaan, maar waakt tevens voor onderschatting.

"Het zou een domme fout zijn om Engeland te onderschatten, puur omdat ze wat problemen hebben gehad bij het doorkomen van de poulefase. Het kan best zijn dat ze hun niveau opschroeven nu de knockout-fase begint," aldus Podolski in een reactie.

Daarnaast benadrukte hij ook dat de Duitsers niet bang zijn voor de Engelse formatie. "Er is binnen de Duitse selectie geen sprake van ontzag. We hebben absoluut geen reden om bang voor ze te zijn. Uiteraard respecteren we het Engelse team, maar we zijn niet bang."

Op papier is het duel tussen Engeland en Duitsland een kraker, maar daar wil Podolski zich niet mee bezig houden. "Het is uiteraard een grote wedstrijd, maar ik denk dat je dat moet negeren. We moeten alleen denken aan het behalen van de kwartfinale."

Politie pakt compleet hockeyteam op

Tijdens een feest na afloop van een hockeytoernooi in Bleiswijk heeft de politie vrijdagavond een compleet hockeyteam uit Voorburg gearresteerd. Dertien jongens van zeventien en achttien jaar werden meegenomen naar het politiebureau, nadat een meisje melding had gemaakt van handtastelijkheden. Dat liet de politie zondag weten.

Omdat de opgetrommelde agenten niet snel helder kregen wie van de groep zich schuldig zou hebben gemaakt aan de betasting, werd besloten het hele team mee te nemen. In de loop van zaterdagochtend zijn de jongens weer naar huis gestuurd. De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Vermoedelijke opstelling Oranje

Morgen om vier uur zal Nederland weer stilvallen. Werkgevers kunnen weer rekenen op vele verzoeken om eerder naar huis te mogen en dat allemaal voor een achtste finale op een wereldkampioenschap. Nederland zal in Durban moeten afrekenen met Slowakije om door te gaan naar de kwartfinale.

Bondscoach Bert van Marwijk zal tegen Slowakije weer gebruik gaan maken van de diensten van Gregory van der Wiel. Tijdens het laatste groepsduel had Khalid Boulahrouz zijn plaats in genomen. Van der Wiel, Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst mogen allen geen gele kaart incasseren anders volgt er een schorsing.

Van Marwijk zal vermoedelijk de volgende elf spelers gaan opstellen: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie.

WK Vandaag: 27 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de wedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag gaan we verder met de achtste finales en zullen er wederom twee duels gespeeld worden.

Duitsland v. Engeland

Vandaag staat er een grote wedstrijd op het programma tussen Duitsland en Engeland. Duitsland imponeerde met een 4-0 zege op Australië, maar liet het tegen Servië afweten en verloor daar met 1-0. Uiteraard gaan zij voor de overwinning want uitschakeling nu zou een ramp zijn voor de Duitsers.

Hetzelfde geldt overigens voor Engeland, koste wat kost willen zij doorgaan. In de poulefase hebben zij niet weten te imponeren en werd tijdens de laatste wedstrijd de volgende ronde pas veiliggesteld na twee matige gelijke spelen.

Argentinië v. Mexico

Verder staat er vandaag een Zuid-Amerikaans onderonsje op het programma. Argentinië, onder leiding van Pluisje, liet in de poulefase duidelijk zien over kwaliteit te beschikken en wist al zijn wedstrijden te winnen. Met Messi als sterspeler hopen de Argentijnen deze keer hoge ogen te gaan gooien op het WK.

Mexico won verrassend van Frankrijk (2-0) en mede door deze wedstrijd gingen zij door naar de volgende ronde. Er werd alleen niet van Uruguay (0-1) gewonnen, en willen zij tegen Argentinië een kans maken zullen zij boven zichzelf uit moeten stijgen.

TV Schema:

Tijd Programma Zender
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Duitsland - Engeland Nederland 1
15:50 - 16:52 NOS WK Voetbal: 1ste helft Duitsland - Engeland Nederland 1
16:52 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Duitsland - Engeland Nederland 1
17:00 - 18:05 NOS WK Voetbal: 2de helft Duitsland - Engeland Nederland 1
17:50 - 18:45 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
18:15 - 19:00 NOS Studio Sport Nederland 1
19:00 - 20:00 NOS WK Journaal Nederland 1
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Argentinië - Mexico Nederland 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Argentinië - Mexico Nederland 1
21:20 - 21:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Argentinië - Mexico Nederland 1
21:30 - 22:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Argentinië - Mexico Nederland 1
22:20 - 23:40 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:25 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Argentinië - Mexico Nederland 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Nederland 1
23:40 - 00:35 NOS Studio Sportzomer Nederland 1
23:40 - 00:10 SEAT Mooiste goals ooit RTL 7
00:30 - 02:00 NOS Studio Sport Nederland 3
00:35 - 01:10 Andere Tijden Sport Nederland 1

Lotus' 500ste Grand Prix, of niet?

Dit weekend viert Lotus Racing zijn vijfhonderdste Grand Prix in de Formule 1 volgens berichten in diverse media. Maar klopt dit wel? Moet het niet de negende Grand Prix zijn? Om hier een antwoord op te geven moeten we weten wie de eigenaar van Lotus is. En die vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Dat hangt namelijk af van wat er bedoeld wordt met de naam Lotus. Er is namelijk niet één Lotus. Om dit duidelijk te maken duiken we even terug de geschiedenis in.

Kalender schaatsseizoen bekend

Het eerste weekend van de wereldbeker schaatsen 2010/2011 zal gehouden worden in Thialf Heerenveen. Naast deze wedstrijd op 12-14 november zal ook het WK sprint in Thialf gehouden worden. Dit evenement vindt plaats op 22 en 23 januari. De afsluiting van het wereldbekerseizoen zal net als vorig jaar ook in Heerenveen plaatsvinden.

Het EK-allround wordt begin januari gehouden in Collalbo (Italië). Vijf weken later vindt het WK allround plaats in Calgary (Canada). Het WK afstanden wordt verreden bij onze oosterburen in Inzell, en vormt in het tweede weekend van maart de afsluiting van het schaatsseizoen.

Datum Evenement Locatie
12-14 november Wereldbeker Heerenveen (Ned)
19-21 november Wereldbeker Berlijn (Dui)
27-28 november Wereldbeker Hamar (Noo)
4-5 december Wereldbeker Changchun (Chn)
11-12 december Wereldbeker Obihiro (Jap)
7-9 januari EK allround Collalbo (Ita)
22-23 januari WK sprint Heerenveen (Ned)
28-30 januari Wereldbeker Moskou (Rus)
12-13 februari WK allround Calgary (Can)
19-20 februari Wereldbeker Salt Lake City (USA)
4-6 maart Wereldbeker finale Heerenveen (Ned)
10-13 maart WK afstanden Inzell (Dui)

Tung gaat vrijdagtraining rijden voor Renault

Ho-Ping Tung gaat in de nabije toekomst voor Renault een vrijdagtraining rijden. De Chinese Nederlander kreeg vorige week van de World Motor Sport Council van de FIA een voorlopige superlicentie voor vier races, waardoor de weg vrij is om te rijden.

Tung leek afgelopen winter lang in de race te zijn voor een stoeltje bij Renault, maar zag het tweede zitje bij het Franse team naar Vitaly Petrov gaan. In plaats daarvan kreeg hij een stoeltje in de GP2 en werd hij testrijder bij Renault. De Finse krant Turun Sanomat weet te melden dat de 27-jarige Tung in één van de komende Grands Prix een vrijdagsessie zal gaan rijden. Hiermee is hij de eerste Chinees die tijdens een Grand Prix-weekend de baan op zal komen.

Plat Haags: Melaats verklaard

En die arme Mark Rutte zit met de ellende. Steeds weer ontboden bij Rosenthal om de volgende idiote suggestie te bespreken. Hoe dan ook: de VVD zal niet deelnemen aan een regering die een écht warm plekje in Ruttes hart heeft. Mag ik een nieuw woord aan de Nederlandse taal toevoegen? Langetandencoalitie. Want dat wordt het: hoogstens een soort langetandencoalitie. Het moet, maar is eigenlijk niet te vreten. En twee partijen met een substantieel aantal kamerzetels zijn nu dus melaats verklaard.

PVV weer grootste in peilingen

De opmars van de PVV zet zich onverminderd voort. De partij van Geert Wilders is voor het eerst sinds 7 maart weer de grootste partij in de peiling van Maurice de Hond. Vorige week was de VVD nog groter, maar die partij moet zondag met 28 zetels genoegen nemen met de tweede plaats. De PVV staat op dertig zetels en de PvdA is derde met 27 zetels.

Volgens De Hond is de stijging van de PVV deels te danken aan de moeizame formatie van een nieuwe coalitie. De PVV kwam daarbij afgelopen week, ondanks in de verkiezingen de grootste winnaar te zijn geworden, definitief aan de zijlijn te staan.

De PVV staat zes zetels hoger dan bij de verkiezingen en heeft er twee meer dan vorige week. Het CDA is er in een week weer twee verloren en heeft met zeventien zetels een nieuw dieptepunt bereikt. De VVD en de PvdA hebben beide drie zetels minder dan vorige week.

Niet alleen rechts lijkt garen te spinnen bij de teruggang van de middenpartijen. Ook de SP en GroenLinks stijgen in de peilingen. De SP staat op zestien zetels (een meer dan bij de verkiezingen) en GroenLinks staat op twaalf (twee meer). PvdA en VVD pakten bij de verkiezingen waarschijnlijk veel strategische stemmen.

D66 en de ChristenUnie houden de zetel die ze vorige week wonnen ten opzichte van de verkiezingen vast en staan nu op respectievelijk elf en zes zetels. De Partij voor de Dieren raakt in de peiling een van zijn twee zetels kwijt.

Gasfles veroorzaakt explosie Rabo-toren

De explosie tijdens de brand zondagmorgen in het in aanbouw zijnde hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht op de 27e verdieping is veroorzaakt door een gasfles die vlam vatte. Dat zei een woordvoerder van de brandweer zondag.

Op het moment van de explosie waren er brandweermannen in de toren. Er vielen geen gewonden. De vuurbestrijders verlieten uit voorzorg de toren.

De brandweer vreesde dat de constructie door de hitte was aangetast en dat daardoor vloeren zouden kunnen instorten. In overleg met de aannemer besloot de brandweer het vuur vanuit de andere toren te bestrijden. Uit inspecties bleek later dat van instortingsgevaar van de vloeren geen sprake was.

Stank zorgt voor overlast in Delfzijl

In de omgeving van Delfzijl is zondagochtend alarm geslagen na meerdere meldingen van stankoverlast. Uit voorzorg werd rekening gehouden met gevaarlijke stoffen. Bewoners die in de stank zaten kregen het advies ramen en deuren dicht te houden. Twee mensen hebben zich met klachten, zoals een droge keel, bij de huisarts gemeld.

Volgens de hulpverleningsdiensten is er geen sprake van een gevaarlijke situatie. Na 09.00 uur kwamen er geen meldingen over de stank meer binnen. In totaal hebben zo'n twintig mensen geklaagd over de stank.

De bron van de stank is nog niet vastgesteld, maar de geur leek van het chemiepark North refinery te komen. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd.

Elia: "Het is lekker om in te vallen"

Eljero Elia heeft in alle drie de groepswedstrijden ingevallen in het Nederlands elftal. Het zorgde voor diepgang in Oranje, hetgeen verschillende opiniemakers liever vanaf de start zien. Zelf ziet de explosieve buitenspeler dat anders.

Elia klaagt niet over zijn rol als invaller. De buitenspeler van Hamburger SV geniet van zijn rol als 'supersub' bij het Nederlands elftal.

De speler hoopt tegen Slowakije opnieuw op speelminuten. "Als ik inval voor vijf of tien minuten, dan doe ik mijn uiterste best en wil ik me van mijn goede kant laten zien. Het is lekker om in te vallen, want de jongens helpen je ook goed", aldus Elia tegenover de Telegraaf.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft de eerste drie wedstrijden de voorkeur gegeven aan Rafael van der Vaart op de linkerflank. Later kwam Elia binnen de lijnen. Het ligt niet binnen de lijn der verwachtingen dat Van Marwijk voor de achtste finale tegen Slowakije van die tactiek af zal wijken.

Vieira zwaait af als international

Patrick Vieira zal niet meer voor de nationale ploeg van Frankrijk uitkomen. De speler van Manchester City werd niet geselecteerd voor het WK voetbal in Zuid-Afrika, maar zal nu ook niet meer onder Laurent Blanc in actie komen.

Het wereldkampioenschap werd voor Les Bleus één groot fiasco. De finalist van 2006 werd al in de groepsfase uitgeschakeld. Daarnaast waren er binnen de selectie grote problemen tussen spelers en technische staf. Dit resulteerde uiteindelijk in werkweigering van een aantal spelers, waar ook captain Patrice Evra toe behoorde.

Hoaxje maken?

Zet jullie Alu-hoedjes maar op (of af). Het is blijkbaar heel gemakkelijk om ons goedgelovige mensen in het ootje te nemen. Er zwerven heel veel foto's van geesten en filmpjes van vliegende schotels rond op het internet. Het zal je niet verbazen maar als je een beetje handig bent, kun je die zelf zo maken. Op YT is er een gebruiker met de naam TheFakingHoaxer, hij laat in zijn filmpjes zien wat hij allemaal maken en hoe echt het lijken kan.

Met dank aan GrotePierFR voor de submit.

Feyenoord officieel begonnen aan nieuw seizoen

Voor Feyenoord is het voetbalseizoen weer begonnen. Varkenoord staat zondag namelijk in het teken van de eerste training van de ploeg van Mario Been. Er worden zoals gewoonlijk veel toeschouwers verwacht.

Voor het eerst vindt de training echter niet plaats op het veld naast De Kuip, maar op Varkenoord. Op last van de politie mogen daar maximaal vijfduizend supporters bij zijn. Feyenoord heeft daarom kaarten verkocht voor de training.

Een deel van de supporters is het niet eens met de gang van zaken en had een demonstratie aangekondigd. Zo'n vier- tot vijfhonderd supporters hadden zich verzameld bij het Maasgebouw en ontstaken fakkels. Het protest is rustig verlopen.

Feyenoord speelt zondag 8 augustus de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht in het eigen stadion De Kuip.

Forlán: "Doelpunt Suárez zou de mooiste van toernooi kunnen zijn"

Diego Forlán was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea goed te spreken over het doelpunt van zijn ploeggenoot Luis Suárez. Suárez maakte na het eerste doelpunt ook de beslissende 2-1 waardoor Uruguay naar de kwartfinales gaat.

Diego Forlán gaf na de wedstrijd tegenover Goal.com aan dat er kansen liggen voor zijn Uruguay in de kwartfinale. "Het is maar één wedstrijd, weet je, een eliminatie-wedstrijd, maar tegenwoordig is elk team lastig. Dus we weten dat het zwaar wordt", aldus Forlán die na zijn Europa League-winst met Atlético Madrid goede ervaringen heeft met eliminatie-wedstrijden.

"Ik weet het niet", antwoordde de spits op de vraag hoever Uruguay kan komen. "We moeten gewoon aan de volgende wedstrijd denken en dan zien we vanzelf wat er gebeurt."

Forlán wil vooral vooruitkijken en niet te veel terug, maar hij klaagde nog wel even over de kwaliteit van het veld. "Het was erg slecht", lacht Forlán. "Ja, erg, erg slecht."

De kwaliteit van het veld kon Luis Suárez echter niet weerhouden om de belangrijke 2-1 op een schitterende wijze in te krullen. Forlán ziet de goal van zijn jonge teamgenoot wel als één van de mooiste tot nu toe. "Het zou zomaar één van de beste kunnen zijn. Er zijn een aantal mooie doelpunten gevallen, maar deze was ook wel erg mooi."

Oranje reist af naar Durban

Het Nederlands elftal reist zondag af naar Durban voor de achtste finale tegen Slowakije. Een bekende plek voor Oranje. Eerder speelde het in de groepsfase tegen Japan in Durban.

De selectie van het Nederlands voetbalelftal vliegt zondagochtend vanuit het basiskamp in Johannesburg naar Durban. Maandag speelt Oranje daar de wedstrijd tegen Slowakije. Inzet: een plek in de kwartfinale.

Evenals bij de wedstrijd in Durban in de groepsfase, tegen Japan, traint Oranje niet in het Durban Stadium. Dat meldt het ANP. De FIFA heeft besloten de grasmat daar zoveel mogelijk te sparen voor de wedstrijd. Voor de oefensessie wordt uitgeweken naar een ander stadion.

Hoewel sommige spelers wat last hebben van kleine pijntjes lijkt bondscoach Bert van Marwijk maandag te kunnen beschikken over een fitte selectie.

Gerrard: "Klaar voor penalties tegen Duitsland"

Op de persconferentie voorafgaand aan de beladen clash tussen Engeland en Duitsland in de achtste finales laat Steven Gerrard weten overal op voorbereid te zijn.

In het Vrystaat stadion in Bloemfontein gaf de aanvoerder van Engeland aan klaar te zijn voor de clash met de Duitse nationale ploeg in de achtste finale zondagmiddag. "We gaan met veel vertrouwen deze wedstrijd in. Dit komt voort uit onze goede prestatie tegen Slovenië", aldus Gerrard op de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

"De sfeer is zeer goed. We hebben hard gewerkt en we hebben ons goed voorbereid voor deze wedstrijd. We zullen alles in werking stellen om door te gaan naar de laatste acht", vervolgde de strijdbare aanvoerder van de Engelse ploeg.

Makkelijk zal het echter niet gaan vreest Gerrard. "Het wordt een ontzettend moeilijke wedstijd. Ideaal gezien willen we binnen negentig minuten winnen, maar als we de extra tijd in moeten en penalties moeten nemen, dan zijn we er klaar voor."

'Engeland verandert startopstelling tegen Duitsland'

De Engelse bondscoach Fabio Capello gaat met vertrouwen het duel tegen Duitsland tegemoet. Verwacht wordt dat er één verandering in de startopstelling zal zijn in vergelijking met de wedstrijd tegen Slovenië.

De Italiaanse oefenmeester van het Engels nationale team heeft zaterdag door laten schemeren tegenover de pers dat hij één wissel zal doorvoeren binnen zijn eerste elf spelers.

Verwacht wordt dat Matthew Upson, die nog van groot belang was tegen de Slovenen, wordt geslachtofferd voor of Jamie Carragher of Ledley King. Capello antwoordde op de vraag of hij met dezelfde elf zou gaan spelen als tegen Slovenië: "Ja, ik weet het (de basiself, red). Het is waarschijnlijk hetzelfde (als tegen Slovenië, red) "De eerste tien spelers die speelden, één niet."

Wayne Rooney zal, ondanks dat hij nog geen doelpunt maakte dit toernooi, echter niet snel vervangen worden. "Rooney heeft zeer goed getraind", vertelde een vertrouwensvolle Capello."Hij scoorde veel doelpunten, we hopen dat hij morgen hetzelfde kan. Hij is belangrijk."

Engeland en Duitsland komen elkaar voor het eerst in tien jaar tegen op een groot toernooi. Capello erkende dat de druk om te winnen vanuit beide landen enorm is, maar over een aartsrivaal wilde hij niets weten. "Het is een zeer belangrijk wedstrijd, omdat we door willen gaan (naar de kwartfinale,red)", aldus Capello.

Gedeeltelijke maansverduistering in VS en Oost-Azië

Mensen in het westen van de Verenigde Staten en in het Oosten van Azië hebben zaterdag een gedeeltelijke maansverduistering kunnen bewonderen. Meer dan de helft van de maan was tijdelijk niet te zien. Het schouwspel begon al vroeg in de ochtend in de VS.

Bij een maansverduistering staat de maan in de schaduw van de aarde. Daardoor wordt een deel van de maan niet verlicht door de zon en is dat deel gehuld in duisternis.

De gedeeltelijke maaneclips was een voorproefje voor een nieuwe verduistering in december. Dan gaat voor mensen in de VS de maan helemaal schuil in de schaduw.

Een maansverduistering is minder zeldzaam dan een zonsverduistering. Het is vooral een indrukwekkend verschijnsel.

F1 2010 niet bang voor concurrentie

Rod Cousen, CEO van Codemasters, heeft in een interview aangegeven dat hij niet bang is voor concurrentie van Gran Turismo 5. Het spel F1 2010 komt in september uit, twee maanden voor het al langverwachte en veelbesproken Gran Turismo 5 van Polyphony. Cousen verwacht niet dat het spel veel fans zal weghouden van hun F1 spel.

"F1 2010 is veel meer dan een traditioneel F1-racespel, dus we zijn niet van plan een vergelijking te maken", zei hij. "F1 enthousiastelingen hebben nog geen kans gehad om een F1 racespel op een next-gen systeem te kunnen spelen. Wij gaan laten zien wat die ervaring kan zijn. De fans zullen niet worden teleurgesteld".

Verder verwacht Rod Cousen dat het spel meer dan twee miljoen keer over de toonbank zal gaan. Sony zal met Gran Turismo hogere verwachtingen hebben, maar volgens Rod Cousen zullen F1-fans niet snel geneigd zijn een ander spel dan dat van Codemasters kopen. We zullen het snel gaan meemaken, want F1 2010 komt op 24 september uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Voor de racefans breken er dus sowieso deze herfst goede tijden aan.

F1 2010F1 2010

 

 

G8 veroordeelt Noord-Korea en Iran

De leiders van de G8 veroordelen het torpederen van een Zuid-Koreaanse marinekorvet door Noord-Korea en doen een beroep op Iran om de mensenrechten beter te eerbiedigen. Verder noemen ze de huidige spanningen rond Gaza 'onhoudbaar' en werken ze aan een strategie om Afghanistan over vijf jaar op eigen benen te laten staan.

Dat staat in de ontwerpverklaring van een vergadering van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Canada, Japan en Rusland.

De G8 vergaderde in de Canadese provincie Ontario voorafgaand aan een bijeenkomst van de G20, een uitgebreidere groep van landen waarvan ook de snel opkomende economieën als China en India deel uitmaken.

Toeristes maandenlang verkracht in India

Twee Nederlandse toeristes claimen tijdens een wereldreis in India wekenlang te zijn verkracht. Twee mannen deden zich voor als gids, maar beroofden en verkrachten de vrouwen anderhalve maand lang terwijl ze door het land trokken. Na hun terugkeer in Nederland meldde een van hen zich bij de politie in New Delhi, schrijven Indiase media.

De politie heeft vrijdag een van de twee mannen aangehouden. De andere verdachte is voortvluchtig. De aangehouden man ontkent, maar is zaterdag voor twee weken vastgezet.

Volgens de krant Times of India zouden de vrouwen in de handen van de mannen van 23 en 25 jaar zijn gevallen toen ze op 5 januari incheckten in een hotel in de wijk Paharganj. De mannen hielpen aanvankelijk om aan sim-kaarten te komen, maar weigerden de vrouwen te laten gaan toen die vermoedden dat ze teveel betaalden aan de gidsen.

Toen ze hun geld terugvroegen, zouden ze hun paspoorten en andere waardevolle spullen hebben moeten inleveren en gedwongen zijn seks te hebben met de mannen. Een van hen dreigde vervolgens dat hij de vrouwen van terrorisme zou laten beschuldigen.

De vrouwen werden vervolgens nog meegenomen naar een aantal andere steden. Ondertussen zouden ze nog meer misbruikt en mishandeld zijn.

Eind februari werden de vrouwen vrijgelaten, waarna ze hun reis vervolgden naar het oosten van India en Bangladesh. Waarom de vrouwen niet direct naar de politie gingen is niet bekend. Bij terugkomst in Nederland vertelden ze het verhaal aan Indiase vrienden die ze aanspoorden om naar de politie te gaan.

Verkiezingen Curaçao op 27 augustus

De bewoners van Curaçao kunnen op vrijdag 27 augustus naar de stembus voor een nieuwe Eilandsraad. Dat is zaterdag door de huidige Eilandsraad besloten.

Curaçao houdt nieuwe verkiezingen, omdat ruim een week geleden de nieuwe staatsregeling van Curaçao onvoldoende steun kreeg in de Eilandsraad. Volgens de regels moet de raad na zo'n gebeurtenis worden ontbonden. Ook moeten snel nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

De nieuwe staatsregeling voor het eiland is van belang omdat Curaçao per 10 oktober 2010 een autonoom land binnen het Koninkrijk wil worden. Daarmee krijgt het eiland een vergelijkbare status als Aruba zal verwerven.

Brazilië kan weer beschikken over Elano

Brazilië zal in de achtste finale tegen Chili weer een beroep kunnen doen op Elano, zo weet Goal.com te melden. De middenvelder die dit WK al twee keer heeft weten te scoren is weer fit.

In de wedstrijd met Ivoorkust liep de speler van Galatasaray een blessure aan zijn enkel op. De laatste groepswedstrijd van Brazilië moest de middenvelder verstek laten gaan. De Brazilianen speelden toen gelijk tegen Portugal (0-0).

Vanwege lichte klachten werd ook Robinho tegen Portugal buiten de basis gehouden, maar vermoedelijk doet ook de speler van Manchester City in de achtste finales weer mee met de Brazilianen. Bondscoach Dunga heeft echter nog te maken met twee twijfelgevallen.

Zo zijn er nog vraagtekens bij de inzetbaarheid van de middenvelder Felipe Melo en Júlio Baptista. Beide spelers herstellen overigens wel voorspoedig van de blessures die ze in het duel met Portugal op hebben gelopen.

Sekou Cissé: "Nederland is soms te lief"

Feyenoord-aanvaller Sekou Cissé vindt dat Oranje iets meer fysieke kracht en vechtlust in het spel mag leggen. Van de meeste landen uit zijn continent vindt Cissé dat ze geen collectief vormen en daardoor zo vroeg zijn uitgeschakeld.

"Het probleem van Nederland is dat het team soms nog te lief is. Jullie willen het vaak te mooi oplossen," zo vindt Cissé volgens Voetbal International. De speler van Feyenoord is gecharmeerd van Nigel de Jong en Khalid Boulahrouz. "Ze spelen op zijn Afrikaans, met het hart."

De nationale ploeg van zijn vaderland Ivoorkust wist de groepsfase niet te overleven. "Maar iedereen in ons land ziet dat de jongens tegen Portugal (0-0) en Brazilië (3-1 verlies) hun best hebben gedaan," aldus de voormalige spits van Roda JC.

"Afrika heeft geweldige voetballers, maar met z'n elven vormen ze geen collectief. Ze zijn allemaal trots om voor hun land te spelen en willen graag zelf uitblinken. Op het WK zie je ook dat ze moeite hebben te scoren. Als ze de bal in het strafschopgebied krijgen, schieten ze te gehaast."

Doden bij busongeluk India

Een frontale botsing tussen een volgepakte autobus en een vrachtwagen in het oosten van India heeft zaterdag aan minstens 23 mensen het leven gekost. Vijftien mensen raakten gewond, meldt de politie.

Het ongeluk voltrok zich in de omgeving van Dhannarua in de deelstaat Bihar. Volgens de politie verloor de chauffeur van de bus in een bocht de macht over het voertuig, waardoor hij op de verkeerde weghelft kwam.

De bus was zo vol, dat sommige passagiers op het dak zaten.

'Hef fok- en vervoersverbod Q-koorts op'

Land- en tuinbouworganisatie Nederland (LTO) vindt dat het nog geldende fok- en vervoersverbod dat is ingesteld om de verspreiding van Q-koorts te verspreiden, zo snel mogelijk moet worden opgeheven. Alle dieren zijn volgens de organisatie inmiddels twee keer gevaccineerd en er bestaat volgens LTO geen twijfel over de werking van het vaccin.

"De geiten- en schapenbedrijven zitten als het ware vastgesnoerd, de betrokken veehouders kunnen geen kant op. Ze voelen hun bedrijf onder zich vandaan glijden," stelt voorzitter van de vakgroep LTO-Schapenhouderij. Hij wil dat het fok- en vervoersverbod vanaf 1 juli moet stoppen.

Minister Gerda Verburg (CDA) spreekt maandag over een mogelijke versoepeling van het fok- en vervoersverbod. Het aantal meldingen van Q-koorts lag een derde lager dan vorig jaar.

Sneijder heeft kuitklachten, maar is fit voor Slowakije

Vandaag nam Oranje-middenvelder Wesley Sneijder geen deel aan de training van de ploeg van Bert van Marwijk. Lichte kuitklachten waren hiervan de oorzaak, alhoewel dit geen zorgen baart binnen het Nederlandse kamp.

Sneijder kwam pas een uur na aanvang van de training met zijn sportschoenen aan, het veld opgelopen. Het bleek dat hij last had van zijn kuit, maar maandag is de middenvelder van Internazionale gewoon inzetbaar voor de achtste finale tegen Slowakije.

"Het is een lang seizoen geweest, wel pittig," zo meldde de Utrechter over de oorzaak van zijn kuitklachten. "Zeker in de laatste fase waarin ik bijna alles heb gespeeld. Dan kan het zijn dat je met kleine pijntjes te maken krijgt," aldus Sneijder tegenover de NOS.

Bij de beschikbaarheid van Robin van Persie staat een groter vraagteken. Gedurende een partijtje op de training kreeg de spits van Arsenal een tik waardoor hij vervolgens een individueel programma moest afwerken. Over de ernst van de blessure is niets bekend.

Explosie bij brand in Rabobank-toren Utrecht

In het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht heeft zaterdagnacht een grote brand gewoed. Bij de brand in een van de twee 27 verdiepingen tellende torens heeft zich een explosie voorgedaan. Op dat moment waren er brandweerlieden in het gebouw, maar niemand raakte gewond, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond rond 02.00 uur op een van de bovenste verdiepingen van de 105 meter hoge toren. De brandweer bestrijdt het vuur via de tweede toren, omdat enkele verdiepingen in de andere toren mogelijk instabiel waren door de hitte. De brandweerlieden moesten daarvoor met alle brandslangen via de trap naar boven.

Rond 06.30 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. De brand is bijna uit. Waar de brand precies is ontstaan is nog niet bekend, maar op het dak vond een explosie plaats. Vermoedelijk was dat een hoogspanningsinstallatie die ontplofte. Op het gebouw bevinden zich alle technische installaties.

Het was volgens de brandweer een hele klus om bluswater naar boven te krijgen. Daarvoor is enorme waterdruk nodig. Water en elektra in het aanbouw zijnde pand werken nog niet. Er wordt water uit het Merwedekanaal gepompt.

Bij de bestrijding van de brand werd overlegd met de constructeurs. De brandweer houdt er rekening mee dat de constructie van de brandende toren, die vanwege zijn vorm De Verrekijker wordt genoemd, deels is aangetast. De omgeving is ontruimd, ook omdat er bij de explosie brokstukken naar beneden kwamen.

De brandweer inspecteert het dak van het gebouw met een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten om te kijken hoe de installaties op het dak er aan toe zijn. Daarna gaan brandweerlieden het gebouw verder in om na te blussen en het gebouw te controleren.

Barrichello mikt op finish in top-6

Williams zat er in de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in Valencia goed bij. De Britse renstal zag Nico Hülkenberg en Rubens Barrichello doordringen tot Q3, waarin de rijders achtste en negende werden. Barrichello wil meer en hoopt op een plaats in de top zes.

"De negende plek is een goede positie om de race van te beginnen. Ik denk echter dat ik nog iets hoger had kunnen eindigen, als ik de remmen beter op temperatuur had weten te krijgen. Ik kijk nu uit naar de race en denk dat we daarin bij de eerste zes moeten kunnen finishen. De auto presteert namelijk erg goed. We zijn erg tevreden over hoe de updates het hier doen," zei Barrichello die overigens in het laatste deel van de kwalificatie exact dezelfde tijd reed als Hülkenberg.

Ook Hülkenberg mikt op een sterke finish in de punten. "Ik had niet verwacht dat ik voor Rubens zou eindigen vandaag, want hij was het hele weekend sneller dan ik. Ik wist echter een zeer goede ronde te rijden in Q3. Hopelijk hebben we ook een goede race en kunnen we morgen veel punten scoren."

[Live][1/8-finale] Engeland - Duitsland

De achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal zijn alweer aan de gang. Gisteren wisten Ghana en Uruguay zich al te plaatsen voor de kwartfinale. Vandaag is het de beurt aan Engeland en Duitsland om onderling uit te vechten wie zich bij die twee ploegen gaat voegen.

Zit jij vanmiddag lekker op het strand en wil jij toch op de hoogte blijven van wat er op het veld gebeurt? Stem dan met je mobieltje af op m.fok.nl en volg daar live Engeland-Duitsland. Natuurlijk valt diezelfde wedstrijd ook live te volgen op FOK!sport voor de mensen die geen zin hebben om naar het voetbal te kijken.

 

[MotoGP] Rossi wil in Brno terugkeren

Valentino Rossi wil in augustus in Brno terugkeren in de MotoGP. De Italiaan brak tijdens de trainingen voor zijn thuisrace op Mugello zijn scheenbeen. Operaties volgden en de negenvoudig wereldkampioen herstelt thuis inmiddels voorspoedig.

"Drie weken zijn voorbij gegaan sinds het ongeval en twee sinds ik ontslagen ben uit het ziekenhuis. Ik ben blij over hoe mijn herstel verloopt," zei Rossi. "Ik voel me nu stukken beter en leidt nu weer wat een normaler leven. Voor een geheel normaal leven moet ik wachten totdat ik weer op de motorfiets zit. Ik loop nu op krukken en ik ben sinds enkele dagen in staat om weer op mijn voet te staan. Ik had niet verwacht me enkele weken na het ongeval zo goed te voelen."

Rossi werkt hard aan zijn herstel en hoopt er in Brno weer bij te zijn. De komende drie races laat zijn team Yamaha testcoureur Wataru Yoshikawa rijden. Hij zal in Catalonië, op de Sachsenring en op Laguna Seca de plaats van Rossi in gaan nemen.

Force India kampt met bandenproblemen

Voor Force India liep de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in Valencia uit op een teleurstelling. De bolides van het Indiase team zaten er het hele weekend goed bij, maar in de kwalificatie strandden Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi al in Q2.

"Vanochtend voelde de auto met beide banden goed aan maar in de tweede kwalificatie had ik op een rustige baan niet voldoende grip. We kregen de hele sessie de banden niet aan het werk: een groot verschil met de ochtend," zei een sippende Sutil die niet verder kwam dan plaats dertien. "Het is natuurlijk heel teleurstellend. We leken onze zaakjes goed voor elkaar te hebben en daarom focussen we ons nu op de race. In Montréal kwamen we sterk voor de dag en er zijn altijd mogelijkheden om plaatsen goed te maken."

Liuzzi start naast zijn teamgenoot, maar weigert de hoop op een puntenfinish op te geven. "Zowel Adrian als ik hadden veel problemen met de banden in de tweede kwalificatie. Ik kampte met veel onderstuur. Dat is erg zonde. Gister en vanochtend stonden we er nog zo goed voor. We gooien natuurlijk nog niet de handdoek in de ring: in de race liggen veel mogelijkheden. Kijk maar naar de chaos in Canada."

Stekelenburg: "Edwin is Edwin, ik ben Maarten"

Oranje-doelman Maarten Stekelenburg is bezig aan een goed WK, maar lijkt nog steeds druk te voelen. De doelman van Ajax is de opvolger van Edwin van der Sar, een keeper van absolute wereldklasse. Toch kan Stekelenburg hier goed mee omgaan.

"Het is mooi dat er niet meer meteen over hem wordt gediscussieerd. Maar ook ik weet: één foutje tegen Slowakije en iedereen zegt meteen: die zou Edwin van der Sar hebben gehad", aldus de eerste doelman van Oranje tegenover Algemeen Dagblad.

"Ik begrijp het wel. Edwin heeft dertien jaar het doel van Oranje verdedigd en ontzettend veel gewonnen. Ik vind alleen niet dat je ons steeds met elkaar moet vergelijken. Messi en Maradona zijn ook niet te vergelijken. Edwin is Edwin, ik ben Maarten", zo vervolgde de keeper.

Toen Marco van Basten hoofdcoach bij Ajax was, bleek Stekelenburg niet altijd zekerheid over zijn basisplaats te hebben. Bij Oranje heeft bondscoach Bert van Marwijk nooit aan de doelman getwijfeld. Toch is er geen sprake van rancune jegens Van Basten.

"Nee hoor, ik heb helemaal geen rancune naar Marco. In die periode speelde ik ook niet goed. Ik had alleen op iets meer krediet gerekend. Hij vond dat ik het me allemaal wat te gemakkelijk had gemaakt. Dat beeld klopte niet."

 

Bejaarde fietsster komt om bij frontale botsing

Een 74-jarige vrouw is zaterdagmiddag in Hengelo om het leven gekomen toen zij op haar fiets frontaal in aanrijding kwam met een auto. De auto ging er na de aanrijding direct vandoor, maar een mogelijke inzittende kon later worden aangehouden. Dat meldt de politie.

De aanrijding gebeurde rond 17.00 uur op de kruising van de Staringstraat en de Adema van Scheltemasatraat. De politie probeerde de vrouw uit Hengelo nog te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Later werd de auto gevonden en kon de politie de aanhouding verrichten. De politie doet onderzoek naar de bestuurder en mogelijk andere inzittenden van de auto.

Balkenende door rellen vast in hotel

Premier Jan Peter Balkenende kon zaterdag enige tijd zijn hotel in het Canadese Toronto niet uit wegens rellen voor de deur. In Toronto vindt dit weekeinde de G20-top plaats van de twintig belangrijkste economieën ter wereld. Bovendien was er nabij de stad vrijdag en zaterdag een G8-top, een bijeenkomst van de acht belangrijkste landen.

Zaterdagmiddag (lokale tijd) viel een grote vreedzame demonstratie uiteen. Een groep anti-globalisten zocht vervolgens de confrontatie met politie en ME bij het hotel waar behalve Balkenende meerdere wereldleiders verblijven. Enkele auto's gingen in vlammen op en ruiten sneuvelden.

Balkenende kan zaterdagavond (lokale tijd) naar verwachting het G20-diner gewoon bijwonen. De route naar die locatie is inmiddels vrijgemaakt. Voorafgaand aan het diner had de premier bilaterale gesprekken gepland, ook buiten het eigen hotel.

Ook minister Jan Kees de Jager (Financiën) ondervond hinder van de rellen. Hij was voor een bijeenkomst elders in de stad en kon niet terugkeren naar het eigen hotel. Bovendien leidde de vondst van een verdachte koffer er toe dat hij naar een andere plek moest uitwijken.

Toronto is dezer dagen omgebouwd tot een vesting waar ongeveer 800 miljoen euro is uitgetrokken voor veiligheidsmaatregelen.

Emma Watson samen met George Craig

De actrice Emma Watson, die we natuurlijk allemaal kennen van de Harry Potter films, heeft een openhartig gesprek gehad over haar liefdesleven met George Craig, die we weer kennen van de band One Night Only

Op het Glastonbury festival in Engeland sprak Emma met de radiozender Radio One. "We zijn vrienden geworden toen we een fotoshoot voor Burberry hadden gedaan. En toen ik in de VS was had George me veel muziek van hem laten horen. Ik kan nog steeds niet geloven hoe geweldig die muziek is. Ik ben een grote fan. Alles wat hij doet is geweldig", aldus Emma.

De twee hebben zelfs samengewerkt. "Ik wilde graag betrokken raken en dus hadden we de video van 'Say You Don`t Want It' van One Night Only samen opgenomen", zo voegt Emma toe.

 

Het interview met Emma

Deco wil graag terug naar geboorteland Brazilië

Chelsea-middenvelder Deco heeft laten weten dat hij graag terugkeert naar zijn geboorteland Brazilië. Na een verblijf van dertien jaar in Europa hoopt de Portugese international weer te kunnen spelen in het land waar hij ter wereld kwam.

Na een blessure aan zijn heup is Deco weer volledig inzetbaar voor de Portugezen. Na het WK zal de speler wellicht weer terugkeren naar Brazilië. Tegenover Maisfutebol verklaarde de middenvelder dat persoonlijke motieven een rol spelen in zijn wens terug te keren naar Zuid-Amerika.

"Mijn wens om weer terug te keren naar Brazilië is vanwege persoonlijke redenen, die zwaarder wegen dan voetbalzaken. Als ik terugkeer dan is Fluminense de club waarvoor ik waarschijnlijk ga spelen," aldus de voormalige speler van FC Barcelona.

Met de nationale ploeg van Portugal hoopt Deco nog op een groot succes in Zuid-Afrika. "We kunnen Portugal niet als een favoriet beschouwen, want we hebben geen traditie op WK's, maar ik heb altijd gezegd dat we een kans maken. Nu zitten we in de achtste finales. De hoop wordt groter en de droom komt dichterbij."

F1-teams willen duidelijkere testregels

De Formule 1-teams willen duidelijkheid rondom de testregels nu enkele renstallen via omwegen proberen deze te omzeilen. Zo gebruikte Ferrari haar thuiscircuit Fiorano voor promotionele activiteiten en testte tegelijkertijd met het nieuwe uitlaatsysteem dat dit weekend geïntroduceerd is.

McLaren-teambaas en FOTA-voorziter Martin Whitmarsh willen graag helderheid zien. Hij wil er voor zorgen dat het misbruik van de regels wordt voorkomen. Om het goede voorbeeld te geven zet het Britse team volgende week geen filmdag, maar een testdag voor een rechte-lijn-test in om de nieuwe aerodynamica voor de McLaren MP4-25 te testen.

De Brit pleit nu de economie weer wat aantrekt voor de herinvoering van het testen gedurende het jaar. Whitmarsh ziet heil in het beperkt toestaan van testen omdat volgens hem testen bij de Formule 1 hoort. Teams kunnen zo de bolides ontwikkelen en beter voor de dag komen.

Boete voor Webber in Valencia

De stewards van de Grand Prix van Europa in Valencia hebben Red Bull-coureur Mark Webber een boete opgelegd. De Australiër vertoonde gevaarlijk rijgedrag in de pitstraat waarvoor hij een boete van 10.000 euro kreeg opgelegd.

Het incident van Webber vond in het tweede deel van de kwalificatie plaats. Red Bull stuurde de Australiër de pitbox uit op het moment dat een andere coureur voorbij kwam gereden. De stewards, waaronder Heinz-Harald Frentzen hebben het incident bekeken en hem een boete opgelegd voor het rijgedrag.

Tiener steekt vrouw neer om telefoon

Een 15-jarig meisje heeft een 33-jarige medewerkster van een jeugdinrichting in het Brabantse Ossendrecht meerdere keren met een mes gestoken, waarschijnlijk omdat de tiener niet direct haar telefoon mocht gebruiken. De vrouw liep snijwonden aan haar armen op en moest naar het ziekenhuis. Dat meldt de politie zaterdag.

Het incident gebeurde vrijdag in een jeugdinrichting aan de Onze Lieve Vrouwe ter Duinlaan. De vrouw moest gehecht worden. De tiener is vastgezet en het mes is in beslag genomen. Meerdere mensen in de inrichting waren getuigen van de steekpartij. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Brute beroving op WK voetbal

In Zuid-Afrika  zijn negen personen op brute wijze beroofd, onder hen waren vijf Australische voetbalfans. Vier gewapende mannen overvielen hen en misbruikten een van de slachtoffers.

De beroving vond plaats toen de voetbalfans na de wedstrijd Australië – Servië terugkwamen in hun hotel in Nelspruit. Volgens een Australische gast van het hotel, Steve Gaynor, werden de toeristen gevolgd door vier Nigeriaanse mannen die gewapend waren met geweren en pistolen, en die hen vervolgens in hun kamers overvielen.

Ik had de wedstrijd die avond bekeken in het hotel en rond half één ’s nachts kwamen de mensen terug. Ik zat in de bar en sommige mensen gingen direct naar hun kamer, anderen kwamen nog even naar de bar”, aldus Gaynor. “We waren ons niet bewust van wat er gaande was. Deze arme mensen zijn onder schot vastgebonden en beroofd. Mijn kamer is ook onder handen genomen, maar gelukkig was ik er niet toen ze binnenkwamen".

Gaynor, die zelf ook voor 10.000 dollar beroofd zegt te zijn, zei dat de overvallers alles roofden; contant geld,  sieraden, horloges, telefoons en laptops. “Ik denk dat ze wisten dat er Australiërs in het hotel zaten, ze hadden het specifiek op ons gemunt”.
Eén van de slachtoffers was een agent van de Australische Federale Politie, die probeerde de rust te bewaren zodat er geen onnodige doden zouden vallen. Volgens Gaynor was het 'een gewelddadige overval, het was serieus'.

Rosberg: "We hebben moeite met de banden"

Nico Rosberg geeft toe dat er bij Mercedes Grand Prix snel iets moet veranderen wil het team nog mee kunnen gaan doen om de wereldtitel. De Duitser haalde samen met zijn teamgenoot Michael Schumacher op het stratencircuit van Valencia in de kwalificatie de top tien niet, waardoor een goed resultaat lastig zal worden.

"Er moet spoedig een oplossing komen," zei een teleurgestelde Rosberg. "Het lijkt er op dat de banden, net als in Montréal, niet goed werken. Ook slagen we er niet in om optimaal gebruik te maken van onze nieuwe onderdelen. Tel daar wat problemen bij op en dan krijg je dit."

"Het was de bedoeling dat ons seizoen hier écht zou beginnen, maar in plaats daarvan rijden we niet eens in de subtop. Dat is niet de bedoeling! We moeten onze problemen snel zien op te lossen," zei een gefrustreede Duitser. "Het is niet zo dat we geen vooruitgang boeken, maar onze relatieve snelheid blijft gelijk. Wat ik bedoel te zeggen: we ontwikkelen ons niet sneller dan de concurrentie waardoor we op dit niveau blijven hangen. Daar bovenop hebben we ook nog eens moeite met de banden."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.