Aerts: "Waalse Pijl blijft bijzonder"

Mario Aerts was de laatste Belg, die er in slaagde om de Waalse Pijl te winnen. Vandaag zal de renner van Omega Pharma-Lotto vooral voor zijn kopmannen, Philippe Gilbert en Jurgen Van den Broeck, door het vuur gaan.

"Ik ga proberen hen in de beste omstandigheden af te zetten voor de finale," aldus een strijdlustige Aerts, die ook nog even naar 2002 keek. In dat jaar won de Belg namelijk op de Muur van Hoei en hield Unai Etxebarria en Michele Bartoli destijds achter zich. "De Waalse Pijl blijft dus een speciale koers voor mij. Die overwinning was een heel mooi moment."

Na 2002 hoopte Aerts nog verder te groeien, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. "Ik dacht dat mijn beste jaren nog zouden komen, maar het kwam er niet zo meer uit. Ik stapte over naar Telekom, waar ik in de helpersrol werd geduwd. Misschien was dat niet mijn beste beslissing. Ik was eigenlijk beter bij Lotto gebleven."

Aerts zou de Waalse Pijl graag nog eens op zijn naam schrijven, maar beseft ook dat de eindzege wellicht te hoog gegrepen is. "Ik ben aan het terugkeren. Mijn niveau van 2008 heb ik nog niet bereikt, maar ik ben wel aan het verbeteren."