PVV wil publieke radiozenders opdoeken

Jammer voor mensen die graag naar Radio 1, Radio 2 of 3FM luisteren, maar als het aan de PVV ligt worden ze afgeschaft. "Wij schrappen alle radiozenders en twee van de drie tv-netten. Wat de markt zou kunnen doen, moet je overlaten aan de markt. Hilversum is een Potemkindorp: een façade van pluriformiteit in een links bolwerk", zegt PVV-kamerlid Martin Bosma.

Ook de Wereldomroep moet eraan geloven. Het doet daar wenkbrauwen fronsen, omdat Bosma ooit zelf trots op zijn CV, meldde daar ooit gewerkt te hebben. Daarnaast moet de publieke televisie worden teruggebracht naar 1 net als het aan de partij van Geert Wilders ligt.

Kijkcijferexpert René van Dammen onderzocht eind vorig jaar waar PVV-stemmers naar kijken. Daar bleek uit dat ze bovengemiddeld veel tv kijken en dat favoriete programma's vooral op de publieke televisie te zien zijn, zoals NOS Studio Sport, Boer Zoekt Vrouw en het NOS Journaal. Uit de laatste luistercijfers blijkt overigens dat ruim 1 op de 3 Nederlanders naar de publieke radio luistert.