Blokhuijsen: "Ik ben medaillekandidaat"

Jan Blokhuijsen lijkt bezig aan een opmerkelijk seizoen. Afgelopen zomer werd Blokhuijsen samen met andere rijders uit de schaatsploegen door bondscoach Wopke de Vegt uitgenodigd om gezamelijk wat achtervolgingstrainingen te schaatsen. Om elke ploeg te plezieren kreeg ook Jan Blokhuijsen een uitnodiging. Tenminste zo leek het.

Nu we ruim een half jaar verder zijn en Erben Wennemars en Carl Verheijen Olympische kwalificatie misliepen is Blokhuijsen één van de deelnemers aan de Olympische achtervolging. Blokhuijsen zelf wil de plek in het achtervolgingsteam niet bagataliseren: "Ik ben een belangrijke schakel voor de ploegachtervolging. Ik denk dat ik een goede aanwinst ben." aldus het jonge schaatstalent.

Doordat hij deeluitmaakt van het achtervolgingsteam is de Noord Hollander meteen favoriet voor een gouden plak. "Dat is zeker apart. Op de teampursuit is goud heel reëel voor ons. Maar laten we daar maar niet te veel over speculeren. Ik probeer daar ook niet zoveel mee bezig te zijn. Eerst maar eens proberen om op de vijf kilometer boven mezelf uit te stijgen."

Blokhuijsen lijkt namelijk ook op de vijf kilometer erg zelfverzekerd over zijn kansen. Tijdens het tweede kwalificatie moment voor de vijf kilometer versloeg Blokhuijsen namelijk ook medaillekandidaat Carl Verheijen. Blokhuijsen zelf zegt daarover: "Als ik Carl kan verslaan, dan ben ik ook een medaillekandidaat."

Om na deze uitspraak toch maar even de verwachtingen te temperen. "Noem me maar een gevaarlijke outsider. Laat mij maar lekker vanuit de underdogpositie schaatsen."