Du Chatinier: "Napoli is gegroeid"

FC Utrecht neemt het morgenavond in het kader van de groepfase van de Europa League op tegen Napoli. Het eerste duel tussen beide ploegen werd in Napels gespeeld en eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Volgens Ton du Chatinier, trainer van FC Utrecht, is de opdracht voor zijn mannen duidelijk. "We moeten met een goed resultaat wegkomen en dan zijn we ook nog afhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd. We willen deze laatste thuiswedstrijd in de groepsfase in ieder geval goed afsluiten."

Du Chatinier maakte van de gelegenheid gebruik om nog kort terug te blikken op het duel tegen Napoli, dat in september werd gespeeld. "We hadden het die avond tijdens het eerste kwartier moeilijk. Daarna herpakten we ons en verdienden we eigenlijk meer dan een punt," aldus de trainer, die van mening is dat de Italianen zijn gegroeid. "Ze staan niet voor niets vierde in een sterke competitie als de Serie A. Maar wij hebben hier al eerder bewezen dat we goed uit de voeten kunnen tegen sterke tegenstanders."

Ook Frank Demouge was aanwezig op de persconferentie en liet weten dat de wedstrijd tegen Napoli belangrijk is, maar beseft ook dat de Italianen een prima ploeg hebben. "Je wint niet zomaar van deze slimme ploeg. We zijn er een paar keer heel dichtbij een zege geweest. Zeker bij Napoli, maar ook thuis tegen Steaua en Liverpool. We hopen dat we ook na morgen nog meedoen in de strijd om te overwinteren in Europa. Het zou heel lekker zijn voor de groep als we onze eerste overwinning behalen in deze groepsfase."