Räikkönen tevreden ondanks crash

Kimi Räikkönen beleefde een probleemvrije tweede en laatste dag van de Arctic Rally. De Fin reed in de tweede etappe van de rally met de Citroën C4 nog tegen een boom, maar kon met een half uur vertraging toch verder rijden. Een snelle reparatie hield hem vrijdag nog in de wedstrijd.

"Het ging in het begin niet zoals gepland, omdat ik in de tweede etappe van de weg raakte. Gelukkig was er geen mechanische schade en kon ik de rally vervolgen," zei Räikkönen. "Daarna werd het beter en waren we veel consistenter. We hebben wat meer kilometers kunnen maken, wat erg belangrijk was om de C4 beter te leren kennen. Ik was niet alleen blij met onze prestaties, maar ook met de manier waarop we met het team samen konden werken. We hebben de set-up verbeterd en nu gaan we verder om in Zweden zo goed mogelijk aan de start te verschijnen."

De Fin was maar 0,8 seconde per kilometer langzamer dan tweede rijder van Citroën Dani Sordo, iets waar teammanager van het Franse merk Benoit Nogier blij mee is. "Hij heeft de fout van het begin van de rally snel achter zich gelaten en de finish van deze lastige wedstrijd bereikt. Hij verbeterde zich even snel als Sordo."