Bin Laden eist mislukte aanslag Detroit op

Osama Bin Laden heeft de mislukte aanslag op een vliegtuig boven Detroit op eerste kerstdag opgeëist. Ook waarschuwde hij voor meer aanvallen. Op een geluidsopname die is uitgezonden door Al-Jazeera spreekt de Al-Qaida leider de Amerikaanse president Barack Obama aan. Het is niet duidelijk of de stem op de band echt van Bin Laden is, wel lijkt de stem op eerdere opnamen die aan hem zijn toegeschreven.

"De boodschap die via het vliegtuig van de heldhaftige strijder Umar Farouk Abdulmutallab is overgebracht is een bevestiging van eerdere boodschappen die door de helden van 11 september zijn overgebracht", stelt de stem op de geluidsband.

"Amerika zal nooit dromen over veiligheid totdat wij het echt hebben in Palestina", voegde hij toe. "Als Allah het wil, zullen onze aanvallen op jullie doorgaan zolang jullie Israël blijven steunen."

De Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab probeerde op eerste kerstdag een vliegtuig te laten ontploffen. De bom die in zijn onderbroek was verstopt ging echter niet volledig af. Abdulmutallab vertelde later dat hij door Al-Qaida in Jemen is opgeleid.

"Wij zullen blijven aanvallen totdat.....!"