Puntensysteem in F1 opnieuw onder de loep genomen

De Formule 1-commissie zal op 1 februari een voorstel om het nieuwe puntensysteem aan te passen, gaan bekijken. Afgelopen winter nam de World Motor Sport Council van de FIA een voorstel aan waarin de eerste tien coureurs in een F1-race punten krijgen. Op het systeem van 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 is kritiek gekomen, omdat het gat tussen de eerste twee plaatsen te gering zou zijn.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali bevestigde vanuit het skioord waar zijn team verblijft dat er over het nieuwe systeem gesproken zal worden. "Er komt een bijeenkomst in de komende weken om bepaalde aspecten in de reglementen te behandelen, waaronder het puntensysteem. Op de agenda staat niet alleen een verandering aan het puntensysteem, maar ook andere belangrijke kwesties die te maken hebben met het gebruik van banden en het aantal pitstops. Daar zal eind januari een beslissing over vallen."

"Dan komt de Formule 1-Commissie bijeen, ik geloof dat het op 1 februari is. Daarna dienen we de fans, de media en iedereen hierbij betrokken de tijd te geven om eventuele veranderingen te begrijpen. De boel is nog niet in balans. Op dit moment kan ik niets zeggen over welke kant het op zal gaan, want we moeten het nog behandelen."