Plan voor nieuw puntensysteem in F1

Het lijkt er op dat het puntensysteem in de Formule 1 voor 2010 op de schop gaat. Nu nog krijgen de eerste acht coureurs in een race punten, in het nieuwe voorstel van de F1-commissie moeten dat er tien worden. De winnaar van een race wordt dan niet tien maar 25 punten toegekend.

Naast de 25 punten voor de winnaar krijgt de nummer twee twintig punten en de nummer drie vijftien. Daarna loopt het als volgt af: 10-8-6-5-3-2 en nog één punt voor de nummer tien. De verandering is voorgesteld omdat de Formule 1-grid volgend seizoen niet twintig maar 26 bolides zal gaan tellen.

De verandering moet morgen nog wel door de World Motor Sport Council van de FIA goedgekeurd worden. De commissie onder leiding van F1-baas Bernie Ecclestone brengt hiermee verandering aan in het systeem dat in 2003 werd ingevoerd.

Naast de aanpassing van de punten moet de Sporting Working Group van de F1-commissie ook gaan werken aan het verbeteren van de show. Deze veranderingen moeten volgend jaar al ingaan. Tenslotte zullen de FIA en de FOM meer gaan samenwerken om de communicatie en de promotie van de sport richting media en fans te verbeteren.