Van Gaal twijfelt aan succes Real Madrid

Door de miljoenentransfers van deze zomer gaat veel aandacht komend seizoen uit naar Real Madrid. Van de Spanjaarden zal niets minder dan succes worden verwacht in de verschillende competities.

Bayern München-trainer Louis van Gaal is er echter niet van overtuigd dat Real met de mega-aankopen succesvol zal zijn. "Ik geloof in de maakbaarheid van een team. Maar een team is niet te koop," verkondigde Van Gaal tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Audi Cup.

"Ik hoop dat de trainer van Real Madrid van al die individuen ook een sterk elftal kan smeden, maar of dat gaat lukken laat zich niet eenvoudig voorspellen. Wat ik wél weet, is dat iemand als Ferguson spelers al meer dan twintig jaar beter maakt. En dat ik dat ook doe."

Bayern München neemt samen met AC Milan, Manchester United en Boca Juniors deel aan de Audi Cup. De coaches van de andere deelnemende ploegen hadden ook hun mening over Real Madrid. "Een elftal is niet te koop, daar komt veel meer bij kijken," aldus AC Milan-trainer Leonardo. "Een elftal is een uitgebalanceerd geheel. En dat is geen gemakkelijk proces. Soms heb je meer nodig dan talent alleen om wedstrijden te winnen."

United-manager Sir Alex Ferguson deed ook zijn zegje over de aankopen van Real Madrid. "Ik gunde Cristiano zijn transfer," vertelde de Schot. "The Boy wilde graag naar Madrid. Maar met alle kwaliteiten bij Real zal het niet gemakkelijk zijn om er een team van te maken. Het gaat om de balans. Kijk, jongens als Ryan Giggs, Paul Scholes en Gary Neville zijn misschien niet de meest kostbare spelers, maar zij zijn wel de spirit van Manchester United. Zij zullen altijd het fundament vormen waarop onze filosofie is gebaseerd."