Kohl verrast door uitlekken verhoor

Het uitlekken van delen van het verhoor van Bernhard Kohl verbaast de voormalig Oostenrijkse wielrenner. Afgelopen weekend verschenen passages uit dat verhoor in Kurier, een Oostenrijks dagblad. Kohl deed daarin aantijgingen richting Thomas Dekker en Michael Boogerd.

"Ik verkeerde in de veronderstelling dat mijn woorden in veilige handen zouden zijn bij de politie. Ik heb altijd gezegd dat ik zelf nooit namen zou noemen in deze zaak. Ik heb geen idee hoe ze in de krant zijn gekomen", zo laat Kohl optekenen.

De Oostenrijker zegt verder dat hij nooit iemand zal verlinken: "Ik zal nooit namen noemen van renners. Niet tegen de pers en ook niet tegen het publiek. Met mijn bekentenis heb ik geprobeerd iets tegen het dopingsysteem te doen. Het is niet mijn bedoeling mensen te beschadigen."

De ex-renner heeft alles wat hij wist tegen de politie gezegd. "Als we met z'n allen iets tegen doping willen doen, moet we ergens beginnen. Maar dat nu al op deze manier al die namen uitlekken; dat had ik niet verwacht en vind ik echt erg vervelend."