FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 juli 2009

FIFA gaat internationale transfers scherper volgen

De wereldvoetbalorganisatie FIFA zal de internationale transfers nauwlettender in de gaten gaan houden.

De FIFA beweert dat bij slechts 25 tot 30 procent van de transfers van voetballers zaakwaarnemers zijn betrokken die over de juiste FIFA-papieren beschikken, zo weet het Algemeen Dagblad te melden.

Met behulp van een geavanceerd computersysteem moeten de transfersommen en betrokken zaakwaarnemers beter gecontroleerd kunnen worden. Volgens Marco Villiger, hoofd juridische zaken bij de FIFA, is het huidige systeem gebrekkig.

"Het huidige systeem werkt niet. Daarom gaan we een nieuwe aanpak hanteren," aldus Villiger. Volgens het hoofd juridische zaken hebben 100 van de 208 landen die bij de FIFA zijn aangesloten, aangegeven te willen worden opgenomen in dit systeem.

Ook Lyon gecharmeerd van Cissokho

Olympique Lyon volgt Porto-verdediger Aly Cissokho met belangstelling.

Cissokho leek onlangs naar AC Milan te vertrekken. De verdediger kwam echter niet door de medische keuring heen en daardoor was een transfer naar de rossoneri van de baan. Het leek erop dat de Italiaanse topclub desondanks geïnteresseerd bleef in de 21-jarige achterhoedespeler, maar de Milanezen werden tot op heden niet meer concreet. Ondertussen heeft ook het Franse Olympique Lyon zich gemeld.

Cissokho heeft aangegeven niet onwelwillend tegenover een transfer naar de Franse topclub te staan. "Het zou geweldig zijn als ik voor Lyon zou spelen, maar ik wil niet te hard van stapel lopen, zoals bij AC Milan deed, en vervolgens alles in zien storten. Momenteel ben ik tevreden. Of ik volgend seizoen bij Porto of bij Lyon speel, dat maakt niks uit," aldus Cissokho tegenover Sky Sports.

Neuer: "Ik blijf bij Schalke 04"

Schalke 04-doelman Manuel Neuer heeft ontkend dat hij binnenkort verhuist naar Bayern München.

De topclub uit Zuid-Duitsland is niet tevreden over de huidige doelman Michael Rensing en is op zoek naar een nieuwe sluitpost. Neuer (23) wordt al geruime tijd gelinkt aan der Rekordmeister, maar de sluitpost verklaarde dinsdag dat hij die Königsblauen niet zal verlaten.

"Ik heb de geruchten ook gehoord, maar tijdens mijn vakantie heb ik er gelukkig niet al teveel van meegekregen," zei Neuer, die dinsdag voor het eerst weer meetrainde met de selectie van Schalke 04.

Neuer maakte duidelijk dat Bayern zich de moeite kan besparen wat betreft een transfer naar München. "Niemand van Bayern heeft met mij persoonlijk gesproken over een transfer. En dat zou ook zinloos zijn geweest. Ik zal bij Schalke blijven keepen en heb hier bovendien een langlopend contract."

Litouwen verbiedt homovriendelijke info

Het parlement van Litouwen heeft vandaag een wet aangenomen die minderjarigen moet beschermen tegen informatie die het traditionele gezin ondermijnt. Zo wordt het verstrekken van informatie over homoseksuele en biseksuele relaties en polygamie verboden.

Een parlementariër van de oppositie had voor de toevoeging van homoseksualiteit in de wet gepleit. Hij beschouwt informatieverstrekking als promotie van homoseksuele relaties. Voormalig president Valdas Adamkus van de Baltische staat sprak herhaaldelijk zijn veto tegen de toevoegingen uit, maar hij trad eergisteren af.

Mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch bekritiseerden de nieuwe wet als bewijs voor homofobische opvattingen in het overwegend katholieke land. Zij dienden protesten in bij het parlement. Volgens een activist is het verbod een zeer duidelijk signaal dat de Litouwers "achterblijvers" zijn. De voormalige Sovjetrepubliek is sinds 2004 lid van de Europese Unie.

Man verbrand bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval in het Noord-Limburgse Grubbenvorst is een 43-jarige man uit Vlaardingen zwaar gewond geraakt. Tijdens revisiewerkzaamheden is de man verbrand door een straal heet water en stoom.

Samen met een collega was de man aan het werk in een grote bak. Tijdens de werkzaamheden spoot het hete water de bak in. De collega kon tijdig wegkomen, het slachtoffer lukte dat niet. De Vlaardinger is in kritieke toestand door een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de politie en de arbeidsinspectie. De werknemers van het Grubbenvorster bedrijf zijn opgevangen.

'Räikkönen stopt na dit jaar met F1'

Volgens de Finse krant Veikkaaja is Kimi Räikkönen bezig met zijn laatste Formule 1-seizoen. De Fin heeft nog een contract voor 2010, maar het contract met de wereldkampioen van 2007 zou na de race in Abu Dhabi ontbonden worden.

Goedkoop is het afkopen van Räikkönen niet, want de Fin zou volgend jaar gewoon zijn salaris van naar verluidt 28 miljoen euro ontvangen. Daarnaast zal hij rally's mogen rijden met de Abarth Fiat Grande Punto S2000, waarmee hij eind deze maand zijn WRC-debuut in Finland maakt.

Mocht Ferrari Räikkönen aan de kant schuiven, dan is Fernando Alonso de gedoodverfde kandidaat om de Fin op te volgen. De Spanjaard heeft nog wel een contract voor 2010 bij Renault, maar flirt in de media openlijk met Ferrari.

Georgië praat met afvallige regio Abchazië

Overheidsfunctionarissen uit de Georgische hoofdstad Tbilisi en de afvallige regio Abchazië hebben vandaag voor het eerst met elkaar gesproken sinds de Russisch-Georgische oorlog in augustus vorig jaar. Doel is het verminderen van de spanningen tussen de regio en Tbilisi.

De gesprekken in het Abchazische district Gali leverden vandaag nog geen concrete afspraken op. Over twee weken is er weer een bijeenkomst gepland. Eerder werd een ontmoeting tussen functionarissen uit Tbilisi en Zuid-Ossetië afgelast, omdat er geen overeenstemming werd bereikt over wie de bijeenkomst moest voorzitten.

Rusland en Georgië voerden vorig jaar een kortstondige oorlog in en over de Georgische regio's Zuid-Ossetië en Abchazië. Daardoor vielen zeker 425 doden. Beide regio's riepen daarna de onafhankelijkheid uit. Rusland heeft die erkend en heeft steun toegezegd aan beide regio's.

Twaalf agenten in Mexico vermoord om drugs

In de Mexicaanse staat Michoacan zijn de lijken van twaalf agenten aangetroffen. Zij zijn zeer waarschijnlijk slachtoffer van de meedogenloze drugsoorlog in het land.

De federale agenten waren in een hinderlaag gelokt en met een nekschot gedood, meldde de politie vandaag. Bij de lijken zou een briefje met een dreigende boodschap hebben gelegen. Op dezelfde plaats bij de uitrit van een snelweg waren een week geleden vier lichamen gevonden, ook doodgeschoten en vergezeld van een intimiderende tekst.

In Michoacan strijden twee drugsbendes, het Golfkartel en La Familia, om de controle over smokkelroutes richting de lucratieve Amerikaanse drugsmarkt. Het is niet bekend of het dozijn moorden in verband staat met een wraakactie van criminelen in Michoacan afgelopen weekeinde. Na de arrestatie van een prominent lid van de drugsbende La Familia lanceerden misdadigers aanvallen op de politie en het leger in zeven steden in de westelijke staat. Drie federale agenten en twee militairen kwamen om.

Mexico is al geruime tijd in de greep van extreem geweld door de illegale drugshandel. Duizenden mensen kwamen al om het leven. De regering van het land probeert de geweldsgolf te keren door steeds meer agenten en militairen in te zetten in de strijd tegen drugsbendes.

Nederland zet deur op kier voor gevangenen Guantánamo

Premier Jan Peter Balkenende is bereid mee te werken aan een oplossing om de sluiting van de gevangenis op Guantánamo Bay mogelijk te maken. "Als de sluiting vastzit op enkele gevangenen, dan zal Nederland het nog eens bezien", zei Balkenende.

Garanties over de opname van gevangenen in Nederland heeft hij echter niet aan de Amerikanen gegeven. Dat zei de premier vandaag na zijn gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama in Washington. Een van diens eerste besluiten was de sluiting van de gevangenis op Cuba waar terreurverdachten uit onder meer Afghanistan soms jarenlang vastzitten, zonder proces.

Nederland is heel blij met het besluit en had daar vaak op aangedrongen bij de vorige president George Bush.

Probleem is dat de gevangenen ergens naar toe moeten en niet elk land bereid is hen op te nemen. Enkele Europese landen hebben inmiddels wel toezeggingen hierover gedaan.


Nederland zet deur op kier voor gevangenen Guantánamo  (foto: DAG)

Barrichello over boosheid heen

Brawn GP-coureur Rubens Barrichello zegt inmiddels over de boosheid heen te zijn die hem na de Grand Prix van Duitsland trof. De Braziliaan heeft ingezien dat zijn team hem de overwinning niet gekost heeft.

Na afloop van de race was Barrichello witheet en wilde met niemand van Brawn GP praten, omdat hij dacht dat het team er voor gezorgd had dat hem een racewinst door de neus geboord was. Nadat hij maandag in de Verenigde Staten aangekomen was, meldde hij op zijn Twitterpagina dat de woede bedaard was.

"Ik was erg boos gister, maar ik ben er overheen," zei Barrichello. "Ik zou de race niet gewonnen hebben omdat de Red Bulls een halve seconde per race sneller waren, maar derde was heel goed mogelijk geweest als er geen problemen bij de pitstop waren geweest."

De Braziliaan zet de wereldtitel van dit jaar nog niet uit zijn hoofd. "Ik zal vechten, omdat ik kansen op het kampioenschap heb. Ik beloof het. Het was een lastige dag gisteren, maar ik ben er nu overheen."

Schaatster Cramer zwanger en stopt

Wieteke Cramer stopt met schaatsen. De De 28-jarige rijdster uit Lemmer is namelijk zwanger.

Een carrière op de langebaan lijkt definitief voorbij, maar Cramer sluit een terugkeer in marathonschaatsen niet uit. "Vanaf januari zal ik zien of het moederschap misschien te combineren is met topsport, maar voorlopig denk ik daar niet aan", aldus Cramer, die zonder ploeg zat nadat haar contract bij VPZ niet werd verlengd.

Cramer brak in 2001 door met een derde plaats op het EK allround, maar wist de hoge verwachtingen daarna niet waar te maken. Het hoogtepunt van haar loopbaan werd een derde plek op het WK allround in 2004.

Nadal wil in Montreal terugkeren

Rafael Nadal wil komende maand bij het Masters toernooi van Montreal zijn rentree op de tennisbaan maken. De Spanjaard kampt al sinds Roland Garros met een peesontsteking in zijn knieën.

Door de blessure kon Nadal eerder al zijn titel op Wimbledon niet verdedigen. Vandaag onderging hij in een ziekenhuis in Barcelona enkele tests: "Hij herstelt langzaam van zijn blessure", stond dinsdag in een bericht op de website van Nadal. "Rafael hervat maandag de training en wil op 8 augustus in Montreal weer op de baan verschijnen."

Arvesen uit de Tour na val

Kurt-Asle Arvesen is de tiende uitvaller in deze Tour de France. De kampioen van Noorwegen kwam in de etappe van vandaag ten val en liep daarbij een gebroken sleutelbeen op.

Arvesen reed de etappe nog wel uit, maar in het ziekenhuis werd geconstateerd dat het sleutelbeen op twee plaatsen was gebroken. Dit is een flinke tegenvaller voor zijn ploeg Saxo-Bank, want Arvesen verrichtte deze veel werk voor de broertjes Schleck en Fabian Cancellara.

Vorig jaar won Arvesen nog de elfde etappe van de Tour de France.

Gearbox Software werkte aan Duke Begins

Duke Nukem Forever heeft nogal wat problemen. 3d Realms is verwikkeld in een strijd met Take 2 over de rechten en Duke Nukem Forever is daardoor verder van ons verwijderd dan ooit.

Wat ook duidelijk werd was dat Take 2 de opdracht had gegeven aan een ander bedrijf om een andere Duke Nukem te maken: Duke Begins. Het is nu duidelijk geworden welk bedrijf dit is: Gearbox Software. Gearbox is bekend van Brothers in Arms en het aankomende Borderlands. Het was bekend dat Gearbox aan een groot derde project werkte en dat zou goed Duke Begins geweest kunnen zijn. Take 2 zegt dat op het moment de ontwikkeling van deze game is stopgezet, alhoewel nog niet geannuleerd.

'Yolanthe roofde huis Jan leeg'

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft bij haar vertrek uit de villa van Jan Smit in Volendam, de gehele huisraad meegenomen. "Van kelder tot vliering, alles wat een beetje sfeer maakt is verdwenen”, stelt Gerda Smit, moeder van de populaire zanger, vanavond in het SBS6-programma Shownieuws. "Spreien, kandelaars, servetten, handdoeken, zijden bloemen, kaasschaven, kerstballen, noem het maar op. Alles is weg. Zelfs de konijnenbontjes op het bed heeft ze vervangen voor nepbont.”

Volgens Gerda is er voor een enorm bedrag aan spullen verdwenen. "Een heel groot bedrag is er weg. Erg veel geld. Misschien wel meer dan een ton."

Materieel mag het dan tegenzitten voor Jan Smit, in de liefde heeft de Volendamse zanger meer geluk. Jan zou sinds kort een relatie hebben met de Volendamse Liza.

Uitslagen oefenduels 14 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.
ThuisUitUitslag
FC Emmen
Houtkoop
FC Groningen
Koç, Metaj
1-2
NEC
Vleminckx
PAOK Saloniki (Gri) 1-1
JVC Cuijk RKC Waalwijk
Stans
1-1
Visé (Bel) Roda JC
De Fauw
1-1
Bor. M'gladbach (Dui) FC Twente
Rukavytsya, eigen doelpunt
0-2
Hermandad Excelsior
Bergkamp (3), De Lange (2), Mossaoui (2),
Schet (2), Pattinama, Nieveld
0-11
VV Eijsden MVV
Brüls (3), Bah (2), Boateng,
Esajas, Evers, Naoufal,
Sillah, Sevne
0-11
EFC FC Omniworld
Snijders (7), Hasselbaink (2),
Haemhouts (2), Troost, Krimp,
Duits, Tabaouni
0-15

Goldman Sachs boekt recordwinst

Goldman Sachs, de grootste Amerikaanse zakenbank, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een recordwinst geboekt. De winstgevendheid ging met 65 procent omhoog vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Amerikaanse bank.

Boven verwachtingen
De resultaten braken alle verwachtingen van analisten. De kwartaalwinst steeg van 2,1 miljard dollar vorig jaar naar een record van 3,4 miljard dollar. De omzet steeg het afgelopen kwartaal naar 13,8 miljard dollar versus 9,4 miljard dollar vorig jaar. Analisten gingen uit van een omzet van 10,6 miljard dollar.

Bestuursvoorzitter Lloyd Blankfein van Goldman: "Hoewel de markten kwetsbaar blijven en er uitdagingen voor de economie als geheel bestaan, laten de resultaten over het tweede kwartaal verbeterde marktomstandigheden zien."

TARP en recordbonussen
Goldman was een van de tien banken die onlangs de leningen uit het noodfonds TARP terugbetaalde aan de Amerikaanse overheid. Voor Goldman ging het om een lening van 10 miljard dollar.

Onlangs kregen alle Goldman-medewerkers een bonus van gemiddeld 0,7 miljoen dollar, de hoogste bonussen bij de zakenbank in 140 jaar. 

Goldman overhoop met tijdschrift
De Amerikaanse zakenbank ligt momenteel overhoop met het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. In een groot artikel genaamd The Great American Bubble Machine ging de Rolling Stone-onderzoeksjournalist Matt Taibbi dieper in op de rol op de financiële markten die vooral Goldman gespeeld heeft sinds de Grote Depressie.

Taibbi kwam tot de ontdekking dat Goldman de financiële markten grootschalig zou manipuleren, ten koste van pensioenfondsen, particulieren, verzekeraars en andere institutionele beleggers en als klap op de vuurpijl de belastingbetaler. Goldman zou fors verdienen aan het opblazen van economische zeepbellen en het barsten van deze zeepbellen.

Goldman reageerde furieus op het artikel en ontkent elke aantijging in alle toonaarden.

 Interview Matt Taibbi over zijn Goldman-artikel (Deel 2, 3, 4, 5)

Man rijdt zich dood in Grand Canyon

Een man is in de Verenigde Staten met zijn auto over de rand van de beroemde kloof Grand Canyon gereden en 180 meter de diepte in gestort. Reddingswerkers daalden met touwen af naar het autowrak en troffen daar het stoffelijk overschot van de man aan, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN vandaag.

De identiteit van de man is nog niet bekendgemaakt. Het is onduidelijk of het bij het incident van maandag om zelfmoord gaat. De laatste keer dat een auto de Grand Canyon in stortte is vijf jaar geleden.

Jaarlijks bezoeken ongeveer 5 miljoen mensen het gebied, dat als een toeristische trekpleister geldt.

'Toekomst Piquet jr. aan zijden draadje'

De toekomst van Nelson Piquet jr. bij Renault hangt aan een zijden draadje nadat teambaas Flavio Briatore in een interview niet kon zeggen wie de tweede auto in Hongarije zou gaan besturen. Rond de Grand Prix van Duitsland doken er al geruchten op dat de Braziliaan moest scoren om te mogen blijven.

"Ik weet het niet," zei Briatore op de vraag wie er in Hongarije naast Fernando Alonso in de tweede Renault plaats gaat nemen. "Misschien ben ik het zelf wel ..." grapte de Italiaan. De vervanger van Piquet jr. is hoogstwaarschijnlijk Romain Grosjean, maar de Fransman lijkt na de race in Monaco niet langer in vorm te zijn. Een andere kandidaat is Lucas di Grassi, maar de Braziliaan heeft al aangegeven het liefst het seizoen in de GP2 af te maken en de titel op zijn naam schrijven.

Piquet jr. zelf liet op zijn Twitterpagina weten dat er niets aan de hand is. Hij zegt dat in Hongarije zijn auto voorzien zal zijn van dezelfde updates die Alonso al in Duitsland had. "Het team heeft me beloofd dat Fernando en ik dezelfde auto hebben voor de volgende race."

GP Duitsland onzeker voor 2010

De Grand Prix van Duitsland is onzeker voor volgend jaar. De race zou gehouden worden op Hockenheim, maar dat circuit kampt met financiële problemen. De Nürburgring is niet bereid om het gat dat er valt op te gaan vullen.

Het plan was om de Grand Prix van Duitsland het ene jaar op Hockenheim en het andere jaar op de Nürburgring te houden. Zo kon het voor beide banen te betalen blijven. Echter kan Hockenheim het bedrag voor de Grand Prix niet meer opbrengen en weigert de overheid bij te springen. De premier van Baden-Wurttemberg Gunther Oettinger zou er een gesprek met Bernie Ecclestone over hebben, maar de uitlatingen over Hitler hebben er voor gezorgd dat dit niet door ging.

Daarom wordt de hoop nu op de Nürburgring gevestigd. "We zijn niet beschikbaar voor volgend jaar; we plannen het voor 2011," zei circuitbaas Walter Kafitz die zei dat hij zijn besluit zou heroverwegen als de betaling voor volgend seizoen een stuk lager zal worden. "Bernie kan er voor zorgen, maar ik kan me niet voorstellen dat hij mijn wens zal accepteren."

"Ik kan me niet voorstellen dat de F1 Duitsland een jaar niet aan doet. Ik ben optimistisch dat we een oplossing zullen vinden voor elk jaar."

[UPDATE] Bioshock 2 uitgesteld naar 2010

[UPDATE 20:45]
Inmiddels zijn meer details naar buiten gekomen over het uitstel van Bioshock 2. Inmiddels is bekend geworden dat niet alleen Maffia II en Bioshock nu voor de 1e helft 2010 staan geplant. Ook Red Dead Redemption en Max Payne 3 vallen onder de uitgestelde games.

Originele bericht

De uitgever van BioShock, Take-Two, heeft bekend gemaakt dat BioShock 2 niet meer in 2009 uitkomt, maar wordt uitgesteld naar 2010. We zullen dus langer moeten wachten voordat we Rapture overnieuw kunnen ontdekken.

Oorspronkelijk zou het spel in Europa vanaf 30 oktober in de winkels liggen, waardoor het nog onder het fiscale jaar van 2009 zou vallen. Het spel is nu verplaatst naar het fiscale jaar 2010, wat hoogst waarschijnlijk betekent dat het volgend jaar in de winkels komt te liggen.

Take-Two geeft als redenen voor het uitstellen dat ze meer tijd nodig hebben om te ontwikkelen. Strauss Zelnick, Chairman van Take-Two noemde de vertraging:"De juiste beslissing voor het spel." Zelnick vindt het echter wel jammer dat het spel niet meer in het fiscale jaar van 2009 uitkomt. "Het verschuiven van een releasedatum is nooit een makkelijke keuze, vooral met een spel als BioShock 2, waar veel van wordt verwacht," volgens Take-Two CEO Ben Feder. "We vonden dat het nodig was om extra tijd te hebben, zodat de fans krijgen wat ze verwachten en verdienen."

BioShock 2 is niet het eerste spel dat Take-Two verplaatst naar het fiscale jaar van 2010, Red Dead Redemption en Mafia II werden ook al verplaatst.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 10

Vandaag werd in de Tour de France de tiende etappe verreden.Deze werd na een massasprint gewonnen door Mark Cavendish. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Dagwinnaar werd vandaag BassieD met 82 punten. Een tweede plaats was met 76 punten voor Gitanki. Op een gedeelde derde plaats eindigden Dreznja en en vic_ met 66 punten.

In het klassement blijft BassieD door zijn dagzege uiteraard de leider, hij heeft nu 466 punten. Gitanki staat nog steeds tweede met 397 punten. Op de derde plaats vinden we lookbehind met 371 punten. Een gedeelde vierde plek is er voor Inspire el_salvador met 365 punten.

Morgen staat de negende etappe op het programma. Dit is wederom een vlakke rit en gaat van Vatan naar naar Saint-Fargeau over 192 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

Luxe vlucht voor huisdieren

Honden en katten hoeven in de Verenigde Staten geen vliegreis meer in de laadruimte van een toestel te maken. Met Pet Airways kunnen de huisdieren sinds vaandaag luxueus vliegen tussen New York, Washington, Chicago, Denver en Los Angeles.

In plaats van stoelen staan er kooien in het toestel, die ieder kwartier worden gecontroleerd. Baasjes kunnen via internet de vlucht volgen. Het goedkoopste ticket is 149 dollar (107 euro). De tickets voor de komende maanden zijn vrijwel uitverkocht, aldus een woordvoerster van Pet Airways.

De vliegmaatschappij met twintig toestellen is een initiatief van een stel uit Florida, dat problemen ondervond toen ze met hun hond wilden vliegen. Duizenden dieren raken jaarlijks gewond omdat ze "als bagage worden behandeld", aldus een van de oprichters, Dan Wiesel. De maatschappij gaat de komende twee jaar uitbreiden en wil dan 25 bestemmingen aanbieden en ook andere dieren zoals vogels en konijnen gaan vervoeren.

Brüno, maar dan zonder piemels

De film Brüno van de Britse komiek Sacha Baron Cohen komt in Engeland in twee versies in de bioscopen. Vanaf vrijdag 24 juli draait de originele film voor Britten van 18 jaar en ouder en een gecensureerde variant voor kijkers vanaf 15 jaar. Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag op zijn website.

Filmproducent Universal Pictures liet weten de originele versie te hebben aangepast, nadat bioscopen in het openingsweekeinde grote aantallen tieners hadden weggestuurd. Volgens Universal is bijna twee minuten film verloren gegaan in de aangepaste variant. Sinds 12 juli draait de film in de Engelse bioscopen.

Ook in Amerika werd de film al aangepast om te voorkomen dat Brüno het stempel 17+ zou krijgen. In de originele versie zit namelijk het nodige (vooral mannelijk) naakt. Vlak voor de release werd daarnaast een scène rond La Toya Jackson verwijderd, uit respect voor de Jackson-familie.


Vassüp, i'm Brüno! (foto: DAG)

Stoner kampt met bloedarmoede

De oorzaak voor het mindere rijden van MotoGP-coureur Casey Stoner lijkt te zijn gevonden. De Australiër kampt met een milde vorm van bloedarmoede en heeft daarnaast last van een ontsteking van het maagslijmvlies.

Stoner kampte sinds de race in Catalunya met een mysterieuze ziekte die hem uitgeput over de finish liet komen. In Assen had de Ducati-rijder geen kracht genoeg meer om op het podium plaats te nemen. In Laguna Seca viel de Australiër gedurende de race terug, omdat hij door zijn ziekte het tempo niet meer bij kon houden.

Daarop is Stoner in Amerika gebleven om allerlei tests te ondergaan om de oorzaak van zijn kwaal te vinden. "Ik ben tot zaterdag in de Verenigde Staten gebleven om allerlei tests te ondergaan," zei Stoner. "Ik wil alle doktoren bedanken die hier bij betrokken waren. Hopelijk voel ik me stap voor stap beter na de indicatie die zij gesteld hebben. Ik voel me nog steeds niet 100%, maar het grootste probleem zijn nu de ribben die ik bezeerd heb na een crash in de kwalificatie van de GP in de VS. Het zal nog wel een lastig weekend worden, maar we doen zoals altijd ons best om bij de leiders uit het kampioenschap in de buurt te blijven."

Komend weekend komen de coureurs op de Sachsenring in Duitsland in actie.

Pinguïn kwijt in Blankenberge

Sea life Center Blankenberge was vanmiddag een tijd lang een pinguïn kwijt. Bij het voeren van de dieren misten de verzorgers een jonge pinguïn.

Directeur Wim Wauters van het park vreesde dat het dier was ontsnapt. Ook een kwajongensstreek kon hij niet uitsluiten. Na sluitingstijd werd een zoekactie gestart naar de vermiste pinguïn. Het dier bleek niet ontsnapt te zijn, maar had zich verstopt tussen enkele hokken.

Snoop Dogg op Lowlands

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg staat in augustus op het Lowlandsfestival in Biddinghuizen. Dat heeft Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg net bekendgemaakt bij MetMichiel op 3FM. Eerder werd al bekend dat misschien vandaag een grote naam bekend werd en vandaag kreeg de organisatie dan ook groen licht voor de rapper.

De organisatie is nog bezig met een andere internationale artiest waar de komende weken uitsluitsel over komt. Het programma is dus nog niet helemaal rond. Het festival is uitverkocht, maar de organisatie geeft binnenkort kaarten vrij in verband met het tegengaan van de zwarthandel.


Snoop Dogg op Lowlands (foto: ANP)

Facebook nu 6,5 miljard dollar waard

Het Russische Digital Sky Technologies heeft opnieuw een stukje gekocht van de populaire netwerksite Facebook. De Russen legden 14,77 dollar per aandeel neer voor nog eens 1,5 procent van de Facebook-aandelen. Hiermee komt de totale waarde van de netwerksite nu neer op zo'n 6,5 miljard dollar.

Hoewel dit een fors bedrag is, is Facebook wel eens meer waard geweest. Hetzelfde Russische bedrijf betaalde recentelijk namelijk nog 200 miljoen voor 1,96 procent van de aandelen, wat Facebook 10 miljard waard maakte. In 2007 betaalde Microsoft zelfs 240 miljoen dollar voor een belang van slechts 1,6 procent in het sociale netwerk. Op basis van die aankoop zou Facebook 15 miljard dollar waard zijn.

Analisten noemden laatstgenoemde waarde in 2007 echter al sterk overdreven en ook over de huidige waarde verschillen de kenners van mening. Analisten op Wall Street schatten in dat Facebook zo'n 5 miljard dollar waard is. Omdat het bedrijf niet beursgenoteerd is, is de exacte waarde echter nooit te achterhalen.


Facebook nu 6.5 miljard dollar waard  (foto: DAG)

FC Utrecht haalt doelman Sinouh

Khalid Sinouh wordt de nieuwe tweede doelman van FC Utrecht. De doelman, wiens contract bij het Duitse Hamburger SV was afgelopen, voldoet precies aan het profiel en tekent voor één seizoen bij de club.

Technisch directeur Foeke Booy laat op de website van Utrecht weten waarom de keuze op de 34-jarige Amsterdammer is gevallen: "We wilden per se een ervaren Nederlandse doelman. Iemand die de rol die wij voor hem voor ogen hebben goed kent en fit is en transfervrij. Khalid voldoet aan al die criteria. Hij is enerzijds een stand-in voor Michel Vorm, maar zal ook zijn ervaring over moeten brengen op Wesley de Ruiter. Khalid kan deze rol als geen ander vervullen en is uiterst gemotiveerd."

Eerder zag Utrecht in Sander Westerveld de ideale kandidaat, maar de ex-international kwam niet door de medische keuring. Sinouh speelde sinds 1994 voor Haarlem, SC Heerenveen, RKC Waalwijk, Omonia Nicosia, AZ, Kasimpasa en Hamburger SV en kwam daarin tot 142 competitieduels. Tevens speelde Sinouh vier interlands voor Marokko.

Gesink niet naar Eneco Tour

Robert Gesink heeft besloten niet deel te nemen aan de Eneco Tour. De renner, die in dienst van Rabobank rijdt, moest de Tour de France vorige week verlaten, vanwege een polsbreuk. Nu richt de Nederlander zich helemaal op de Vuelta a España.

Komende zondag vertrekt Gesink voor drie weken naar het Zwitserse St. Moritz. Daar zal de wielrenner een hoogtestage gaan afwerken. Vervolgens zal hij nog acte de présence in de Ronde van de Limousin en de GP Plouay geven.

Daarna staat de Spaanse wielerronde op het programma, die op 29 augustus op het TT-circuit van Assen zal beginnen.

Hupond meest strijdlustige renner

Thierry Hupond, renner van Skil-Shimano, werd na afloop van de tiende etappe in de Tour de France uitroepen tot meest strijdlustige renner van de dag.

Hupond reed de hele dag met drie medevluchters aan kop, maar werd in de laatste kilometers ingerekend door de meute. Hierdoor was er opnieuw geen Fransman, die op Quatorze Juillet wist te winnen.

Vorig jaar was het Leonardo Piepoli, die op de nationale feestdag van Frankrijk wist te winnen. De Italiaan kwam als eerste aan op de Hautacam.

Van Hummel: "Het was hectisch"

Kenny van Hummel is vandaag, tijdens de tiende etappe van de Tour de France, als zevende over de finish gekomen. De renner, die in dienst van Skil-Shimano rijdt, moest in de slotkilometer teveel goedmaken op winnaar Mark Cavendish.

"Het was hectisch, ik zat bij het ingaan van de laatste kilometer nog te ver en er viel ook nog iemand," liet Van Hummel na afloop weten. Het was eigenlijk de bedoeling dat hij de sprint voor ploeggenoot Cyril Lemoine zou aantrekken. "Die had aangegeven dat hij zich super voelde. Hij zou zeggen wanneer ik moest gaan, maar ik heb Cyril niet meer gezien."

Van Hummel, die in het algemeen klassement nog altijd laatste staat, was in elk geval te spreken over zijn vorm. "Het ging gelukkig niet zo hard vandaag, maar ik denk dat ik goed hersteld ben van de Pyreneeën."

Duke Nukem Forever zou een grote eindbaas gehad hebben

Twee weken geleden verschenen er al twee screenshots van Duke Nukem Forever, en nu zijn er weer twee screenshots verschenen op de facebook van Duke. Het is een eindbaas zoals die al eerder gezien kon worden in de gelekte gameplay, waar zijn hoorns werden afgerukt. Wat is groot? Deze meneer staat naast de Hoover Dam, die in het echt ongeveer 220 meter hoog is.



Het kind in ons...

Afgelopen weekend was ik op een verjaardag van een vriend. De welgestelde jongeman heeft de respectabele leeftijd bereikt van 30 jaar. Mooie vrouw, 2 zoontjes, leuke baan, kortom hij loopt op schema. Niks om voor te schamen dus. Al zijn vrienden en familie waren aanwezig. De zon was naakt die dag en scheen hoog in de blauwe hemel. We aten en dronken zoveel we wilden.

We stonden buiten dus gelukkig te zijn met z’n allen, toen ik werd overgenomen door een intense kalmte te midden van de drukte. Er was geen ruimte om na te denken, relativeren of te participeren in de situatie. Ik zag de kinderen van de jarige spelen. Ze waren aan het rennen. Grote glimlach op hun gezicht. Ze vielen keihard en stonden weer op. Met al mijn zintuigen besloot ik hun een aantal minuten te observeren. In plaats van te denken dat ze maar kinderen zijn die heen en weer rennen. Wat ik toen allemaal tegen kwam was echt prachtig….

Vuilnisman klem onder vuilnisauto

Een vuilnisman is gewond geraakt, doordat de vuilniswagen waarop hij stond, kantelde. Dit gebeurde op een onverharde weg in Laar, nabij Weert.

Door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig van de weg. Daarop kantelde de vuilniswagen en kwam de 21-jarige man uit Hunsel onder de truck terecht.

Dat de vuilnisman bij het incident in een greppel terechtkwam, is een geluk bij een ongeluk. De man hield aan het incident slechts een gebroken been over. De gewaarschuwde traumahelikopter kon dan ook rechtsomkeert maken. 

Met dank aan Samcali voor de submit.

Minister maakt geen uitzondering voor Van Gelder

Minister Eimert van Middelkoop van Defensie noemt de dopingzaak van turner Yuri van Gelder een "persoonlijk drama". De bewindsman zei dat vandaag in Limoges, waar hij te gast is in de Ronde van Frankrijk.

Van Gelder is in dienst van Defensie en is vanwege cocaïnegebruik geschorst en in afwachting van ontslag.

"Het is heel pijnlijk voor ons, maar ook voor die jongen zelf”, aldus Van Middelkoop. "Het is een persoonlijk drama, kennelijk zijn het de benen die de weelde niet kunnen dragen", doelde de minister op de misstap van de ringenturner, die gisteren zelf openbaar maakte dat hij al enkele jaren cocaïne gebruikt. Van een uitzondering voor Van Gelder wilde Van Middelkoop als werkgever niets weten: "Het is een simpele regel bij Defensie: drugsgebruik wordt niet getolereerd."

Politie onderzoekt zwembad in zaak Benno L.

De politie heeft vandaag het zwembad op het terrein van de psychiatrische instelling Voorburg in Vught onderzocht. De actie heeft te maken met het onderzoek dat loopt tegen zwemleraar Benno L. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Waar de technische recherche naar op zoek was, wil de politie niet kwijt.

De politie hield begin juni Benno L., eigenaar van een particuliere zwemschool in Den Bosch, aan wegens ontucht met minderjarigen die les van hem kregen. Volgens justitie zouden 98 meisjes het slachtoffer zijn geweest. Het nieuws zorgde voor veel onrust bij ouders. Honderden mensen kwamen naar informatiebijeenkomsten over de zaak.

Obama: Nederland van harte welkom bij G20

Nederland mag aanschuiven bij de komende top van de G20 in het Amerikaanse Pittsburgh.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dat vandaag gemeld aan premier Jan Peter Balkenende die in Washington is voor het eerste officiële bezoek aan de dit jaar aangetreden president.

Obama en Balkenende spraken ruim een uur met elkaar. Nederland is officieel geen lid van de G20, de grootste economieën van de wereld, maar de Nederlandse lobby voor deelname aan de economische wereldtop was eerder ook succesvol voor bijeenkomsten in Washington en Londen. Balkenende toonde zich verheugd met de uitnodiging.

Ook minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken en een aantal ambtenaren schoven aan, evenals een Amerikaanse delegatie. Die bestond onder anderen uit de minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en de nationaal veiligheidsadviseur generaal James Jones.

Obama sprak zijn waardering uit voor het werk van Nederlandse militairen in Afghanistan. "Ze zijn een van de meest effectieve." Hij zei te begrijpen dat de deelname in Nederland controversieel ligt, maar dat geen enkel land er op uit is zijn jonge mensen naar het slagveld te sturen. Obama dankte Balkenende en het Nederlandse volk voor de Nederlandse inzet.

De Amerikaanse president hoopt dat na het vertrek van de Nederlandse militairen, volgend jaar zomer, de kennis en ervaring van ons land beschikbaar blijven. De Amerikaanse president benadrukte dat de Afghaanse zaak geen Amerikaanse kwestie is maar een wereldwijde.

Balkenende herhaalde het kabinetsstandpunt dat Nederland volgend jaar als leidende natie vertrekt uit de Afghaanse provincie Uruzgan. Hij benadrukte dat ons land de Afghanen niet de rug zal toekeren.

Hier vind je een column over het beleid van de regering-Obama tot op heden.


Obama: Nederland van harte welkom bij G20  (foto: DAG)

Tour: Uitslag tiende etappe

Mark Cavendish heeft opnieuw een etappe in de Tour de France gewonnen. De Brit wist in de massasprint Thor Hushovd en Tyler Farrar voor te blijven.

De etappe van vandaag stond vooral in het teken van de 'oortjes'. De renners mochten deze vandaag niet gebruiken, zodat zij geen contact met de ploegleiders konden hebben. Op die manier moest het peloton de tactiek zelf gaan bepalen.

Benoît Vaugrenard (Française des Jeux), Samuel Dumolin (Cofidis), Mikhail Ignatiev (Team Katyusha) en Thierry Hupond (Skil-Shimano) tekenden voor de ontsnapping van de dag. Het kwartet wist een maximale voorsprong van meer dan drieënhalve minuut te pakken. Naarmate de etappe vorderde bleef de voorsprong van de kopgroep rond de anderhalve minuut hangen.

Met nog 30 kilometer te gaan leek het peloton het tempo duidelijk te verhogen. De voorsprong van de kopgroep slonk in hoog tempo naar één minuut, maar leek daarna weer te stagneren. Uiteindelijk leek het er toch op dat de koers begonnen was. In het peloton was Niki Terpstra (Team Milram) op kop gaan rijden, waarna de kopgroep nog maar een halve minuut vooruit was.

Op zes kilometer van de finish meldde Team Columbia zich aan de kop van het peloton en maakte gang voor Mark Cavendish, die mogelijk de groene trui terug wilde pakken. Hushovd (Cervélo Test Team) droeg het groene tricot vandaag. Anderhalve kilometer voor de finish werd Hupond als laatste van de kopgroep ingehaald.

Alle sprintersploegen leken zich op te maken voor de sprint. Cavendish en Farrar hadden zich al in de kop van de meute gemeld. In de finale liet ook Martijn Maaskant (Team Garmin) zich zien, zodat Farrar afgezet kon worden. Cavendish kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Hij werd gevolgd door Hushovd en Farrar.

Uitslag tiende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia09:33,26
2Thor HushovdCervélo Test Teamz.t
3Tyler FarrarTeam Garminz.t
4Leonardo DuqueCofidisz.t
5José Joaquín RojasCaisse d'Erpagnez.t
6Lloyd MondoryAG2Rz.t
7Kenny van HummelSkil-Shimanoz.t
8William BonnetBouygues Télécomz.t
9Daniele BennatiLiquigasz.t
10Said HaddouBouygues Télécomz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Rinaldo NocentiniAG2R78:22,08
2Alberto ContadorAstana+ 0,06
3Lance ArmstrongAstana+ 0,08
4Andreas KlödenAstana+ 0,54
5Levi LeipheimerAstanaz.t
6Tony MartinTeam Columbia+ 1,00
7Bradley WigginsTeam Garmin+ 1,01
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,24
9Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 1,49
10Vicenzo NibaliLiquigas+ 1,54

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Gebruik alientechnologie in Fallout op de Xbox 360 en de PC

Mothership Zeta, de vijfde en waarschijnlijk laatste add-on voor Fallout op de Windows live omgeving is aangekondigd voor eind juli.

In deze DLC kun je tegen aliens vechten om van het enorme moederschip Zeta, dat boven de Capital Wasteland hangt af te komen. Mothership Zeta brengt Fallout 3 in een hele andere richting, namelijk de ruimte.
Om de aliens te verslaan heb je nieuwe krachtige wapens zoals de Alien Atomizer, Alien Disintegrator en het Drone Cannon.

Hieronder een aantal screenshots.




Welke woorden werken in Scribblenauts?

Scribblenauts is een puzzle-game voor de Nintendo DS waarin je voorwerpen kunt krijgen door ze op te schrijven op het touchpad. Via Facebook vroeg één van de redacteurs van Official Nintendo Magazine UK of men benieuwd was of er bepaalde woorden in de game voorkomen en welke woorden dat dat wel niet zijn. Deze lijst zou hij vervolgens uit gaan proberen op hun exemplaar van Scribblenauts. Hieronder zie je het resultaat van de "enquête".


Niet in de game
PERPETUALITY (not an object)
INTERNET
SANDBOARD
DELTOID
SHOVELWARE (on Nintendo? Are you mad? lol)
ANTIMACASSAR
MISANTHROPE
PLUMBOB (not in dictionary)
GLITCH
ANTIDISESTABLISHMENTARIANISM (not an object)
COULROPHOBE
BOOBS (not an object)
JEDI (trademarked)
ONM (not in dictionary)
MEANING OF LIFE (not an object)
DS (trademarked)
HAMMER OF THOR (not in dictionary)
DANCING BANANA (not in dictionary)
USB STICK
RAPTOR JESUS (not in dictionary, potentially blasphemous)
SHOOP DA WOOP (not in dictionary)
JOYSTIQ
ANNUAL
LEG WOUND
RUPEE
RUDOLPH

Wel in de game
SIBERIAN HUSKY
WALLPAPER
ACTOR
DESERT
GOGGLES
BANDANA
FINGERLESS GLOVES
SKI LIFT
FLANNEL
VACUUM
PEPPER (both the condiment and the vegetable)
COUCH
BANDICOOT
FLAG
HOSE
NAPPY (you can put it on him)
WATCH
TATTOO (makes a sheet of stick-on tattoos)
MUSHROOM
BOMBARD (makes a cannon)
SEISMOMETER
LOBSTER
MAGIC EGG (same as a normal egg)
EMO
DEATH
LIMBS
STARITE (but it's a fake one)
MAGIC
EVERYTHING
UNIVERSE
C4 (input CFOUR)
MELON
JUDGE
JEWEL CASE (but makes a Jewellery Box)
SD CARD (but makes a playing card)
CANVAS
SOLAR SYSTEM (but makes a star)
GALAXY
PISTOL
LED
RICKROLL (makes Rick Astley appear)
PEANUT
CHEERLEADER
LASER SWORD (but makes a normal sword)
GUITAR
GLASSES
AISLE
TREBUCHET
I CAN HAZ CHEEZBURGER (makes a cheeseburger)
PENGUIN
KETCHUP
STAPLER
DICTIONARY
SCRIBBLENAUTS (makes the orginal character design)
5TH CELL (makes the developer's logo)
LOLWUT (makes his head huge)
MORON (makes a dunce)
CHIMPANZEE
PENCIL
PAINT
BERET
SHOTGUN
CHAINSAW
TENNIS RACQUET
COMPUTER
GAS
SYNTHESIZER
CHEESE
REMOTE
CREDIT CARD -
SCISSORS
TWEEZERS
LAWNMOWER
FISHING ROD
INLINE SKATES
WASHING MACHINE
CARAMEL
STARFRUIT
PENNY FARTHING
TOAD
TSUNAMI
ABYSS
SPY (makes a Ninja)
LOLLIPOP
MONEY
TOAST
CAMERA
BABOON
ZOETROPE

Zoals je ziet, zijn er nogal wat woorden die de game herkent.

Battlefield heroes heeft een miljoen soldaten verzameld

Het team van Battlefield Heroes is heel trots om binnen een maand een miljoen spelers binnen gehaald te hebben, aldus Ben Cousins de algemene manager van het Battlefield Heroes team.

Battlefield Heroes is een gratis third-person shooter voor de PC die opbrengsten genereert door reclame en in-game item verkopen. Het spel dat in juni live ging krijgt er per dag tienduizenden spelers bij. Het spel heeft een cartoon style en is hier te downloaden en te starten.



Ben jij ook één van de soldaten?

Cavendish wint opnieuw in Tour de France

Mark Cavendish heeft opnieuw een etappe in de Tour de France gewonnen. De Brit wist in de massasprint Thor Hushovd en Tyler Farrar voor te blijven.

De etappe van vandaag stond vooral in het teken van de 'oortjes'. De renners mochten deze vandaag niet gebruiken, zodat zij geen contact met de ploegleiders konden hebben. Op die manier moest het peloton de tactiek zelf gaan bepalen.

Benoît Vaugrenard (Française des Jeux), Samuel Dumolin (Cofidis), Mikhail Ignatiev (Team Katyusha) en Thierry Hupond (Skil-Shimano) tekenden voor de ontsnapping van de dag. Het kwartet wist een maximale voorsprong van meer dan drieënhalve minuut te pakken. Naarmate de etappe vorderde bleef de voorsprong van de kopgroep rond de anderhalve minuut hangen.

Met nog 30 kilometer te gaan leek het peloton het tempo duidelijk te verhogen. De voorsprong van de kopgroep slonk in hoog tempo naar één minuut, maar leek daarna weer te stagneren. Uiteindelijk leek het er toch op dat de koers begonnen was. In het peloton was Niki Terpstra (Team Milram) op kop gaan rijden, waarna de kopgroep nog maar een halve minuut vooruit was.

Op zes kilometer van de finish meldde Team Columbia zich aan de kop van het peloton en maakte gang voor Mark Cavendish, die mogelijk de groene trui terug wilde pakken. Hushovd (Cervélo Test Team) droeg het groene tricot vandaag. Anderhalve kilometer voor de finish werd Hupond als laatste van de kopgroep ingehaald.

Alle sprintersploegen leken zich op te maken voor de sprint. Cavendish en Farrar hadden zich al in de kop van de meute gemeld. In de finale liet ook Martijn Maaskant (Team Garmin) zich zien, zodat Farrar afgezet kon worden. Cavendish kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Hij werd gevolgd door Hushovd en Farrar.


Uitslag tiende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia09:33,26
2Thor HushovdCervélo Test Teamz.t
3Tyler FarrarTeam Garminz.t
4Leonardo DuqueCofidisz.t
5José Joaquín RojasCaisse d'Erpagnez.t
6Lloyd MondoryAG2Rz.t
7Kenny van HummelSkil-Shimanoz.t
8William BonnetBouygues Télécomz.t
9Daniele BennatiLiquigasz.t
10Said HaddouBouygues Télécomz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Rinaldo NocentiniAG2R39:11,04
2Alberto ContadorAstana+ 0,06
3Lance ArmstrongAstana+ 0,08
4Andreas KlödenAstana+ 0,54
5Levi LeipheimerAstanaz.t
6Tony MartinTeam Columbia+ 1,00
7Bradley WigginsTeam Garmin+ 1,01
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,24
9Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 1,49
10Vicenzo NibaliLiquigas+ 1,54

Moessonregens leggen Mumbai plat

Zware moessonregens hebben vandaag het openbare leven in de West-Indiase metropool Mumbai (Bombay) plat gelegd. Dat berichtten lokale media.

Straten en spoorrails, vooral in lager gelegen gedeelten van de miljoenenstad, kwamen onder water te staan. In sommige metrotunnels stond het water bijna een meter hoog. Vluchten liepen door het slechte weer vertraging op. Veel scholen bleven dicht en kantoren telden minder werknemers. De drinkwatervoorziening voor de stad wordt bedreigd door de overstromingen.

Voor de komende dagen is hevige regenval en sterke wind voorspeld, die ook andere regio's in India bedreigen. Vier jaar geleden veroorzaakten moessonregens catastrofale toestanden in Mumbai en omgeving waardoor meer dan duizend mensen omkwamen.

Openbare leven Mumbai platgelegd door moessonregens  (foto: ANP)

Stieren Pamplona verwonden honderden mensen

Na een week van stierenrennen is vandaag in de Spaanse stad Pamplona de balans opgemaakt. De traditionele en roemruchte stierenloop heeft één leven geëist en 446 mensen verwond. Dat maakten de hulpdiensten bekend.

Het was voor het eerst in jaren dat iemand overleed tijdens de stierenloop. Een stier wist met zijn horens de halsslagader van een 27-jarige Spanjaard te doorboren. Tientallen waaghalzen liepen de afgelopen ochtenden voor zes vechtstieren en een groep tamme ossen uit. De mensen mogen zich niet met wapens tegen de stieren weren en worden dus soms op de horens genomen.

De traditie begon in 1922. Sindsdien kwamen vijftien mensen om het leven. Het stierenrennen vindt plaats tijdens het festival van San Fermín.

Honderden gewonden bij stierenrennen Pamplona  (foto: ANP)

Giraffe in tuin

Bewoners van een huis in het Zuid-Hollandse Zwartewaal keken vanmiddag vreemd op toen er ineens een giraffe door het raam van de eerste verdieping van het huis naar binnen keek. Tineke Rodenburg schrok echter niet van het dier in de achtertuin. Wel duurde het erg lang voordat het dier weg was. "Iedereen komt maar op mijn erf en de politie doet niets."

Het dier is afkomstig van een circus dat verderop in het dorp staat. Gisteravond kwam het dier ook al langs. "Het is een rare gewaarwording maar geen reden om bang te zijn. Het dier wil gewoon zijn vrijheid", meldt Rodenburg.

Een medewerker van het circus nam het dier mee terug. Hoewel het circus nog tot en met aankomende zondag voorstellingen geeft, verwacht Rodenburg niet dat de giraffe nog eens op bezoek komt.

Opmerkelijk: een giraffe in je achtertuin (foto: ANP)

Cel voor geweld tegen NS-medewerkers Almere

De rechtbank in Lelystad heeft vandaag de 37-jarige M.K. uit Weesp veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes weken wegens geweld tegen twee NS-medewerkers. De treinpassagier zonder kaartje deelde enkele duwen uit, sloeg dreigende taal uit en dreigde een NS-medewerker voor de aankomende trein te duwen. Dat was op station Almere Muziekwijk op 5 april.

De rechtbank vindt het kwalijk dat K. zich onder invloed van drugs en drank misdroeg op het station. Nota bene in een roerige periode, waarin veel te doen was over geweld tegen NS'ers en incidenten op stations in Almere. Tegen K. was een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist.

Justitie laat lichaam verslaafde opgraven

Justitie laat het lichaam van een vorige maand overleden man opgraven. Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft vandaag een bericht daarover van de NOS bevestigd.

De 34-jarige man overleed in de Boumankliniek in Capelle aan den IJssel. Het OM onderzoekt of hij is gestorven door een overdosis van de partydrug GHB. De drugskliniek besloot eerder deze maand aangifte te doen tegen twee patiënten, omdat zij gehandeld zouden hebben in GHB.

Europees Parlement kiest Poolse voorzitter

Met 555 van de 644 stemmen is de Pool Jerzy Buzek gekozen tot voorzitter van het Europees Parlement. De enige tegenkandidaat was de Zweedse Eva-Britt Svensson. Het is de eerste keer dat een Oost-Europeaan deze functie zal bekleden.

Buzek is verheugd over zijn verkiezing. Tegenover het Europees Parlement verklaarde hij dat hij zijn verkiezing ziet als een eerbetoon aan iedereen die zich tegen het communisme verzette.

Jerzy Buzek was in de jaren tachtig actief voor Solidariteit. Deze vakbeweging speelde een belangrijke rol bij de val van het communisme. Van 1997 tot 2001 was Buzek premier van Polen.

Bos wil van Vitesse cupfighter maken

Theo Bos heeft grootse plannen met Vitesse. De oefenmeester van de Arnhemmers wil dat zijn ploeg een ware cupfighter wordt.

"Ik wil de spelers overtuigen dat het een belangrijke competitie is", liet Bos weten. Vorig seizoen werd Vitesse prompt uitgeschakeld door de amateurs van vv Lienden, waar Hans Kraay jr. de scepter zwaait. Aangezien dat één van de dieptepunten was van dat seizoen, wil Bos het graag anders zien.

Onlangs werd de loting voor de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi verricht en Vitesse werd gekoppeld aan FC Oss. "Ik ben direct na de loting bewust begonnen over het bekertoernooi. Ik wil spelers ervan overtuigen dat het een belangrijke competitie is, niet eentje die er maar een beetje bij hangt, maar eentje die wij willen winnen", aldus Bos in De Gelderlander.

Zelf speelde de oud-voetballer van Vitesse in 1990 een bekerfinale met FC Hollywood aan de Rijn. Ondanks een nederlaag tegen PSV (1-0), was het een onvergetelijke ervaring. "Ik vergeet die wedstrijd nooit. En ik kan het John van den Brom nu nog kwalijk nemen dat hij een minuut voor tijd die penalty miste."

Snoyl: "Heel blij dat alles rond is"

Ferne Snoyl zal de komende twee seizoenen spelen voor NAC Breda. De verdediger annex middenvelder van RKC Waalwijk moet in Breda de opvolger worden van Patrick Mtiliga.

"Ik ben heel blij dat alles rond is. NAC is een mooie club", aldus Snoyl in BN/De Stem over zijn transfer. Snoyl had een aflopend contract bij RKC. De promovendus had de verbintenis graag willen verlengen, maar de oud-speler van onder meer Feyenoord en NEC koos voor een vertrek.

Snoyl stond de afgelopen jaren bekend als een lastige jongen. Door onder meer problemen bij Feyenoord en NEC moest hij vroegtijdig afscheid nemen van zijn werkgever. "Dat is totaal niet meer aan de orde. Ik ben volwassen geworden."

Snoyl is de tweede versterking van de Bredanaren voor het komende seizoen. Eerder wist de Brabantse club Robbert Schilder van Ajax al vast te leggen.

Noodlanding VS door gat in vliegtuig

Een vliegtuig heeft gisteren in de Verenigde Staten een noodlanding moeten maken, omdat er een gat zo groot als een voetbal in de romp zat. Door het gat verloor het vliegtuig druk in de cabine en moest het toestel plotseling aan de grond gezet worden. Dat meldde een woordvoerder van Southwest Airlines op de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het vliegtuig bevond zich op ruim tien kilometer hoogte, toen het in de problemen kwam. Door het dalen van de luchtdruk kwamen de zuurstofmaskers tevoorschijn. De 126 passagiers en vijf bemanningsleden bleven ongedeerd. Hoe het gat is ontstaan, is niet duidelijk.

Het toestel, een Boeing 737-300, was onderweg van Nashville naar Baltimore, maar landde onderweg in Charleston in de staat West Virginia. Southwest Airlines onderzoekt uit voorzorg alle vliegtuigen van hetzelfde type.


Noodlanding VS door gat in vliegtuig  (foto: DAG)

Mond-op-mond met opa

Ik kijk hem diep in zijn ogen. Bruin, met pretlichtjes om wat er komen gaat. Ik ga bovenop hem zitten en knoop zijn blouse langzaam open. Mijn hand strijkt over zijn gespierde borstkas, die steeds sneller op en neer gaat. Na een kneepje in zijn neus geef ik hem een lange zoen. Plotseling word ik bij mijn schouders gegrepen door 107 kilo vlees in een soepjurk, die me van hem aftrekt. Ik sla mijn ogen neer na zo’n machtsvertoning en richt me weer op de theorie van de reanimatiecursus.

Grote controle op camping in Rijsbergen

De gemeente Zundert is vanochtend begonnen met een grote handhavingsactie op camping Fort Oranje in Rijsbergen. Er vinden diverse controles plaats op het gebied van illegale bebouwing en bewoning en eventuele overtreding van andere wetten en regels, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Tijdens de controle bleken in totaal 145 bouwwerken groter dan de toegestane maximale oppervlakte van 35 vierkante meter. Verder werd een hennepdrogerij ontdekt. De Belastingdienst heeft tien auto's in beslag genomen. Tien Oost-Europeanen zijn door de politie aangehouden voor een identiteitscontrole.

Bij de gezamenlijke actie van gemeente, Belastingsdienst, politie en justitie zijn in totaal 230 ambtenaren betrokken. De camping met 750 standplaatsen is tijdens de controle afgesloten. Niemand mag het terrein verlaten of betreden. De actie zal nog tot in de loop van de middag duren.

Grote handhavingsactie op camping in Rijsbergen  (foto: ANP)

Boetes in Amsterdamse legionellazaak

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de bedrijven Recool en Axima, die betrokken waren bij een legionella-uitbraak in Amsterdam, boetes opgelegd van respectievelijk 20.000 euro en 40.000 euro.

Twee werknemers, van elk bedrijf één, kregen drie maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Vier anderen werden vrijgesproken. Door de uitbraak in juli 2006 raakten zeker 29 personen besmet en overleden er zeker twee.

De uitspraak van de rechtbank wijkt af van wat het Openbaar Ministerie (OM) wilde. Justitie had tegen ieder van de zes mannen een jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist. Recool moest van het OM een boete van 10.000 euro betalen, Axima een van 50.000 euro.

De uitbraak ontstond in de koeltoren van het Post CS-gebouw, vlakbij het Centraal Station. Die was ruim een maand in bedrijf zonder de chemicaliën die noodzakelijk zijn om legionellagroei te voorkomen. Recool was de eigenaar van de toren, Axima huurde hem.

Drie militairen lichtgewond in Uruzgan

Drie Nederlandse militairen zijn vandaag lichtgewond geraakt bij twee incidenten in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan. Dat heeft het ministerie van Defensie gemeld.

Op Camp Hadrian, een Nederlandse basis bij de stad Deh Rawod, raakten twee militairen gewond bij een wapentest. Het boordwapen van het voertuig van een coalitiepartner raakte daarbij het Nederlandse pantserrupsvoertuig waarin de twee zaten. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de toedracht van het incident. De gewonden zijn overgebracht naar het militaire hospitaal op Kamp Holland.

De derde militaire raakte gewond toen het pantserwielvoertuig (Bushmaster) waarin hij zat, in de Baluchi-vallei op een geïmproviseerd explosief (IED) reed.


Drie militairen lichtgewond in Uruzgan  (foto: DAG)

China stopt elektroshocktherapie internetverslaafden

Het Chinese ministerie van Volksgezondheid heeft de behandeling van internetverslaafden met elektroshocks gestopt, omdat de methode niet veilig is gebleken. Dat schrijft de staatskrant China Daily vandaag.

De afgelopen maanden zijn in China meer dan drieduizend mensen behandeld met elektroshocks. Een behandeling duurt vier maanden. Een patiënt zou genezen zijn als de verslaving toegegeven wordt.

Sinds november zijn in China speciale psychiatrische klinieken ingericht om aan internet verslaafde tieners te behandelen. Het zijn dan ook vooral jongeren die in de instellingen met elektroshocks worden behandeld. Deze therapie wordt in de psychiatrie ook tegen depressies en schizofrenie gebruikt. Experts twijfelen nog of de inzet van elektroshocks tevens bij verslaving werkt.

'Ajax krijgt miljoenen bij verkoop Huntelaar'

Ajax kan bij een mogelijke transfer van Klaas-Jan Huntelaar op veel extra geld rekenen. De Spaanse krant Marca heeft uitgerekend dat de Amsterdammers bij een overgang ongeveer zeven miljoen euro ontvangen.

In de winterstop van afgelopen seizoen werd Huntelaar door Ajax aan Real Madrid verkocht, maar de Ajacieden lieten clausules opnemen in de overeenkomst met de Madrilenen. Volgens de eerder genoemde krant zou Ajax recht hebben op een bedrag van zeven miljoen euro als de aanvaller deze zomer door Real nog zou worden verkocht.

In Madrid lijkt Huntelaar aankomend seizoen op een zijspoor te belanden, daar Real onlangs Karim Benzema overnam van Olympique Lyonnais. Een vertrek is derhalve een logische optie. Keuze heeft de Achterhoeker ook genoeg, want VfB Stuttgart, Manchester United en AS Roma zouden de spits graag aan de gelederen toevoegen.

Team VVCS vijfde op FIFPro-toernooi

Team VVCS, het team voor werkloze profvoetballers, is op het FIFPro-toernooi in Frankrijk als vijfde geëindigd. De ploeg van Peter Boeve werd daarmee voorlaatste.

In de poulefase won Team VVCS met 1-0 van Zwitserland, maar verloor het met 2-0 van Denemarken. Omdat de Denen van de Zwitsers verloren, had iedereen drie punten. Op doelsaldo werd Team VVCS derde en dus laatste in de poule. In de wedstrijd om de vijfde plaats werd het 1-1 tegen Portugal. Daarna waren de Nederlanders de beste vanaf de stip en eindigden dus als vijfde.

Het toernooi werd gewonnen door gastland Frankrijk, dat na een 1-1 gelijkspel tegen Denemarken de strafschoppenserie won. De Fransman Nabil Berkak werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Namens Team VVCS kwamen de volgende spelers in actie: Barry Ditewig, Maarten Woudenberg, Robin Faber, Thomas Litjens, Lion Axwijk, Christy Bonevacia, Pascal Heije, Kiki Musampa, Rocky Siberie, Nordin Wooter, Erwin Koen, Roy Ouwerkerk, Howard Nedd, Geoffrey Verweij, Henk Baum, Yassine Assa, Marcio Junqueira, Urgel Wijnaldum en Jamal Dibi.

CT: Nederlandse vrouwen winnen van Duitsland

De Nederlandse vrouwen zijn erin geslaagd om hun tweede overwinning te pakken tijdens de Champions Trophy. Duitsland werd met 1-0 verslagen, eerder werd China met dezelfde cijfers verslagen en werd er gelijk gespeeld tegen Engeland.

De hockeysters creëerden vele kansen, maar pas in de 49ste minuut was het raak. Janneke Schopman tikte de strafcorner van Maartje Paumen binnen: 1-0. Schopman geeft zelf toe dat Nederland al eerder afstand had moeten nemen van onze oosterburen.

"We hadden vaker moeten scoren", zo liet Schopman weten. "We maken het onszelf moeilijk door al die kansen te missen. Op die manier blijft je tegenstander in de wedstrijd en kan het altijd nog fout gaan." Titelverdediger Argentinië is donderdag de volgende tegenstander van de regerend olympisch kampioen.

Kantelberg als amateur naar Eindhoven

Leon Kantelberg heeft toch nog een profclub gevonden. De aanvallende middenvelder, wiens contract bij VVV-Venlo niet werd verlengd, gaat als amateur aan de slag bij FC Eindhoven. Hij houdt wel de mogelijkheid op een buitenlands avontuur open.

De in Eindhoven geboren international van de Nederlandse Antillen kwam namens Helmond Sport, FC Utrecht, FC Groningen, wederom Helmond Sport, Telstar en VVV tot 288 competitiewedstrijden als prof. Kantelberg scoorde daarin 58 keer. Vorige week maakte hij bekend voor zondaghoofdklasser JVC Cuijk te gaan spelen, maar die club heeft hij afgezegd ten faveure van Eindhoven.

In Eindhoven is men blij met de komst van Kantelberg. Technisch manager Hans Smulders legt op de site van de club uit waarom: "Leon is technisch sterk, kan op verschillende posities goed uit de voeten, heeft scorend vermogen en een ruime ervaring in het betaald voetbal. Daarnaast is Leon een Eindhovense jongen en woont hij om de hoek."

Sardar en Heije naar Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys, de kampioen van de zaterdagamateurs, heeft zich voor komend seizoen versterkt met twee spelers uit het betaald voetbal. Resham Sardar komt van FC Dordrecht, terwijl Pascal Heije van RBC Roosendaal komt.

Heije maakte ooit deel uit van de Gouden A1 van Ajax, die ongeslagen kampioen werd. Echt doorbreken deed de 29-jarige Amsterdammer, die zowel achterin als op het middenveld kan spelen, nooit. Wel kwam hij als prof tot 138 competitiewedstrijden namens Ajax, RBC Roosendaal, NEC, Go Ahead Eagles en wederom RBC. Voor die club speelde Heije, die nog nooit scoorde, vorig jaar dertien wedstrijden.

De 23-jarige Sardar, die zowel achter de spits als op de flanken kan spelen, speelde de afgelopen twee seizoenen voor FC Dordrecht. De bij Feyenoord opgeleide Sardar kwam tot 41 duels in de Jupiler League, waarin hij zeven keer scoorde. De in Den Haag geboren speler miste een groot deel van het seizoen door de nasleep van een hersenschudding.

Beide spelers hebben met Rijnsburgse Boys afgesproken dat ze de stap naar een profclub mogen zetten, indien de kans daartoe zich nog voordoet.

Niermann spot met oortjesverbod

Grischa Niermann trok dinsdag alle bekijks voor aanvang van de etappe naar Issoudun. De Raborenner gaf op ludieke wijze zijn mening over het oortjesverbod.

De Duitser had bij de inschrijving voor de etappe een antenne op zijn helm bevestigd en liet die zien aan het publiek. De ISO heeft de oortjes in twee etappes in La Grande Boucle verboden, bij wijze van experiment. Vandaag is de eerste etappe waarin de renners geen contact mogen hebben met hun ploegleiders, vrijdag is de tweede etappe. Wanneer de teams de oortjes toch gebruiken, kunnen ze worden uitgesloten van verdere deelname aan de Tour.

Demir verruilt NAC voor Gençlerbirligi

Aykut Demir zet zijn loopbaan voort in Turkije. De verdediger van NAC Breda, die al anderhalf jaar op huurbasis voor Excelsior speelde, tekende voor drie jaar bij Gençlerbirligi.

Demir had in Breda een aflopend contract. NAC wilde niet verder met de twintigjarige verdediger, die deel uitmaakte van Turkse jeugdselecties. Demir debuteerde in het seizoen 2005/06 namens NAC in het betaald voetbal. Sindsdien kwam hij tot 56 competitieduels voor NAC en Excelsior, waarin hij twee keer scoorde. Bij Gençlerbirligi treft de in Bergen op Zoom geboren Demir voormalig ADO Den Haag-aanvaller Hursut Meriç als ploeggenoot.

NAC geeft Gudelj junior een profcontract

NAC Breda heeft jeugdspeler Nemanja Gudelj een driejarig profcontract gegeven. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Nebojsa.

De zeventienjarige Nemanja Gudelj speelde afgelopen seizoen in de A1 van NAC, die kampioen werd. De verdediger is tevens jeugdinternational voor Bosnië-Herzegovina. Tijdens de voorbereiding debuteerde hij in het eerste elftal. Trainer Robert Maaskant deed tot nu toe vier keer een beroep op hem.

Zijn vader Nebojsa Gudelj speelde tussen 1997 en 2005 liefst 246 wedstrijden voor NAC. Hij beëindigde zijn loopbaan in 2006 bij Sparta. Tegenwoordig is hij jeugdtrainer in Breda.

Poepende paarden verbannen uit Iers park

Een van de bekendste natuurparken in Ierland heeft menners van paard en wagen de toegang ontzegd. Er wordt al tijden gesteggeld over het opruimen van de uitwerpselen van de dieren.

Zolang er geen "degelijk poepopvangsysteem" is, mogen de menners niet meer in het park rijden.

In het Killarney nationale park rijden 66 traditionele karren, die worden voortgetrokken door paarden en toeristen rondrijden. "Een nadelig gevolg van het veelvuldige bezoek van de paarden is dat de paden constant vol liggen met paardenpoep", aldus een woordvoerder van het park vandaag.

De menners willen de uitwerpselen niet in zakken opvangen omdat hun karren dan niet meer in balans zijn. Volgens het park worden de zakken voor paardenpoep overal ter wereld gebruikt en zijn ze dus veilig.

Het merendeel van de miljoen bezoekers per jaar, betreedt het park te voet. Zij klagen steen en been over de vervuiling van de wandelpaden.

Piek banenverlies transport dit jaar

De grootste klappen voor de werkgelegenheid in de transportsector vallen, in tegenstelling tot andere sectoren, al dit jaar in plaats van volgend jaar. Dat stellen economen van ING Economisch Bureau in een vandaag gepubliceerd sectorrapport.

Het banenverlies in de transportsector valt relatief nog mee, stellen de onderzoekers. Dit en volgend jaar zal het banenverlies oplopen tot 20.000 banen, dat is een daling van 5 procent. Het zwaartepunt ligt op dit jaar met een banenverlies van 3,8 procent. "In tegenstelling tot de totale arbeidsmarkt waar de grootste klap pas volgend jaar verwacht wordt", aldus het rapport. Zo sneuvelen volgend jaar in de commerciële sector ruim 225.000 banen.

Voor de transportsector wordt voor komend jaar "een beperkt" banenverlies van 1,5 procent voorzien. Dat zou onder meer komen doordat het afgelopen jaar in de sector al duizenden vacatures zijn geschrapt en het aantal gewerkte uren per werknemer is gedaald.

Volgens de economen wordt het banenverlies wel enigszins "versluierd" door het aantal zelfstandigen dat werkzaam is in de sector. Zij blijven - op papier - actief tot hun onderneming ophoudt te bestaan.


Piek banenverlies transportsector dit jaar  (foto: DAG)

Veendam aast op terugkeer Kolder

BV Veendam wil graag spits Marnix Kolder toevoegen aan de selectie, zo melden RTV Noord en het AD.

Technisch directeur Jan Korte heeft contact gezocht met VVV-Venlo, waar Kolder nu onder contract, over een huurconstructie. Volgens Korte vraagt de promovendus echter de hoofdprijs voor de aanvaller. Hierdoor lijkt een terugkeer van Kolder naar de Veenkolonialen voorlopig niet aan de orde.

Kolder debuteerde in het seizoen 1997/1998 in het shirt van Veendam in het betaalde voetbal. De aanvaller stond ook bij FC Groningen onder contract. Bij VVV zijn momenteel twee Afrikaanse spelers op proef. De namen van de spelers worden echter niet vrijgegeven.

'China doet onderzoek naar staalbedrijven'

China doet onderzoek naar vijf grote Chinese staalbedrijven. De zaak houdt verband met de aanhouding van vier medewerkers van het Brits-Australische mijnbouwconcern Rio Tinto, die staatsgeheimen zouden hebben gestolen. Dat meldde de China Daily vandaag.

Bovendien loopt er een onderzoek naar vertegenwoordigers van de China Iron and Steel Association, die namens de Chinese staalwalserijen onderhandelingen voeren met Rio Tinto en andere grote mijnbedrijven.

Rio Tinto en andere grote leveranciers van ijzererts worden beschuldigd van het omkopen van bestuurders om inzicht te krijgen in voorraden, productievolumes, schema’s en financiële data, aldus de Chinese krant.


'China doet onderzoek naar staalbedrijven'  (foto: DAG)

Geen beroep KNVB in licentiezaak Fortuna

Fortuna Sittard hoeft voorlopig niet meer te vrezen. De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter.

Deze bepaalde in juni dat de bond Fortuna alsnog een licentie moest geven voor het komende seizoen. Omdat de KNVB in een eerder stadium geen spoedappèl aanvroeg, was het zeker dat de Limburgers ook komend seizoen in de Jupiler League acteren.

Ook gaat de KNVB nu niet in een later stadium in beroep, zo liet de bond dinsdag weten. "De KNVB heeft na uitgebeid overleg met de licentiecommissie besloten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter inzake de licentie van Fortuna Sittard", luidde een verklaring van de KNVB.

"Het voeren van juridische procedures tijdens het competitieseizoen heeft weinig zin, de KNVB wil een einde maken aan de onzekerheid voor de club en de spelers. Wij zullen in nauw overleg met Fortuna Sittard oplossingen zoeken voor de resterende thema's. Daar waar nodig zal het licentiereglement op onderdelen aangepast worden en zal de KNVB lering trekken uit deze gang van zaken."

Kohl verrast door uitlekken verhoor

Het uitlekken van delen van het verhoor van Bernhard Kohl verbaast de voormalig Oostenrijkse wielrenner. Afgelopen weekend verschenen passages uit dat verhoor in Kurier, een Oostenrijks dagblad. Kohl deed daarin aantijgingen richting Thomas Dekker en Michael Boogerd.

"Ik verkeerde in de veronderstelling dat mijn woorden in veilige handen zouden zijn bij de politie. Ik heb altijd gezegd dat ik zelf nooit namen zou noemen in deze zaak. Ik heb geen idee hoe ze in de krant zijn gekomen", zo laat Kohl optekenen.

De Oostenrijker zegt verder dat hij nooit iemand zal verlinken: "Ik zal nooit namen noemen van renners. Niet tegen de pers en ook niet tegen het publiek. Met mijn bekentenis heb ik geprobeerd iets tegen het dopingsysteem te doen. Het is niet mijn bedoeling mensen te beschadigen."

De ex-renner heeft alles wat hij wist tegen de politie gezegd. "Als we met z'n allen iets tegen doping willen doen, moet we ergens beginnen. Maar dat nu al op deze manier al die namen uitlekken; dat had ik niet verwacht en vind ik echt erg vervelend."

Marechaussee aangesloten op Amber Alert

Alarmberichten over ontvoerde of vermiste kinderen bereiken vanaf vandaag ook zesduizend medewerkers van de Koninklijke Marechaussee.

Dat liet het bedrijf dat het zogenoemde Amber Alert ontwikkelde weten. Als iemand met een gesignaleerd kind via bijvoorbeeld Schiphol het land wil verlaten, kunnen de marechaussees bij de paspoortcontrole deze persoon tegenhouden.

De marechaussee, die onder meer verantwoordelijk is voor de grensbewaking, wordt via e-mail en de landelijke meldkamer op de hoogte gebracht van Amber Alerts. Vervolgens gaat een oproep uit naar het personeel dat op dat moment is belast met noodhulp. Via de meldkamer op Schiphol worden ook de marechaussees die daar werken op de hoogte gebracht.

Het bedrijf Netpresenter en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) namen het initiatief voor het systeem waarmee alarm geslagen kan worden wanneer een kind verdwijnt en wordt gevreesd dat het iets ernstigs wordt aangedaan. Amber Alert is in november vorig jaar ingevoerd. Behalve de politie worden hiermee ook pers en publiek geinformeerd. De politie stuurt de signaleringen uit. Naar verwachting zal dat vijf tot tien keer per jaar gebeuren.

Cocaïne op strand blijkt bakmeel

Van de vijf pakketjes die afgelopen weekend op de stranden van Kijkduin, Westland, Scheveningen, Wassenaar en Katwijk zijn gevonden, blijkt dat een deel bakmeel bevatte. Het pakketje dat in Scheveningen was gevonden, bevatte vermoedelijk netto 1 kilo coke. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut moet dat nog bevestigen, liet een woordvoerster van de politie Haaglanden weten.

Een zegsvrouw van politiekorps Hollands Midden zei vandaag dat in het aangespoelde pakje in Katwijk de synthetische drug amfetamine, in de volksmond ook wel speed, pep of spit genoemd, zat.

Het is niet bekend waar de pakketjes vandaan komen. Mogelijk hadden smokkelaars de pakjes onder hun vaartuig hangen om zo ontdekking te voorkomen. Volgens een woordvoerster van de politie Haaglanden wordt er nu samen met het Openbaar Ministerie gekeken, hoe het onderzoek naar de aangespoelde pakketjes verdergaat.


Cocaïne op strand blijkt bakmeel  (foto: DAG)

TV: VERS UIT DE VS - Hung

Hung is een nieuwe comedy serie uit de stal van HBO en dat zorgt voor hoge verwachtingen. In tegenstelling tot andere zenders weet HBO keer op keer kwaliteit af te leveren. Ze waren eerder al verantwoordelijk voor The Sopranos en Sex and the City en momenteel gooien ze hoge ogen met True Blood, maar ook op het gebied van comedy heeft HBO enkele grote namen in huis, zoals Entourage en Curb your Enthusiasm. Of de zender met Hung weer een hit in handen heeft moet nog blijken.


Wintjens naar Fortuna Sittard

Danny Wintjens verdedigt komend seizoen het doel van Fortuna Sittard. De keeper speelde in de afgelopen jaargang nog bij VVV-Venlo, maar verhuist nu naar de club uit de Jupiler League.

In Sittard zal Wintjens, die in mei te horen kreg dat hij moest vertrekken, de strijd aan moeten gaan met Tom Grootaers. Volgens Dagblad de Limburger tekent de sluitpost een overeenkomst voor de duur van één seizoen.

Wintjens stond in het verleden ook al onder contract bij sc Heerenveen, FC Twente en MVV.

Meer GTA IV-DLC in aantocht?

De sandbox-game Grand Theft Auto IV heeft inmiddels al één DLC-pack achter z'n naam staan en diens opvolger, The Ballad of Gay Tony, staat ook al om de hoek. Houdt het daarmee op wat betreft DLC voor GTA IV? Als het aan Take-Two ligt in ieder geval niet.

CEO Ben Feder legt in een interview uit dat de ontwikkelpolicy van de Grand Theft Auto-serie niet veranderd is met de komst van GTA IV, de distributie is slechts veranderd. In het verleden werden er nieuwe games uitgebracht (GTA Vice City, GTA San Andreas), nu komen de spin-offs in de vorm van DLC. Daarnaast zegt Feder dat er nog meer verhalen te vertellen zijn binnen het GTA IV-universum. Hiermee geeft hij in feite aan dat we na The Ballad of Gay Tony nog meer DLC mogen verwachten. Of dat ook zo is, is nog afwachten.

Historically the franchise has been developed with initial multi-platform releases and then with incremental releases, in an array of ways. And I think we're following that here.

There are stories yet that still need to be told relating to GTA4. We're dealing with creative passion and talent and we're satisying and we hope always exceeding consumer expectation. It's one of the great things about what Rockstar does and is motivated to do.

Oefenwedstrijd FC Utrecht verboden

De Engelse voetbalbond (FA) heeft het duel tussen FC Utrecht en Newcastle United verboden. In datzelfde weekend neemt Sunderland, dé aartsrivaal van The Magpies, namelijk deel aan het Amsterdam Tournament.

In Engeland moet de afstand tussen Sunderland en Newcastle United minimaal 150 kilometer bedragen. Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, dacht er zelfs aan om Sunderland de toegang tot Amsterdam te ontzeggen.

De FA heeft nu besloten dat Newcastle United niet naar Utrecht mag afreizen. De deelname van Sunderland aan het Amsterdam Tournament lag namelijk al eerder vast. Daarnaast zijn er voor dit evenement ook al flink wat kaarten verkocht.

Hushovd: "Team Columbia niet meer sterk"

Thor Hushovd slaagde er zondag in om beslag te leggen op de groene trui. De Noor was in de bergetappes mee vooruit en pakte tijdens de tussensprints flink wat punten te pakken.

Uiteindelijk wist Hushovd Mark Cavendish, die het groene tricot eerst om zijn schouders had hangen, te passeren. De Noor denkt dat hij de groene trui naar Parijs kan brengen. "Columbia is wellicht niet meer zo sterk als in de eerste week van de Tour. Ze hebben bijzonder hard gewerkt in het begin."

"Ik denk dat wij en de andere teams daarom nu meer kans hebben om een ritzege mee te pakken. Verder hoop ik mijn groene trui met succes te kunnen verdedigen. De tussensprints zullen belangrijk zijn in de strijd om het groen."

Politie snapt autobekrasser in Amsterdam

De politie heeft gistermiddag een 39-jarige man aangehouden die even daarvoor zes auto’s had bekrast.

Een agent in burger zag het gebeuren en volgde de man op de voet totdat collega’s hem konden assisteren bij de arrestatie. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De man ging te werk in de omgeving van de Kinkerstraat en de Elandsgracht. Afgelopen weekeinde werden in Amsterdam-Zuid ongeveer honderd auto’s vernield. Op een flink aantal auto’s krasten de vandalen hakenkruisen en het woord "jood".

Ook moesten autospiegels het ontgelden en werden voertuigen ingedeukt. De politie onderzoekt nog of de aangehouden man hier ook verantwoordelijk voor is. Hij zit vast.

AFLD bekritiseert UCI

De dopingcontroles van de internationale wielrenunie (UCI) zijn niet streng genoeg. Dit heeft Pierre Bodry, voorzitter van het Franse anti-dopingbureau AFLD, in Le Figaro laten weten.

"De dopingcontroleurs van de UCI zijn niet streng genoeg," concludeerde Bodry. "Ik heb het gevoel dat de ene renner op meer 'begrip' kan rekenen dan de andere en dat de regels niet voor iedereen gelden."

Vorig jaar was de AFLD verantwoordelijk voor alle dopingcontroles binnen de Tour de France, maar dit jaar wordt er samengewerkt met de UCI. De voorzitter van deze unie, Pat McQuaid, was in elk geval niet blij met de kritiek. "Ik kan u verzekeren dat de controleurs alle renners over dezelfde kam scheren. Er is geen sprake van 'vriendjespolitiek'. Het klopt dat ik een brief van Bordry over deze kwestie heb ontvangen en die ga ik beantwoorden. Dat er sprake is van willekeur ontken ik echter ten stelligste."

Rus loot thuisspelende wildcardspeelster

Arantxa Rus moet in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Palermo opnemen tegen de thuisspelende Italiaanse Anna Floris. De 18-jarige tennisster heeft geluk gehad in de loting.

Rus kon ook tegen Flavia Pennetta (vijftiende op de ranglijst) of tegen Patty Schnyder (21e) op de baan moeten verschijnen. Rus staat 108e op de ranglijst en moet het dus opnemen tegen Floris (221e). Mocht Rus de partij winnen, dan staat in de tweede ronde de winnares uit de partij tussen de Argentijnse Gisela Dulko en de Duitse Anna-Lena Groenefeld te wachten.

Homohealings voor militairen

Homoseksuele militairen krijgen van geestelijk verzorgers het aanbod deel te nemen aan 'homohealings', waar hen de hand wordt opgelegd om ze "in naam van Jezus Christus" te genezen. Naar aanleiding van een artikel in dagblad Trouw over dit fenomeen, wil de PvdA opheldering van Defensieminister Eimert van Middelkoop.

Een woordvoerder van Defensie stelt dat er gesprekken over de homohealings worden aangegaan met de instanties die de geestelijk verzorgers aandragen. De vermeende handopleggingen zullen in de eerstvolgende reguliere evaluaties aan bod komen. Defensie benadrukt dat iedereen zich thuis moet voelen in de organisatie, ongeacht zijn of haar geaardheid. Voorafgaand aan de gesprekken wil Defensie niet ingaan op de 'geruchten'. Vanwege de scheiding van kerk en staat wil Defensie zich niet inhoudelijk bemoeien met het werk van de geestelijk verzorgenden.

Geestelijke verzorgers zijn niet als militair verbonden aan de krijgsmacht. Als benoemde in 'burgerlijke openbare dienst' vallen ze niet onder de krijgstucht en de militaire bevelsstructuur. Wel dragen ze een uniform en hebben ze binnen de krijgsmacht een basisopleiding genoten.

Niet alleen bij de krijgsmacht
Gebedsgenezing werd volgens Trouw ook aangeboden in het VU-ziekenhuis in Amsterdam en in de Gelderse justitiële jeugdinrichting Harreveld. In het ziekenhuis zou een laborante een hiv-positieve homoactivist op de gebedsgenezing van zijn 'zondige geaardheid' hebben gewezen. In de Gelderse instelling voor jeugdzorg kon een groepsleidster een homoseksuele jongere overtuigen zich te laten dopen. Zo zou hij zich "schoon kunnen wassen".

Kamerlid Khadija Arib (PvdA) wil nu een meldpunt. Daar zouden homoseksuelen hun klachten over dit soort praktijken neer kunnen leggen. Ook wil Arib opheldering van de betrokken ministers. De praktijken "schaden de geloofwaardigheid van de overheid", aldus Arib. Volgens de krant moest minister Ab Klink van Volksgezondheid vorig jaar ook al Kamervragen beantwoorden over gebedsgenezing van homoseksuelen in pinkstergemeenten.

Celtic en Rangers willen uitzendrechten

Celtic en Rangers, de twee grootste en machtigste clubs in de Scottish Premier League, vinden het huidige bod op de uitzendrechten van SPL-wedstrijden te laag. Zij zijn van plan een eigen zender te beginnen en de rechten op te kopen.

De twee clubs hebben laten weten woedend en teleurgesteld te zijn in de gang van zaken. Nadat het Ierse Setanta de kosten voor de Engelse Premier League en haar Schotse evenknie niet meer kon betalen hebben Sky Sports en ESPN een bod gedaan op de uitzendrechten in Schotland. Zij waren bereid 65 miljoen pond te betalen voor vijf jaar, dat is grofweg de helft van wat Setanta betaalde voor de afgelopen vier jaar.

Celtic en Rangers zijn bereid 25 miljoen pond te bieden op de uitzendrechten voor de komende twee jaar. Zij zijn van mening dat de tien andere SPL-clubs meer geld binnen krijgen als zij hiermee akkoord zouden gaan.

Seedorf haalt broer en neef naar Monza

Clarence Seedorf, sinds kort mede-eigenaar van het Italiaanse Monza, heeft broer Chedric en neef Stefano Seedorf naar de club uit de Serie C gehaald.

Monza maakte dinsdag bekend dat het zeven spelers heeft aangetrokken, waaronder Chedric en Stefano Seedorf. Het is niet bekend voor hoelang beide spelers hebben getekend bij de Italianen.

Chedric speelde het voorbije seizoen voor HFC Haarlem, terwijl Stefano uitkwam voor FC Den Bosch. Seedorf (AC Milan) is sinds juni samen met voormalig Inter-verdediger Giuseppe Bergomi mede-eigenaar van Monza.

Panathinaikos contracteert gewilde Bjärsmyr

Verdediger Mattias Bjärsmyr verhuist van IFK Göteborg naar Panathinaikos. De 23-jarige Bjärsmyr werd het met de Grieken eens over een vierjarig contract en wordt woensdag in Athene verwacht voor de medische keuring.

Om risico's te vermijden speelde Bjärsmyr afgelopen maandag niet mee in de competitiewedstrijd tegen AIK Solna. Göteborg ontvangt een afkoopsom van een half miljoen euro van Panathinaikos voor de verdediger.

Bjärsmyr was tijdens het voorbije EK onder 21 aanvoerder van gastland Zweden, dat in de halve finale van het toernooi verloor van Engeland. Voor de nationale ploeg van Zweden speelde hij tot nu toe drie interlands.

Onder meer Feyenoord, AZ, sc Heerenveen en FC Groningen werden de voorbije maanden in verband gebracht met de gewilde Bjärsmyr. Na Djibril Cissé, Sebastian Leto en Kostas Katsouranis is de Zweed de vierde aankoop van Panathinaikos.

'De Kort verlengt bij Skil-Shimano'

Skil-Shimano-rijder Koen de Kort en zijn ploeg gaan langer met elkaar door, zo meldt AD Sportwereld. De sprinter blijft een jaar langer bij de Tourdebutant.

Eerder reed De Kort voor Rabobank, Liberty Seguros en Astana. Veel overwinningen heeft de Nederlander niet op zijn naam staan, twee in totaal. In 2004 won hij de GP Eddy Merckx en in 2005 een rit in de Tour de l'Avenir. In deze editie van La Grande Boucle schopte hij het tot een negende plek in de massasprint van de tweede etappe.

Ernstige medische fout schrikt Spanje op

De baby van het eerste Spaanse slachtoffer van de Mexicaanse griep, een zwangere vrouw, is overleden door een medische fout. Artsen hadden de baby in juni nog kunnen redden door een keizersnee.

De zieke moeder was toen slechts zeven maanden zwanger en overleed kort na de ingreep.

Dat berichtten Spaanse media vandaag. Een verpleger in het Madrileense ziekenhuis Gregorio Maranon had de te vroeg geboren baby Ryan sondevoeding toegediend via het infuus. Een uur later werd de fout ontdekt.

Artsen hebben de hele nacht geprobeerd de baby in leven te houden, maar tevergeefs. De medische instelling neemt alle verantwoordelijkheid op zich.

Ryan had zelf geen Mexicaanse griep. Hij maakte het goed voor de fatale fout. De vader van het overleden kindje gaat een aanklacht indienen tegen het ziekenhuis. Volgens hem werden bovendien de gezondheidsklachten van zijn 20-jarige vrouw herhaaldelijk genegeerd voordat ze uiteindelijk de juiste diagnose kreeg.

Coffeeshops Eindhoven tegen wietpas

Eindhovense coffeeshops vinden de plannen voor een pasjessysteem  voor klanten niets. De vereniging Coffeeshops Eindhoven (VCE) denkt dat het systeem juist zorgt voor meer illegale handel op straat.

Voorzitter Dick van Haaren van de VCE maakte dit gisteravond duidelijk aan Eindhovense gemeenteraadsleden tijdens een commissievergadering. Volgens Omroep Brabant wordt er in Brabant meer wiet geproduceerd dan nodig is om de lokale markt te bedienen. 

Met dank aan bierspons voor de submit.

Charles Taylor zelf in getuigenbankje

Ex-president Charles Taylor van Liberia heeft vanochtend in Den Haag zelf plaatsgenomen in het getuigenbankje tijdens zijn proces wegens oorlogsmisdaden voor het Speciaal Hof voor Sierra Leone (SCSL). Het is de eerste keer dat een voormalig staatshoofd onder ede in zijn eigen strafzaak getuigt voor een internationaal hof.

Taylor wordt als eerste getuige à decharge ondervraagd door zijn Britse advocaat Courtenay Griffiths. SCSL-hoofdaanklager Stephen Rapp beschuldigt Taylor van betrokkenheid bij misdaden in buurland Sierra Leone, zoals moord, verkrachting, het terroriseren van de bevolking, het ronselen en inzetten van kindsoldaten, slavernij en plundering. Taylor zou de Sierra Leoonse militie RUF hebben gesteund in ruil voor 'bloeddiamanten'.

Taylor ontkent de beschuldigingen. Die zijn allemaal gebaseerd op 'leugens' en 'geruchten', zo zei hij dinsdagochtend met ferme stem.

Ex-president getuigt zelf voor internationaal hof  (foto: ANP)

God of War in boekvorm

Ergens in een ver verleden bedacht David Jaffe dat het misschien wel tof zou zijn om een game te maken en daarbij elementen uit de Griekse mythologie te gebruiken. Het resultaat was God of War en beide delen waren een groot succes. Schrijver Matthew Stover (die eerder Star Wars: Shatterpoint schreef) heeft nu de taak op zich genomen om het verhaal van Kratos in boekvorm te gieten.
Het boek zal dieper ingaan op het achtergrondverhaal van de game en biedt de lezer meer inzicht in de vertroebelde gedachtes van hoofdpersoon Kratos. Op 23 maart zal het God of War-boek in de VS verkrijgbaar zijn voor $15. Of het boek ook in Europa uitgegeven zal worden is niet bekend.

Puber schokt medialand: 'Jongeren twitteren niet'

Een rapport van een 15-jarige jongen uit Londen over de mediabehoeften van zijn vrienden, is ingeslagen als een bom in de Britse mediawereld. Het haalde gisteren zelfs de voorpagina van de Financial Times. In het rapport concludeert hij onder meer dat tieners geen Twitter gebruiken en online adverteren zinloos is.

De 15-jarige Matthew Robson werd in het kader van een schoolstage bij marktonderzoeksbureau Morgan Stanley gevraagd te beschrijven hoe hij en zijn vrienden gebruik maken van media. De media-analisten van Morgan Stanley vonden het rapport zo helder en openbarend dat ze het besloten te publiceren. Engelse mediadirecteuren en investeerders - mannen op middelbare leeftijd die dachten hun doelgroep te kennen - verslonden dit blikverruimende inzicht. Edward Hill-Wood, hoofd van het mediateam van Morgan Stanley, schat dat er vijf tot zes keer zoveel werd gereageerd op het rapport als normaal.

"Tieners twitteren niet", is een van de openbaringen in het rapport. Jongeren hebben volgens Robson bijna allemaal wel een Twitter-account, maar doen er na een tijdje niets meer mee. Het bijhouden van de miniblog via de telefoon kost waardevol beltegoed en dat gebruiken jongeren liever om vrienden direct een sms'je te sturen. "Ze realiseren zich dat niemand hun profiel bekijkt en dat hun berichtjes, 'tweets', zinloos zijn", zegt Robson.

Hij waarschuwt verder dat de traditionele media - televisie, radio en kranten - terrein verliezen. Zo kent Robson geen enkele leeftijdsgenoot die de krant leest. "Ze gaan niet al die pagina's zitten lezen, als ze net zo goed het nieuws samengevat op televisie of internet kunnen zien."

Aan opdringerige reclame op internet, zoals banners en pop-ups, ergeren jongeren zich volgens Robson mateloos. "Die zijn extreem irritant en zinloos", oordeelt Robson. Jongeren luisteren ook liever naar advertentievrije muziek op websites als Last.fm dan naar de radio.

Een ander belangrijk punt van Robson is dat jongeren niet willen betalen voor media. Ze zouden hun geld liever uitgeven aan de bioscoop, concerten en spelcomputers. De Wii-spelcomputer, die tegenwoordig een verbinding kan maken met internet en gratis bellen mogelijk maakt, wint aan populariteit.

 

Vakantiegangers vergeten zoon

Op de terugweg van hun vakantie is een Belgisch echtpaar hun zoon vergeten. De zeventienjarige knul bleef na een overnachting op een parkeerplaats langs de snelweg moederziel alleen achter.

Tijdens de overnachting op de parkeerplaats bij Battenheim had de jongen het warm. Hij besloot buiten verkoeling te zoeken en ging op een bankje naast de camper van zijn ouders liggen. Toen de jongen wakker werd, zag hij tot zijn schrik dat de camper verdwenen was. De jongen, die geen geld of telefoon bij zich had, liep het tankstation op de parkeerplaats binnen. "Ik ben hier helemaal alleen. Ze hebben me achtergelaten", zei hij.

De eigenaar van het tankstation lichtte de politie in. Deze kon de ouders van de jongen traceren, die al enige tijd onderweg waren en inmiddels zo'n driehonderd kilometer hadden afgelegd. Een woordvoerder van de politie meldt dat de vader "erg in zijn maag zat met de blunder en direct is teruggereden".

Vermeer wil contract verlengen

Doelman Kenneth Vermeer wil graag bij Ajax blijven, ook al verliest hij de huidige concurrentiestrijd met Maarten Stekelenburg

Het contract van Vermeer met Ajax loopt medio 2010 af. Dat zijn verbintenis nog niet is verlengd, baart de doelman geen zorgen. "We hebben één keer gesproken en voor de rest houd ik me er niet mee bezig," aldus Vermeer tegenover Sportweek. "Ik wil best bijtekenen. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt."

Mocht Stekelenburg eerste doelman worden van Ajax, dan is dat voor Vermeer geen reden om weg te gaan bij de Amsterdammers. "Dit is mijn club en mijn ontwikkeling verloopt voorspoedig," vertelt de sluitpost hierover. "Ik had vorig seizoen in mijn hoofd om bij de eerste achttien te komen. Dat is vrij vlot gelukt. Daarna ben ik zelfs periodes eerste keeper geweest. Het gaat snel. Jammer alleen dat ik geblesseerd raakte aan mijn schouder en daardoor het seizoenslot moest missen."

Trainer Martin Jol zal over enkele weken de knoop doorhakken wat betreft de plaats onder de lat bij Ajax. Vermeer geeft aan dat hij zich erbij neer zal leggen, mocht hij tweede keus worden. "Als ik ernaast kom te staan, zul je mij niet het woord 'onacceptabel' in de mond horen nemen. Iedereen wil spelen. Mocht de keuze niet op mij vallen, dan zal ik keihard blijven werken. Er kan altijd weer een kans komen."

Gewelddadige overvallen opgelost

De politie heeft laten weten een reeks gevaarlijke overvallen opgelost te hebben met de aanhouding van vijf personen. Deze personen worden verdacht van betrokkenheid bij veertien zeer gewelddadige overvallen, waarbij onder meer een hotelmedewerker in zijn been werd geschoten en een nachtportier met een breekijzer bewusteloos werd geslagen.

Eind vorig jaar en begin dit jaar vonden de overvallen voornamelijk op hotels plaats. De aanhoudingen werden verricht door een speciaal rechercheteam van de dienst Regionale Recherche. In Amsterdam, Hoofddorp en Schiphol werden de vijf verdachten opgepakt. Het zijn allemaal neven van elkaar in de leeftijd van 17 tot 25 jaar oud. Er werden tijdens het onderzoek en bij de arrestaties meerdere vuurwapens in beslag genomen.

Bruiloft eindigt in vliegtuigcrash

Wat de mooiste dag van hun leven had moeten worden, eindigde in een vliegtuigcrash afgelopen zaterdag. De bruid wilde geheel naar Italiaanse traditie het bruidsboeket naar een menigte vrijgezelle dames gooien. Dit wilde ze echter niet vanaf de grond, maar vanuit een vliegtuigje doen.

Zo gezegd, zo gedaan. De bruid klom in het vliegtuigje en gooide het boeket. Deze ging echter niet richting de vrijgezelle vrouwen, maar werd in de motor gezogen die daardoor vlam vatte en ontplofte. Het vliegtuigje stortte neer en raakte een gebouw. Van de vijftig bewoners raakte niemand gewond, maar de 44-jarige Sidoro Pensieri, die het boeket gooide, hield er meerdere botbreuken en een hoofdwond aan over. De enige andere inzittende van het toestel, de 61-jarige piloot, raakte niet gewond.

Wapen voor politievrijwilliger

De expertgroep politievrijwilligers heeft aan minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en aan de politiebonden voorgesteld om politievrijwilligers weer wapens te laten dragen. De politiekorpsen hebben meer vrijwilligers nodig die ruimer ingezet kunnen worden en daarom moeten de vrijwilligers niet alleen opgeleid worden tot surveillant, maar tot volwaardig agent. 

De vrijwillige surveillanten dragen momenteel alleen handboeien, een wapenstok en pepperspray bij zich. Dit moet uitgebreid worden met een vuurwapen, aldus de expertgroep. Momenteel kent ons land ongeveer 1800 vrijwillige agenten, terwijl er plaats is voor 5500 vrijwilligers. De opleiding tot vrijwillige agent, duurt drie jaar.

Misschien kunnen die vrijwillige agenten ook de agressie in het OV bestrijden.

Amateurclubs ontdoken belasting voor miljoenen

Onderzoek van de Belastingdienst heeft uitgewezen dat clubs in de hoogste afdeling van het amateurvoetbal de afgelopen jaren voor vele miljoenen euro's aan belasting hebben ontdoken. In totaal is er voor 6,5 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgelegd door de Belastingdienst. De werkelijke omvang van de belastingontduiking is vermoedelijk nog groter.

Van de 84 clubs uit de hoofdklasse die onderzocht werden door de Belastingdienst, hadden slechts acht clubs hun zaken op orde. Per club was de gemiddelde naheffing voor de loonbelasting 55.500 euro en 28.500 euro voor aan omzetbelasting (btw). Bij vijftien clubs liepen de vorderingen en boetes op tot 100.000 euro. Bij deze clubs was er meestal sprake van opzettelijke belastingontduiking. Omdat een aantal clubs failliet dreigden te gaan door de naheffingen en de boetes, werd een regeling met de belastingdienst getroffen.

In de gevallen waar bewuste belastingontduiking het probleem was, werden spelers bijvoorbeeld zwart betaald vanaf een bankrekening die opzettelijk buiten de boeken van de club was gehouden. De Belastingdienst kan niet zeggen om welke clubs het hier gaat, vanwege de privacywetgeving. Ook lopen er nog een aantal onderzoeken.

De KNVB betreurt het dat er geen namen vrijgegeven kunnen worden van betrokken clubs. "Dat maakt het voor ons moeilijk verenigingen op hun gedrag aan te spreken, of te bestraffen", laat Rob de Leede, woordvoerder van de KNVB, weten.

Oneerlijke concurrentie
Het onderzoek naar de belastingfraude bij de clubs startte vijf jaar geleden. De reden hiervoor waren aanwijzingen voor mogelijk oneerlijke concurrentie tussen amateurclubs onderling en met verenigingen uit het betaald voetbal. Zo bleken clubs uit de Jupiler League (eerste divisie) niet in staat te zijn om sommige spelers te contracteren, omdat zij meer konden verdienen bij de hoofdklassers. Vermoed werd dat de amateurclubs hogere beloningen konden betalen, omdat zij geen loonbelasting afdroegen.

Onbekendheid met de regelgeving
In de meeste gevallen wijt de Belastingdienst de belastingontduiking aan onbekendheid met de regelgeving. De Belastingdienst gaat daarom voorlichtingsbijeenkomsten organiseren waarin clubs bijgepraat worden over hun fiscale verplichtingen. Vanaf het najaar zijn de voorlichtingsbijeenkomsten ook te bezoeken door voetbalclubs in de lagere klassen.

De belangenorganisatie van hoofdklassers, het Centraal Orgaan Hoofdklassen (COH), hoopt dat clubs die bewust de belasting ontdoken nu worden aangepakt. Ze laten wel weten dat zij het niet op alle punten eens zijn met de werkwijze van de Belastingdienst. "De fiscus is altijd van mening geweest dat spelers zelf belasting moesten betalen over vergoedingen die ze ontvingen. Toen ze met het onderzoek begonnen, stelden ze opeens dat de clubs loonbelasting moeten inhouden en afdragen", aldus Harrie Derks, voorzitter van het COH.

Man betast kinderen tijdens Potter première

Tijdens de première van de nieuwe Harry-Potterfilm in Haarlem is een nog onbekende man gearresteerd. Volgens ooggetuigen had de man in het publiek kinderen betast.

De politie bevestigt een man van rond de veertig jaar te hebben aangehouden bij de première, voor 'het plegen van onzedelijke handelingen', maar wil verder weinig details kwijt. De man is overgebracht naar het politiebureau aan de Koudenhorn in Haarlem.

Het zou gaan om minimaal twee meisjes, die slachtoffer zijn geworden, van ongeveer dertien jaar. De man zou volgens getuigen hun billen hebben betast. Een cameraman die aanwezig was voor het filmfeestje legde het gebeuren vast, de recherche is met hem in gesprek en neemt de opnames in onderzoek.

Met dank aan Leandr voor de submit.

Prestige Edition Modern Warfare 2 bevat night vision goggles

Een paar dagen geleden hoorden we al dat er een Prestige Edition van Modern Warfare 2 zou verschijnen bij de release, de inhoud van deze luxe versie van de game is nu onthuld op Youtube. In deze video zien we dat er drie versies van Modern Warfare 2 komen, de gewone editie, de "Hardened Edition" die simpelweg een steelbook-versie is met wat kleine extra's. De echt belangrijke versie is natuurlijk de "Prestige Edition", deze bevat naast alles wat de Hardened Edition bevat ook werkende night vision goggles met een mooi hoofd erbij om hem op te zetten als je ze niet gebruikt.

De Amerikanen mogen hier $150 voor betalen dus reken er maar op dat de Europese prijs rond de €150 gaat liggen.

Lazio neemt Matuzalem over

Matuzalem maakt definitief de overstap naar SS Lazio. De Italiaanse bekerwinnaar huurde de Braziliaan het afgelopen seizoen van Real Zaragoza.

De Spaanse club neemt op haar beurt doelman Juan Pablo Carrizo op huurbasis over van Lazio. Carrizo kwam vorig jaar zomer naar de Italiaanse hoofdstad, maar moest vaak genoegen nemen met een plek op de reservebank. Zaragoza huurt de Argentijn voor één seizoen en heeft de optie om hem voor twaalf miljoen definitief over te nemen.

Matuzalem speelde in het seizoen 2007-2008 bij Real Zaragoza, maar kwam daar niet veel aan spelen toe. Lazio huurde hem een heel seizoen en Matuzalem mocht in veertien wedstrijden meedoen. Hoeveel de Italiaanse bekerwinnaar voor hem betaalt, is niet bekend.

Tussen 2004 en 2007 stond Matuzalem onder contract bij Shakhtar Donetsk. Omdat hij daar contractbreuk pleegde, werd hij in mei van dit jaar veroordeeld tot het betalen van een boete van 12 miljoen euro aan de Oekraïense club.

Onderzoekers Erasmus: verschillen babysterfte

In de Rotterdamse wijk van Charlois is de babysterfte bijna twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat de sterftecijfers per wijk sterk verschillen.

Vijftien tot negentien baby's op de duizend in Charlois redden het niet. Landelijk is dat tien op de duizend. Andere studies wijzen uit dat Nederland het op de Europese ranglijst slecht doet. Alleen in Frankrijk en Letland is de sterfte rondom de geboorte hoger.

Onderzoekers maakten vandaag bekend dat in Rotterdam jaarlijks ongeveer honderd van de negenduizend baby's overlijden. Dat is iets boven het landelijk gemiddelde. Daarnaast heeft één op de zes kinderen problemen, zoals een laag geboortegewicht, een afwijking of een te vroege geboorte.

Het onderzoek toont aan dat de sterfte hoger ligt in achterstandswijken. Niet alleen de gezondheid van de moeder speelt een rol, maar ook huisvesting, armoede en schulden, zeggen de onderzoekers.

Voor wethouder Jantine Kriens (PvdA, Volksgezondheid) betekenen de grote verschillen tussen de wijken dat er veel aan valt te doen. "Er zijn factoren die we kunnen beïnvloeden. Dat maakt de kans op een succesvolle aanpak groot."

In vergelijking met andere grote steden en de rest van Nederland heeft Rotterdam de meest ongunstige zwangerschapsuitkomsten, inclusief perinatale sterfte. Een Rotterdams aanvalsplan tegen babysterfte leidde in 2008 tot het programma Klaar voor een Kind, dat zich richt op verbetering van de begeleiding voor en tijdens de zwangerschap.

Een van de maatregelen die minister Ab Klink (Volksgzondheid) heeft genomen om de babysterfte terug te dringen is het verhogen van de vergoeding van verloskundigen die in achterstandswijken werken. Tevens is er extra geld beschikbaar om de verloskundigen veiliger te laten werken. Ook worden er kraamverzorgenden versneld opgeleid om bestaande tekorten te bestrijden.

Huntelaar gewild door Tottenham

Het Engelse Tottenham Hotspur heeft officieel contact gezocht met Real Madrid voor spits Klaas Jan Huntelaar, aldus De Telegraaf dinsdag.

De Engelsen praten momenteel met De Koninklijke over de hoogte van de transfersom voor de 25-jarige Huntelaar, die geen toekomst meer heeft in de Spaanse hoofdstad. Huntelaar zou welwillend tegenover een transfer naar de Premier League staan en is bereid naar het voorstel van The Spurs te luisteren. De international van het Nederlands elftal is niet afgereisd naar Ierland, waar Real Madrid een trainingskamp belegt.

Ajax ontving afgelopen winter 27 miljoen euro van Real Madrid voor Huntelaar. De afmaker scoorde in twintig competitiewedstrijden acht keer voor De Koninklijke, maar sinds het aantreden van voorzitter Florentino Perez is de rol van Huntelaar bij de Madrilenen uitgespeeld. Door het aantrekken van spelers als Cristiano Ronaldo en Karim Benzema zijn de kansen op speelminuten voor de Nederlander miniem geworden.

Real accepteerde reeds een bod van VfB Stuttgart op Huntelaar. Bij monde van zaakwaarnemer Arnold Oosterveer liet de spits weten dat hij degene is die bepaalt waar hij komend seizoen voetbalt. Stuttgart is wel een serieuze optie voor The Hunter.

Donner: fraude met deeltijd-WW aangepakt

Bedrijven die betrapt worden op fraude met deeltijd-WW worden uit de regeling gegooid, moeten een boete betalen en al het gebruikte uitkeringsgeld terugbetalen. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft besloten tot een hardere aanpak van misbruik met de regeling die werkgevers moet helpen gedurende de economische crisis vakkrachten te behouden, omdat hij onder meer van de vakbeweging signalen krijgt dat bedrijven met deeltijd-WW hun personeel toch laten doorwerken.

Dat heeft een woordvoerder van Donner vandaag bevestigd na een bericht in het AD. Er zijn nog niet veel concrete gevallen van fraude bekend. Momenteel loopt één justitieel onderzoek naar een bedrijf dat via de deeltijd-WW zijn personeel met behulp van WW-uitkeringen minder liet werken en daarvoor in de plaats goedkopere buitenlandse krachten zou hebben ingehuurd.

Luque en Ogaragu mee op trainingskamp

Albert Luque en George Ogararu reizen deze week met de selectie van Ajax af naar Engeland, waar de Amsterdammers een trainingskamp zullen beleggen. Het duo mag bij een acceptabel bod vertrekken uit Amsterdam, maar krijgt nu de kans zich te bewijzen.

Het voorbije seizoen speelde zowel Luque als Ogararu op huurbasis in hun geboorteland. Luque meldde zich maandag voor het eerst bij de A-selectie van Ajax. De aanvaller kreeg een langere 'vakantie' om een nieuwe werkgever te vinden. Malaga, waarvoor Luque afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam, en Osasuna hebben belangstelling voor de Spanjaard. Bovendien kan de aanvaller een lucratief contract tekenen in het Midden-Oosten, zo meldt De Telegraaf.

In tegenstelling tot Luque en Ogararu nemen Gabri, Eyong Enoh en Oleguer niet deel aan het trainingskamp van Ajax in Engeland. Het drietal kampt met blessures en zal in Amsterdam herstellen van de klachten.

De grote Argentijnse media melden dat River Plate spits Dario Cvitanich zou willen aantrekken. Eerder waagde River een poging Mariano Pavone bij Real Betis los te weken, maar dit mislukte. De Argentijnse topclub zou de komende dagen Ajax en Cvitanich willen benaderen voor een transfer. De verwachting is dat de Amsterdammers niet willen meewerken aan een overgang van de spits.

Goedemorgen!

Iedere ochtend houdt Driek Oplopers het nieuws onder de loep, en stelt hij een lastige vraag. Vandaag over agressie in de bus. Misschien hebben reizigers in sommige  gevallen gewoon gelijk, als ze de chauffeur een klap voor zijn harses verkopen:

Er moet absoluut iets gedaan worden tegen de mishandeling van buschauffeurs. Dit weekend werd een chauffeur in Limburg door een reiziger het ziekenhuis in geslagen. En dat soort narigheid komt overal in ons land voor. Er wordt nagedacht over allerlei methodes om de mishandelingen tegen te gaan. Extra personeel op de bus bij Veolia. Spuugkits bij Arriva, waarmee het DNA van mensen die een chauffeur bespugen kan worden geanalyseerd. Meer bewapende vrijwillige politiemensen.

Wereldelite bijeen op de Bohemian Grove

Sinds maandag is het tweeweekse zomerkamp de Bohemian Grove van start gegaan in Monte Rio in de Amerikaanse staat Californië. Hier komen medio juli elk jaar de machtigste mannen ter wereld bijeen om belangrijke dingen te bespreken en zaken te doen.

Wereldelite bijeen
De leden van de club, ongeveer 3.000 man, bestaan uit alle Amerikaanse Republikeinse presidenten vanaf 1923, een aantal Democratische presidenten, veel andere prominente leden van regeringen en veel CEO's uit het bedrijfsleven.

Grote bedrijven uit de olie- en defensie-industrie, de financiële wereld (inclusief de Amerikaanse centrale bank de Fed) en de media zijn lid of te gast van de Bohemian Grove.

Ondanks dat een groot deel van de wereldelite zich op dit moment verzameld heeft op de Bohemian Grove rept de reguliere media hier geen enkel woord over.

Enkele protesten
Voorafgaand aan de opening van de Bohemian Grove waren enkele protestanten aanwezig, gekleed in Guantánamo Bay-gevangeniskleding, die vooral kritiek uitten op het officiële verhaal van de aanslagen van 9/11.



Cremation of Care
Op de Bohemian Grove wordt onder andere de Cremation of Care gehouden, een ceremonie met priesters en een 14-meter groot standbeeld van een uil.



Ritueel vastgelegd
In 2000 wist de notoire complotdenker Alex Jones de extreem beveiligde Bohemian Grove binnen te dringen. Hij kon het bizarre ritueel, waar de wereldelite op het kamp samenkomt om naar te kijken, voor het eerst vastleggen op film.

Beelden van de Cremation of Care uit 2000

Rellen bij Oranjemarsen in Noord-Ierland

In Noord-Ierland hebben Oranjemarsen gisteren op meerdere plaatsen geleid tot rellen. Een woordvoerder van de Noord-Ierse politie laat weten dat hierbij ongeveer tien politieagenten gewond zijn geraakt.

De protestanten herdenken ieder jaar met de Oranjemarsen de overwinning in 1690 van de toenmalige Engelse koning William III (Prins van Oranje) op zijn schoonvader (de rooms-katholieke troonspretendent) James II. Ieder jaar opnieuw leiden deze optochten tot spanningen in Noord-Ierland. Ook heeft het land jaren achtereen te kampen gehad met religieus geweld.

In 1998 maakte een vredesakkoord voor een groot deel een einde aan de strijd. De angst voor een nieuwe geweldsgolf werd echter aangewakkerd toen begin dit jaar twee militairen en een agent doodgeschoten werden door katholieke splintergroeperingen van de IRA.

De Oranjemarsen hebben met name in een katholieke wijk in de hoofdstad Belfast geleid tot rellen. Jongeren gooiden brandbommen, verf, vuurwerk, stenen en flessen naar de politie. Bij een van de grootste Oranjemarsen, in Armagh, ontplofte een bom vlakbij de marsroute. Hierbij raakten drie agenten gewond. Een woordvoerder van de politieke partij Sinn Fein (voorheen de politieke tak van terreurbeweging IRA) laat weten dat de rellen en aanslagen het werk van splintergroeperingen zoals Real IRA zijn.

Balkenende en Verhagen bezoeken Obama

Premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken zijn vandaag in Washington waar president Barack Obama hen ontvangt in het Witte Huis. Dat gebeurt om half tien lokale tijd, half vier Nederlandse tijd. De twee regeringsleiders kennen elkaar al van eerdere internationale bijeenkomsten maar het is de eerste officiële kennismaking. Voor het gesprek is een uur uitgetrokken.

De Nederlanders en Amerikanen zullen onder meer praten over de transatlantische verhoudingen, de mondiale samenwerking tijdens de economische crisis, over klimaat en voedselzekerheid. Ook de situatie in het Midden-Oosten, Afghanistan en Pakistan komen aan de orde.

Balkenende staat redelijk vooraan in de rij van officiële kennismakingen. Nederland was de afgelopen jaren in internationaal verband dan ook een opmerkelijke speler. Dat kwam vooral door de relatief grote militaire inzet in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan, in combinatie met ontwikkelingshulp.

De premier en Verhagen ontmoeten daarna samen Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. De premier spreekt verder met Dominique Strauss-Kahn, topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Verhagen bezoekt zijn ambtgenoot Hillary Clinton en spreekt met Dennis Ross, de Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten, de Golfregio, Afghanistan, Pakistan en Zuid-Azië.

Vorig bezoek Balkenende aan een Amerikaanse president zeer succesvol

Actrice Maura Tierney heeft borstkanker

De Amerikaanse actrice Maura Tierney (ER) ondergaat binnenkort een operatie om een borsttumor te laten verwijderen. Dat heeft ze maandag bekendgemaakt.

Volgens doktoren is Tierney goed te behandelen. Ze legt haar werkzaamheden als actrice tijdelijk stil vanwege haar gezondheidsproblemen. ,,Ik ben erg optimistisch over de uitkomst en ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Ik kijk er naar uit om weer aan het werk te gaan.

Tierney (44) werd in 2001 genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Dr. Abby Lockhart in de Amerikaanse televisieserie ER.

Weer speelt spaceshuttle opnieuw parten

De lancering van de Amerikaanse spaceshuttle Endeavour is opnieuw uitgesteld vanwege slecht weer. Het is de derde keer in enkele dagen tijd dat de weersomstandigheden het vertrek van het ruimteveer doorkruisen.

In de aanloop naar de geplande lancering gisteravond (plaatselijke tijd) brak een onweersbui los bij de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida. De vluchtleiding vond het daarom niet verantwoord de Endeavour te lanceren.

Wanneer het ruimteveer nu de ruimte ingaat is nog niet bekend.

Vorige week moest de lancering ook al twee keer worden afgebroken vanwege slecht weer. Vorige maand gooide een lek bij een van de brandstoftanks tot twee keer toe roet in het eten.

De bemanning had onder meer het laatste deel van de Japanse module Kibo naar het internationale ruimtestation ISS moeten brengen. In deze 'veranda in de ruimte', zoals de NASA de Japanse uitbouw noemt, kunnen ruimtevaarders experimenten uitvoeren waarbij direct contact met de ruimte nodig is.

Weer speelt spaceshuttle opnieuw parten  (foto: ANP)

Tour: "Oortjes kunnen leiden tot uitsluiting"

UCI-voorzitter Pat McQuaid heeft gezegd dat oortjes in de tiende etappe in de Tour de France verboden zullen blijven. Mochten renners toch met oortjes starten, dan zullen er maatregelen volgen.

"Dat kan uiteenlopen van een waarschuwing, boetes van 70 tot 7.000 euro, tot uitsluiting uit de wedstrijd," zei koersdirecteur Jean-François Pescheux die de wil van de ploegen negeert. Om het risico in te dammen zullen er wel minder auto's met gasten in koers zijn, alsmede minder motoren met fotografen. Hierdoor kunnen de ploegleiders dichter bij de renners zijn.

Wiggins: "Sport zit in nieuw tijdperk"

Garmin-Slipstream-renner Bradley Wiggins rijdt dit jaar een verrassend sterke Tour de France. De Brit haalde tijdens de rustdag het thema doping aan en hij gelooft dat dit jaar de sport schoner is dan ooit.

De als tijdrijder bekend staande Wiggins is na de Pyreneeën de nummer vijf in het algemeen klassement op slechts 46 seconden van klassementsleider Rinaldo Nocentini. Toch had hij er bijna niet bij geweest, want na de Tour van 2007 had hij geen zin meer om de ronde nog een keer te rijden.

"Ik had het idee om nooit meer terug te keren in de Tour," zei Wiggins tegen Cyclingnews over de positieve dopingtest van zijn toenmalige Cofidis-ploeggenoot Cristian Moreni, waardoor hij de Tour moest verlaten. "Maar vorig jaar zag ik de race thuis op de bank en ik was verbaasd. Ik zag jongens als Christian Vande Velde en Mark Cavendish fantastisch rijden. Dat was écht een verademing. Ik weet namelijk zeker dat deze jongens op water en brood rondrijden."

Hierdoor wilde Wiggins dit jaar weer graag de Ronde van Frankrijk rijden. "De sport zit in een nieuw tijdperk. De zwarte periode hebben we achter ons gelaten. Daar ben ik erg blij mee. Het nieuwe wielrennen is als frisse lucht voor mij."

DLC Fallout 3 wederom uitgesteld.

Het zit de PS3 bezittende Fallout fans niet mee.
Bleek eerder al dat de beloofde datum van juni 2009 voor de eerste PS3 DLC niet gehaald zou worden. Nu krijgen we te horen dat we nog eens minstens twee maanden moeten wachten voor we ons 'post-apocalyptisch' leven in the Wastelands kunnen voortzetten.

In een bericht op het officiele Playstation blog, zegt Bethesda producer Ashley Cheng, dat de eerste downloadable content voor de PS3 op zijn vroegst in september klaar zal zijn.

Volgens Cheng krijgen de PS3-ers eerst de beschikking de 'Broken Steel' add-on. Broken Steel sluit aan op de bestaande verhaallijn en kan ook pas gespeeld worden als de hoofdmisssies van het oorspronkelijke spel voltooid zijn.

"{Broken Steel} is verreweg het meest populaire van de drie DLC's die nu beschikbaar zijn voor de Xbox-360," aldus Chen. Die er bij wist te vermelden dat naast 'The Operation: Anchorage' en 'The Pitt', ook de overige twee add-ons voor de PC en Xbox-360 -'Mothership Zetha' en 'Point lookout'- zo znel mogelijk naar de PS3 komen.
Een termijn noemde hij daar vooralsnog niet bij.



Final fantasy op de Nintendo 64

Final Fantasy VII was ooit bedoeld voor Nintendo's N64 systeem, al was de game nooit voor dit platform uitgebracht door de belemmeringen van de cartridge en Square's (tegenwoordig Square Enix) interesse om met Sony samen te werken.

Voordat de game verwijderd was van de N64 werd een concept verspreid van hoe de "next-gen" Final Fantasy eruit zou kunnen zien. De game zou zelfs 3D worden.

Uiteindelijk is de game in 1997 uitgekomen voor de PlayStation en de PC. Hieronder een video van de Nintendo 64 versie.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.