Cambuur - Roda JC in uitverkocht huis

SC Cambuur Leeuwarden speelt komende donderdag in de play-offs tegen Roda JC voor een plaats in de Eredivisie wederom voor een uitverkocht huis. Vanochtend gingen in twee uur tijd alle 10.200 kaarten in het stadion over de toonbank.

Cambuur dat onder leiding staat van trainer Stanley Menzo wil proberen te promoveren naar de Eredivisie via de nacompetitie. Mocht dit lukken dan is het voor de derde maal dat de club uit de Friese hoofdstad op het hoogste niveau acteert. Eerder was dit in de jaren 1992-1994 en 1998-2000 het geval.

Tegenstander Roda JC acteert sinds 1973 op het hoogste niveau en eindigde vaak in de middenmoot van de Eredivisie. Het beste jaar was 1995 toen de club uit Kerkrade tweede werd. Dit seizoen kwam het team van Harm van Veldhoven niet verder dan een zestiende plaats, waardoor het via de nacompetitie moet proberen zich op het hoogste niveau te handhaven.

Komende donderdag wordt er om 20:45 afgetrapt in Leeuwarden voor de eerste wedstrijd tussen Cambuur en Roda JC. Zondag staat de return op het programma. De winnaar van deze tweekamp komt volgend seizoen uit in de Eredivisie. De verliezer speelt in de Jupiler League.

De andere promotie/degradatie-wedstrijden gaan tussen RKC Waalwijk en De Graafschap. De laatstgenoemde club probeert zich ten koste van de Waalwijkers te handhaven op het hoogste niveau.