Diego tekent bij Juventus

Werder Bremen gaat er vanuit dat het vanaf volgend seizoen haar gangmaker op het veld kwijt is. Diego is dit weekend al gekeurd in de thuishaven van Juventus en verkast waarschijnlijk binnen enkele weken naar de club uit Turijn.

Diego liet zelf al weten dat hij persoonlijk rond is met Juventus. De club uit Turijn moet alleen nog overeen komen met de club uit Bremen. Werder-directeur Klaus Allofs laat echter weten dat het niet lang meer duurt voordat Diego in handen is van Juventus. "Wij zijn ervan overtuigd dat we de overgang snel zullen voltooien."

Diego verkeert in zijn derde seizoen voor Werder in topvorm en heeft in de Bundesliga al twaalf keer het net weten te vinden.

Update

Diego is officieel speler van het Italiaanse Juventus. De Braziliaanse spelmaker heeft een contract tot medio 2014 getekend bij de Oude Dame. Diego's oude werkgever Werder Bremen mag 24,5 miljoen euro bijschrijven op de eigen rekening.

"Ik ben enthousiast geraakt door Juventus en trots op het feit dat ik deel mag gaan uitmaken van zo'n beroemde club. Dit is iets waarvan ik als kind droomde," aldus de middenvelder op de website van de bianconeri.

"Na mijn ervaringen in Portugal en Duitsland kan ik mezelf nu gaan meten met een vorm van voetbal van hoog niveau in een lastige en zeer competitieve competitie. Dit is het juiste moment om een dergelijke stap te ondernemen en ik ben ervan overtuigd dat ik met Juventus grote dingen zal kunnen bereiken."

Diego maakte zijn profdebuut bij Santos, waar hij samen met Robinho de club grote successen bezorgde. Na twee seizoenen voor FC Porto te zijn uitgekomen groeide hij bij het Duitse Werder Bremen uit tot een absolute klassespeler. In 2007 werd hij tot beste speler van de Bundesliga verkozen.

Diego speelt komende zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Werder Bremen. De bekerfinale tegen Bayer Leverkusen in Berlijn vormt het decor voor het afscheid van de Braziliaan.