[NHL] Uitslag Penguins - Hurricanes

De Pittsburgh Penguins hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in de Conference Final tegen de Carolina Hurricanes gewonnen. In een aanvallende en open wedstrijd wonnen de Penguins het doelpuntenfestijn met 7-4.

Man van de wedstrijd was zonder twijfel Evgeni Malkin, die een hattrick maakte en een assist gaf. Malkin ging opvallend beter spelen nadat hij een harde bodycheck kreeg van Scott Walker en geïntimideerd werd door Chad Larose. Sterspeler en captain Sidney Crosby was hier erg blij mee: "Zo moet je reageren, je moet het als motivatie gebruiken om beter te spelen. Soms kan het best frustrerend zijn, maar dat mag je niet laten zien."[/i] Vooral de laatste goal van Malkin was van grote schoonheid. Hij won de face-off en pikte in de hoek de puck op. Vervolgens schaatste hij op het net af. Waar men normaal gesproken zou verwachten dat hij naar zijn forehand zou draaien, schoot hij de puck met een backhander hoog in het doel.

De Caroline Hurricanes speelden de eerste periode beter dan de Penguins getuige hun 14-12 voordeel in schoten op doel en het aantal gevaarlijke kansen, toch waren het de Penguins die in de eerste periode op voorsprong kwamen. Met slechts een krappe twee minuten op de klok scoorde Crosby de openingstreffer. Het duurde overigens niet lang voordat Carolina weer gelijkmaakte. Chad Larose scoorde anderhalve minuut later. Malkin maakte na ruim acht minuten spelen de 2-1, maar de Hurricanes wisten wederom snel terug te komen. Slechts 25 seconden later maakte Jussi Jokinen namelijk alweer gelijk. Via een afstandsschot van verdediger Dennis Seidenberg kwamen de Hurricanes zelfs op voorsprong. Met deze 3-2 voorsprong gingen zij ook de kleedkamer in.

In de tweede periode vielen 'slechts' twee goals. Maxime Talbot en Chris Kunitz waren de doelpuntenmakers. In deze periode domineerde Pittsburgh, getuige de zestien schoten op doel. De Hurricanes konden hier slechts zes schoten op doel tegenover zetten. In het begin van de derde periode maakte Carolina weer gelijk: Patrick Eaves schoot de 4-4 binnen. Na bijna negen minuten spelen in deze periode scoorde Malkin de winnende 5-4. Na twaalf minuten spelen maakte hij de al eerder beschreven wonderschone goal, waarna Tyler Kennedy de eindstand op 7-4 mocht bepalen met een schot in het lege doel van Carolina. Aan het einde van de wedstrijd liepen de emoties hoog op, gezien de vijf straffen die werden uitgedeeld vanwege vechten.