[NHL] Uitslag Bruins - Canadiens

De Boston Bruins hebben de Montreal Canadiens ook in de tweede thuiswedstrijd vrij eenvoudig verslagen. Zonder bovenmatige inspanning werd het 5-1. Man van de wedstrijd werd Marc Savard met twee goals en twee assists.

De Bruins werden niet afgeleid doordat Matt Hunwick met spoed naar het ziekenhuis moest vanwege een gescheurde milt. Sterker nog: ze speelden hun beste play-offwedstrijd sinds tijden en wonnen met speels gemak van de Montreal Canadiens. Verdediger Shane Hnidy, die Hunwick verving in de opstelling, bracht de Bruins zelfs naar een veilige marge (3-1) in de tweede periode. Goalie Tim Thomas maakte dertig reddingen en hoefde slechts eenmaal te capituleren.

Verdere afleiding kwam van de Canadiens. Georgues Laraque maakte enkele provocerende opmerkingen voor de eerste wedstrijd, en ook deze wedstrijd probeerden de Canadiens de Bruins te verleiden tot domme wraakacties. De Bruins bleven echter gedisciplineerd spelen en lieten zich niet afleiden. Sterker nog: ze hadden meer powerplay-mogelijkheden dan de Canadiens en scoorden uit drie van de vijf powerplay-situaties.

Montreal-coach Bob Gainey was dan ook niet tevreden. "We moeten beter en vooral slimmer spelen en stomme hooking en slashing penalties vermijden, zeker als we in de aanval zijn. We hebben al problemen genoeg met de tegenstander, dan moeten we niet ook nog eens tegen onszelf gaan spelen."