Vooruitblik: Eredivisie speelronde 10

Met wisselend succes hebben de meeste Eredivisie-clubs afgelopen week deelgenomen aan de KNVB beker. Komend weekend is het alweer tijd voor de tiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie. Koploper PSV mag het opnemen tegen SC Heerenveen. Ajax mag het in de eigen ArenA opnemen tegen Roda JC en Feyenoord speelt in de Kuip tegen promovendus De Graafschap.

Vrijdagavond wordt het spits afgebeten in Tilburg door Willem II en VVV uit Venlo. Beide ploegen hebben een slechte start in de competitie. VVV wist pas één wedstrijd te winnen en verloor de overige acht duels. Willem II was niet veel beter: één keer winst, driemaal gelijk en vijf verloren duels. VVV staat hiermee laatste en Willem II veertiende.

Alle ogen zullen waarschijnlijk zaterdagavond wel gericht zijn op Heerenveen. PSV speelt in het Abe Lenstra-stadion voor het eerst zonder trainer Ronald Koeman die afgelopen week is vertrokken naar Valencia. De koploper in de Eredivisie treft echter een kwakkelend Heerenveen. Afgelopen seizoen wist PSV niet te winnen in Heerenveen. Op 1 oktober 2006 werd het een doelpuntloos gelijkspel.

Feyenoord mag het op zondag opnemen tegen De Graafschap. De superboeren hebben een goede start meegemaakt in de Eredivisie. Feyenoord verloor vorige week tegen FC Twente voor de tweede maal dit seizoen. De Graafschap verloor afgelopen weekend van Roda JC. De Limburgers mogen het ook op zondag opnemen tegen Ajax. De Amsterdammers zullen de stijgende lijn die ze hebben ingezet willen doorzetten.

In Utrecht vindt een subtopper plaats. NAC uit Breda zal het opnemen tegen de plaatselijke FC. Utrecht staat op de elfde plaats in de Eredivisie. De bezoekers uit Breda staan een plaats hoger op de negende plaats. Beide ploegen wisten de afgelopen twee duels niet meer te winnen en zouden dus graag de drie punten willen bijschrijven.


Programma speelronde tien:

DatumThuis:Uit:
02-11Willem IIVVV-Venlo
03-11SC HeerenveenPSV
03-11AZNEC
03-11ExcelsiorSparta
04-11FC UtrechtNAC Breda
04-11FeyenoordDe Graafschap
04-11AjaxRoda JC
04-11HeraclesFC Twente
04-11FC GroningenVitesse
Submitter:  Bron: FOK!sport