FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 november 2007

Duitsland voert paspoort met vingerafdruk in

Icoon BuitenlandsDuitsland heeft vandaag als eerste Europees land een paspoort met vingerafdruk ingevoerd. De oppositie en de instantie voor de bescherming van persoonsgegevens laakten de nieuwe pas met elektronisch gescande vingerafdruk als overbodig in de strijd tegen misbruik en criminaliteit.

Vroeger werden vingerafdrukken alleen van misdadigers genomen, aldus een liberaal politica. De regering van christendemocraten en sociaaldemocraten is ervan overtuigd dat het paspoort het leven van criminelen zwaarder maakt, meldden Duitse media. De gegevens worden uitsluitend op een chip in de pas opgeslagen. De Bondsrepubliek kende al een pas met digitale pasfoto.

Mexicaanse staat Tabasco onder water

Icoon RampOngeveer 700.000 inwoners van de Mexicaanse deelstaat Tabasco hebben te kampen met ernstige wateroverlast. De zuidoostelijke regio staat na dagen van zware regenval voor 80 procent onder water. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

Gouverneur Andrés Granier van Tabasco vergeleek de situatie in Villahermosa, de hoofdstad van de deelstaat, met de toestand in New Orleans in 2005 nadat de orkaan Katrina daar had huisgehouden. Hij repte van de grootste wateroverlast in vijftig jaar.

President Felipe Calderón heeft militairen uit andere delen van Mexico naar Tabasco gestuurd om te helpen bij het opzetten van opvangcentra. Ook van de aangrenzende deelstaat Chiapas staan grote delen blank.
Regio voor 80 procent onder water.

Uitslagen derde ronde KNVB beker

Opnieuw een avond met bekervoetbal. Feyenoord mocht het in de derde ronde van de KNVB beker opnemen tegen FC Groningen en ADO Den Haag tegen Jong Heerenveen.

ADO Den Haag - Jong Heerenveen* 1-3
25' Immers 1-0
30' Garcia-Garcia 1-1
43' Mattes 1-2 (penalty)
55' Immers (ADO Den Haag)
75' Smarason 1-3



Feyenoord* - FC Groningen 3-1
4' Makaay 1-0
29' Makaay 2-0 (penalty)
39' Makaay 3-0
62' Greene 3-1 (eigen doelpunt)

De loting voor de volgende ronde kun je hier lezen

Dames verliezen van Duitsers

Het Nederlands dameseftal heeft het EK-kwalificatieduel tegen Duitsland verloren. De Duitsers waren in het Kras stadion in Volendam met 1-0 te sterk voor het team van Vera Pauw.

Het Nederlandse team begon goed aan de wedstrijd en kon daardoor de Duitsers goed bestrijden. In de eerste helft gingen beide teams gelijk op echter wisten de Duitsers in de 36ste minuut het net te vinden. Een vrije trap vanaf de zijkant werd knap ingekopt door Annike Krahn. Het Duitse team had een paar minuten later ook nog kans om de voorsprong te verdubbelen Loes Geurts wist echter een vrije trap uit het doel te halen. De tweede helft ging ook weer gelijk op maar bracht geen verandering meer op het scorebord.

Nederland blijft door dit resultaat derde in de poule. Het team van bondscoach Keur moet in 2008 door goede prestaties tegen Belgie (2 wedstrijden), Wales (uit) en Zwitserland (thuis) de tweede plaats moeten zien te veroveren.

'Invoering ov-chipkaart 2009 niet haalbaar'

Icoon VervoerDe invoering van de ov-chipkaart op 1 januari 2009 staat op losse schroeven. In een onderzoek in opdracht van staatssecretaris Tine Huizinga (Verkeer) staat dat die geplande datum niet gehaald zal worden. Eerder vandaag uitte de NS al twijfels over de invoerdatum.

Huizinga toonde zich vandaag "ongelukkig'' met het uitlekken van het rapport in NRC Handelsblad. Zij bestreed de conclusie ervan niet. Het rapport is opgesteld door adviesbureau Horvat & Partners, dat moest nagaan of de invoeringsdatum voor het stad- en streekvervoer van begin 2009 haalbaar is.

'Zo gemakkelijk is de invoering van de OV-chipkaart!'

Werder voorlopig zonder Frings

Werder Bremen zal het de rest van het jaar zonder Torsten Frings moeten stellen. De middenvelder heeft al geruime tijd last van zijn rechterknie en zal nu enkele weken rust moeten houden.

"Hij zal dit jaar niet meer spelen", maakte coach Thomas Schaaf donderdag duidelijk. "Hij heeft een langere pauze nodig en zal op zijn vroegst in januari de training hervatten.". De 30-jarige Frings liep de kwetsuur eind juli op. Begin Oktober maakte hij zijn comeback maar kreeg al gauw weer last van het gewricht.

Hofland ontbreekt bij Feyenoord

Feyenoord zal het donderdagavond in het bekerduel met FC Groningen zonder Kevin Hofland moeten doen. Hofland heeft zich donderdag ziek gemeld bij de stadionclub. Serginho Greene zal de verdediger vervangen.

Opstelling Feyenoord
31 Timmer; 4 Bahia, 5 De Cler, 6 Lucius, 7 Buijs, 8 Van Bronckhorst, 9 Makaay, 17 Sahin, 18 Greene, 22 Bruins, 33 De Guzman.
Bank: 37 Mulder, 14 Mols, 16 Lee, 23 Buijs, 25 Wijnaldum, 27 Biseswar.

Opstelling FC Groningen
1 Van Loo; 2 Hiariej, 3 Svejdik, 4 Kruiswijk, 5 Stenman; 6 Lindgren, 7 Meerdink, 8 Levchenko, 10 Lovre; 9 Berg, 11C Nevland.
Bank: 16 Luciano, 12 Sankoh, 13 Veldmate, 14 Van de Laak, 15 Matavz, 17 Metaj, 18 Rozema.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem.

Nederlands schaakteam verliest

De Nederlandse schaakploeg heeft in het Griekse Chersonissos opnieuw een nederlaag te verduren gekregen. Het viertal van Israël bleek te sterk met 2,5 tegen 1,5.

Ivan Sokolov wist als enige Nederlander een partij naar zich toe te trekken. Sergej Tiviakov en Daniël Stellwagen verloren beiden hun partij. Erwin l'Ami deelde het punt met Ilia Smirin.

Ook het vrouwenteam is op Kreta actief en wist met 2-2 gelijk te spelen tegen Spanje. Zhoaqin Peng won. Bianco Muhren en Petra Schuurman wisten een remise te spelen en Tea Lanchava-Bosboom verloor haar partij.

WK Korfbal: Nederland wint eerste duel

Het Nederlands korfbalteam heeft de eerste groepswedstrijd tijdens het WK weten te winnen. Oranje versloeg Catalonië, de enige regio in Spanje waar wordt gekorfbald, met 29-11.

De ploeg van bondscoach Jan Sjouke van den Bos hoefde zich niet erg in te spannen voor de zege. De Catalanen getraind door de Nederlander Tilbert la Haye, bleven in het begin nog redelijk bij. Nederland ging met een stand van 13-6 rusten. In de tweede helft was het klasseverschil beter waar te nemen.

Martina Hingis betrapt op cocaïne

Icoon Tennis De Zwitserse tennisster Martina Hingis (27) is dit jaar bij een dopingcontrole tijdens Wimbledon positief bevonden op cocaïne. De voormalige nummer één van de wereld maakte dat vandaag in Zürich tijdens een persconferentie bekend. Martina Hingis maakte ook bekend dat ze na de positieve dopingtest definitief het tennis de rug toekeert.

Ze is het echter niet eens met de uitslag van de dopingtest. Ze heeft zelf een haartest laten uitvoeren. Het resultaat zou negatief zijn geweest.
"Mijn advocaat en ik zijn er van overtuigd dat de dopingexperts een fout hebben gemaakt. Het moet zo zijn dat de geteste urine niet die van mij is geweest", aldus Hingis op de persconferentie.

In 1996 werd Martina Hingis de jongste tennisspeelster die een toernooi op Wimbledon won. Ze heeft in totaal vijf Grand Slam-titels op haar naam staan.

Unreal Tournament III krijgt gouden randje

Vice-President van Epic Games, Mark Rein, heeft in een officieel persbericht verklaard dat Unreal Tournament III goud is gegaan. Dit gaat dan alleen over de PC-versie, volgens Rein is de PS3-versie dicht bij dezelfde gouden plaat, maar kan hij hier op het moment nog niet meer over vrijgeven. Hoe het met de Xbox 360-versie gaat is niet bekend gemaakt.

Volgens de planning zoals hij nu is ligt UT3 in de US op 19 november in de winkels, en kunnen wij hem hier in Europa 3 dagen later verwachten, namelijk op 22 november.


Buschauffeur slaat vrouw met klacht

Icoon VervoerEen 48-jarige buschauffeur heeft een 24-jarige vrouw in zijn bus geslagen. Dat deed hij nadat de reizigster een opmerking maakte over zijn rijgedrag. Een andere passagier viel daardoor.

De vrouw en de chauffeur liepen allebei lichte verwondingen op. De vrouw maakte een opmerking toen de buschauffeur hard optrok en toen meteen remde. De bestuurder wilde haar toen uit de bus zetten, maar zij weigerde. Toen begon de man haar te slaan. Passagiers hebben de kemphanen uit elkaar gehaald. De chauffeur beweert dat de vrouw hem aanviel.

Kinderaanrander voor 3e keer vast

Icoon MisdaadDe aanrander van Doorwerth is voor de derde keer aangehouden. De 43-jarige Rijenaar heeft zich gemeld bij het politiebureau in zijn woonplaats in Brabant.

De man zou namelijk ook verantwoordelijk zijn voor vier aanrandingen begin oktober in Brabant. Vorige week is de man al twee keer aangehouden. Hij wordt in Gelderland verdacht van zeven aanrandingen in Doorwerth en omgeving.

Mogelijk komt de man vrijdag weer vrij. Dan bepaalt de rechter-commissaris namelijk of het nodig is de man langer vast te houden. Twee keer eerder werd dat niet nodig gevonden.

Don Vito veroordeeld voor kindermisbruik

Icoon ShowbizzMTV-Ster Don Vito is door de rechter veroordeeld voor seksuele intimidatie. Hij zou zich hebben vergrepen aan drie meisjes van twaalf tot vijftien jaar oud. Dat zou vorig jaar zijn gebeurd tijdens een signeersessie in een skatepark in Denver.

De 51-jarige Vincent Margera -zoals Don Vito eigenlijk heet- viel na de uitspraak vloekend op de grond. Hij schreeuwde: "Maak me nu maar gewoon af!" Na zijn uitbarsting moest de beveiliging hem in bedwang houden. Don Vito zit nu in de cel, waar hij zijn straf afwacht. De rechtbank doet op 20 december uitspraak.

Margera riskeert een celstraf van zes jaar per vergrijp. Ook moet hij waarschijnlijk verplicht in therapie. Als hij dat niet doet krijgt hij mogelijk levenslang. Don Vito's advocaat verdedigt de televisiepersoonlijkheid. Hoe gekker hij deed in het skatepark, hoe leuker de fans dat vonden.

De MTV-show Viva la Bam draait om het neefje van Margera, de professionele skateboarder Bam Margera. Na het succes van Jackass kreeg Bam zijn eigen programma.

'Man snuift coke van tieten Britney af'

Icoon ShowbizzEen paar uurtjes nadat Britney Spears de voogdij over haar zoontjes verloor heeft ze een wild feest gegeven in haar villa in Beverly Hills. Daarbij zouden de drank en drugs in het rond zijn gevlogen. Muzikant en bezoeker Scott Kohler laat in het Amerikaanse tijdschrift In Touch weten: "Ik zag hoe een man een lijntje coke van haar borsten snoof."

Kohler beweert tot in de vroege uurtjes van 19 oktober te hebben gefeest in het huis van de popprinses. Het zorgenkind van de showbizz zou zelf overigens ook behoorlijk wat alcohol en cocaïne hebben gebruikt. Volgens In Touch heeft Spears mogelijk geknoeid met de drugstest, waaruit bleek dat ze 'clean' was.

Britney komt bijna dagelijks negatief in het nieuws. Dinsdag werd bekend dat ze de voogdij over de 2-jarige Sean Preston en 1-jarige Jayden James niet terugkrijgt.

Binnenkort zuiver numerieke .nl-domeinnamen

Icoon InternetStichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de organisatie die de .nl domeinnamen beheert, lanceert binnenkort ook zuiver numerieke .nl-domeinnamen. Numerieke domeinnamen zijn domeinnamen die geheel uit cijfers bestaan, zoals 666.nl. Het gebruik van koppeltekens en cijfers wordt ook mogelijk, zoals 13-37.nl.

Van 1 tot en met 14 december 2007 organiseert SIDN een voorinschrijving voor de houders van merkenrechten of handelsnaamrechten. Zij kunnen zich tijdens deze periode inschrijven op numerieke .nl-domeinnamen die een direct verband houden met hun recht. Vanaf eind januari 2008 kunnen ook particulieren bijvoorbeeld hun telefoonnummer registreren.

Afwerper eerste atoombom overleden

Icoon AlgemeenPaul Warfield Tibbets jr. is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was de piloot van het Amerikaanse vliegtuig dat de eerste atoombom boven Japan afwierp. De oud-vlieger van de B-29 bommemwerper de 'Enola Gay' overleed donderdag in zijn huis in de Amerikaanse staat Ohio.

Tibbets was 30 jaar oud toen hij het naar zijn moeder vernoemde toestel op 6 augustus 1945 naar Hiroshima leidde. Daar werd de eerste atoombom ooit op een stad afgeworpen. De atoombom, genaamd 'Little Boy', betekende direct het einde van 78.000 Japanse levens. Een vergelijkbaar aantal mensen raakte gewond. Uit een onderzoek uit 2004 blijkt dat in totaal 237.062 mensen zijn omgekomen als gevolg van de atoombom.


Tibbets aan boord van de Enola Gay

Het duurde enkele dagen voordat men zich elders in Japan realiseerde dat er iets was gebeurd in Hiroshima. Pas nadat er vanuit Tokio een verkenningsvliegtuigje naar de stad was gestuurd, werd duidelijk dat zich daar een ramp van ongekende omvang had voorgedaan. Een tweede atoombom werd op 9 augustus op Nagasaki geworpen. Een aantal dagen later, op 12 augustus 1945, gaf Japan zich over als gevolg van de atoombommen.


Hiroshima na de atoombom

Stevens in beeld bij PSV

Sinds Ronald Koeman gisteren halsoverkop het vliegtuig pakte naar Valencia is Huub Stevens één van de namen die rondzingt in Eindhoven bij PSV. Hamburger SV is niet van plan de trainer te laten gaan.

Technisch directeur Dietmar Beiersdorfer reageert ontspannen op de geruchten. "Omdat ik weet, wat Huub me heeft gezegd. Het is duidelijk dat we met de trainer in gesprek zijn. Maar dan over een contractverlenging!"

Stevens zelf is niet verbaasd dat hij wordt genoemd als mogelijke opvolger: "Maar het is in Nederland niet anders dan hier in Duitsland: er wordt gespeculeerd. Ik heb achttien jaar bij de club gewerkt. Daarom valt ook steeds weer mijn naam.", aldus de oud-trainer van onder andere Roda JC, Schalke 04 en Hertha BSC Berlin.

Stevens heeft overigens nog niks officieel gehoord van PSV, maar lijkt daar zelf niet zo mee te zitten: "Ik heb nog een contract tot 2008, en ik heb het naar mijn zin bij HSV."

[Upd] Hingis stopt er weer mee

Martina Hingis stopt waarschijnlijk met tennis. Volgens de Zwitserse pers heeft ze voor vandaag een persconferentie belegd in het hotel waar ze ook haar comeback wereldkundig maakte.

Hingis kampt met een rug- en heupblessure, waardoor ze al een maand niet meer heeft kunnen spelen. Ze speelde in Peking haar laatste toernooi, daar strandde ze in de tweede ronde. In 2003 stopte de voormalige nummer één van de wereld ook al, toen vanwege slepende enkelblessures. In 2006 maakte ze haar comeback, waarna ze nog drie toernooien won.


Update 18:48

Hingis stopt ermee omdat ze tijdens het toernooi van Wimbledon van dit jaar is betrapt op het gebruik van cocaine. Dat heeft de Zwitserse zojuist zelf bekend gemaakt in de persconferentie.

Groenink krijgt 22 maandsalarissen mee

Icoon EconomieRijkman Groenink krijgt bij zijn vertrek bij ABN Amro 22 maandsalarissen en een vertrekbonus van 4,3 miljoen euro mee. Dit heeft de bank, die overgenomen is door het bankenconsortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander, vandaag bekend gemaakt. Dit komt bovenop de 19,9 miljoen euro doordat Groenink zijn ABN Amro-aandelen en opties van de hand deed.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is verontwaardigd over de vergoeding die Groenink meekrijgt naast zijn aandelen en opties. "Eigenlijk zou dat bedrag nul moeten zijn en anders moet Groenink deze premie afslaan", vindt VEB-voorzitter Jan Maarten Slagter. Een vertrekregeling is volgens Slagter alleen gepast bij ontslag: "Groenink is zelf opgestapt."

Groenink neemt donderdag afscheid als bestuursvoorzitter van ABN Amro. Hij doet dat tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering van de bank. Daarna heeft het bankentrio officieel de touwtjes in handen.


19,9 miljoen plus 22 maandsalarissen en 4,3 miljoen

Nys sterkste in Koppenbergcross

Sven Nys heeft voor de vierde keer op rij de Koppenbergcross, de eerste wedstrijd in de GVA-trofee, op zijn naam geschreven.Hij reed in de slotronde weg bij Bart Wellens.

”Bart was volgens mij heel sterk”, aldus Nys tegen Sporza. ”Hij nam heel veel risico's op de afdaling. Daarom ben ik gegaan voordat we de afdaling ingingen. Naar mijn gevoel was ik bergop net iets sterker. Het was een heel mooie cross”. De Tsjech Zdenek ¦tybar legde beslag op de derde plek. Richard Groenendaal was de beste Nederlander, hij eindigde op de vierde plek. Bij de dames was Daphny van de Brand de sterkste, ze had aan de finish ruim een minuut voorsprong op Reza Hormes-Ravenstijn.

Twee keer te veel op, rijbewijs kwijt

Icoon OpmerkelijkAutomobilisten die voor de tweede keer worden gepakt met te veel drank op, raken hun rijbewijs kwijt. Het kabinet is dat van plan. Het geldt alleen voor bestuurders die bij de tweede keer meer dan 1 promille alcohol in het bloed hebben. Dat is zo'n vijf tot zeven glazen. Naar verwachting stemt het kabinet morgen in met de maatregel.

Over deze aanpak wordt al tijden gepraat en met name PvdA en VVD hebben zich sterk gemaakt voor deze methode. Naar schatting enkele duizenden bestuurders per jaar zullen ermee te maken krijgen.

Naar verluidt denkt het kabinet over eenzelfde maatregel voor automobilisten die voor de tweede keer een snelheidsovertreding begaan binnen de bebouwde kom.

Kiplagat niet 's werelds beste atlete

Ondanks een nominatie zal Lornah Kiplagat niet de eretitel beste atlete van de wereld krijgen. De Nederlandse wereldkampioene cross heeft hiervoor te weinig stemmen gekregen via de website van de Internationale Atletiekunie.

De Kroatische Blanka Vlasic ging opmerkelijk genoeg met bijna de helft van de stemmen door naar de laatste drie genomineerden. Vlasic dankt de stemmen aan een oproep op de Kroatische televisie om op haar te stemmen. Meseret Defar en Sanya Richards verzamelden na Vlasic de meeste stemmen. Bij de heren binden Xiang Liu, Irving Saladino en Haile Gebreselassie de strijd met elkaar aan.

Steinsson verlengt contract

Grétar Steinsson heeft zijn contract bij AZ tussentijds verlengd tot 2012. De IJslander heeft nog niet het gevoel klaar te zijn bij AZ.

"Ik wil een bepalende speler worden voor de club en heb nog lang niet alles laten zien wat ik in me heb" zo vertelt Steinsson op de website van AZ.

"Ik voel me hier goed in Alkmaar en zie geen reden weg te gaan. Ik heb het vertrouwen gekregen van Louis van Gaal en vind dat ik veel progressie heb geboekt sinds ik bij AZ speel. Ik wil een bepalende speler worden voor de club en heb nog lang niet alles laten zien wat ik in me heb", alsdus de 25-jarige verdediger.

Onlangs nog stond Steinsson in de belangstelling van Middlesbrough. "Dat was leuk om te horen, maar toen had ik al besloten dat ik langer bij AZ wil blijven. Ja, uiteindelijk is het mijn ambitie om in Engeland te spelen, maar eerst wil ik prijzen pakken met AZ."

Honkbal: Oranje verslaat Italië

De Nederlanders hebben in de voorbereiding op het WK in Taiwan opnieuw een wedstrijd weten te winnen. Het team van Robert Eenhoorn was met 4-2 te sterk voor Italië.

Oranje-speler Raily Legito had een groot aandeel in de overwinning. Legito sloeg een tweehonkslag en een honkslag. Nederland speelt morgen tegen Spanje en zaterdag zal Oranje het moeten opnemen tegen Taiwan. Het WK zal van 6 tot en met 18 november plaatsvinden.

Regels fietsverlichting mogelijk op de schop

Icoon PolitieDe regels voor fietsverlichting gaan mogelijk op de helling. Er woedt momenteel een hevige discussie over een advies van de gezamenlijke hoofdcommissarissen om losse of knipperende verlichting te beboeten.

Verkeersminister Camiel Eurlings blijkt daar niet ongevoelig voor. Hij bekijkt momenteel alle voors en tegens van aanpassing van de regels. Voor het einde van het jaar neemt hij een beslissing, zei donderdag een woordvoerster van Eurlings.

'Dat wordt een aardige prent, mevrouwtje

Koninklijke familie wint kort geding

Icoon KoningshuisPedofielenvereniging Martijn mag geen foto's van kinderen van de koninklijke familie meer op de eigen website plaatsen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald.

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Maurits en prinses Marilène hadden een kort geding aangespannen tegen Martijn nadat vorige week afbeeldingen van hun kinderen op de internetpagina van de pedoclub waren verschenen.

Wat voor gevolgen deze uitspraak heeft voor de verantwoordelijkheden van sitebeheerders en forumbeheerders in het algemeen is nog niet bekend. Het is voor het eerst dat een sitebeheerder is veroordeeld voor een actie van een bezoeker, nadat de sitebeheerder de reactie van de bezoeker verwijderd had.

Sikora speelt voorlopig niet

Victor Sikora is voor langere tijd uitgeschakeld nadat de speler van NAC Breda in een operatie overbodig kraakbeen uit zijn enkel heeft laten verwijderen. Naar verwachting zal Sikora pas in 2008 weer op het veld staan.

De operatie kwam na een roerige week voor Sikora. In VI uitte hij namelijk kritiek op het beleid van trainer Ernie Brandts. Hij vindt dat hij oneerlijk behandeld wordt. "Voor mijn gevoel speelt Brandts spelletjes", aldus Sikora.

Forlán mist duel met Villarreal

Diego Forlán moet de ontmoeting met zijn vorige club Villarreal missen. De spits van Club Atlético de Madrid verrekte een spier in de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen Sevilla.

Forlán kwam afgelopen zomer over vanuit Valencia en moest in Madrid de naar Liverpool vertrokken Fernando Torres doen vergeten. De Uruguyaan was aanvankelijk redelijk op weg om zijn goede lijn door te zetten bij Atlético, maar gisteren moest de spits al na 23 minuten naar de kant.

Tests wezen uit dat de 28-jarige Forlán de aankomende twee à drie weken moet toekijken. Hierdoor mist hij niet alleen de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever, maar waarschijnlijk ook de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Brazilië. Atlétic-trainer Javier Aguirre heeft na het afvallen van Mista nu nog maar één echte spits over in Sergio Agüero. Hij heeft wel het geluk dat de Madrilenen volgende week vrij zijn in de UEFA Cup.

Deze maand drie expansions voor Overlord

De Nederlandse Triumph Studios hebben dit jaar de gemeen leuke Overlord uitgebracht. Met een legertje minions trok je de wijde wereld in om zoveel mogelijk dood en verderf te zaaien. De game deed het behoorlijk goed, en zal mede daarom deze maand uitgebreid worden met maar liefst drie Expansionpacks.

De eerste is getiteld "Raising Hell" en breidt de single player wereld van Overlord uit. De vijf koninkrijken zullen elk een nieuw level in de vorm van een hel krijgen die je kunt bereiken via een portaal. Hier zul je onder meer gevallen helden tegenkomen die je bovenwereldse koninkrijk van tirannie willen platleggen.

De "Challenge Pack" biedt zeven nieuwe multiplayer maps, waaronder "Capture the Maiden" en "Protect your Power". In deze laatste zul je je toren verdedigen tegen golf na golf van vijanden. Bovendien biedt deze pack ook nog eens de Legendary moeilijkheidsgraad voor de single player-campaign.

Deze twee packs zullen tegen betaling beschikbaar komen via XBL Marketplace, de prijs moet nog bekend gemaakt worden.

De "Split Screen Multiplayer Pack" zal echter gratis beschikbaar zijn en geeft toegang tot een offline split-screen multiplayer-mode en een nieuw co-op-level geven genaamd Rocky Race. Hierin moeten twee Overlords samenwerken om een Arch Rock Giant te stoppen.

De PC-versie zal deze uitbreidingen ook kennen, deze zullen in de loop van het komende jaar uitkomen.

Krakers probeerden politie in val te lokken

Icoon BinnenlandsKrakers hebben in een dinsdag ontruimd kraakpand in Amsterdam een val voor de politie opgezet. Zij hadden in het gebouw aan de Kerkstraat een constructie gebouwd. Als agenten een balk daarvan zouden weghalen, zou een deel van het dak op hen vallen.

Een woordvoerder van de politie bevestigde vandaag een bericht hierover in Het Parool. Agenten merkten de val op tijd op, waardoor niemand gewond raakte.

De Amsterdamse politie stuitte bij de ontruiming van een kraakpand in maart al op een boobytrap. Bij een deur hingen een jerrycan met brandbare vloeistof en een met een ontstekingsversnellend middel. De combinatie had kunnen ontploffen als er tijdens het wegzagen van barricades vonken waren vrijgekomen. Burgemeester Job Cohen sprak hierover destijds zijn verontwaardiging uit.

Vorig jaar bekogelden krakers in de hoofdstad de ME met stalen pijpen met scherpe punten, die dwars door de schilden van de agenten heengingen. De politie concludeert naar aanleiding van deze incidenten dat een kleine groep activisten aan het verharden is.

De ME ontruimde dinsdag zes kraakpanden in Amsterdam. Een dag later bleken er toch nog krakers te zitten in een van de gebouwen, waardoor de politie opnieuw moest uitrukken naar dit onderkomen aan het Damrak. In totaal werden op beide dagen veertien personen aangehouden.

Kindermisbruikers opgepakt

Icoon AlgemeenTijdens een Europese actie zijn twintig personen opgepakt op verdenking van het verspreiden van kinderporno via internet. Een arts in Frankrijk die uit zijn ambt was gezet en daarna naar Thailand verhuisde is opgepakt tijdens een verblijf in Frankrijk.

Drie van de verdachten zouden op buitenlandse reisjes kinderen hebben misbruikt. Op de computer van een verdachte werden meer dan anderhalf miljoen strafbare afbeeldingen gevonden.

Pornofilm met dochters
Een van de arrestanten uit het Belgische Brugge maakte het wel erg bont. Hij maakte pornografische opnamen van zijn dochtertjes van zes, acht en tien jaar oud.
Met dank aan laforest voor de submit.

Moeder stript, kind stikt

Icoon BizarIn het Amerikaanse Phoenix is een anderhalf jaar oud kind gestikt in een hete auto. De 22-jarige moeder was begonnen aan haar zeven uur durende dienst als topless serveerster en vergeten haar zoontje bij de kinderopvang af te zetten.

Het jochie zat zeven uur in de snikhete auto met getinte ramen. Voorbijgangers merkten het knaapje dan ook niet op. Toen het kind ontdekt werd mocht reanimatie door de hulpdiensten niet meer baten. Moeder zit vast voor doodslag en verwaarlozing.
Met dank aan laforest voor de submit.

Dreigend tekort aan diesel

Icoon EconomieEr is een dreigend tekort aan diesel. In Nederland en België zouden diverse oliedepots al leeg staan. Tankstations melden nog voor drie à vier dagen diesel te hebben. Het tekort wordt veroorzaakt doordat een aantal grote raffinaderijen in onder andere Pernis en Antwerpen tegelijkertijd onderhoud pleegt. Tussenhandelaren worden momenteel niet meer bevoorraad. Ze proberen nu zelf met tankauto's diesel af te halen bij de raffinaderijen.

Ondertussen staat de prijs voor een vat olie (159 liter) wederom op een nieuw record van 96 dollar. Dit is zelfs hoger dan de inflatiegecorrigeerde olieprijzen tijdens de oliecrisis van 1979. Op de oliemarkt bestaan zorgen over de onverwachts afgenomen olievoorraden in de VS in aanloop naar de winter.


Dreigend tekort aan diesel, olie op 96 dollar per vat

Met dank aan Sputnik voor de submit.

China trekt exportvergunning speelgoedfabrikanten in

Icoon BuitenlandsChina heeft de exportvergunningen van ruim 750 speelgoedproducenten ingetrokken in de zuidelijke provincie Guangdong wegens kwaliteitsproblemen. Dat berichtte de krant China Daily donderdag.

De overheid deed onderzoek in het gebied naar de veiligheid en kwaliteit van onder meer speelgoed en eten. Functionarissen onderzochten ruim 1700 speelgoedfabrieken, bijna 85 procent van alle fabrieken in de provincie met een exportvergunning.

Meer dan 20 miljoen speeltjes wereldwijd werden de afgelopen vier maanden uit de handel gehaald, omdat het er teveel lood in zou zitten.

Werkstraf geëist tegen gezinsvoogd Savanna

Icoon BinnenlandsHet Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft vandaag een voorwaardelijke werkstraf van 150 uur geëist tegen de voormalige gezinsvoogd van de overleden peuter Savanna. Het OM verdenkt de vrouw van zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Het OM heeft de tenlastelegging dood door schuld geschrapt. Het 3-jarige meisje uit Alphen overleed in september 2004 na jarenlang verwaarloosd en mishandeld te zijn door haar moeder en stiefvader. Savanna stond onder toezicht van de staat. De gezinsvoogd en vele andere hulpverleners kwamen bij het gezin over de vloer. Toch greep niemand in. Het OM ziet de gezinsvoogd als hoofdverantwoordelijke voor het welzijn en de gezondheid van het kind.

Gamers ideale werknemers

Hoewel we onlangs nog te horen kregen dat World of Warcraft een gevaar voor de samenleving is, krijgen we nu een heel ander geluid te horen. Jeroen van Bree heeft namelijk geconcludeerd dat gamers over vaardigheden beschikken die uitermate van pas komen op de werkvloer. Als werknemer van YNNO doet hij onderzoek naar innovatief werken, netwerken en ICT.

Van Bree stelt bijvoorbeeld dat deelnemers aan complexe online games over organisatorische vaardigheden beschikken, omdat dit door de gamewereld van hun geëist wordt. Tevens zijn gamers beter in risico-analyses omdat in-game risico's veel minder permanente consequenties heeft.

Ook op het gebied van vooroordelen doen gamers het beter dan hun niet-gamende collegae. Zo moet je in team-based games als CounterStrike of World of Warcraft gebruik maken van elkaars kwaliteiten, ongeacht sexe, afkomst of functie.

Van Bree wil bedrijven duidelijk maken dat de vaardigheden die hun werknemers opdoen in videogames ingezet kunnen worden op de werkvloer.


Bedrijfscursusje

Koeman wil Van der Vaart

Ondanks dat Ronald Koeman nog niet eens is begonnen bij Valencia toonde hij al direct interesse in HSV-speler Rafael van der Vaart. Eerder dit jaar zag Van der Vaart een transfer naar de Spaanse club nog afketsen.

In hun periode bij Ajax, waar Koeman trainer was van Van der Vaart, hadden de twee niet altijd een even prettige verhouding, maar desondanks ziet Ronald Koeman de HSV-aanvoerder graag voor zijn nieuwe werkgever Valencia spelen. De Oranje-international zegt op zijn beurt ook wel interesse te hebben in een nieuwe samenwerking met Koeman.

"Hij is een fantastische speler, die ik graag bij Valencia zou zien", volgens de voormalig PSV-coach. "Er is wel eens wat voorgevallen in het verleden, maar we leren allemaal."

In hun periode bij Ajax botste het vaker tussen de twee. Koeman zag in Van der Vaart een nieuwe 'nummer tien', terwijl Van der Vaart beter presteerde als linkshalf. Koeman nam hem vervolgens de aanvoerdersband af en stelde hem op als diepste spits.

"Wat in het verleden is gebeurd tussen Koeman en mij, staat een overgang naar Valencia niet in de weg", reageerde Van der Vaart echter. "Ik ben volwassener geworden en heb geleerd. We hadden allebei wat dingetjes anders moeten doen, maar dat is geweest."

Van der Vaart was afgelopen zomer dicht bij een transfer naar Valencia maar HSV liet hem niet gaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat de middenvelder komende zomer wel de Bundesliga verlaat, aangezien hij een jaar later door een clausule in zijn contract nog maar anderhalf miljoen euro kost.

Linda de Mol verbreekt relatie, Gordon huilt

Icoon ShowbizzTranen met tuiten huilde Gordon toen hij hoorde dat de relatie van Linda de Mol voorbij is. "Dit grijpt me vreselijk aan", zegt de normaal zo vrolijke zanger vandaag.

"Ik ben al jarenlang heel close met Linda en Sander. Ik vind het onvoorstelbaar. Ik vóél gewoon hun pijn." Het nieuws van de breuk tussen Linda de Mol en Sander Vahle werd door de manager van De Mol bekend gemaakt: "De breuk tussen Linda de Mol en Sander Vahle is definitief." en "Na ruim 12 jaar hebben zij besloten hun relatie te beëindigen." waren de enige regels van het mailtje.

Gordon suggereerde zelf onlangs nog dat Vahle er een overspelige relatie op zou nahouden, maar werd toch overvallen door het slechte nieuws. Volgens Gordon heeft Vahle het er ook moeilijk mee: "Het doet hem duidelijk veel pijn. Om over hun kindertjes maar te zwijgen." Wie de geheime lover van Vahle zou zijn is niet bekend.
Linda in betere tijden
Linda in betere tijden

Met dank aan Longmen voor de submit.

Oxfam Novib: let op gevolgen biobrandstof

Icoon Economie Ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib waarschuwt voor de negatieve gevolgen van de grootschalige productie van biobrandstoffen. Die kan leiden tot verdrijving van boeren van hun land, uitbuiting van arbeiders, een stijging van de voedselprijzen en ecologische kaalslag.

De landen van de EU spraken in maart af dat in 2020 minimaal 10 procent van de voertuigbrandstof komt uit biobrandstoffen, omdat de uitstoot van het broeikasgas kooldioxide (CO2) geringer is dan bij normale benzine.

Maar voor de teelt van suikerriet, maïsolie en koolzaadolie - waarmee biobrandstof gemaakt wordt - worden veel bomen gekapt of hele bossen in de fik gestoken. Ook is er veel kunstmest voor nodig om ze te laten groeien. De steeds grotere plantages verdrijven de oorspronkelijke bewoners en boeren. Boeren die op het land mogen blijven werken, worden vaak uitgebuit.

Volgens Oxfam Novib blijkt uit rapporten dat in India, Brazilië, Zuidelijk Afrika en Indonesië de komende twintig jaar een gebied tien keer zo groot als Frankrijk vrijgemaakt wordt voor de productie van biobrandstoffen. Volgens de Verenigde Naties zullen 60 miljoen mensen van hun land verdreven worden.

De oproep aan de EU is niet aan dovemansoren gericht. De EU erkent de risico's en waarschuwde zelf in juli al voor negatieve effecten van biobrandstofproductie.

El Ahmadi tekent bij in Twente

Karim El Ahamadi heeft in Enschede een nieuw contract getekend bij zijn club FC Twente. De middenvelder, die van de eigen opleiding van FC Twente afkomstig is, tekent bij tot 2011.

El Ahmadi maakte zijn debuut in het eerste elftal op 21 maart 2004. Sindsdien heeft de 22-jarige middenvelder al 65 wedstrijden gespeeld voor de Tukkers en maakte hij drie doelpunten.

De aanvoerder van FC Twente, Orlando Engelaar, zal blij zijn met het langere verblijf van El Ahmadi. Tijdens een interview wist Engelaar te vertellen dat hij lyrisch is van El Ahmadi en dat hij rijp zou zijn voor een overstap naar een Europese topcompetitie.

NS sluit uitstel ov-chipkaart niet uit

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen blijven mikken op invoering van de ov-chipkaart op 1 januari 2009. Tegelijkertijd benadrukt het bedrijf het belang van een goede balans tussen snelheid en zorgvuldigheid. NS sluit niet uit dat om die redenen meer tijd nodig is.

'Onze klanten mogen niet de dupe worden van een te snelle of onzorgvuldige invoering van de kaart', reageerde een woordvoerder van NS donderdag op berichtgeving in De Telegraaf. Die krant meldt dat NS op het punt staat om een brief te sturen aan staatssecretaris Huizinga, waarin staat dat het bedrijf uitstel wil voor de ov-chipkaart op het spoor.



Gemeente sluit gas af van complex Rijen

Icoon BinnenlandsDe gemeente Gilze en Rijen heeft gisteravond de gastoevoer naar de appartementen in het complex aan de Architect Aartsplein in Rijen laten afsluiten. Dat zei een woordvoerder van de gemeente vanochtend.

Het besluit werd genomen nadat verwarmingsketels en ventilatiesystemen in het complex waren gecontroleerd. Daaruit bleek dat de constructie van de afvoer van rookgassen in het hele complex niet deugdelijk is en een ingrijpende reparatie nodig is.

Volgens directeur Johan de Koster van woonstichting Leijakkers gaat dat twee tot drie dagen duren. De ongeveer tachtig bewoners hoeven daarvoor hun huis niet uit, maar moeten het tot die tijd stellen zonder warm stromend water en centrale verwarming. Ze krijgen van de woonstichting een elektrische kachel tegen de kou.

Maandagmiddag overleed een echtpaar dat in een van de 42 gloednieuwe appartementen woonde door koolmonoxide. Een dag later bleek dat een onjuist gemonteerde afvoerpijp van de combiketel de oorzaak was.


De 400.000 euro kostende appartementen

Luc Nilis in trainersstaf PSV

Spitsentrainer Luc Nilis is door PSV tijdelijk toegevoegd aan de trainersstaf van het eerste elftal. Samen met Jan Wouters en Anton Janssen zal hij het team gaan begeleiden.

Nilis was jarenlang een van de belangrijkste aanvallers bij PSV. Van 1994 tot 2000 stond de Belg in de aanval bij de Eindhovense ploeg. Als spitsentrainer en als scout was Nilis al direct betrokken bij het eerste elftal van PSV.

Harmonix bezig met nieuw project

Na vier Guitar Hero's en Rock Band gaat Harmonix nu aan de slag met een geheel nieuw project, en dit keer wordt het geen game waarbij je voorgespeelde muziek moet naspelen op plastic instrumenten.

In deze nieuwe game zul je zelf muziek maken, gegenereerd door algoritmes. De input zal op een unieke manier plaats vinden, aldus Chris Foster, lead designer bij Harmonix. Veel meer dan dit wilde hij echter niet kwijt over de game, ook niet op welke platforms het uit zal komen, of in welk jaar.

EA nieuwe pit-crew van Lewis Hamilton?

Als we tabloid The Sun mogen geloven heeft Electronic Arts een contract met F1-coureur Lewis Hamilton getekend, waar de #2 van het afgelopen seizoen vijf miljoen pond rijker van geworden is.

Hamilton's gelijkenis zou volgens het gerucht in een nog aan te kondigen titel voor PlayStation en Xbox verschijnen. Welke titel dit is, of welk genre, is nog niet bekend, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dit een First Person Shooter of 2D Fighter zal worden.


Lewis Hamilton: in the game?

Sony heeft enkele jaren een exclusieve deal met de FIA gehad, waardoor zij als enige officieel gelicenseerde Formule 1 games mochten uitbrengen. Sinds vorig seizoen is die licentie verlopen, en heeft er nog geen partij interesse getoond in de licentie. Het is dus mogelijk dat EA Sports deze licentie wil toevoegen aan haar collectie die momenteel bestaat uit PGA, NFL, FIFA, NHL, NBA, Nascar en NCAA.

EA weigert echter elk commentaar, dus we zullen het moeten doen met de geruchten.

VVD doet aangifte tegen CU-raadslid

Icoon PolitiekDe VVD-fractie in Amsterdam-Zuidoost gaat aangifte doen tegen deelraadslid Yvette Lont (ChristenUnie) wegens het aanzetten tot discriminatie. Dat meldde Eddy Meyer, VVD-fractievoorzitter van Amsterdam, woensdag.

Lont zei dinsdag dat homoseksuelen haar partij niet mogen vertegenwoordigen. Daartoe wil zij op 17 november een motie indienen op het partijcongres. Volgens Meyer zet deze motie echter aan tot discriminatie en handelt Lont daarmee in strijd met de grondwet.

[CCWS] P2P-vermogen verdubbeld

In de laatste race van de Champ Car World Series van dit seizoen, in Mexico, zullen de coureurs extra veel Power-to-Pass (P2P) kunnen gebruiken. Het systeem zal tevens twee keer zoveel kracht leveren. Als het experiment een succes wordt, zullen de veranderingen wellicht in 2008 standaard worden doorgevoerd.

De Champ Car-coureurs zullen op 11 november in totaal 75 seconden gebruik kunnen maken van het P2P-systeem. Dit was voorheen 60 seconden. Waar de Power-To-Pass eerder dit jaar nog 50 extra pk's leverde, krijgen de wagens nu 100 bonus-pk's bij het gebruik van de P2P-knop.

Tony Cotman, de raceleider van Champ Car, verklaarde dat het hier om een experiment gaat. "Uiteindelijk willen dat de Champ Cars de biggest baddest machines worden die er rondrijden.Daarom zullen we analyseren welk effect een Power-To-Pass-boost van honderd pk op de race heeft." De organisatie speelde al langer met het idee om het systeem te upgraden, maar wilde wachten tot het kampioenschap was beslist, om beïnvloeding van de titelstrijd uit te sluiten.

De Track Support Manager van motorleverancier Cosworth, Ken Deagle, denkt dat de races interessanter zullen worden door de wijziging. "Coureurs gaan zich afvragen hoeveel vermogen ze er nu precies door krijgen en wanneer ze het moeten gebruiken. Het lijkt erop dat de koplopers altijd P2P opsparen terwijl de achtervolgers het gebruiken om het gat dicht te rijden. Met vijftig extra paardekrachten zou het minder als verdediging kunnen worden gebruikt."

Melbourne na 2010 in gevaar

De Australische Grand Prix staat op losse schroeven. Het evenement heeft de laatste jaren zoveel verlies geleden dat de regionale overheid overweegt de steun aan de wedstrijd vanaf 2010 te schrappen.

De Grand Prix van Melbourne heeft dit jaar meer dan twintig miljoen euro verlies geleden. Het organiseren van de race kost ruim 45 miljoen euro en tekorten in het budget worden opgevangen door de overheid van de staat Victoria. De premier van Victoria, John Brumby, vraagt zich af of het nog wel loont om het contract voor na 2010 met de FIA te verlengen. "We zullen volgend jaar onderzoeken of het een goed evenement voor de staat blijft en of we waar voor ons geld kunnen krijgen."

De race in Albert Park wordt sinds 1996 verreden, daarvoor was de Grand Prix van Australië de seizoensafsluiter op het stratencircuit van Adelaide. De overgang naar Melbourne was het resultaat van de inspanningen van een vorige premier van Victoria, Jeff Kennett. Hij wilde Melbourne internationaal beter op de kaart zetten en tegelijkertijd Sydney aftroeven op autosportgebied.

Britney: 'De wereld is wreed'

Icoon ShowbizzJe zit natuurlijk al een tijdje op een Britney-update te wachten. Het laatste nieuws is dat mevrouw de wereld maar een wrede plek vindt. De zangeres zei het in een kort interview. "Mensen zeggen wat ze willen en doen wat ze doen en het is vreselijk hoe mensen, hoe wreed de wereld kan zijn."

Spears leek de vragen overigens niet helemaal te begrijpen. Toch wist ze nog wel wat te vertellen over haar nieuwe album 'Blackout' en over haar twee zoontjes, over wie ze de voogdij kwijt is. Op de vraag of ze alles voor haar kinderen doet wat in haar vermogen ligt, antwoordde ze: 'o, god ja'. En over de bijna ziekelijke aandacht die ze krijgt van de pers, zei ze: "Je probeert te blijven doen wat je doet, zoals, je weet wel, en zolang je weet wat er gaande is en de waarheid kent, is dat alles dat er toe doet, weet je wel?"

Na zeven minuten ging Spears er vandoor. Om te douchen.

Wespennest zo groot als skippybal

Veel mensen hebben helemaal niets met wespen. Al helemaal niet als ze dichtbij je komen, rondom je hoofd zoemen of in je glas cola duiken. Laat staan als je een wespennest zo groot als een voetbal in je tuin of huis hebt. Een gezin uit Borculo had deze week ontdekt dat ze wel een erg bijzonder exemplaar in huis hadden. Een wespennest op zolder, met een omtrek van bijna een meter, zo groot als een skippybal.

Johan Dijkerman, dierplaagbestrijder van beroep, uit Laren (Gelderland) spreekt van een abnormaal verschijnsel. "In de twintig jaar dat ik dit werk doe, heb ik één keer eerder zo'n enorm nest gezien", vervolgt hij. Volgens Dijkerman zouden er mogelijk 30.000 tot 40.000 wespen in hebben gewoond.

Tot voor kort hadden de bewoners niets gemerkt van het enorme nest. Maar toen er enkele wespen op de slaapkamers verschenen gingen ze op onderzoek uit. Toen vonden ze het enorme nest en werd Dijkerman ingeschakeld.

De wespen zijn inmiddels verdelgd en het nest hangt nog altijd op zolder. De bestrijder heeft de Universiteit van Wageningen benaderd en hoopt dat wetenschappers het enorme nest willen bestuderen.

In het begin van dit jaar werd al bekend dat we waarschijnlijk meer overlast zouden krijgen van de beestjes. Begin oktober werden mensen in Belgrado aangevallen door een horde woeste wespen.


het wespennest in Borculo

Guitar Hero 3 zit tot z'n nek in de problemen

Het zal de fervente internet-surfer niet ontgaan zijn dat Guitar Hero 3 inmiddels uit is in de VS. In het land van de onbegrensde mogelijkheden zijn mensen momenteel de buren aan het lastig vallen met nummers als Paint It Black en One.

Toch is het niet allemaal koek-en-ei voor de Guitar Heroes. Red Octane besloot namelijk om voor de nieuwe "Les Paul"-controller de nek verwijderbaar te maken, zodat het geheel makkelijker te vervoeren zou zijn. Dat laatste zijn ze goed in geslaagd, alleen blijkt nu dat de fret-buttons (de gekleurde knoppen op de nek) niet altijd goed registreren. Het probleem zit hem in de contact-punten die ervoor zorgen dat het signaal van de buttons overgedragen wordt aan de gitaar-body niet altijd even goed contact maken.
Niet alle gitaren hebben hier last van, en zelfs de gitaren die er last van hebben, hebben dat in verschillende mate, maar het moge duidelijk zijn dat een technische fout als deze de gameplay hardnekkig in de weg zit.

Naast het probleem van de fret-buttons, zijn er ook berichten dat de tilt-sensor te snel reageert en je star-power activeert.

Het is niet de eerste keer dat Red Octane een controller uitbrengt met technische mankementen. De X-Plorer voor de Xbox 360-versie van Guitar Hero 2 kende ook al hardware-problemen.

Red Octane, Neversoft en Activision hebben nog niet gereageerd op de zaak.

Tietenlied...

Ja precies, een liedje over borsten! Op You Tube alleen gecensureerd te vinden maar daar doen we hier niet aan. Dus even doorzoeken en gelukkig doet Break.com niet zo kinderachtig. Of nouja...laat ik even ruimdenkend blijven: voor wie de muziek van Rodney Carrington erg mooi vindt en niet afgeleid wil worden, hier de versie met plakkertjes.
Voor de rest, klik "lees verder" of het onderstaande filmpje.

Drie jaar cel voor Prison Break-acteur

Icoon ShowbizzPrison Break-acteur Lane Garrison is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en vier maanden. Hij is bekend van zijn rol als David 'Tweener' Apolskis in het eerste en tweede seizoen van Prison Break. Garrison reed december vorig jaar in beschonken toestand tegen een boom en daarbij kwam een 17-jarige jongen om het leven.

Twee 15-jarige meisjes die eveneens in de wagen zaten overleefden de zware crash. De 27-jarige Garrison had een gevangenisstraf van zeven jaar kunnen krijgen. In mei bekende hij al schuld in de zaak. Later dit jaar nam hij een televisiespotje op waarin hij waarschuwt voor de gevaren van rijden onder invloed.

Hopelijk geen T-Bag voor Tweener deze keer

Met dank aan vliegend_tapijt voor de submit.

Weer tegenslag Boogerd

Het zit Michael Boogerd niet mee de laatste tijd. Door een zware val kreeg hij problemen met zijn knie waardoor hij de Ronde van Lombardije niet kon rijden. Voor zijn afscheidswedstrijd op Curaçao moet Boogerd zich weer afmelden.

Boogerd is op dit moment met vrouw en kind in Curaçao en zou daar de Amstel Curaçao Race gaan rijden. "Weer een dreun aan het slot van mijn wielercarrière", vertelt Boogerd op het strand van Curaçao. "Dit is niet alleen zuur voor mij, maar ook voor de organisator is het heel vervelend. Die verdomde wond wil maar niet dicht gaan. Zolang dat niet gebeurt is er geen sporten bij voor mij." De wond genas vrij aardig tot het moment dat de hechtingen eruit vlogen waardoor het herstel opnieuw werd vertraagd.

Koersdirecteur Leo van Vliet spreekt van overmacht. "Als organisatie heb je 95 procent van de zaken in de hand, de andere vijf procent is aan de renner en daar valt de blessure van Michael ook onder", aldus Van Vliet. "Gelukkig hebben we nog een aantal andere aansprekende namen zoals Alberto Contador, Tom Boonen en Thomas Dekker."

Bulgaarse heeft mooiste achterwerk

Icoon WeirdDe negentienjarige Bulgaarse Kristina Dimitrova mag zichzelf nu eigenaresse noemen van de ‘Mooiste Vrouwelijke Billen ter Wereld’. Andrei Andrei, een 24-jarige Roemeen zit voortaan op de mooiste mannelijke achterwerk ter wereld. Kristina en Andrei wonnen de modellenwedstrijd ‘Toon me je billen’, dat werd georganiseerd door het ondergoedmerk Sloggi. De internationale finale werd gisteravond in München gehouden.

Een jury koos twee winnaars uit de 42 finalisten uit 26 landen. Naast de titel krijgen de winnaars een modellencontract voor de volgende internationale Sloggicampagne, 10.000 euro aan prijzengeld en een verzekering voor hun billen. Als finaletest liepen de finalisten over een ongewone catwalk: een bewegende transportband, dat trilt zo lekker. Het model Sophie Anderton een psycholoog, fitnessexpert en een choreochraaf maakte deel uit van de jury.

Iedereen die dacht dat hij of zij de mooiste billen had kon meedoen door via het internet foto’s van zijn/haar achterwerk op te sturen, liefst met een slip van Sloggi aan. Er waren maar liefst 15.000 kandidaten. De 130.000 geregistreerde gebruikers konden stemmen op hun favoriete billen. De kandidaten kwamen van over de hele wereld.


De mooiste vrouwelijke billen.



Speciaal voor jullie... De voorkant.



Zij haalden het nét niet.



Hoe mooi het ook mag zijn... toch haalden zij het ook niet.

Atkinson naar kwartfinale Qatar Classic

Vanessa Atkinson heeft de kwartfinale van de Qatar Classic in Doha bereikt. Ze won in de tweede ronde van de Zuid-Afrikaanse Tenile Swartz. Swartz won eerder van een andere Nederlandse, Annelize Naudé.
Atkinson moet het in haar kwartfinale opnemen tegen de als vierde geplaatste Engelse Tania Bailey. Bij de heren verloor Laurens-Jan Anjema in de tweede ronde van de als vierde geplaatste Fransman Gregory Gaultier met 11-10, 1-11, 6-11 en 6-11.

Softwareverkopen Japan, God of War eindelijk uit in Japan

God of War II, de actie adventure voor de PS2, is na een flink aantal maanden eindelijk uit in Japan en komt binnen op nummer acht. Verder zien we in de top tien weer een flink aantal DS-games en een Wii- en PS3-game.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
FF Tactics A2NDSSquare-Enix142.000142.000
Ar Tonelico 2PS2Banpresto72.00072.000
Pro Evolution SoccerNDSKonami29.00029.000
ImabikisouPS3SEGA23.00023.000
DS Literature CollectionNDSNintendo21.00054.000
Code GeassNDSBandai Namco20.00020.000
Ghost SquadWiiSEGA20.00020.000
God of War IIPS2Capcom17.00017.000
Deadly IntentNDSTecmo17.00098.000
Pokemon Dungeon TimeNDSNintendo16.000537.000

Nummers 11 t/m 30:
11. [NDS] Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day (Nintendo)
12. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Shadow Expedition Party (Pokémon)
13. [NDS] Kanji Test 2 (Rocket Co.)
14. [WII] Wii Sports (Nintendo)
15. [PSP] Gundam Battle Chronicle (Bandai-Namco)
16. [PS2] Dragon Ball Z: Sparking! Meteor (Bandai-Namco)
17. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
18. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
19. [NDS] Gurren Lagann (Konami)
20. [PS2] Volleyball World Cup: Venus Evolution (Spike)
21. [PS2] Seaman 2 (Sega)
22. [WII] Gintama: Banjiya Chuubu! (Bandai-Namco)
23. [NDS] Tamagotchi no Puchi-Puchi Omisecchi: Thanks Everybody! (Bandai-Namco)
24. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
25. [WII] Wii Play (Nintendo)
26. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
27. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
28. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
29. [WII] Zak & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure (Capcom)
30. [PS2] Home Teacher Hitman Reborn! Let's Assassinate!? (Marvelous Entertainment)

Verdeling per console:
NDS - 16
PS2 - 6
WII - 6
PSP - 1
PS3 - 1

Honkballers krijgen pak slaag

Het Nederlandse honkbalteam heeft in de voorbereiding op de wereldkampioenschappen een pak slaag gekregen van het Australische team.
In het Taiwanese Chai-Yi ging verloor de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn met 10-1 van de Australiërs. De twee teams ontmoeten elkaar volgende week weer maar dan in de groepsfase van het WK. Nederland oefent nog tegen Italië, Spanje en gastland Taiwan. Op 7 november is de eerste wedstrijd voor het WK, ze moeten dan tegen Thailand.

Enorme cocaïnevangst in Mexico

Icoon MisdaadDe Mexicaanse justitie heeft deze week één van de grootste cocaïnevangsten uit de Mexicaanse geschiedenis gedaan. Een woordvoerder maakte donderdag bekend dat men ruim elf ton cocaïne in beslag heeft genomen in de haven van Manzanillo.

Woensdag werd een schip geïnspecteerd dat de vlag droeg van Hong Kong. Daar werd de cocaïne in diverse containers aangetroffen. Het schip was afkomstig uit de haven van Buenaventura (Columbia). Eerder deze maand hadden Mexicaanse militairen al elf ton cocaïne in beslag genomen in een andere haven.

De Mexicaanse president Felipe Calderón heeft, sinds zijn aantreden in december, duizenden extra militairen ingezet in de strijd tegen drugs. Eerder dit jaar vroeg hij ook het Amerikaanse Congres om meer steun in de strijd tegen drugs. Zijn doel is dan ook om de belangrijkste drugskartels in Mexico, Golfo en Sinaloa, te ontmantelen. Eind september werd de 47-jarige topcrimineel Sandra Avila Beltrán, die de bijnaam Koningin van de Pacific draagt, gearresteerd. Zij had een hoge functie in het kartel Sinaloa.

Al jaren wordt Mexico geteisterd door drugsgeweld. Dit jaar zijn er al meer dan tweeduizend mensen omgekomen bij afrekeningen en gevechten tussen rivaliserende drugsbendes en regeringstroepen.

Een week geleden werd op Schiphol bijna honderd kilo cocaïne onderschept. Deze was afkomstig uit Ecuador.

Meulendijks verder op Franse Open

Judith Meulendijks heeft zich bij de Franse Open geplaatst voor de kwartfinales. De Helmondse versloeg in de eerste ronde de Finse Anu Nieminen met 22-20, 17-21 en 21-17.
Meulendijks was de enige Nederlandse deelnemer die de volgende ronde wist te halen. Eric Pang en Yao Jie verloren hun wedstrijden. Pang verloor van de Maleisiër Sairul Ayob met 21-19, 20-22 en 16-21. Yao Jie, die nog steeds problemen heeft met haar knie, verloor kansloos van Yip Pui Yin uit Hong Kong met 12-21 en 19-21.

Pirates of the Caribbean is online gegaan

De trilogie is inmiddels tot een einde gekomen, maar er zullen nog steeds games uitkomen met de Pirates of the Caribbean-licentie, met om te beginnen de MMORPG Pirates of the Caribbean Online. Je zult de strijd aan moeten gaan met de legers van vervloekte ondoden en de Britse Marine die langzaamaan de zeeën is gaan beheersen. Je zult je eigen character en schip kunnen maken en ook je eigen crew samenstellen om de zeven zeeën te bevaren en onveilig te maken.

De game is inmiddels te verkrijgen en gratis te spelen via de website.




Cees Geel volgt overleden Roef Ragas op

Icoon ShowbizzActeur Cees Geel gaat de hoofdrol vertolken in de theaterbewerking van het boek Knielen op een Bed Violen van auteur Jan Siebelink. Dat hebben Bos Theaterproducties en MATZER Theaterproducties, die het stuk maken, donderdag gemeld.

De rol zou oorspronkelijk worden gespeeld door acteur Roef Ragas, die eind augustus plotseling overleed. Cees Geel kreeg landelijke bekendheid met zijn titelrol in de tragikomedie Simon van regisseur Eddy Terstall. Voor deze rol ontving hij onder meer een Gouden Kalf en de prijs als beste acteur op het Tribeca Filmfestival in New York. Sinds die rol werd Geel amper nog gevraagd voor rollen. Wel speelde hij in 'Het Woeden der Gehele Wereld' waar een kleine duizend mensen naar toe gingen. Verder was hij talkshow host in het geflopte 'Land van Maas en Geel.'

Uitvinder klaagt Kelder aan wegens smaad

Icoon BinnenlandsAntonio Perra, de hoogste nieuwe binnenkomer in de Quote 500, gaat ex-hoofdredacteur van Quote, Jort Kelder, aanklagen wegens smaad. Dat zei Perra gisteren in het televisieprogramma Pauw& Witteman.

Kelder uitte zich woensdag negatief over de uitvinder van het afsluitbaar blikje in het programma De Wereld Draait Door. "Dit is een ongelofelijke oplichter. Die man wil naar de beurs. Hij is een stuk tuig van de richel. Iedereen krijgt nog geld van hem. Het is grappig wat hij heeft uitgevonden maar het is geen 280 miljoen euro waard", aldus Kelder.

Perra legde uit dat alles wat hij heeft gedaan goed en eerlijk is gegaan. "Het ging om een factuurtje van 1500 euro. Iemand hield zich niet aan de regels, dus ik deed dat ook niet. Maar het hoort niet om eerlijke ondernemers die succesvol zijn, op deze manier in kaart brengen. Daar ben ik het niet mee eens."

Perra claimt overigens dat hij binnenkort als eerste Nederlander op de cover van Time Magazine staat. Verder is hij het niet eens met de manier waarop hij in Quote staat afgebeeld, namelijk als een maffiafiguur. Een foto waar hij overigens zelf voor heeft geposeerd. Perra schakelt Bram Moszkowicz in, die eerder dit jaar zelf Jort Kelder aanklaagde. Kelder had hem 'maffiamaatje' genoemd. Moszkowicz won deze zaak niet.

CD: Super Furry Animals - Hey Venus!

De rockband Super Furry Animals is in 1993 ontstaan in de stad Cardiff, door de samenkomst van vijf muzikanten. Bijna 15 jaar later bestaan de Furries nog steeds in exact diezelfde samenstelling. Ze maken een alternatieve rock met vrij veel elektronische geluiden erin gemixt. Het klinkt een klein beetje zoetsappig en psychedelisch hier en daar. En soms denk je weer een decennium in tijd terug te zijn geworpen. Hey Venus! is een album met elf nummers (eigenlijk tien en een openertje) van maar 36 minuten. Maar dat is wel een goed besteed half uurtje.

45-plussers: weinig kans op de arbeidsmarkt

Icoon BinnenlandsTwintig sollicitatiebrieven in een jaar, en nog geen werk. Vaak zelfs geen uitnodiging om op gesprek te komen. Dat is de ervaring van veel 45-plussers die op zoek zijn naar een baan, zo blijkt uit een internetpeiling die FNV Bondgenoten in oktober hield.

Ruim tweehonderd werkzoekende 45-plussers deden mee aan de peiling, waarvan de resultaten donderdag werden gepresenteerd. Twee derde schreef het afgelopen jaar meer dan twintig brieven, maar kwam niet aan de slag. Een derde kreeg zelfs geen uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Veel werkgevers lieten zelfs helemaal niets van zich horen. Bijna twee derde heeft zes maal meegemaakt dat er geen enkele reactie kwam op een brief. Vier op de vijf heeft het gevoel dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie.

Afonso Alves naar Manchester City

Afonso Alves zal in de winterstop vertrekken bij SC Heerenveen. De Braziliaan zal een contract tekenen bij Manchester City. SC Heerenveen en City zijn het woensdag eens geworden over de transfersom.

De huidige nummer drie in de Premier League legt vermoedelijk zo'n twintig miljoen euro neer voor de topscorer van de Eredivisie. Alves voetbalde eerder voor Örgryte IS en Malmö FF in Zweden.

CD: Róisín Murphy - Overpowered

Nadat de relatie tussen Róisín Murphy en Mark Brydon op de klippen liep, viel de succesvolle danceformatie Moloko uitelkaar. De charismatische Róisín Murphy gaf echter niet op, en zette haar muzikale reis alleen voort. In 2005 zag haar eerste soloalbum, Ruby Blue, het levenslicht. Bombastische Moloko-invloeden waren in dit licht ontoegankelijke solodebuut nog wel te herkennen, en nu ligt de opvolger van Ruby Blue in de schappen: Overpowered. Een album waarmee Murphy de disco opnieuw wilde uitvinden, en dat een stuk lichtvoetiger in het gehoor ligt dan het robuuste Ruby Blue.

Film: Ben X

“Ik heb autisme, of autisme heeft mij”. Dit zijn de woorden van Ben (Greg Timmermans) in de film Ben X, die de hele film zouden kunnen samenvatten. De autistische Ben leeft in zijn eigen wereld, die zich voor een groot deel afspeelt in de wereld van de online computergame Archlord. Ben X is dan ook de allereerste film waarbij gamebeelden met filmbeelden werden geïntegreerd. In de bestaande game Archlord werden een aantal scènes online opgenomen, waarbij een aantal gamers op aanwijzingen van de regisseur de virtuele personages hele scènes lieten spelen. Het resultaat is bijzonder.

De laatste dag - Rituelen (2)

"Alles moet altijd hetzelfde gaan. Waar blijf je in het leven zonder rituelen? Als alles volgens een vaste volgorde gebeurt, alles op dezelfde manier, alles automatisch, dan hoeft de mens niet meer na te denken over de eenvoudigste handelingen en gebeurtenissen in het leven. Een gestructureerd bestaan geeft duidelijkheid, overzicht en rust. Rust in het hoofd. Waarom nadenken over dagelijkse gebeurtenissen als ze automatisch gaan? Het geeft ruimte in de kop voor andere, belangrijker zaken. Totdat er iets wezenlijks verandert."

Student leeft in kuil na onvoldoendes

Icoon ShockingEen 22-jarige student uit het Chinese Fuzhou is door de autoriteiten in een zelfgegraven kuil aangetroffen midden in een bos in de provincie Fujian. De man leefde al bijna twee weken in het woud, nadat hij had gehoord dat hij onvoldoendes had voor examens.

Uit schaamte durfde hij zich niet meer te melden bij zijn ouderlijk huis. Volgens Chinese staatsmedia leefde de student onder meer van vruchten uit het bos. Hij sliep in een kuil van 1,60 meter diep. Op aandringen van de politie is hij intussen terug bij zijn ouders.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

FOK!ker van de week: Cyberia18

Cyberia18 is een beruchte bezoeker van FOK!games. Hij staat bekend als enorme Sony fan, en is bereid om met vlijmscherpe argumenten zijn Sony geloof aan anderen op te dringen. Grappig feitje is overigens wel dat hij geen Playstation3, maar wel een Xbox 360 heeft. Daarnaast is Cyberia18 deze week de FOK!ker van de week!



Je wordt gezien als Playstation3-fanboy, maar je hebt een Xbox360. Kun je dit verklaren?
Haha! Deze vraag had ik wel verwacht moet ik zeggen, maar ik zal het nogmaals verhelderen.

Ik kan er maar één ding op zeggen: Xbox Live. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn broer me opbelde , toen op bezoek bij zijn kameraad, om langs te komen want naar zijn zeggen moest ik dit meemaken. Bij binnenkomst hoorde ik gekrijs vanuit de kamer komen. Commando’s die de deuren uitvlogen en gestoorde Amerikanen hoorde ik door de luidspeakers. Een en al gekkenwerk en dit ‘fenomeen’ bezorgde me een geweldige ervaring in de sindsdien showcase titel voor Xbox Live, Halo 2. Vanaf nu maak ik deel uit van een hechte familie waar ik voor geen cent meer uitstap Dus vandaar de reden waarom ik dus ook in het bezit ben van een Xbox (360).

Waarom is de smiley jouw meest gebruikte smiley?
Ja I’m lovin it! Nee maar FOK is een en al madness en dagelijks krijg ik altijd wel reacties voor m’n kiezen die je simpelweg met één icon kunt bestempelen: de :’) dus. Het is meer om de lachwekkende reacties even flink aan te dikken. En daar komt de emo het beste tot zijn recht.

Speel je ook games waar je je voor schaamt?
Ik ben een persoon die gerichte aankopen doet. Dus titels die op basis van recensies en eigen inzicht mijn aandacht weten te trekken. Maar dit is een keer misgegaan met Far Cry Instincts Predator voor de Xbox 360. Een titel die ik helemaal grijs had gespeeld op de Xbox (toen onder de naam Far Cry Instincts) en dat vlak voor de launch van de Xbox 360. Ik zat er helemaal in en baalde enorm dat het spel niet BC (backwards compatible) op de 360 was.

Maar Ubisoft kondigde enkele maanden later een ‘remake’ aan en ik kon mijn geluk niet meer op. Dat enthousiasme temperde helaas al snel toen ik het spel speelde. Het besef dat het hier om een afgrijselijke port ging. En ja, dit is wel een titel waarvoor ik me schaam in de afgelopen 2 jaar. Dit soort blunders zal ik dan ook niet meer zo snel maken.

Waar komt die voorliefde voor epileptische Gifjes vandaan?
Al sinds mijn intrede op diverse fora ben ik tegen veel weirde gifjes aangelopen. Sindsdien zijn ze bij mij niet meer weg te denken in plaats van die doodsaaie avatars. Een gif is madness en dat pas perfect bij FOK

Je bent een aardige nachtbraker, heb je echt zo weinig slaap nodig of overleef je puur en alleen op een overdosis koffie?
Let me guess. Staat er iedere nacht een crewlid paraat om toezicht op mij te houden ? SprankmasterC you dirty BASTARD!

Nee maar ik ben wel een persoon die lang in zijn nest blijft liggen hoor, alleen is het zo dat ik er laat in duik. Maar ik moet ook voor een deel bekennen dat (Cassis) Energy Drink me ook wakke weet te houden.

Welk crewlid mag vandaag nog zijn of haar spullen pakken?
Dat wordt dan Fliepke. Het trauma dat hij de FOK!games crew én de users heeft bezorgd is niet recht te praten . Afterparty05, wijs jij hem de deur?

Aan welke user kun je je het meest ergeren en waarom?
Dit soort 'wie vind jij de grootste rotzak' vragen geef ik niet zo snel commentaar op, maar in dit geval weet ik snel antwoord te geven. Dr. Daggla.

Een persoon die constant in je nek loopt te hijgen en niks overlaat van een vers, groot pak kruidenkoek als je hem op een rustige toon iets aanspreekt. Hij kan happen als geen ander dus. Wie weet zit het ‘m in de Griekse temperament

En de rest...

Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
Ik werd erop gewezen door een klasgenoot van me. Hij vertelde me wat voor gezellig en gestoord community-gevoel er heerst. En zelf had ik dat ook ondervonden na mijn eerste bezoek aan FOK!games. Zodoende ben ik dus in aanraking gekomen met FOK!

Hoe kom je op je username?
Cyberia is afgeleid van de gelijknamige sci-fi action/adventure game die ik op mijn 8e verjaardag kreeg voor de Playstation. Een spel wat toen fraaie beelden wist te toveren op het beeldscherm maar voor de rest al rap mijn aandacht verloor door de tot op heden nog altijd nostalgische franchises als Crash Bandicoot en Tekken 3. Kansloze missie dus voor een cadeau dat je op je 8e hebt gekregen.

Maar mijn broer liet van zich gelden en peperde het even flink in en besloot de titel mijn naam eer aan te doen. Sindsdien is het op mijn voorhoofd gedrukt.


Wie mogen er wat jou betreft onmiddellijk een ban krijgen?
Dat is inmiddels wel duidelijk

Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
Nou ja het volgende antwoord is voor alle Fokkers niet verrassend te noemen denk ik:

Sorry, onze databaseservers zijn momenteel te druk. Schenk even wat te drinken in en probeer dan de pagina eens te herladen...

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Ieder mens wordt geconfronteerd met de dood. Wat zouden jouw laatste woorden richting alle mede-fokkers?

En de vraag van E-Lise van vorige week:Aangenomen dat er een hemel en hel bestaat, waar zou jij terecht willen komen en waarom?
Dat zou voor mij vanzelfsprekend de hemel zijn. Ik ben gelovig en dien ik verantwoording af te leggen aan God. Natuurlijk voor alle goede daden die ik dan op dat moment heb gepleegd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.