FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 november 2007

Uitslag Willem II - VVV-Venlo

Vanavond werd de eerste wedstrijd van een nieuwe voetbalweekend gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - VVV-Venlo 1-2
10' Kargbo 1-0
73' Auassar 1-1
83' Kahya 1-2

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: Willem II-stadion
Gele kaart: Linssen, Kahya (VVV-Venlo)

Opstellingen

Willem II: Vermeer, Janse (Vorthoren/87), Swinkels (Wau/38), Hill, van der Struijk, Nieuwendaal, Kargbo, Boutahar, Bobson (Poepon/78), Demouge, Cristiano

VVV-Venlo: Wintjes, Mampuya, Verdellen, Reekers, Fleuren, Kantelberg (Soltani/57), Leemans (Kahya/35), Linssen, Amrabat, Jans, El Gaaouiri (Auassar/63)

Vooruitblik: Eredivisie speelronde 10

Met wisselend succes hebben de meeste Eredivisie-clubs afgelopen week deelgenomen aan de KNVB beker. Komend weekend is het alweer tijd voor de tiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie. Koploper PSV mag het opnemen tegen SC Heerenveen. Ajax mag het in de eigen ArenA opnemen tegen Roda JC en Feyenoord speelt in de Kuip tegen promovendus De Graafschap.

Vrijdagavond wordt het spits afgebeten in Tilburg door Willem II en VVV uit Venlo. Beide ploegen hebben een slechte start in de competitie. VVV wist pas één wedstrijd te winnen en verloor de overige acht duels. Willem II was niet veel beter: één keer winst, driemaal gelijk en vijf verloren duels. VVV staat hiermee laatste en Willem II veertiende.

Alle ogen zullen waarschijnlijk zaterdagavond wel gericht zijn op Heerenveen. PSV speelt in het Abe Lenstra-stadion voor het eerst zonder trainer Ronald Koeman die afgelopen week is vertrokken naar Valencia. De koploper in de Eredivisie treft echter een kwakkelend Heerenveen. Afgelopen seizoen wist PSV niet te winnen in Heerenveen. Op 1 oktober 2006 werd het een doelpuntloos gelijkspel.

Feyenoord mag het op zondag opnemen tegen De Graafschap. De superboeren hebben een goede start meegemaakt in de Eredivisie. Feyenoord verloor vorige week tegen FC Twente voor de tweede maal dit seizoen. De Graafschap verloor afgelopen weekend van Roda JC. De Limburgers mogen het ook op zondag opnemen tegen Ajax. De Amsterdammers zullen de stijgende lijn die ze hebben ingezet willen doorzetten.

In Utrecht vindt een subtopper plaats. NAC uit Breda zal het opnemen tegen de plaatselijke FC. Utrecht staat op de elfde plaats in de Eredivisie. De bezoekers uit Breda staan een plaats hoger op de negende plaats. Beide ploegen wisten de afgelopen twee duels niet meer te winnen en zouden dus graag de drie punten willen bijschrijven.


Programma speelronde tien:

DatumThuis:Uit:
02-11Willem IIVVV-Venlo
03-11SC HeerenveenPSV
03-11AZNEC
03-11ExcelsiorSparta
04-11FC UtrechtNAC Breda
04-11FeyenoordDe Graafschap
04-11AjaxRoda JC
04-11HeraclesFC Twente
04-11FC GroningenVitesse

"Romario naar Olympische Spelen"

De Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft Romário (41) opgenomen in zijn staf voor de komende Olympische Spelen. Romário zal assistent-trainer worden van 'de Gele Kanaries' die in Peking op zoek gaan naar de eerste Olympische titel.

De Braziliaan schitterde zelf tijdens de Olympische Zomerspelen van 1988. Vervolgens werd hij gecontracteerd door PSV. Ook Dunga deed al eerder mee aan de Olympische Spelen. Hij was deelnemer in 1984. De bondscoach van het Olympisch team blijft tevens ook bondscoach van de A-ploeg van Brazilië.

Tijdens de Olympische Spelen doen landenteams mee met spelers onder de 23 jaar. Elk land mag drie dispensatiespelers meenemen naar Peking. Foppe de Haan zal met Nederland een gooi doen naar de gouden medailles.

[Upd] Broerse weg bij Utrecht

Joost Broerse heeft aangekondigd zijn contract bij FC Utrecht niet te verlengen. De 28-jarige speler vindt dat hij te weinig speelminuten krijgt en wil daarom weg.
Broerse kwam in 2003 transfervrij van FC Groningen naar FC Utrecht. In totaal speelde hij in Utrecht 115 wedstrijden en scoorde vijfmaal. Dit jaar speelde hij zeven wedstrijden en scoorde één keer.

Ook Shew-Atjon heeft aangegeven om dezelfde reden weg te willen terwijl Utrecht zelf niet verder wil met keeper Franck Grandel.


Update

Joost Broerse schrijft op zijn eigen site dit erover:

02-11-2007 Geen contractverlenging.

Tot mijn verbazing heb ik stukjes in de krant en op internet gelezen die feitelijk onjuist zijn. Ik heb geen contractverlenging aangeboden gekregen en dus ook niet geweigerd zoals ik ergens las. Ook heb ik niet aangegeven ontevreden te zijn want sta er net 3 wedstrijden niet meer in. Helaas heb ik wel te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt. Bij nieuws hou ik jullie op de hoogte.

Comeback Leonardo dichtbij

Leonardo traint weer volop mee met de beloftes van Ajax. Dit liet Adrie Koster weten op de persconferentie vandaag. Een comeback zal daarom niet lang meer uitblijven.

De Braziliaanse dribbelaar raakte vorig seizoen in de wedstrijd tegen SC Heerenveen zwaar geblesseerd aan de knie. Dit was al zijn tweede zware blessure in zijn nog maar prille loopbaan als voetballer.

Volgens Adrie Koster zal Leonardo eerst nog wat wedstrijden met Jong Ajax spelen om ritme op te doen, voordat hij weer minuten gaat maken in het eerste elftal.

'Gecremeerde zoon' duikt levend op

Icoon Shocking Als je zélf het lijk van je zoon identificeert, dan heb je natuurlijk geen twijfels of je de crematie van je eigen zoon aan het bijwonen bent. Maar soms gaat het dus toch mis.

Een 58-jarige Britse moeder had het gevonden lijk van haar dakloze en verwarde 'zoon' zelf geïdentificeerd en daarom dacht de moeder haar eigen zoon te hebben gecremeerd. Maar 24 uur na de crematie kreeg ze van de politie te horen dat haar zoon gewoon leeft.

De ware identiteit van de gecremeerde man is intussen vastgesteld. Naar verluidt zouden er opvallende lichamelijke gelijkenissen zijn geweest tussen de overledene en de zoon van de vrouw.

Blauwhelmen uit Haïti door vermeend misbruik

Icoon OorlogDe Verenigde Naties halen 108 Srilankaanse blauwhelmen weg uit de vredesmissie in Haïti. De groep wordt volgens een verklaring van de VN in New York beticht van betrokkenheid bij onder meer prostitutiepraktijken met deels minderjarigen.

De militairen worden zaterdag naar Sri Lanka gezonden, waar hun justiële vervolging wacht.

Sri Lanka levert momenteel ongeveer 900 van de bijna 7000 manschappen van de missie in Haïti. Het is niet de eerste keer dat blauwhelmen in verband zijn gebracht met seksueel misbruik tijdens missies. Het is ook niet de eerste keer in Haïti. Eerder kwamen ook schandalen aan het licht in onder meer Sudan, Ivoorkust , Oost-Timor en de Democratische Republiek Congo.

De VN zeggen al jaren keihard op te treden tegen dit soort praktijken, maar telkens weer blijken blauwhelmen toch weer misdrijven te plegen. De VN kunnen overigens zelf geen sancties opleggen. Het land waar het verdachte personeelslid vandaan komt, kan tot vervolging overgaan.

VN vlag brengt vrede?

1500 illegalen uitgezet in eerste halfjaar

Icoon BinnenlandsOngeveer 1500 vreemdelingen die Nederland moesten verlaten, hebben dat in de eerste helft van 2007 aantoonbaar gedaan. De meesten zijn gedwongen uitgezet, anderen vertrokken vrijwillig.

Ze vormen samen 40 procent van het totale aantal afgehandelde dossiers van ex-asielzoekers en illegalen die moesten terugkeren naar hun land van herkomst. De overige 60 procent (2220) is met onbekende bestemming vertrokken of heeft een nieuwe asielaanvraag ingediend. Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte eerste resultaten van de nieuwe Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) van het ministerie van Justitie. De cijfers staan in antwoorden op vragen van de Tweede Kamer over de justitiebegroting voor 2008.

De DT&V, die sinds januari actief is, is in het leven geroepen om het vertrek te bevorderen van vreemdelingen die ons land moeten verlaten. Dat kan vrijwillig, maar gaat desnoods gedwongen. Het is volgens het ministerie nog te vroeg om te zeggen welke effecten de oprichting van de DT&V heeft op de terugkeerresultaten ten opzichte van eerdere periodes.

De dienst zegt ondanks de persoonlijke aanpak niet te kunnen waarborgen dat vreemdelingen Nederland ook echt verlaten. De betrokkene heeft een eigen verantwoordelijkheid. Mensen die echt niet weg willen, zullen er volgens het ministerie alles aan doen om hun gedwongen vertrek onmogelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld door medewerking te weigeren bij het verkrijgen van benodigde vervangende reisdocumenten.

CU-lid dient motie homoseksuelen niet in

Icoon PolitiekHet deelraadslid Yvette Lont ziet voorlopig af van het indienen van een omstreden motie over homoseksuelen tijdens het komende congres van de ChristenUnie. Dat maakte ze vanavond bekend in een verklaring aan het ANP.

Lont, deelraadslid in Amsterdam-Zuidoost, liet eerder weten een motie in te dienen om praktiserende homoseksuelen te weren uit bestuursfuncties in de partij en hen ook niet kandidaat stellen voor posten in het openbaar bestuur. Dat leidde tot een forse discussie binnen en buiten de partij.

"Door een stevig gesprek met een delegatie van het landelijk bestuur hebben wij het vertrouwen gekregen dat er een inhoudelijke discussie op dit punt gaat plaatsvinden binnen de partij. Door de nieuwe ontstane situatie is besloten om de motie momenteel niet in te dienen'', aldus Lont in de verklaring.

In een toelichting vertelde haar woordvoerder dat Lont wel bij haar standpunt blijft en dat dat breed wordt gedragen door de achterban. Volgens een steekproef zijn twee op de drie ChristenUnie-bestuurders het eens met de motie. Partijleider André Rouvoet verwierp eerder vandaag elke suggestie dat zijn partij homoseksuele leden uit bestuursfuncties weert. Als dat wel zou gebeuren, is dat discriminatie, zei de vicepremier na afloop van de ministerraad.

Hij wilde verder niet vooruitlopen op de discussie die binnen de partij is opgekomen over het gevoelige thema. Rouvoet ging niet in op de vraag of ook een praktiserende homo een bestuursfunctie kan krijgen of zelfs minister kan worden. ,,We moeten de discussie zorgvuldig voeren. Ik wil daar niet op vooruitlopen.'' Het congres zal zich buigen over een mogelijke gedragscode voor vertegenwoordigers van de ChristenUnie.

Ook premier Jan Peter Balkenende wilde niet op het congres vooruitlopen. Hij wees op een verklaring van een partijwoordvoerder vrijdag. Die stelde dat leden van de ChristenUnie niet uit bestuursfuncties geweerd zullen worden omdat ze homo zijn. Op het partijcongres moet het gaan over de christelijke levenswandel en over de vraag in hoeverre je daarover iets op papier kunt zetten. In dat opzicht worden homo's en hetero's volstrekt gelijk behandeld, aldus de woordvoerder.

Alberda stopt in Rusland

Joop Alberda stopt bij de Russische voetbalbond. Dat heeft de Nederlandse Volleybalbond bekend gemaakt.

Alberda, die in augustus 2006 een contract voor twee jaar tekende in Moskou als technisch adviseur, verruilt het voetbal voor het volleybal. Hij gaat zich nu fulltime richten op zijn werk als technisch directeur bij de NeVoBo. Die functie bekleedde hij al sinds maart 2006. De succesvolle volleybalcoach is ook nog voorzitter bij NL Coach.

[GERUCHT] Nieuwe $99 PS2 in 2008

Het gerucht gaat dat Sony nogmaals een revisie gaat uitbrengen van de PS2 console. Na de "normale" PS2 kwam er de compacte PSTWO met een losse powerbrick.
Nu wil Sony waarschijnlijk een nieuwe PS2-versie maken waar alles nog eens kleiner is. Zo zal de powerbrick verdwijnen, het geheel zal nog zuiniger om gaan met energie, en vooral nog goedkoper worden om te produceren.

Nog een klein broertje erbij?

Het lijkt erop dat het apparaat kan dienen als een goede aanvulling op de 40GB PS3 die niet meer over backwards compatibiity beschikt. Deze nieuwe "slim PS2 lite" moet $99 gaan kosten. De PS2 viert deze week zijn zevende verjaardag, en er zijn al 120 miljoen units van verkocht.

Waar is Dit: Opgave 35 - Uitslag

Goed, de eerste waar is dit was dus iets te eenvoudig. Althans afgaande op het snelle juiste antwoord en de vele lifters. Mistro zag het als eerste en krijgt 6 punten In de overvolle lift gaan voor 3 punten mee: MrTambourineMan, Rossdale, JtS, Champloo, blup, Tankiej, Charrel, Viper2k1, Nico35, luciferhout, lolz, marijano, Ryoga, pbouwen, bees, Wanders, Daywalk3r, Skorpija, ouwe_dibbes, Ronados, ElectricEye, RHArcher, lapschwanz, G-lock, Kiegie, Kazu en cw2cu

Korfballers overklassen Portugal

De Nederlandse korfballers hebben op het WK ook hun tweede wedstrijd simpel gewonnen. Portugal werd met 30-10 verslagen.

Voor de rust wist Portugal de schade nog redelijk beperkt te houden en met een ruststand van 12-5 was het verschil slechts zeven punten. In de tweede helft liep Nederland snel uit eindigde de wedstrijd met 20 punten voorsprong. Topscorer aan Nederlandse kant was Wim Scholtmeijer met zes punten. Nederland heeft zich met deze overwinning ook geplaatst voor de kwartfinale.

Justitie zoekt ontsnapte tbs'er

Icoon JustitieJustitie is op zoek naar een 43-jarige tbs'er die zich gisteren heeft onttrokken aan zijn begeleider van de Pompestichting in Nijmegen. Arnoldus Godefridus Maria Cornelissen is sindsdien spoorloos en justitie noemt zijn aanhouding ''dringend gewenst”.

Het signalement van de gezochte tbs'er luidt: blanke man van 1.86 meter, normaal postuur en donkerblond, dun haar. Hij heeft een gebitsprothese en draagt zilvergrijze fietsschoenen. Arnoldus Godefridus Maria Cornelissen is weggegefietst op een mountainbike van het merk Giant.

Het forensisch psychiatrisch centrum de Pompestichting zegt de ontsnapping te betreuren. In overleg met de Groep Opsporing Onttrekkingen van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is besloten vanavond een opsporingsbericht op televisie uit te zenden. Waarom Cornelissen is tbs-gesteld, is nog niet bekendgemaakt.

Villafuerte stopt na missen kwalificatie Peking

Alan Villafuerte heeft per direct een punt achter zijn carrière gezet. De trampolinespringer besloot dit nadat hij zich op het wereldkampioenschap niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Bij zijn oefening op het WK kwam Villafuerte na zijn laatste sprong naast de trampoline terecht. ”Ik wist meteen dat Peking over was”, aldus Villafuerte. ”Tuurlijk kwamen er daarna tranen. Niet wegens het missen van Peking, maar vooral omdat er een einde aan een tijdperk is gekomen.” Villafuerte eindigde uiteindelijk op de 59e plaats. Ook de overige Nederlanders presteerden teleurstellend. Bij de mannen kwamen Jeroen Kaslander, Milco Riepma en Fernando Gotschin, niet verder dan respectievelijk de 46e, 55e en 84e plaats. Bij de dames ging Rea Lenders, die bij het vorige WK nog als vierde was geëindigd, in de fout en eindigde als 25e, een plaats achter Mirjam Steinebach. Yvonne Hartog werd 39e, Karin de Vries 41e. Hierdoor zal er bij de Olympische Spelen volgend jaar geen enkele Nederlandse trampolinespringer in actie komen. De wereldtitel ging uiteindelijk bij de mannen naar de Chinees Dong Dong. Bij de dames was de Russische Irina Karavaeva de sterkste.

Rouvoet: CU weert geen homo's

Icoon Politiek De partijleider van de ChristenUnie, minister André Rouvoet, verwerpt elke suggestie dat zijn partij homoseksuele leden uit bestuursfuncties weert. Als dat wel zou gebeuren, is dat discriminatie, zei de vicepremier vanmiddag na afloop van de ministerraad.

Hij wilde verder niet vooruitlopen op de discussie die binnen de partij is opgekomen over het gevoelige thema. Het Amsterdamse raadslid Yvette Lont wil tijdens het ChristenUnie-congres van 17 november een motie indienen om homo's de toegang tot bestuursfuncties in de partij te ontzeggen. Volgens een steekproef zouden twee op de drie ChristenUnie-bestuurders het daarmee eens zijn.

Rouvoet ging niet in op de vraag of ook een praktiserende homo een bestuursfunctie kan krijgen of zelfs minister kan worden. ''We moeten de discussie zorgvuldig voeren. Ik wil daar niet op vooruitlopen.'' Het congres zal zich buigen over een mogelijke gedragscode voor vertegenwoordigers van de ChristenUnie.

Rouvoet vindt dat daar nu geen onderwerp uitgehaald moet worden. ''Ik wil niet meegaan in een hype. Ik ga niet vooraf bepalen wat belangrijk is'', zei de partijleider.

Ook premier Jan Peter Balkenende wil niet op het ChristenUnie-congres vooruitlopen. Hij wees op een verklaring van een partijwoordvoerder eerder vandaag. Die stelde dat leden van de ChristenUnie niet uit bestuursfuncties geweerd zullen worden omdat ze homo zijn. Op het partijcongres moet het gaan over de christelijke levenswandel en over de vraag in hoeverre je daarover iets op papier kunt zetten. In dat opzicht worden homo's en hetero's volstrekt gelijk behandeld, aldus de woordvoerder.

Ook vicepremier Wouter Bos (PvdA) wacht rustig af waar de discussie binnen de ChristenUnie toe leidt. ''Ik hoop op een goede uitkomst'', zei hij.



'Homo's weren is discriminatie'

Mogelijk mijlpalen voor Van der Sar

Dit weekend zou wel eens bijzonder kunnen worden voor Edwin van der Sar. De doelman van Manchester United en het Nederlands elftal kan, tijdens het duel tegen Arsenal, namelijk twee mijlpalen bereiken.

Van der Sar speelt tegen The Gunners namelijk zijn 500e competitiewedstrijd in zijn actieve loopbaan als profvoetballer. Mocht het zo zijn dat de keeper geen tegentreffer incasseert, dan is het de 200e keer in zijn carrière dat hij de nul houdt.

De Nederlandse sluitpost is aan zijn achttiende seizoen in het betaald voetbal bezig. Gedurende zijn actieve carrière kwam Van der Sar achtereenvolgens voor Ajax (1990-1999), Juventus (1999-2001), Fulham (2001-2005) en Manchester United (2005-heden) uit.

"Ik wist dat ik al aardig wat competitiewedstrijden op mijn naam had staan, maar ik had er geen idee van dat het er zoveel waren. Ik hecht normaal niet zoveel waarde aan statistieken, maar dit vind ik dan wel bijzonder. Vijfhonderd is toch een mooi getal", liet Van der Sar nog niet zo lang geleden weten.


Statistieken Van der Sar:

Club Duels De nul
Ajax 226 88
Juventus (Ita) 66 34
Fulham (Eng) 127 42
Manchester United (Eng) 80 35
Totaal 499 199

Turkije en Balkan nog ver van toetreding EU

Icoon Europa Turkije en de landen op de westelijke Balkan zijn nog ver verwijderd van toetreding tot de EU. Economisch maken de landen vrijwel allemaal vooruitgang, maar bij de democratische hervormingen schieten ze nog vaak te ernstig tekort.

Dat oordeelt de Europese Commisie, het dagelijks bestuur van de EU, in voortgangsrapporten die komende dinsdag officieel worden gepresenteerd. Het gaat naast Turkije om de andere officiële kandidaatlidstaat Kroatië en om Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro, Macedonië en Albanië.

Eigenlijk ontwikkelt alleen Kroatië zich heel duidelijk als kandidaatlidstaat, maar ook dat zal nog wel ongeveer vijf jaar duren, schatten diplomaten in Brussel.

Jonk individuele trainer bij jeugd Ajax

Wim Jonk maakt sinds kort deel uit van de technische staf van de jeugdopleiding bij Ajax. De Amsterdamse club maakte dit vrijdag bekend. De 41-jarige oud-speler zal als individuele trainer gaan fungeren.

Ajax had al een dergelijke trainer in de persoon van Simon Tahamata, die deze functie al anderhalf jaar vervult. Jonk gaat hem hierbij assisteren en zal zich voornamelijk op de technische ontwikkeling van jeugdspelers gaan concentreren.

Jonk speelde in het verleden al vijf jaar voor Ajax. Ook droeg de oud-speler het shirt van FC Volendam, Internazionale en PSV. Zijn actieve carrière als voetballer sloot hij bij het Engelse Sheffield Wednesday af.

Hierna was Jonk regelmatig als analist bij de NOS te zien. Vervolgens vertrok hij naar FC Volendam om daar de functie van bestuurslid technische zaken te bekleden. Eerder dit jaar legde hij zijn werkzaamheden echter neer en gaat nu bij Ajax aan de slag.

Beerens in de basis tegen PSV

Roy Beerens begint aanstaande zaterdag, als SC Heerenveen tegen PSV speelt, in de basis. De aanvaller krijgt van trainer Gert-Jan Verbeek de voorkeur boven Jakob Poulsen.

Vorig seizoen speelde Beerens nog in het shirt van PSV, maar werd door de club niet goed genoeg bevonden. SC Heerenveen was nog op zoek naar versterking en nam de speler uiteindelijk over.

SC Heerenveen moet het tegen PSV overigens zonder Gianni Zuiverloon stellen. De verdediger is geschorst en wordt zeer waarschijnlijk door Calvin Jong-a-Pin vervangen.

Spammers voeren campagne voor Ron Paul

Icoon AmerikaDe Amerikaanse presidentskandidaat Ron Paul krijgt steun uit opmerkelijke hoek: na een tv-debat tussen Republikeinen ontdekten onderzoekers een grote golf spamberichten waarin Paul werd aangeprezen. Ron Paul is een libertarische politicus die in de officiële peilingen een geringe rol van betekenis heeft, maar op internet een grote aanhang geniet.

Volgens technologiesite Wired ontdekten onderzoekers na een debat waaraan Paul had deelgenomen, grote hoeveelheden spamberichten in mailboxen die zij hadden opgezet om de verspreiding van de ongewenste reclame te analyseren. In de mailtjes werd ondermeer beweerd dat Paul het debat zou hebben gewonnen. Volgens onderzoekers waren de meeste mailtjes afkomstig uit Korea en Nigeria. Het campagneteam van Paul laat weten dat het niets van de spam afweet. Een woordvoerder zegt dat de spam mogelijk is verstuurd door een goedbedoelende aanhanger, of door tegenstanders die Paul in een kwaad daglicht willen stellen.

Veel van Pauls aanhangers gelden op internet als tamelijk fanatiek. Gebruikers van zogenoemde sociale nieuwssites zoals Digg, waar gebruikers zelf nieuws kunnen aandragen, klagen regelmatig over de stortvloed aan berichtgeving over Ron Paul die door zijn supporters wordt gepost. Ook op weblogs en vriendensites als Myspace en Facebook zijn Pauls aanhangers zeer actief.

Ron Paul was in 1988 ook al presidentskandidaat voor de Libertarische Partij. Paul geldt als de opmerkelijke outsider bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008, en heeft een groot vermogen om fondsen voor zijn campange te werven. Paul stemt vaak tegen nieuwe wetten die de invloed van de (federale) overheid vergroten. Hierdoor heeft hij in de pers de bijnaam 'Dr. No' opgelopen. Hij stemde tegen de Irakoorlog, tegen de Patriot-act, tegen overheidsinterventie op internet en waarschuwt voor het gevaar van een mogelijke oorlog tegen Iran.

Zware kritiek heeft Paul op het economisch beleid van de Bush-administratie. Zo wil hij de inkomensbelasting afschaffen door honderden miljarden te bezuinigen op militaire interventies in het buitenland. Ook hekelt Paul het hoge Amerikaanse handelstekort, waardoor de VS vooral geld moeten lenen van China en Japan om dit te kunnen financieren. Paul wil de Amerikaanse centrale bank, de Fed, afschaffen en de dollar herkoppelen aan de goudstandaard.


Spammers steunen Ron Paul

Van Grunsven keert terug met Nelson

Anky van Grunsven heeft vrijdag, tijdens het concours hippique van Affalterbach, haar rentree op de rug van Nelson gemaakt. Een aantal weken geleden, bij een clinic in Groningen, gooide ditzelfde paard de Nederlandse amazone uit het zadel.

Van Grunsven hield aan de val een aantal pijnlijke ribben en een blessure aan haar been over, maar was voldoende hersteld om vrijdag haar rentree te maken. Bovendien kon de Nederlandse op deze manier aan haar zelfvertrouwen werken.

De openingsrubriek, de Prix St. George, wisten Nelson en Van Grunsven in ieder geval te winnen. De amazone eindigde op de eerste plaats met 848 punten, oftewel een score van 70,667%. De Duitse Kristina Sprehe eindigde uiteindelijk als tweede. Haar landgenote Maresa Reimann pakte de derde positie.

Wessels naar halve finales Aken

Peter Wessels is tijdens het tennistoernooi van Aken doorgedrongen tot de halve finales. De Nederlander was in de kwartfinale te sterk voor zijn Duitse tegenstander Dominik Meffert. De setstanden waren 6-3 en 6-2.

Wessels moet in de halve eindstrijd met een qualifier, Andreas Beck uit Duitsland, zien af te rekenen. Het is voor de Nederlander de tweede keer in zijn carrière dat hij de halve finales van een toernooi weet te behalen.

De eerste keer dat Wessels in de halve eindstrijd stond, was tijdens het toernooi van Kolding. Toen kon hij zijn partij echter niet afmaken. Een blessure zorgde er toen namelijk voor dat de Nederlander de strijd moest staken.

Valencia presenteert Koeman

Ronald Koeman is vrijdag als nieuwe trainer van Valencia gepresenteerd. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de oud-trainer van PSV, die een contract tot 2010 tekent, naar Spanje zou verhuizen. Ook assistent-trainer Tonny Bruins Slot vertrekt bij de Eindhovense club.

"Hij kent de doelen van Valencia en gaat ons de successen brengen die wij zo graag willen", liet Juan Bautista Soler, voorzitter van Valencia, in een eerste reactie weten. "We wilden een trainer met internationale bekendheid", vervolgde Soler.

"Iemand die weet wat het is om voetballer te zijn en een garantie is voor titels. We zijn ervan overtuigd dat we in goede handen zijn", vervolgde de preses. Koeman was verheugd met de woorden van de voorzitter van Valencia en besloot met de woorden Amunt València.

Molhoek mogelijk terug naar AZ

Er is een mogelijkheid dat Rogier Molhoek terug zal keren bij AZ. De trainer van de club, Louis van Gaal, denkt er aan om de middenvelder aan de selectie van de Alkmaarders toe te voegen. Momenteel komt de speler op huurbasis voor NAC Breda uit.

De terugkeer van Molhoek bij AZ is meer dan welkom, aangezien Van Gaal met een aantal geblesseerde spelers te maken heeft. Stijn Schaars is nog altijd herstellende van een enkelblessure. Ook Maarten Martens mag voorlopig vanaf de zijlijn toekijken. De middenvelder scheurde afgelopen weekend, tijdens het duel tegen NAC Breda, zijn voorste kruisband.

"Hij is geopereerd aan een cyste bij zijn enkel. In plaats van kleiner wordt die cyste echter steeds groter. Ik weet echt niet hoe lang het nog gaat duren", liet Van Gaal weten. Het is overigens nog niet duidelijk of Molhoek zin heeft in een snelle terugkeer. Vorig weekend liet de middenvelder namelijk weten niet terug te komen, vanwege het feit dat een aantal spelers afwezig zijn.

"Hij mag terug, maar de speler heeft wel de grootste stem. Zo zie ik dat", aldus de oefenmeester van AZ. Van Gaal kan aanstaande zaterdag, voor de wedstrijd tegen NEC, overigens weer beroep doen op Demy de Zeeuw en Grétar Steinsson.

Top of Flop User's Choice: The Wombats

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop van Koxie was niet een groot succes.

Voor vanavond kregen van the_jasper het nummer Let's Dance to Joy Division van The Wombats binnen.

"The wombats Bandje uit Engeland, stonden in het voorprogramma van de Enemy, met vrolijke indierock. Liedje gaat over een middel tegen tegenslag."

Fair Play-prijs voor AZ en PSV

AZ en PSV mogen zich de meest sportieve voetbalploegen van het seizoen 2006/2007 noemen. De clubs nemen daarom op 11 november de Fair Play-prijs int ontvangst. Voorafgaand aan de uitreiking spelen de Alkmaarders en de Eindhovenaren een onderling duel.

De beoordeling voor de Fair Play-prijs wordt aan de hand van de spelopvatting, het gedrag van de toeschouwers en de houding tegenover de arbiters bepaald. AZ en PSV ontvangen beide een bedrag van 7.500 euro. Dit geldbedrag moet aan een maatschappelijk project worden besteed. Vorig jaar ging Feyenoord met de prijs aan de haal.

Longkanker

Ze had zich er nooit wat van aangetrokken. Ze was een geëmancipeerde vrouw van in de veertig en ze wist godverdomme wonderwel wat slecht en wat goed voor haar was. Een man die haar twee kinderen opleverde, was een goeie. Dezelfde man die in driftbuien sloeg, kon vertrekken. Als ze op een feest teveel zoop, de volgende ochtend wakker werd in haar eigen kots, de hele dag het huis moest luchten en zich lammer voelde dan "een beer, in een kooi, niet veel groter dan zichzelf. Via een gat in zijn buik wordt gal afgenomen om medicijnen van te maken. Van de stress eet hij zijn eigen poten aan. Bel het IFAW NU", dan was dat slecht voor haar.

Eén bloemetje voor Theo van Gogh

Bij het beeld De Schreeuw dat in het Amsterdamse Oosterpark staat ter nagedachtenis aan de vermoorde film- en opiniemaker Theo van Gogh, was tot begin deze middag welgeteld één bloemetje neergelegd.

Het bloemstuk was afkomstig van Stadsdeel Oost. Veel Amsterdammers lijken volgens AT5 niet meer stil te staan bij de dood van hun ooit zo spraakmakende stadsgenoot

Het is vandaag exact drie jaar geleden dat Van Gogh door Mohammed Bouyeri werd afgeslacht in de Linnaeusstraat. Om 14.00 uur kwamen de 'Vrienden van Pim Fortuyn' samen op de plek van de moord. Later gingen zij naar de Schreeuw.

De organisatie 'Stop Islamisering van Europa' herdenkt Van Gogh om 19.00 uur bij het monument in het Oosterpark. Na een korte toespraak zal één minuut stilte in acht worden genomen. Daarna zal men naar de eveneens in het park gelegen Spreeksteen gaan, waar een ieder gebruik kan maken van de gelegenheid om een korte toespraak te houden.

Het kabinet stond vanmiddag stil bij de moord op Van Gogh. Volgens premier Jan Peter Balkenende ''staan de beelden van de moord ons nog steeds voor de geest''. Het beeld De Schreeuw wijst volgens de minister-president op het belang van de vrijheid van meningsuiting. ''Wanneer de rechtstaat wordt aangetast, moet de overheid keihard optreden.''



De Schreeuw in maart bij de onthulling

Gekke mensen niet gek op het te gekke Manhunt 2

Manhunt 2 blijft maar problemen aantrekken. Het onsubtiele spel van Rockstar heeft ditmaal kritiek gekregen uit de medische hoek door de NAMI. NAMI staat voor National Alliance on Mental Illness en is een organisatie die opkomt voor geesteszieke mensen.

Zij beweren dat Manhunt 2 mensen een verkeerd beeld geeft van geestelijke ziektes. "Even though some people may consider Manhunt 2 to be only a game, it unfortunately perpetuates and reinforces cruel, inaccurate perceptions that people who live with mental illnesses are violent," aldus de NAMI.

NAMI eist dat Manhunt 2 nog verder wordt aangepast, zodat het verkeerde stereotype beeld van mensen met een geestelijke aandoening niet meer wordt benadrukt.

Limited Edition Mass Effect slechts in Europa en VS

Gamers in een aantal landen die zaten te wachten op de Limited Collector's Edition (LCE) van Mass Effect werden deze week teleurgesteld door BioWare, het bedrijf maakte bekend dat deze versie van de game niet zal verschijnen in Canada, Australië en Zuid-Amerika. De LCE van de game bevat naast de game zelf ook nog een bonus DVD, een fictie-boek en een art-book. In Europa zal de de game gewoon in de winkels, maar in de VS de game slechts via online retailers te koop is. De bonus DVD zal ook los te koop zijn op dezelfde manier.

BioWare heeft aangegeven nog wel te gaan proberen om in alle regio's de LCE in de winkels te krijgen, maar momenteel is daar nog geen zekerheid over.

BioWare is still seeing if there is anything that can be done with this situation. If there are any more updates, I will make them known.

Aldus Chris Priestly, community coordinator bij BioWare.

Fietsverlichting

Het was de week van de fietsverlichting. Draagbare lampjes op je jas of tas, dat mag dus eigenlijk niet. Verlichting hoort vast te zitten aan de fiets.

Of je ook echt een boete krijgt, tja, dat hangt af van het beleid van het lokale politiekorps. In Rotterdam en Utrecht krijg je een boete, maar in Amsterdam krijg je een waarschuwing en wordt een los fietslichtje niet bekeurd. Politie Haaglanden wilde 'niet op de kwestie reageren', dus in Den Haag weet je het al helemaal niet. Erg verwarrend!

Speciaal voor alle fietsers die vanavond weer op stap gaan presenteren we in de Lees verder een fraaie kaart met alle politieregio's in Nederland waar losse fietslichtjes worden bekeurd.

Het gebruik van deze kaart is geheel op eigen risico. En je weet het, als je ondanks al jouw knipperlichtjes op je jas en je tas toch wordt aangehouden en een prent krijgt, zeur dan niet en betaal de boete met een glimlach! Veel plezier vanavond!

Turok Rebirth toch naar PC

Vandaag werd bekend gemaakt dat de voormalig console-exclusive Turok Rebirth ook haar opwachting zal maken op de PC. Disney Interactive heeft Aspyr Studios de opdracht gegeven om de rebirth van de Turok franchise ook speelbaar te maken op Windows.

Turok Rebirth zet je in de schoenen van een commando die moet zien te overleven op een planeet vol met vijandige soldaten en enorme dinosaurussen die in tegenstelling tot ander Disneymateriaal niet kunnen praten en zingen. De game en het hoofdpersonage dragen de naam van de klassieke FPS Turok, maar zullen verder weinig te maken hebben met het orgineel.

Pro Evolution Soccer 2008 voor de PC gepatched

Konami heeft een patch uitgebracht welke een aantal problemen in de PC versie van PES 2008 op zal lossen. De nieuwste editie uit Konami's footie-serie leed onder een aantal problemen die voortkwamen uit lag.

De patch lost een aantal van die problemen op, zoals lag door langzame verbindingen en een aantal tekstproblemen. Ook loop de krachtbalk van je schoten nu ook soepeltjes door. Bezitters van PES 2008 voor de PlayStation 3 moeten nog even wachten. Konami buigt zich nu over de problemen in die versie.

De patch kun je hier downloaden.

Opzienbarende memo's Rumsfeld uitgelekt

Icoon AmerikaDe Amerikaanse krant Washington Post heeft zijn handen kunnen leggen op een serie opzienbarende memo's van de Amerikaanse ex-minister van Defensie, Donald Rumsfeld. Toen Rumsfeld nog minister was van 2001 tot 2006 bestookte hij zijn staf met memo's en ideetjes, onder meer over de oorlog in Irak.

Rumsfeld pleitte onder meer voor een bumperstickeractie om de negatieve stemming in het land en de media tegen de oorlog te keren. Hij geeft in een van zijn memo's ook opdracht om 'de dreiging op te schroeven' en wilde dat 'er een link tussen Irak en Iran' wordt gelegd.

De notities geven een inzicht in de verbetenheid waarmee Rumsfeld de impopulaire Irakoorlog aan de media en het publiek probeerde te slijten. Zelfs in zijn laatste dagen als minister, toen veel generaals om zijn vertrek smeekten, bleef Rumsfeld onverminderd op het thema publieke opinie hameren.

Een aantal opzienbarende memo's zijn: "Praat over Somalië, praat over de Filipijnen, maak de Amerikanen duidelijk dat ze omsingeld zijn door een wereld van gewelddadige extremisten". Vervolgens schreef Rumsfeld op een papiertje: "Het volk zal gemotiveerd zijn door opoffering, ze zoeken leiderschap, Opoffering = Overwinning."

Een medewerkster van Rumsfeld bekritiseerde de Washington Post en liet weten dat die zich enkel baseert op een niet representatieve selectie van slechts weinig memo's uit een totale verzameling van 20.000 stuks.


Rumsfeld: "Maak de Amerikanen duidelijk dat ze omsingeld zijn door een wereld van gewelddadige extremisten"

Jan Smit uit het niets op één

Icoon MuziekJan Smit is deze week op nummer één binnengekomen in de Nederlandse Top 40 met zijn nieuwe single Dan Volg Je Haar Benen. In 1997 kwam de Volendammer ook uit het niets binnen op nummer één met Ik Zing dit Lied Voor Jou Alleen. Hiermee was hij de eerste Nederlandse artiest die op één binnenkwam.

"Jan Smit is de derde artiest die met meer dan één single is binnengekomen op de eerste positie in de Top 40. Eerder gingen de Beatles en Marco Borsato hem voor die elk met eveneens twee titels op de hoogste positie binnenkwamen", aldus zijn management in een persbericht.

De nieuwe single zal ook gespeeld worden tijdens zijn nieuwe live tour die op 24 januari in Arnhem zal starten.


De nieuwe nummer één.

Zakenman geeft straalvliegtuig cadeau

Icoon Opmerkelijk Iedereen heeft er wel eens moeite mee om voor een vrouw een verjaardagscadeau te kopen. De rijkste zakenman van India, Mukesh Ambani, pakte het meteen goed aan, en kocht voor de verjaardag van zijn vrouw een straalvliegtuig van 49 miljoen euro.

Het vliegtuig landde gisteren precies op tijd, voor de 44ste verjaardag van zijn vrouw Nita, op het vliegveld van Mumbai. En daar zag de gelukkige dame een Airbus-319 staan, compleet en van alle luxe voorzien. Slaapkamer, douches, een luxueuze bar met stemmige verlichting en een hypermoderne entertainmentcabine. Ook heeft het vliegtuig nog een aparte cabine om zaken te doen.

Ambani is de directeur van Reliance Industries, een Indiaas zakenimperium dat zich voornamelijk bezighoudt met aardolie en petrochemie. Zijn vrouw is directeur van een van de beste scholen van Mumbai en staat aan het hoofd van diverse liefdadigheidsinstellingen.

Man gooit hamer uit auto op A16

Icoon JustitieJustitie heeft een 22-jarige man uit Rotterdam vervolgd voor doodslag dan wel zware mishandeling. Zijn voorarrest is met twee weken verlengd door de rechter-commissaris. Vorige maand gooide de man een zware hamer uit een rijdende auto op de A16. Hierbij is een auto beschadigd geraakt, niemand raakte gewond.

De Rotterdammer reed op de A16 bij Zwijndrecht in de richting van Breda. Volgens het Openbaar Ministerie gooide de man tijdens het inhalen een hamer naar een andere auto. De auto's zouden ongeveer 120 kilometer per uur hebben gereden.

Kind slaat moeder vanwege computerspel

Icoon GamesEen kind uit Indian River County, Florida in de Verenigde Staten is aangeklaagd voor huiselijk geweld en het aanvallen van de politie. De jongen, wiens naam en leeftijd niet bekend gemaakt kunnen worden uit juridische overwegingen, kreeg ruzie met zijn moeder toen zij het wel tijd vond dat hij stopte met het spelen van Halo 3. De jongen was blijkbaar zo dol op de uiterst succesvolle shooter dat hij weigerde zijn Xbox 360 uit te zetten. Zijn moeder verwijderde daarop de WiFi adapter van de console zodat de jongen niet meer online kon spelen.

Zoals dat wel eens vaker gebeurt bij een kind dat z'n zin niet krijgt werd hij hierop hysterisch en boos en doorzocht hij wild het huis. Even later deelde hij een klap uit aan zijn moeder. De jongen trok zich daarna terug naar zijn kamer, maar kon zich even later verantwoorden aan de plaatselijke politie, die gebeld waren door de moeder. De agenten konden de kamer gemakkelijk binnen komen met behulp van een sleutel die de moeder had liggen. De jongen was echter niet van plan zich zomaar te laten arresteren en wist één agent een harde klap in het gezicht te verkopen. Daarop werd hij alsnog overmeesterd en in handboeien afgevoerd.
Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Senatoren waarschuwen Bush over Iran

Icoon Amerika Dertig Amerikaanse senatoren hebben president George Bush een brief geschreven waarin ze hem er met klem op wijzen dat hij geen bevoegdheid heeft militaire acties tegen Iran te ondernemen. Dit werd vandaag in Washington bekendgemaakt. De senatoren spreken daarbij hun zorgen uit over de 'provocerende retoriek' van de regering-Bush jegens Iran.

De senatoren, onder wie presidentskandidaten Hillary Clinton en Chris Dodd, waarschuwen er ook voor dat de parlementaire resolutie uit september die oproept de Iraanse Revolutionaire Garde als terroristisch te bestempelen, geen aanleiding voor oorlog met Iran mag zijn.

De brief van 29 Democratische en een onafhankelijke senator werd 'gecoördineerd' door senator Jim Webb, die aandringt op een diplomatieke oplossing van de geschillen met Iran. De handtekeningen van twee andere Democratische presidentskandidaten, Barack Obama en Joseph Biden, staan niet onder de brief.


"Bush geen bevoegdheid om militaire acties tegen Iran te ondernemen"

Stel in Monster gedood door ex-schoonzoon

Icoon MisdaadIn een woning in het Zuid-Hollandse Monster (gemeente Westland) zijn vanmiddag een man en vrouw van 68 jaar doodgeschoten. Buren waarschuwden de politie nadat ze schoten hadden gehoord in de woning aan de Ruysdael.

Op het lokale politiebureau meldde zich kort na de schietpartij een 40-jarige man. Hij zei de schutter te zijn. De man is vermoedelijk de ex-schoonzoon van het paar uit Monster.

Krakers ontkennen politieval te hebben gemaakt

Icoon BinnenlandsDe Amsterdamse burgemeester Job Cohen heeft zijn buik vol van de krakersbeweging uit zijn stad. Alleen is Cohen niet voor een kraakverbod. Wel wil hij de wijze van ontruimingen herzien.

Amsterdam is nu nog - anders dan andere steden - zo vriendelijk om van te voren aan te kondigen wanneer een pand ontruimd wordt. Dit om krakers in de gelegenheid te stellen een andere woning te zoeken. Maar de manier waarop een groot deel van het krakersvolk panden achterlaat is naar de mening van de burgemeester ''te schandalig voor woorden. Het is echt vernielzucht.''

Val
Over de krakers die deze week in de Kerkstraat in een kraakpand een valstrik voor de politie installeerden, heeft Cohen geen goed woord over. De krakers hadden een constructie gemaakt waarbij het dak naar beneden moest storten zodra de ME het pand betrad. Zo beweert de politie althans.

Namens de krakers zegt kraker Martin Herzberg vandaag echter dat er helemaal geen val voor de politie was gebouwd. Herzberg vandaag in dagblad De Pers: ''Het pand is acht jaar geleden gekraakt. Het was door jarenlange leegstand in zo'n beroerde staat dat de toenmalige bezetters een steunbalk hebben geplaatst om te voorkomen dat het dak naar beneden zou komen. Dat die constructie niet bestand is tegen een container met ME'ers lijkt me logisch. Dat de politie heeft lopen zagen om binnen te komen heeft het dak ook geen goed gedaan.''

Herzberg voorspelt verder 'Spaanse toestanden' als er in Nederland een kraakverbod komt: ''In Amsterdam zitten zeshonderd krakers en twintigduizend kraakwachten. Zonder krakers is er veel minder behoefte aan kraakwachten, dus komen die mensen massaal op straat te staan. Voor ons betekent een verbod dan ook niet de doodsteek. Waar nood is worden wetten gebroken. In Spanje geldt ook een kraakverbod en dat land heeft de grootste kraakbeweging van Europa.''

In tegenstelling tot een meerderheid van de Tweede Kamer is de gemeenteraad van Amsterdam niet voor een kraakverbod. In de hoofdstad zijn alleen VVD en CDA daarvoor. Cohen heeft ook begrip voor de geschiedenis van het kraken in Amsterdam. ''Kraken is ook een manier om te voorkomen dat panden onnodig lang leeg staan. En soms zijn krakers redelijke mensen, die een pand vrijwillig verlaten zodra dat pand een andere bestemming heeft.''

Boven en Hayman langer bij Rabobank

Jan Boven en Mathew Hayman komen ook komend seizoen uit voor de Rabobank Wielerploeg. Boven tekende voor een jaar bij terwijl Hayman twee jaar langer in het tenue van de ploeg te zien zal zijn.

Boven fietst al twaalf jaar voor de Rabobank, hij is een zeer gewaardeerde knecht die in 1996 een etappe won in de Teleflex Tour. Voor Hayman zal het komende zijn twaalfde seizoen bij Rabo worden. De erelijst van Hayman is iets langer: hij won in de Commonwealth Games in 2006, de Ronde van Mallorca in 2001 en de Sachsen Tour in 2005.

Eerder verlengde de Rabobank-ploeg ook al contracten van andere renners.

Vijf keer Chocobo's mysterieuze kerkers

in Chocobo's Mysterious Dungeon voor de Wii speel je een schattige Chocobo. In de huid van dit gele gevogelte ga je op zoek naar schatten in allerlei omgevingen. Of je kiest voor witte magie, zwarte magie, of het brute geweld van een ridder, voor het gele vogeltje draait het allemaal om de schatten.

Onlangs zijn er weer vijf screens op de officiële site vrijgegeven waarin je kan zien hoe dit spel er op je Wii uit zal komen te zien.





Het spel zal 13 december in Japan verschijnen. Over een Europese releasedatum is nog niets bekend.

Titel 'baron' hoort op kentekenbewijs

Icoon JustitieDe Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) moet de adellijke titel van een baron uit Bennekom op diens kentekenbewijs zetten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vandaag  bepaald in een zaak die Bert baron van Isselmuden tegen de RDW had aangespannen.

De dienst gaf half december vorig jaar een kenteken af voor de auto van de baron. Daarop ontbrak echter zijn adellijke titel, die tot dan toe altijd op z'n kentekenbewijzen had gestaan. Van Isselmuden vroeg de RDW vervolgens per brief de titel alsnog op het kentekenbewijs te vermelden. Maar de dienst weigerde dat, omdat het te veel zou kosten.

Volgens de rechtbank is dat argument niet relevant. Het gaat erom dat de RDW zich moet houden aan artikel 5 van de Wet op de adeldom en een Koninklijk Besluit uit 1822. Uit die regelingen volgt dat de adellijke titel op alle officiële documenten van de overheid moet staan, tenzij betrokkene vraagt om de vermelding achterwege te laten of te verwijderen.

Een woordvoerder van de RDW kon niet direct reageren op de uitspraak. ''We moeten eerst kijken wat de gevolgen zijn. We zullen ons beraden op verdere stappen'', zei hij. Simpelweg het kentekenbewijs aanpassen, zit er vooralsnog niet in.

Als de uitspraak betekent dat de RDW altijd iemands adellijke titel moet vermelden, zou het computersysteem moeten worden aangepast. Dat kan een behoorlijke en dure ingreep zijn, aldus de zegsman. Hij wees erop dat de RDW een publieke organisatie is die zichzelf moet bedruipen.

THQ ziet verlies licht afnemen in tweede kwartaal

Uitgever THQ presenteerde vandaag haar financiële kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van haar boekjaar en deze waren niet bepaald rooskleurig. Hoewel het bedrijf minder verlies leed dan in het eerste kwartaal van het financiële boekjaar 2007, werd er toch weer geld verloren. In totaal was het verlies $7 miljoen, dat terwijl vorig jaar in dezelfde periode THQ nog $11,6 miljoen winst maakte. De omzet zakte ook van $240,2 miljoen vorig jaar naar $229,3 miljoen. In totaal brengt dit alles de jaaromzet naar $333,8 miljoen en staat het bedrijf dit jaar al op een verlies van $16,3 miljoen. Ondanks dit alles verwacht THQ gewoon dat het tweede halfjaar alsnog voor een netto jaarwinst zal gaan zorgen en ook 2009 ziet het bedrijf vol goede moed tegemoet.

"While we are disappointed with our recently revised fiscal 2008 financial guidance, we expect a solid second half to drive THQ's 13th consecutive year of revenue growth.

Our proven holiday line-up features WWE SmackDown vs. Raw 2008, scheduled to release on twice as many platforms as last year. We have already shipped Cars 2: Mater-National, a sequel to last year's top-selling family title, as well as games based on Nickelodeon's popular Avatar, Nicktoons and SpongeBob characters.

We are well positioned to increase sales and profitability in fiscal 2009, with a solid product slate, including Disney/Pixar's Wall-E, Red Faction 3, Saints Row 2 and our first games based on the UFC."

Aldus Brian Farrell, president en CEO van THQ.

Sony sluit jaar af met drie titels voor PlayStation Netwerk

Tijdens het 'Bringing it Home' evenement van Sony eerder dit jaar vertelde het bedrijf al dat er nog wat games voor het PlayStation Netwerk in de pijpleiding zaten, dit jaar moeten drie van deze games nog daadwerkelijk te downloaden zijn. De games in kwestie zijn Riff: Everyday Shooter, Pain en Dark Mist. Elke game zal zich richten op originaliteit en gameplay. Zo zul je met Riff: Everyday Shooter niet zomaar een shooter spelen, maar zal elk schot dat je lost zorgen voor een gitaaraanslag waarmee je op de achtergrondmuziek een harmonisch concert kun bouwen. Pain is een game gebaseerd op gratis freeware games waarin het de bedoeling is je personage zoveel mogelijk pijn te doen door hem te lanceren. Je zult verschillende type karakters zoals bijvoorbeeld een mascotte met een katapult kunnen wegschieten om een stad in puin te helpen. Als laatste zul in je in de fantasy shooter Dark Mist in de rol kruipen van Artemis en zul je vijanden bestoken met je pijl & boog, bommen en speciale aanvallen.

Riff: Everyday Shooter zal deze maand nog verschijnen. De overige twee zullen in december vanaf het PlayStation Netwerk te downloaden zijn.


Riff: Everyday Shooter

Klopjacht op minnares vriend Linda de Mol

Icoon ShowbizzVergeet de bestrijding van armoede, de zoektocht naar wereldvrede of een medicijn tegen kanker. De vraag die de wereld bezighoudt is: wie is toch die Heleen Hofstee-Kolff met wie Sander Vahle vreemdging? Inmiddels is er een heuse klopjacht geopend door paparazzi in binnen en buitenland. Iedereen wil de feeks zien en horen die onze Linda aan het huilen kreeg.

De Bild heeft alvast wat informatie. 'Met de mooie, blonde Heleen (37) besprak de presentatrice Linda haar diepste gevoelens, zonder dat ze vreesde dat juist deze vrouw haar liefdesgeluk met Sander zou verstoren. Het is klap in het gezicht en een zware belediging'

Boze tongen beweren overigens dat Linda de hele hype rond de scheiding aan het regisseren is. Zo deed Gordon net of hij zijn mond voorbij praatte, maar zowel linda als Gordon hebben dezelde PR-pitbull in dienst, namelijk Xenia Kasper. En Sander? Die zwijgt gewoon in alle toonaarden omdat hij vindt dat dat zo hoort bij scheidingen.

Stewardessen Ryanair uit de kleren

Icoon Opmerkelijk Tegenwoordig hebben mensen heel wat over voor het goede doel. Zo ook het personeel van vliegmaatschappij Ryanair.
Het cabinepersoneel van Ryanair heeft meegedaan aan een pikante fotoshoot en ze staan nu in een blootkalender. De opbrengsten van de kalenderverkoop gaan naar de Ierse organisatie Orbis die vooral in ontwikkelingslanden strijdt tegen blindheid onder kinderen.

Volgens woordvoerder David Gering zijn de foto's heel netjes, "al zal ergens wel een deel van een borst te zien zijn. Maar het is niet de bedoeling om op te winden. Het is een kalender met een knipoog". De kalenders zijn vanaf vandaag op de vluchten van de Ierse maatschappij te koop.

Met dank aan IkWilbert voor de submit.

Honkbalteam wint van Spanje

Het Nederlandse honkbalteam heeft de oefenwedstrijd tegen Spanje gewonnen. De einduitslag werd 6-2 in het voordeel van het team van Robert Eenhoorn.
De overwinning werd mede mogelijk gemaakt door een homerun van Sharnol Adriana. Diegomar Markwell en Rob Cordemans pitchten ieder vier innings terwijl Duko Jansen één inning voor zijn rekening nam. Nederland heeft nog één oefenwedstrijd voor de boeg voor het WK begint. Gastland Taiwan is de laatste oefentegenstander.

Veroordeelden aanslagen Madrid in hongerstaking

Icoon BuitenlandsTien van de 21 mensen die woensdag in Madrid werden veroordeeld wegens de terroristische aanslagen in die stad in maart 2004, zijn in hongerstaking gegaan. Dit berichtten vrijdag de Spaanse autoriteiten.

De hongerstakers protesteren hiermee tegen de in hun ogen 'onrechtvaardig' lange straffen. In het Spaanse stelsel worden gevangenisstraffen voor verscheidene gepleegde misdaden bij elkaar opgeteld. De Marokkanen Jamal Zougam en Othman al-Gnaoui bijvoorbeeld kregen meer dan 40.000 jaar cel. Zij zijn onder de hongerstakers. Er is wel een maximum van veertig jaar aan het aantal jaren dat veroordeelden in Spanje achter de tralies zitten.

Alle aangeklaagden hebben in het proces betoogd onschuldig te zijn. Bij de bloedige aanslagen kwamen 191 mensen om het leven en raakten 1841 mensen gewond.

In hongerstaking

Kind slaat moeder vanwege Halo 3

Een kind uit Indian River County, Florida in de Verenigde Staten is aangeklaagd voor huiselijk geweld en het aanvallen van de politie. De jongen, wiens naam en leeftijd niet bekend gemaakt kunnen worden uit juridische overwegingen, kreeg ruzie met zijn moeder toen zij het wel tijd vond dat hij stopte met het spelen van Halo 3. De jongen was blijkbaar zo dol op de uiterst succesvolle shooter dat hij weigerde zijn Xbox 360 uit te zetten. Zijn moeder verwijderde daarop de WiFi adapter van de console zodat de jongen niet meer online kon spelen.

En zoals dat wel eens vaker gebeurt bij een kind dat z'n zin niet krijgt werd hij hierop hysterisch en boos en doorzocht hij wild het huis. Even later deelde hij een klap uit aan zijn moeder. De jongen trok zich daarna terug naar de kamer, maar kon zich even later verantwoorden aan de plaatselijke politie, die gebeld waren door de moeder. De agenten konden de kamer gemakkelijk binnen komen met behulp van een sleutel die de moeder had liggen. De jongen was echter niet van plan zich zomaar te laten arresteren en wist één agent een harde klap in het gezicht te verkopen. Daarop werd hij alsnog overmeesterd en in handboeien afgevoerd.

Geen gekte bij Japanse release Super Mario Galaxy

Japanse lanceringen van videogames staan bekend om de duizenden exemplaren die verkocht worden aan mensen die netjes in de rij staan, in afgezette gedeeltes van de straat. Blijkbaar was dit niet het geval bij de lancering van Super Mario Galaxy.

De mensen achter Siliconera probeerden gisteren Super Mario Galaxy te bemachtigen in het hart van de gamescene van Tokyo: Akihabara. Helaas bleken de verwachtingen van duizenden gamers die niet snel genoeg de nieuwe Mario in hun bezig konden krijgen niet helemaal te kloppen, de mensen die al ergens in de rij stonden stonden daar of voor Pachinko machines, of zelfs voor Ace Combat 6 voor de Xbox 360 (wij zijn net zo verbaasd als jullie zijn).

Super Mario Galaxy bleek overal genoeg op voorraad, maar de drang voor mensen om de game meteen de eerste dag te halen bleek afwezig, dit in tegenstelling tot Dragon Quest en Final Fantasy games, waar de hele stad wel stil leek te staan op de dag van de release.

Warhawk v1.1 vandaag beschikbaar

In de loop van de dag komt er een patch via PSN beschikbaar waardoor Warhawk geupdate wordt naar versie 1.1. Deze patch fixt een aantal server-side en client-side bugs. De lijst met fixes is als volgt:

Server-side updates
* Stat database stability improvements
* Improved server stability
* Max Clan limit changed from 32 to 64
* Viral Rank-up bug fixed and correct for players that were accidentally ranked up.
* “Time-in-Vehicle” Stats fixed so certain awards can now be granted properly.

Client-side updates
* Stat connection, fetch/post fixes
* Significantly improved client connection stability
* Quad “????” Ping display bug fixed.
* Added support for Player-Ranked Servers.
* Game synchronization fixes due to fluctuating network conditions (packet-drop).
* Crash fixes for end of game and split screen.

Zodra je Warhawk start zal de patch automatisch downloaden en installeren. Sony belooft ons dat het geen gigantische patch is, zodat de downloadtijd beperkt is.

KNVB zet amateurclub uit de competitie

Icoon VoetbalHet eerste elftal van voetbalclub Barbaros uit Hengelo is per direct uit de competitie gehaald. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB besloten. Aanleiding is een grote vechtpartij van 7 oktober toen leden van Barbaros op de vuist gingen met de politie.

Het was niet voor het eerst dat de Overijsselse club negatief in het nieuws kwam. Vorig jaar sloegen spelers van Barbaros een scheidsrechter in elkaar. Daarom besloot de tuchtcommissie nu tot het uit de competitie halen. Barbaros degradeert hierdoor automatisch vanuit de vijfde klasse A naar de zesde klasse.

In verband met de knokpartij van 7 oktober zitten twee leden van de voetbalclub in de cel wegens poging tot doodslag en mishandeling tegen politieagenten. De politie was juist naar het complex geroepen om een rel te sussen.

Secretaris Erkan Coskunsu van Barbaros zei eerder dat de politie agressief te werk ging. ''Het leek wel of ze charges uitvoerden.'' De clubleiding gaf aan dat ze een klacht tegen de politie zal indienen.

Barbaros is een club die voornamelijk bestaat uit Turkse Nederlanders. De naam is ontleend aan de Ottomaans-Turkse admiraal en kaper Barbarossa (Roodbaard).


Met dank aan MSNMGH voor de submit.

[Upd] Alonso vertrekt bij McLaren

De Spaanse krant Marca weet te melden dat Fernando Alonso later vandaag zijn vertrek bij McLaren Mercedes bekend zal gaan maken.

De afgelopen dagen zijn er voortdurend onderhandelingen geweest tussen beide partijen. McLaren en Alonso wisten echter niet tot een overeenstemming te komen voor het volgend seizoen, aldus de Spaanse krant. Een andere Spaanse krant, AS schreef donderdag dat Fernando Alonso alleen door McLaren-teambaas Ron Dennis wordt losgelaten als de Spanjaard gaat rijden voor een privéteam zoals Williams, Toro Rosso of Red Bull.

Het meest recente gerucht is momenteel dat Alonso eerst zal gaan tekenen bij een kleiner team om vervolgens een opening te vinden bij Ferrari. Het waarschijnlijke vertrek van Fernando Alonso zal echter voor niemand een verrassing zijn. Teambaas Ron Dennis kan niet meer door één deur met Alonso en de relatie met teamgenoot Lewis Hamilton is nooit echt goed geweest.

In de Engelse sensatiekrant The Sun vertelde Hamilton dat het niet opbouwen van een goede werkrelatie vooral aan Alonso lag. "Toch koester ik geen wrok. Ik was er teleurgesteld over dat onze relatie, om wat voor reden dan ook, niet verbeterde. Want ik bewonder Alonso", aldus Hamilton.


Update 13:20

Zoals al werd verwacht is door McLaren Mercedes officieel bekend gemaakt dat Fernando Alonso het team zal gaan verlaten. Volgens beide partijen is het vertrek van Alonso het beste voor zowel het team als de coureur. "Al sinds ik een klein kind was wilde ik graag voor McLaren rijden, maar soms gaan dingen niet zoals wij dat graag zouden willen", aldus Alonso. "Mijn mening is en blijft dat McLaren Mercedes een fantastisch team is. Door het nemen van de beslissing om het team te verlaten kan iedereen zich focussen op het volgende seizoen. Ik wens het team al het beste voor in de toekomst."

"Iedereen bij McLaren Mercedes wil Fernando het beste wensen voor in de toekomst", aldus teambaas Ron Dennis. "Hij is een geweldige rijder, maar om de één of andere reden werkte de combinatie McLaren en Fernando niet goed. Wij geloven dat dit het beste is voor beide partijen en wij zullen ons gaan richten op het kampioenschap volgend jaar."

RF Online vanaf nu gratis te spelen

De MMORGP RF Online is tegenwoordig gratis te spelen. Er hoeft geen abonnementsgeld meer betaald te worden.
Je hebt enkel een key, de game zelf en een zogenaamd COG account nodig. Je kunt deze hier creëren.



Rising Force (RF) Online is een Massive Multiplayer Online RolePlaying Game (MMORPG) met veel science-fiction elementen. De game scoorde in Mr_Belvedere's review toentertijd een 69%, mede omdat het abonnement prijzig was.

Sneak-peek van de Call of Duty 4 MP maps

Voor een goede multiplayer-ervaring zijn de maps een belangrijk onderdeel van de pret. Vooral in de wat serieuzere shooters zoals Call of Duty is het van belang dat de maps goed inelkaar zitten, en dat ze gebalanceerd zijn voor beide teams.

De multiplayer maps van Call of Duty: Modern Warfare worden daarom alvast tentoongesteld aan de hand van wat informatieve screenshots, zodat de fans alvast weten wat ze kunnen verwachten van deze jongste telg van de CoD franchise.











CU weert homo's niet uit bestuursfuncties

Icoon Politiek Leden van de ChristenUnie worden niet uit bestuursfuncties geweerd omdat ze homo zijn. De discussie op het komende partijcongres moet gaan over de christelijke levenswandel en de vraag in hoeverre je daarover iets op papier kunt zetten.

In dat opzicht worden homo's en hetero's volstrekt gelijk behandeld. Een woordvoerder van de ChristenUnie heeft dat vandaag gezegd.

Hij reageerde op de opschudding die is ontstaan over een motie die het Amsterdamse raadslid Yvette Lont tijdens het komende ChristenUnie-congres wil indienen om homo's de toegang tot bestuursfuncties in de partij te ontzeggen. Volgens een steekproef zouden twee van de drie ChristenUnie-bestuurders het daarmee eens zijn.

McLaren-bolide nader onderzocht

De FIA stelt externe experts aan om de legaliteit van de McLaren Mercedes MP4-23 te controleren. Dat heeft Max Mosley verklaard tegenover de BBC. De FIA wil er zeker van zijn dat de nieuwe McLaren geen ideeën van Scuderia Ferrari gebruikt heeft.

Deze externe experts moeten controleren of er geen informatie van Scuderia Ferrari gebruikt wordt voor de auto van 2008. Max Mosley: "De informatie van Ferrari was in handen van de hoofdontwerper Mike Coughlan op het moment dat hij bezig was met het ontwerp van de auto voor 2008."

Mosley vervolgt: "Het probleem dat we zullen tegenkomen, is dat we op de McLaren geen onderdelen zullen vinden die voor de Ferrari zijn ontwikkeld. Wat we misschien wel vinden, zijn ideeën die gebruikt zijn."

Met de resultaten van het onderzoek zal de World Motorsport Council in december kijken welke maatregelen er voor McLaren Mercedes komen. Overigens denkt Mosley dat het niet makkelijk wordt om McLaren te 'pakken'.

Naruto krijgt Japanse stemmen

Naruto: Rise of a Ninja komt binnenkort uit en op de DVD staan alleen maar de Engelse stemmen. Maar Ubisoft heeft nu aangekondigd dat de Japanse stemmen binnenkort te downloaden zullen zijn. Deze content zal gratis te downloaden zijn, maar wanneer dit mogelijk is is nog niet bekend. Heel de game zal dan in het Japans te horen zijn.

In een actievolle RPG beleef je met het hoofdkarakter uit de Naruto series verschillende avonturen. Je rent rond in een grote stad, kunt over de daken rennen en intussen moet je allerlei opdrachten uitvoeren. Er zit ook een fighter-element in het spel, want sommige moment zul je (in de stijl van een fighter) moeten vechten tegen je tegenstanders.

Carlos Santana gaat scheiden

Icoon Showbizz Het leek alsof ze voor altijd bij elkaar zouden blijven, maar toch wil Deborah Santana, de echtgenote van gitarist Carlos Santana, na een huwelijk van 34 jaar scheiden. Als reden gaf Deborah Santana 'onverenigbaarheid van karakters' op.

Deborah schreef twee jaar geleden in haar memoires 'Space between the stars' dat haar man vreemd ging. Carlos verklaarde toen dat hij beter zijn best zou doen om de man te zijn die Deborah wilde. Maar zo te zien is het dus toch niet gelukt.

De Santana's waren ook op zakelijk gebied partners. het echtpaar richtte samen de Milagro-stichting op, een organisatie die hulp biedt aan kansarme kinderen. Carlos en Deborah hebben samen drie kinderen in de leeftijd van 17, 22 en 23.

Bethesda is bezig met Elder Scrolls Online?

Na het grote succes van Oblivion (en daarvoor van Morrowind) ligt het in de lijn der verwachting dat Bethesda Softworks bezig is met een vervolg op de game. Voodoo Extreme is er nu achter gekomen dat Zenimax Media, het moederbedrijf van Bethesda, het domein http://www.elderscrollsonline.com/ heeft gekocht.

Combineer dit met het feit dat er laatst een nieuwe online afdeling is geopend onder leiding van Matt Firor, een van de stichters van Mythic Entertainment (bekend van Dark Age of Camelot), en het lijkt er zeer sterk op dat er gewerkt wordt aan een MMO game in het Elder Scrolls Universum.

Filmpje laat gameplay van Mass Effect zien

In een nieuw filmpje van Mass Effect is te zien hoe de gameplay een beetje in elkaar steekt. Het filmpje gaat over een gevecht, waarbij een flink aantal verschillende wapens te zien zijn. Daarnaast kun je ook je teamgenoten opdrachten geven om bepaalde vijanden aan te vallen.

Mass Effect is een science-fiction RPG dat zich afspeelt op een flink aantal verschillende planeten. Het is aan jou de taak om het heelal te redden, en hiervoor zul je verschillende missies tot een goed einde moeten brengen op de verschillende planeten. De combat in deze game is real-time en squad-based. Dat wil zeggen dat je samen met collega's het kwaad kunt overwinnen. Belangrijk in deze game is het customizen van je karakter en de mogelijkheid om het verhaal te beinvloeden door jouw keuzes.

Mogelijkheid Multiplayer voor Manhunt 3?

Er is al enorm veel geschreven over Manhunt 2, en alle relletjes om de ratings en het geweld in de game zorgen er voor dat Rockstar niets te klagen heeft over media coverage.
Toch wordt er wel serieus nagedacht over de toekomst van de Manhunt franchise.


Online elkaar afslachten, wat zullen we een lol hebben.

Jeronimo Barrera, vice president of product development bij Rockstar, heeft in een interview met MTV News laten weten dat er eventueel plannen zijn voor een multiplayer modus in toekomstige Manhunt games. Er is verder nog weinig bekend, maar spelers die elkaar online de ogen uitlepelen zal zeker garant staan voor een relletje of twee.
Op de vraag over multiplayer mogelijkheden had Barrera het volgende te zeggen:
That's a very interesting question. ... Who knows where the 'Manhunt' series is going to go? And that's definitely something that warrants some exploring on our part for sure.

Van Persie nog drie weken buitenspel

Arsenal kan op korte termijn nog niet beschikken over Robin van Persie. Door een blessure aan de knie miste de Nederlander al vier duels, Arsenal verwacht hem pas eind november weer te kunnen inzetten.

De aanvaller liep de kwetsuur op tijdens het EK-kwalificatieduel Nederland - Slovenië, twee weken geleden. Aanstaande zaterdag staat de topper tegen Manchester United op het programma en Arsenal hoopte Van Persie daarvoor te kunnen inzetten. Arsenal-trainer Arsène Wenger verwacht hem pas weer te kunnen gebruiken in het duel tegen Wigan Athletic op 24 november.

Van Persie begon dit seizoen uitstekend. De 24-jarige aanvaller is bezig aan zijn vierde seizoen in Londen en wist in zeven wedstrijden vijf keer het doel te vinden.

'Bananenboomklimmer' weg bij FC Brussels

De Congolese profvoetballer Zola Matumona heeft per direct zijn contract met FC Brussels verbroken. De voetballer die ook uitkomt voor het nationale team van Congo, doet dat vanwege de racistische en xenofobe uitlatingen van Brussels-voorzitter Johan Vermeersch. Die had deze week tijdens een spelersoverleg Matumona te kennen gegeven dat hij in een bananenboom kon klimmen om bananen te plukken.

Volgens de advocaat van de voetballer behoudt zijn cliënt zich alle recht op juridische actie en het eisen van schadevergoeding bij de club.

Voorzitter Vermeersch ontkende eerder deze week dat hij zich racistisch had uitgelaten. Volgens hem is hij juist een antiracist. ''Kijk maar naar de samenstelling van mijn ploeg. Dat is toch een multiculturele bende, niet?''

Overigens wordt het er voor Vermeersch niet beter op, want ook de hoofdsponsor van FC Brussels geeft er de brui aan. Automerk KIA Motors besloot het contract op te zeggen vanwege de racistische taal van de voorzitter.

Vermeersch is bij onze zuiderburen niet onomstreden. Zo werd de FC Brussels-voorzitter vorig jaar enige tijd uit zijn eigen stadion verbannen na een merkwaardige actie in Gent. Daar stoof hij tijdens een wedstrijd woedend het voetbalveld op, omdat hij het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter.

PS3 screens showen Call of Duty 4

Call of Duty 4: Modern Warfare komt deze maand uit voor bijna alle platformen. Om PS3 bezitters te laten zien hoe de game er bij hun uit zal zien zijn er wat PS3 screenshots vrijgegeven.




Deze Call of Duty is anders dan zijn voorgangers. Zoals de titel al aangeeft zal de speler in deze game geen antieke panzerfausts meer gebruiken, maar zal je met cutting-edge tech de strijd aangaan in een moderne setting.




De game zal 9 november in de winkels liggen voor de PS3,360 en PC.

Uitgavenpatroon Britney Spears geopenbaard

ShowbizzAltijd al eens willen weten waar de Amerikaanse popzangeres Britney Spears, die de laatste jaren meer bekend staat als schandaalicoon, haar geld aan uitgeeft? Het Amerikaanse blad People heeft dat uitgezocht. Het tijdschrijft kreeg inzage in documenten over Spears' financiële huishouding, die ze aan de rechtbank moest tonen in het kader van haar voogdijzaak.

Spears verdiende in 2006 zo'n 737.000 dollar per maand. Aan haar ex Kevin Federline moet ze maandelijks 15.000 dollar afdragen aan alimentatie.

De zangeres gaf vorig jaar iedere maand 102.000 dollar uit aan entertainment, geschenken en vakantie. Maandelijks betaalt ze 49.000 dollar aan hypotheek. Kleren kopen doet ze voor 16.000 dollar per maand. Bijna 5.000 dollar gaat op aan buiten de deur eten en haar maandelijkse telefoonrekening bedraagt 2.500 dollar.

Twee insider interviews Kane & Lynch

Gametrailers heeft twee interviews gehouden met de mensen achter Kane & Lynch: Dead Men. In deze gesprekken wordt het duidelijk hoe ze zijn gekomen op het unieke "buddy-game" concept, en waar ze hun inspiratie vandaan haalden voor deze game.

De Game Director of Kane & Lynch praat over de evolutie van de storyline, en vertelt hoe ze van de Hitman series overstappen naar Kane & Linch.



Art Director Martin Guldbaek vertelt waarom het zo belangrijk is om met concept art duidelijk te maken wat voor omgevingen je wilt implementeren in de game.


Politiek leider Tamil Tijgers gedood

Icoon Aanslag In Sri Lanka is de politiek leider van de Tamil Tijgers, Thamilselvan, bij een bomdardement gedood. De Srilankaanse luchtmacht viel het gebouw aan waar hij vergaderde. In totaal kwamen zes leiders van de Tamil Tijgers om het leven. Dat hebben de rebellen vanochtend op hun website laten weten.

"Met grote droefenis verklaren we tegen het volk van Tamil Eelam, de Tamils die over de hele wereld leven en de internationale gemeenschap, dat om 06.00 uur vandaag het hoofd van onze politieke tak, brigadier S.P Thamilselvan, gedood is tijdens een luchtaanval van de Srilankaanse luchtmacht", staat op de website www.ltteps.org.

Thamilselvan was het gezicht van de rebellengroep, die al 35 jaar strijdt voor een eigen staat in Sri Lanka. De strijd heeft al zeker 60.000 mensenlevens geëist.

PSV in gesprek met Jol

Algemeen directeur van PSV Jan Reker en president-commissaris Frits Schuitema hebben woensdagmiddag een bezoek afgelegd aan Londen, waar zij enkele uren spraken met Martin Jol. Reker wil zijn bezoek niet bevestigen: "Maar ik ga het ook niet ontkennen."

Jol zou PSV om bedenktijd hebben gevraagd. De Hagenaar heeft echter tijd nodig om zijn ontbonden contract met Tottenham Hotspur juridisch af te wikkelen. Jol heeft recht op een afkoopsom van zes miljoen euro, maar onduidelijk is of de Spurs ook wil willen betalen als de trainer direct bij een nieuwe club aan de slag gaat.

De vriendin van Jol liet gistermiddag weten dat de onlangs ontslagen coach momenteel vakantie heeft om van alle beslommeringen rond zijn vertrek bij te komen. "Verder wil Martin nu nergens op ingaan", vertelde zij. Waarschijnlijk hebben PSV en Jol afgesproken om na volgende week verder te praten.

Uitslagen Spanje speelronde 10

Het was in Spanje de midweek van Real Madrid. Zelf wonnen de Madrilenen eerst in Valencia van de gelijknamige club (1-5), en zagen ze vervolgens aartsrivaal Barcelona een misstap maken.

Barcelona moest afreizen naar promovendus Real Valladolid. Real Madrid liep hier eerder in het seizoen tegen haar eerste puntverlies aan. Ook de Catalanen hadden het lastig in Castilla y León, waar de thuisploeg na een kwartier de voorsprong nam door middel van een treffer van Joseba Llorente. De bezoekers zetten aan voor de gelijkmaker, die uiteindelijk ook zou vallen. Vlak voor rust bereikte Xavi Ronaldinho, die oog in oog met de goalie geen fout maakte: 1-1. Barça had wellicht iets meer recht op de winst, zeker nadat Bojan - die in de basis startte - de paal nog raakte. Toch zouden de twee clubs de punten uiteindelijk delen.

Villarreal doet nog altijd aardig mee in de top. Verwacht werd dan ook dat na de tiende speeldag de situatie ongewijzigd zou blijven. Hekkensluiter Levante kwam op bezoek in El Madrigal, maar wist na een kwartier al dat het in Valencia niets te behalen had. Giullermo Franco zette de thuisploeg al na drie minuten op 1-0. Clubtopscorer Giuseppe Rossi mocht even later vanaf elf meter voor de tweede treffer zorgen. Nog voor rust werd de eindstand bepaald. Verdediger Pascal Cygan was trefzeker: 3-0. Levante had zoals verwacht niets in te brengen, en moet nog serieus aan de bak om degradatie te voorkomen.

Sevilla kent ondanks de winst tegen Valencia een slechte competitiestart. Woensdag reisden de Sevillistas af naar Madrid, voor de confrontatie met Club Atlético de Madrid. Het zou een mooi duel worden in het Vicente Calderón. Al in de eerste minuut trof Maniche doel namens Atleti. Een kwartier later stond het al 2-1, nadat eerst Luís Fabiano gelijk had gemaakt, en Sergio Agüero de thuisploeg weer voor had gezet. De ruststand zou uiteindelijk weer gelijk zijn; Zé Castro maakte een eigen doelpunt. Atlético zou uiteindelijk wel de punten in huis houden. Maxi Rodríguez maakte de 3-2 na zeventig minuten, terwijl zijn vervanger Jurado in blessuretijd de beslissende 4-2 binnenschoot. Nog dieper in blessuretijd kon Fabiano nog aantekenen voor zijn tweede: 4-3.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
31/10UD AlmeríaReal Zaragoza0-1
31/10Deportivo de La CoruñaRCD Mallorca1-1
31/10Getafe CFAthletic Club de Bilbao2-0
31/10Real Betis BalompiéCA Osasuna0-3
31/10RC Recreativo de HuelvaReal Racing Club0-0
31/10Villarreal CFLevante UD3-0
31/10Valencia CFReal Madrid CF1-5
31/10Club Atlético de madridSevilla FC4-3
1/11RCD EspanyolReal Murcia0-0
1/11Real Valladolid CFFC Barcelona1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1025+18
2FC Barcelona1021+12
3Villarreal CF1021+5
4Club Atlético de Madrid1020+10
5RCD Espanyol1018+3
6Valencia CF1018-4
7Real Zaragoza1017+2
8RCD Mallorca1016+5
9Real Racing Club de Santander10160
10Real Murcia10130
11Sevilla FC912+5
12CA Osasuna912+2
13UD Almería1011-1
14Athletic Club de Bilbao1010-5
15RC Recreativo de Huelva109-6
16Deportivo de La Coruña109-8
17Real Betis Balompié108-4
18Getafe CF108-6
19Real Valladolid CF107-8
20Levante UD101-20

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Lionel MessiFC Barcelona7
2Dani GüizaRCD Mallorca6
=Giuseppe RossiVillarreal CF6
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid6
=Luís FabianoSevilla FC6
6Frédéric KanoutéSevilla FC5
=Juan ArangoRCD Mallorca5
=Raúl GonzálezReal Madrid CF5
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF5
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza5

Programma:

DatumThuisUitTijd
3/11RCD MallorcaValencia CF20.00
3/11Sevilla FCReal Madrid CF22.00
4/11Club Atlético de MadridVillarreal CF17.00
4/11Levante UDUD Almería17.00
4/11CA OsasunaGetafe CF17.00
4/11Real Racing ClubRCD Espanyol17.00
4/11Real MurciaDeportivo de La Coruña17.00
4/11Real ZaragozaReal Valladolid CF17.00
4/11FC BarcelonaReal Betis Balompié19.00
4/11Athletic Club de BilbaoRC Recreativo de Huelva21.00

Kinderserie Alvin and the Chipmunks krijgt game

In 1958 werd de band Alvin and the Chipmunks opgericht door de inmiddels overleden Ross Bagdasarian, Sr. Het was een fantasieband van chipmunks, de daadwerkelijke bandleden deden de voice-overs voor deze wezentjes. De band was erg succesvol en won een aantal grammys en kreeg in 1983 zelfs een eigen tekenfilmserie. Op basis van deze tekenfilm zal later dit jaar ook een bioscoopfilm verschijnen en om die te promoten ook een game. In deze game zul je in verscheidene levels het ritme van de muziek van de game moeten bijhouden. Hierbij zullen nummers langskomen uit de lange geschiedenis van de band.

Alvin and the Chipmunks verschijnt voor PlayStation 2, Nintendo DS, PC en Wii.




Roda wil contract Meeuwis verlengen

Roda JC is van plan om het contract van Marcel Meeuwis open te breken en zeker voor vier jaar te verlengen.
Roda heeft al een informeel gesprek gehad met Meeuwis en wil binnenkort weer met hem rond de tafel gaan zitten. Meeuwis kwam in de zomer van 2006 over van VVV-Venlo en wist zich al snel een plek in de basis te veroveren. Ondertussen heeft ook de aanvoerdersband gekregen van coach Raymond Atteveld.

Meeuwis speelde vorig jaar 33 wedstrijden voor Roda en scoorde tweemaal. Dit seizoen kwam hij achtmaal in actie en scoorde één keer.

GS: Beloning voor bewijs homoseks CU-lid

Weblog Geen Stijl looft een beloning uit van minimaal 2000 euro voor wie met overtuigend foto- of filmbewijs komt dat een lid van de ChristenUnie homoseksuele handelingen verricht. Aanleiding is de rel rond de ChristenUnie waar gemeenteraadslid Yvette Lont homo's uit de partij wil weren. Tweederde van de lokale voorzitters vindt net als Lont dat praktiserende homoseksuelen niet actief kunnen zijn voor de partij als bestuurder of als volksvertegenwoordiger.

D66 en de VVD vinden dat vice-premier Rouvoet homo's moet verdedigen. Rouvoet weigert echter afstand te nemen van deze stelling. Daarom wil GeenStijl bewijzen dat er genoeg homo's binnen de CU zitten. Op de site staat dan ook: 'Homo's opgelet. GeenStijl biedt MINIMAAL 2.000 euro voor overtuigend fotografisch bewijs van een ChristenUniehond die seksuele handelingen verricht met een andere man. Volledige privacy van alle betrokkenen behalve de christenhond zelf, gegarandeerd. Ook lokale bestuurders, ministers, partijvoorzitters, gemeenteraadsleden zijn vogelvrij.' Het wachten is op de eerste foto's.

Demo Empire Earth 3

Er is door Sierra Entertainment een speelbare demo van Empire Earth 3 vrijgegeven. Dit is het derde deel van de zeer succesvolle strategie serie van Mad Doc Software, waarin je de hele wereld binnen muisbereik hebt.

The single-player demo bevat de eerste speelbare kijk op de nieuwe World Domination mode en 3 single player skirmisch mappen. Het spel is al 'gold' en zal op 6 november in de schappen verschijnen.

De demo is via de onderstaande links te downloaden.
Gamershell
Worthplaying
Gamedemos
Fileplanet



'Kerst soberder vieren voor moslims'

Een denktank van de Britse socialistische partij Labour heeft het plan opgevat om te pleiten voor een 'rustiger' en 'soberder' viering van het kerstfeest om islamitische medeburgers niet voor het hoofd te stoten. In een rapport stellen de Labour-denkers voor om feesten van andere religies meer naar voren te schuiven.

Ook staan er in het rapport voorstellen om een speciale ceremonie op te zetten rond de geboorte van kinderen, naar voorbeeld van sommige allochtone groepen. Verder behoren minderheden toegang te krijgen tot het nu afgesloten 'witte' platteland. De Engelse bisschoppen moeten verder uit de House of Lords om andere geloven niet achter te stellen. En zelfs de vlag, de Union Jack, zou een multicultureel broertje moeten krijgen.

De plannen van de Labour-denktank hebben in Groot-Brittannië tot een golf van verontwaardiging geleid. Ook de islamitische conservatieve politica Sayeeda Warsi ziet er niets in. ''Een land verandert niet door alle tradities overboord te zetten. Het zou Engeland alleen maar schaden. Verder doet de gedachte dat labour zich meer met de opvoeding van de kinderen gaat bezighouden, me rillen. Ik dacht dat we net van de communisten af waren.''

Ook het Fok!Forum lijkt een soberdere kerst te gaan vieren

Brandstoffen samen nog nooit zo duur

Icoon FinancieelVandaag is de benzineprijs gestegen naar 1,521 euro per liter. De prijs is nu nog maar 2,8 cent verwijderd van de hoogste prijs ooit. Op 1 januari van dit jaar was de benzineprijs nog 1,366 euro terwijl in april 1,475 euro werd betaald.

De prijzen van diesel en LPG staan al twee weken op recordhoogte en stegen verder naar respectievelijk 1,193 en 0,664 euro. De Gemiddeld Landelijke Adviesprijs (GLA) van de oliemaatschappijen voor de brandstoffen is opgeteld nog nooit zo hoog geweest.

Als deze trend zich voortzet, gaat dat de automobilist op jaarbasis ongeveer 150 euro extra kosten aan brandstof, ongeacht of men benzine, LGP of diesel tankt.

Dreigend tekort
Donderdag meldde de Zeeuwse Courant dat er een serieus tekort aan diesel kan ontstaan. Nadat bekend werd dat diverse oliedepots in Venlo, Roermond, Geertruidenberg, Wageningen en Cuijk droog stonden, lijkt het tekort aan de brandstof nu alle grote oliehandelaren in België en Nederland te treffen.

Met dank aan Revolution-NL en Anthonyb voor de submit.

Meer informatie over de stijgende olieprijzen vind je op het Fok!Forum

Hardwareverkopen Japan: Stijgingen zetten in

Alle grote systemen gingen er de afgelopen week op vooruit in Japan, slechts de Game Boy Advance wist niet meer te verkopen. Helaas voor Sony is het voor de derde week op rij net niet gelukt om met de PlayStation Portable de 60.000 grens te doorbreken.

SysteemAantalVorige weekTotaal
Nintendo DS76.27370.60819.817.435
PSP59.79258.6696.659.304
Wii27.50224.9323.703.553
PlayStation 318.78517.1301.228.768
PlayStation 211.69810.28120.794.380
Xbox 3603.7183.011429.928
GameCube58484.179.547
GBA10520715.346.740

Thieme komt met Al Gore-achtige film

Icoon FilmPartij voor de Dieren-leider Marianne Thieme gaat net als Al Gore een film maken over het milieu. Alleen zal de documentairefilm van Thieme zich richten op de gevolgen van de vleesindustrie voor het milieu. De titel is nog niet bekend, maar de ondertitel van de docu luidt 'Meat the truth'.

Thieme wil met de film duidelijk maken dat de veehouderij een van de grootste vervuilers van het milieu is. Wereldwijd stoot deze sector 18% van alle broeikasgassen uit. Het verkeer is verantwoordelijk voor 13,5%, maar toch gaat daar meer aandacht naar uit. Thieme neemt daarom de vleessector onder de loep.

De docufilm zal onder meer tonen dat Nederland door de varkensindustrie jaarlijks wordt opgescheept met zeven miljard kilo mest (4000 kilo per Nederlander). Ook stelt Thieme in de film dat voor de productie van één kilo biefstuk, 100.000 liter water nodig is. Dat is net zoveel als twee jaar douchen. Een vegetariër bespaart volgens Thieme in een jaar 1.500 kilo CO2-uitstoot ten opzichte van een vleeseter.

De film gaat begin volgende maand in première in enkele filmhuizen en komt daarna uit op dvd. De documentaire duurt circa een uur en is gemaakt door het wetenschappelijk instituut van de Partij voor de Dieren. Thieme hoopt met haar film een vergelijkbaar effect te bereiken als Al Gore deed met 'An inconvenient truth'.



Filmmaakster en politica Thieme

Singleplayer Classic Mode keert terug in Smash Bros. Brawl

In Super Smash Bros. Brawl, de fighting game met je favoriete Nintendo personages voor de Wii, zit een singleplayer modus waarin je het opneemt tegen verschillende tegenstanders. De modus is opgebouwd via een levelstructuur waarbij je steeds een level verder speelt.

Je begint met het kiezen van je favoriete personage en de moeilijkheidsgraad waarna de match kan beginnen. De tegenstanders worden bepaald aan de hand van het thema, level 1 is bijvoorbeeld gebaseerd op Zelda en je kunt dan bijvoorbeeld Link verwachten als tegenstander. Level 3 is gebaseerd op Pokémon en daar neem je het misschien wel op tegen Pikachu. De tegenstanders worden elke keer at random gekozen.

Aan het eind van het level zie je hoe goed je gepresteerd hebt en verdien je geld. Wat je met dit geld kan doen is echter nog niet bekend.

EA: Games moeten goedkoper worden

De gamesindustrie haalt met de huidige generatie nog steeds gigantische omzetten van meer dan 20 miljard dollar per jaar en dus zou je zeggen dat de prijzen voor huidige games dik in orde zijn. John Riccitiello, de CEO van Electronic Arts, denkt daar heel anders over, hij denkt dat door de lage prijzen van games in landen als China de gamesindustrie binnen nu en vijf jaar een nieuw prijzenmodel moet gaan kiezen.

In the next five years, we’re all going to have to deal with the current pricing model. In China, they’re giving games away for free. People who benefit from the current model will need to embrace a new revenue model, or wait for others to disrupt.

Deze opmerking is geen slag in de lucht naar andere uitgevers, EA zelf is volgens Riccitiello zal druk bezig met zoeken naar mogelijkheden om de prijzen te laten zakken. Hij denkt dan ook dat het huidige prijssysteem van €60 tot €70 voor nieuwe games over nog geen tien jaar verdwenen zal zijn.



The AFS wants you

Vandaag komt het nieuwste kindje van Richard Garriott, de man achter Ultima Online, uit in Europa: Tabula Rasa. Word lid van de AFS (Allied Free Sentients) en ga de strijd aan met de Bane, een alien ras met als doel het uitroeien van al het andere leven in het heelal. De game belooft meer te worden dan een standaard MMORPG. Denk hierbij aan systemen als een cloning system, zodat je niet telkens opnieuw hoeft te beginnen als je het spel wat anders wilt spelen, ingebouwde voice-chat en battlefield control points waarmee je spawn punten kunt behalen.


PSN update

De PlayStation Store is weer bijgevuld door Sony en vanaf nu is de volgende content beschikbaar voor de Europese winkel:

* Haze trailers.
* Eye of Judgement Trailers.
* Uncharted Kaart, dit is een achtergrond van Uncharted Drake's Fortune
* Uncharted Drake's Fortune video's.
* Lair trailers
* Playstation eye trailer
* Promo trailer van MotorStorm Revenge Weekend.
* PES 2008 demo
* Juiced 2: HIN demo
* Playstation Eye games: Mesmeriza (Distort) deze gaat je 2,99 kosten en Tori Emaki, deze kost ook 2,99.
* De game Feel Ski voor de PS3. Deze kost 7,99.

De Amerikaanse winkel heeft het volgende gekregen:

* Nieuwe PS3 Wallpapers
* Nieuwe "Coming soon" Trailers.
* Twisted Metal 2 voor de PS3 en PSP. Deze kost $5,99
* Trailer voor de film "Close Encounters"
* Trailer voor de film "The Bucket List"
* Playstation Eye trailer
* "Beowulf The Game" Trailer
* Burnout trailers. "Roadster", "Hawker" en "Annihilator"
* NFS ProStreet TV Spot
* GT5 Prologue TGS video
* Uncharted "Massive" trailer
* The Godfather Add-ons
* NFS ProStreet Demo
* TimeShift Demo

'Kamermeerderheid voor kraakverbod'

PolitiekDe Tweede Kamerfractie van het CDA dient binnenkort een initiatiefwet in die kraken strafbaar stelt. Volgens De Telegraaf kan die wet op steun rekenen van een Kamermeerderheid. VVD en PVV zijn al langer voor het strafbaar stellen van kraken. SGP en ChristenUnie staan welwillend tegenover een verbod. De ChristenUnie zegt wel dat de steun voor hen afhangt aan de vorm waarin het CDA het verbod vorm wil geven.

Volgens CU-Kamerlid Ed Anker was kraken vroeger ''nog idealistisch. Maar dat wordt nu overschaduwd door internationale krakers die hierheen komen om rotzooi te schoppen.'' Anker reageert daarmee op de hinderlaag die krakers deze week in Amsterdam legden bij een inval van de politie. Ze poogden daarmee politiemensen op zijn minst ernstig te verwonden.

De Kamerfracties van CDA en VVD vinden dat de krakers die de hinderlaag legden, moeten worden vervolgd wegens poging tot moord.

Overigens is het CDA al vanaf 2003 bezig om kraken strafbaar te stellen.

Griezelig kerkhof in Pirates vs Ninjas Dodgeball

De eerste game van ontwikkelaar Blazing Lizard zal een gezellige familiegame worden met in de hoofdrol een potje trefbal. Dat dit niet betekent dat alles vrolijk en fleurig is tonen onderstaande screens wel aan. Je zult namelijk niet alleen met piraten en ninja's spelen, maar ook met zombies. Je zult de game kunnen spelen in een story-mode, maar natuurlijk ook gewoon online met maximaal acht spelers.

Pirates vs Ninjas Dodgeball zal vanaf begin 2008 te downloaden zijn.






Wilders opent meldpunt onveiligheid scholen

Icoon Politiek De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft vandaag een meldpunt geopend om ervaringen over onveiligheid op scholen te verzamelen. Het meldpunt op internet is opgezet naar aanleiding van recente steekpartijen op en bij scholen.

''Er is veel mis op scholen. Er waren de recente steekpartijen, maar ook het onderzoek waaruit blijkt dat wapenbezit onder scholieren met 20 procent is gestegen. Ik wil meer geluiden uit de praktijk krijgen'', aldus PVV-leider Geert Wilders in een toelichting. ''Onveiligheid moet nu echt op de agenda komen. De zwijgcultuur moet worden doorbroken.''

De PVV zint op stevige maatregelen. Een vliegende brigade van de politie zou scholieren onaangekondigd moeten controleren op wapenbezit. Ook vindt de partij dat schooldirecteuren moeten worden verplicht aangifte te doen van gewelddadige incidenten.

Zeker 115 doden door orkaan Noël

Icoon WeerTropische Storm Noël, die eerder deze week voor de kust van Hispanolia ontstond, is donderdagavond opgewaardeerd tot orkaan. Noël teistert het Caribische gebied nu met windsnelheden van 120 kilometer per uur. Meteorologen van het Nationale Orkaan Centrum (NHC) hebben Noël daarmee ingedeeld in de eerste categorie op de Saffir-Simpson schaal voor orkanen.

De Bahamas en Cuba hebben in zeer korte tijd ongeveer 40 centimeter regen gehad, waardoor talloze gebieden overstroomt zijn. In Cuba is in delen van het land de stroom uitgevallen en zijn enkele dorpen afgesloten van de buitenwereld. Zeker 2000 huizen zijn daar verwoest en 24.000 mensen zijn geëvacueerd. Ook in delen van de Bahamas viel de stroom uit en zijn honderden mensen dakloos geworden.

Haïti, Dominicaanse Republiek
Op het eiland Hispanolia zijn zeker 115 doden gevallen door diverse overstromingen en modderlawines. Autoriteiten vrezen dat het dodental verder zal oplopen omdat enkele gebieden nog altijd onbereikbaar zijn. Er zijn helikopers ingezet om mensen te redden uit de overstroomde gebieden.

De autoriteiten in Haïti en de Dominicaanse Republiek spreken van een zware slag voor de economie. Als gevolg van de harde wind en de drie dagen durende regen is een groot deel van de cacao- en rijstplantages verwoest. De regering van de Dominicaanse Republiek heeft inmiddels de internationale gemeenschap om hulp gevraagd.

Vanochtend keerde Noël terug naar open zee en verwacht wordt dat de orkaan nog iets in kracht zal toenemen. De orkaan bevond zich toen op 1300 kilometer ten zuidwesten van Bermuda en bewoog zich toen met een snelheid van 29 kilometer per uur. Verwacht wordt dat Noël zaterdag weer in kracht afneemt.


Orkaan Noël

Meer informatie over Noël, of hoe een orkaan ontstaat, vind je ook hier --> Hurricane Season 2007

Gedwongen huizenverkoop VS verdubbeld

Icoon EconomieHet aantal gedwongen huizenverkopen in de VS is, ondanks de hoge economische groei van 3,9 procent, in het derde kwartaal bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. In 446.726 gevallen gingen banken en hypotheekverstrekkers over tot een executieverkoop.

De oorzaak van de hoge toename komt doordat honderdduizenden Amerikanen hun hypotheekkosten niet meer kunnen betalen. Het ergst getroffen gebied is de staat Nevada. Om de malaise op de Amerikaanse huizenmarkt te beteugelen heeft Fed-voorzitter Bernanke gisteren wederom de rente verlaagd. Onlangs werd bekend er in VS twee miljoen huizen te koop stonden, dit is ruim de helft meer dan enkele jaren geleden.

Sommige deskundigen zeggen dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Er zijn schattingen dat 2,8 miljoen huiseigenaren de komende jaren hun hypotheekrente omhoog zien springen. Deze mensen die in de 'subprimemarkt' zitten maken gebruik van een zogeheten groeihypotheek: eerst een lucratieve lage rente waarna de rente vervolgens omhoog schiet.


446.726 executieverkopen in het derde kwartaal

Geen apart onderzoek naar Het Oosten

PvdA-Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) ziet geen aanleiding voor een extern onderzoek naar de rol van woningcorporatie Het Oosten bij de bouw van de omstreden Westermoskee in Amsterdam. Dat maakte ze gisteravond duidelijk in een overleg met de Tweede Kamer.

De oppositiepartijen SP en VVD drongen daarin aan op een doorlichting om de feiten boven tafel te krijgen over de miljoeneninvestering van Het Oosten in het project. De woningcorporatie maakte destijds afspraken over de bouw van de moskee en aangrenzende woningen, bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage met Manderen BV, de beleggingsmaatschappij die de moskee wilde bouwen. Manderen BV opereerde namens de Turkse religieuze organisatie Milli Görüs.

De gemeente Amsterdam laat momenteel onderzoek doen naar de gang van zaken rond de Westermoskee. Als dat aanleiding geeft toch nog eens te kijken naar de rol van Het Oosten, dan is Vogelaar bereid dat alsnog te laten doen.

Het Oosten liet recent beslag leggen op de goederen en banktegoeden van Manderen BV om te voorkomen dat geld en bezittingen op een gegeven moment verdwenen zijn. De corporatie en Manderen BV kregen het met elkaar aan de stok over de religieuze koers van de moskee na een bestuurswisseling bij de beleggingsmaatschappij eind vorig jaar. Sindsdien ligt het project stil. Het Oosten wil verder met de bouw van woningen en bedrijfsruimten, maar volgens de woningcorporatie ligt Manderen BV dwars.

Vogelaar zal opnieuw de activiteiten en doelstellingen van Milli Görüs analyseren, zo zegde ze de Kamer toe.



De moskee en woningen, die gebouwd hadden moeten worden

Hoogleraren: heropen zaak-Lucia de B.

Icoon Justitie Het bewijs tegen Lucia de B. is niet overtuigend. Dat vinden vrijwel alle hoogleraren kansberekening en statistiek in Nederland. Zij hebben daarom een petitie ondertekend waarin ze pleiten voor onmiddellijke heropening van de strafzaak tegen de Haagse verpleegster.

De petitie wordt vandaag aangeboden aan staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie. Daarnaast zal de advocaat van De B. een exemplaar overhandigen aan de procureur-generaal van de Hoge Raad, die zich momenteel buigt over een officieel advies om de zaak te heropenen.

De ondertekenaars van de petitie vinden dat essentiële medische en statistische informatie niet bij de rechters terecht is gekomen. Zij stellen verder dat alle competente statistici die zich in de zaak hebben verdiept, oordelen dat er op basis van de statistiek geen sterke aanwijzingen zijn dat De B. te maken had met de sterfgevallen. Ook kraken zij het gebruik van zogenoemd schakelbewijs, dat ze een verkapte vorm van statistiek noemen.

Grote brand in Arnhemse binnenstad

Icoon BrandIn de Arnhemse binnenstad is vrijdagochtend iets voor zeven uur een grote brand uitgebroken in een magazijn van Miss Etam. Dat zit aan de achterkant van de winkel, die gevestigd is aan de Ketelstraat. Dat heeft de brandweer laten weten.

De panden in de binnenstad staan redelijk dicht op elkaar en boven sommige winkelpanden wonen mensen. Volgens de woordvoerder van de brandweer loopt niemand gevaar. Een aantal omwonenden heeft uit eigen beweging de woning verlaten.

Atkinson niet naar halve finale

Het is Vanessa Atkinson niet gelukt de halve finale te bereiken van de Qatar Classic. De Haagse verloor in vier games van de als vierde geplaatste Tania Bailey.
Een half uur lang wist Atkinson goed mee te komen met Bailey. De eerste set won ze met 9-7 en de tweede verloor ze nipt met 9-10. Hierna was de koek op voor Atkinson en won Bailey de twee resterende sets met 9-3 en 9-2.

Sanmartean niet tegen NAC

FC Utrecht zal het tegen NAC Breda zonder Lucian Sanmartean moeten doen. De Roemeen moet door een buikblessure rust houden.
Sanmartean begon afgelopen zondag tegen Ajax nog wel in de basis maar had zo veel last van zijn buikwand dat hij zich na een half uur moest laten wisselen. Volgens clubarts Frank van Hellemondt zal maandag bekeken worden of de middenvelder weer meer kan gaan trainen. Mocht dat niet zo zijn dan moet Sanmartean waarschijnlijk onder het mes.

Boek: Sabine Kuegler - Dochter van de Jungle

In 2005 verscheen het opzienbarende boek van een blanke jongedame die haar hele jeugd diep in het oerwoud heeft doorgebracht. Op haar zeventiende werd ze naar een kostschool in Zwitserland gestuurd, om te leren overleven in de normale wereld. Dit is haar schrikbarend tegengevallen. Ze kreeg al vrij vlot vier kinderen en schreef dit boek, dat nu in een pocketeditie is heruitgebracht voor het minimale prijsje van nog geen zes euro. Een vervolg op dit boek is al eerder bij FOK! besproken, zie Terug naar de Jungle.

Boek: Louann Brizendine - De vrouwelijke hersenen

Dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen mag duidelijk zijn. Wordt het je niet verteld dan kom je er in je kinderjaren al gauw genoeg achter. Zowel lichamelijk als geestelijk verschillen man en vrouw wezenlijk van elkaar, maar de vraag is altijd of dit nu aangeboren of aangeleerd is. Neuropsychiater Louann Brizendine geeft in haar boek De vrouwelijke hersenen haar visie op dit eeuwenoude vraagstuk.

Loting achtste finale KNVB beker

Gisteravond na afloop van het bekerduel tussen Feyenoord en FC Groningen werd er geloot voor de volgende ronde van de KNVB beker. Hieronder kun je de uitslag lezen.

RKC Waalwijk - HFC Haarlem
NAC Breda - Ajax
Deurne - Feyenoord
Heracles Almelo - FC Den Bosch
FC Dordrecht - AGOVV Apeldoorn
Roda JC - Excelsior
NEC - FC Zwolle
Quick Boys - Jong Heerenveen


De wedstrijden zullen gespeeld worden op 15, 16 en 17 januari 2008.

Nalbandian wint opnieuw van Federer

Opnieuw een overwinning van David Nalbandian tegen Roger Federer. De Argentijn won anderhalve week geleden in de finale van de Masters in Madrid. Donderdag wist de Nalbandian opnieuw de Zwitser te verslaan: 6-4 en 7-6 werd het tijdens de Masters in Parijs.

Federer had het vooral lastig met de backhand van de Argentijn. Nalbandian werkte in de tweede game al een aantal breakpoints weg en wist een game later wel een break te forceren. De nummer 21 van de wereld wist vrij snel uit te lopen naar een 5-2 voorsprong maar kwam terug toch 5-4. Nalbandian wist daarna alsnog de game uit te serveren.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Beide spelers waren niet van plan iets weg te geven. In de negende game kreeg de Argentijn een breakkans en wist deze ook te benutten en mocht daardoor alvast even ruiken aan de overwinning. Federer kwam terug en kreeg twee games later zelfs een setpunt. Nalbandian overleefde deze en wist daarna in de tiebreak de Zwitser te verslaan.

Within Temptation wint MTV Award

Icoon MuziekWithin Temptation is volgens MTV-kijkers de beste band van Nederland en België. De band kreeg gisteravond in München de MTV Europe Music Award. Internationaal was Avril Lavigne de grote winnaar.

Nelly Furtado ging naar huis met de Album of the Year-Award voor meer dan zeven miljoen verkochte platen. Linkin Park greep de prijs voor beste band.

Beste live act was de Engelse groep Muse. Ze wonnen de Award voor de tweede keer. Het meest opvallende was Amy Winehouse. Op het eind mocht ze nog even het podium op om de speciale award voor Artiesten Keuze in ontvangst te nemen. Daarvoor had ze stomdronken Back tot Black gezongen. Toen ze de award kreeg, liep ze zonder iets te zeggen het podium af.

Boek: Hanco Kolk - Meccano De Ruwe Gids

In september is het laatste deel van de serie Meccano van striptekenaar Hanco Kolk verschenen. Vijftien jaar werkte de tekenaar aan het geheel en nu is het af. Ondanks dat het boek deel uit maakt van een reeks is het goed op zichzelf te lezen, als alleenstaand stripverhaal. Voorkennis is niet nodig en dus is het boek voor iedereen te lezen. Dat maakt het tot een goede strip, bestemd voor een breed publiek. De Meccano-serie mag aangemerkt worden als één van de hoogtepunten in het stripgenre. Lezen dus!! Even lekker weg van de wereld met woord en beeld; dat is eens wat anders dan zware literaire werken...

'Rouvoet moet homo's verdedigen'

Icoon PolitiekVVD en D66 willen dat vice-premier Rouvoet van de ChristenUnie afstand neemt van partijgenoten die vinden dat homo's de partij niet mogen vertegenwoordigen. Het Amsterdamse raadslid Yvette Lont wil op 17 november op het partijcongres laten vastleggen dat homo's de partij niet kunnen vertegenwoordigen.

Uit een steekproef van de Evangelische Omroep blijkt dat tweederde van de lokale voorzitters het daarmee eens is. De meesten vinden het niet nodig het apart vast te leggen omdat het al duidelijk genoeg uit de Bijbel zou blijken.

Rouvoet wilde gisteravond in het openbaar geen standpunt innemen. De partijtop van de ChristenUnie gaat ervan uit dat de motie tegen homoseksuelen niet in stemming wordt gebracht omdat er te weinig steun voor is.

Met dank aan MrOizo voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.