Gabri wel, Maduro niet mee naar Praag

Gabri maakt vandaag weer deel uit van de groep die naar Praag vertrekt voor de return in de voorronde van de Champions League tegen Slavia. De Spaanse middenvelder van Ajax heeft wat irritatie in het kniekapsel en werd daardoor zondag aan de kant gehouden. Gisteren trainde Gabri naar tevredenheid mee.

Voor Henk ten Cate, de trainer van de Amsterdammers, is de aanwezigheid van Gabri een meevaller. Ten Cate moet namelijk bijna zijn volledige beoogde middenveld missen. Edgar Davids revalideert van een beenbreuk. Hedwiges Maduro, tegen Heerenveen nog spelend op de plaats van Davids, kampt met een lichte hersenschudding.

Ondanks de 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd is Ten Cate optimistisch over het behalen van de hoofdtoernooi. "Slavia is geen wonderploeg. Ik vind Ajax veel beter. Die twaalf doelpunten uit twee wedstrijden hebben ons veel vertrouwen bezorgd."

"Het is een taaie tegenstander. Ze kunnen goed verdedigen, met veel mensen achter de bal. Natuurlijk kan het altijd verkeerd aflopen. Maar in de thuiswedstrijd hebben we niet eens goed gevoetbald, en toch zeker vijf opgelegde kansen gecreëerd. Ik denk dat we die in Praag ook zullen krijgen. Als je negatief denkt, creëer je ook niets," aldus spits Klaas-Jan Huntelaar.