Mercedes wilde Webber in F1

Volgens Formule 1-coureur Mark Webber had hij zijn Formule 1-debuut kunnen maken bij McLaren als Mercedes meer inspraak had gehad in de rijderskeuze destijds. Komend seizoen is Webber teamgenoot van David Coulthard bij Red-Bull Racing.

Webber reed in 1998 en 1999 voor Mercedes in de sportscars in het FIA GT kampioenschap en nam deel aan de 24 uur van Le Mans. Als het aan de Duitse autofabrikant had gelegen had Webber in 2002 zijn debuut gemaakt bij McLaren.
In plaats van bij McLaren stapte de Australiër in bij Minardi. Het jaar daarop vertrok hij naar Jaguar Racing, om vervolgens weer over te stappen naar Williams.

"Om met Mercedes te racen was fantastisch, het maakte me volwassen qua professionaliteit", vertelt Webber.

"Waarom deze relatie niet door is gegaan in Formule 1? Heel simpel: omdat Ron Dennis bij McLaren de baas was. Tegenwoordig zal Mercedes waarschijnlijk meer macht hebben in het management van het Formule 1-programma, maar zo was het een paar jaar geleden nog niet. Het management van Mercedes had veel respect voor mijn werk, zij geloofde in mijn potentieel, maar bij McLaren hadden zij nooit inspraak omtrent de coureurs."