FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 januari 2007

Verdachte moord Tamara droeg kist

Icoon BinnenlandsDe 37-jarige man die vermoedelijk Tamara Wolvers uit Alphen aan den Rijn om het leven heeft gebracht, is een van de mannen die de kist van het slachtoffer naar haar laatste rustplaats heeft gedragen. De ouders van Tamara zeiden dit op de condoleancesite van hun vermoorde dochter.

Barry en Nel Wolvers uiten op de site hun woede over de vermoedelijke moordenaar. "Hoe kun je iedereen 5,5 maand voor de gek houden. Hij heeft haar kist gedragen en de bedankkaartjes gemaakt." Ze vragen iedereen die een bedankkaartje heeft gekregen, deze te verscheuren en alleen de foto van Tamara te bewaren.

De verdachte is een ex-oom van Tamara en zou een oogje op haar hebben gehad. De man werd vorige week aangehouden.

Trailer DS-adventure Hotel Dusk: Room 215

De developers die Another Code maakten, werken momenteel aan een nieuwe adventure voor de DS: Hotel Dusk: Room 215. Het verhaal van dit spel draait om ex-politie-agent Kyle Hyde. Hij is met een nieuwe carrière begonnen als verkoper in Los Angeles. Als hij te horen krijgt dat zijn beste vriend verdwenen is probeert hij uit te zoeken wat er gebeurd is. Zijn zoektocht brengt hem naar een geheimzinnig hotel, Hotel Dusk. Volgens de geruchten is er in dit hotel een kamer waarin wensen vervuld worden.

Wat vooral opvalt aan het spel is de zeer bijzondere grafische stijl, bestaande uit kleurloze, tweedimensionale personen tegen een gekleurde achtergrond. De DS wordt tijdens het spelen als een boek vastgehouden, waarbij de schermen dus naast elkaar in plaats van boven elkaar staan.




Nintendo Japan heeft een trailer van het spel vrijgegeven waarin je kennis kunt maken met de grafische stijl en de sfeer in het spel. Je vindt de trailer **hier**.

NFL-speler vermoord in Denver

Icoon MisdaadDe 24-jarige American football-speler Darrent Williams is maandag in Denver vermoord. De speler van de Denver Broncos werd door een schutter, die in een auto zat, onder vuur genomen.

Naast Williams kwamen nog twee mensen om. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend. In een verklaring zegt Denver Broncos 'geschokt en sprakeloos' te zijn. ''Hier hebben we geen woorden voor'', aldus Broncos-woordvoerder Jim Saccomano. Op zondag hadden de footballers van Broncos nog een plek in de play-offs verspeeld door met 23-26 te verliezen van San Francisco. Enkele uren na dat duel werd cornerback Williams doodgeschoten.

Lange stok

Volgens survivalheld Ray Mears is het helemaal niet vreemd om met bladeren of stokjes je billen schoon te maken nadat je in de vrije natuur je bijdrage hebt geleverd aan het mestoverschot.

Alleen moet deze dame voortaan beter opletten bij zijn tv programma's want met een stok tussen je billen krabben met je broek aan dat heeft natuurlijk weinig zin....

Mocht het filmpje niet gelijk afspelen even op de play knop drukken.

DJ ontslagen wegens bekendmaken nummer collega

Icoon RadioRadiozender 100%NL ontslaat dj Bert van Lent op staande voet omdat hij in een uitzending het mobiele telefoonnummer van een vrouwelijke collega van het station had bekendgemaakt.

Hij deed daarbij een seksueel getinte oproep om haar te gaan spammen. Dit maakte programmadirecteur Herbert Visser van het landelijke FM-station maandag bekend.

Van Lent deed de oproep in de nacht van zaterdag op zondag. Volgens directeur Visser verkeerde de dj ten onrechte in de veronderstelling dat de vrouwelijke collega, Nienke Disco, zijn telefoonnummer in een uitzending had genoemd, waarna hij vervelende telefoontjes had gekregen. Disco's mobieltje stond vervolgens vol ''smerige oneerbare voorstellen'', zowel per voicemail als sms. De dj krijgt ontslag wegens seksuele intimidatie.

Vier gezinnen in Liempde winnen postcodekanjer

Icoon Binnenlands Vier gezinnen aan De Maai in Liempde hebben de postcodekanjer van 13,9 miljoen euro gewonnen. Dat bleek maandagmiddag tijdens de trekking van de twee letters van de postcode in Liempde: NT.

De wijkprijs bedraagt 7968 euro per lot. Die wordt verdeeld onder iedereen in het Brabantse dorp die een lot heeft gekocht. In totaal gaat het hierbij om tien miljoen euro.

De vier gezinnen die de hoofdprijs verdelen, wonen in boerderijen. In tegenstelling tot vorig jaar in Heusden, waar de prijzen op het podium werden bekendgemaakt, werden de winnaars maandag thuis gefêteerd. Ze wonen in het buitengebied aan een doodlopende weg naar een bos in vier boerderijen. Een van de gelukkigen ging maandagavond nog doodgemoedereerd zijn koeien verzorgen voor de prijs in ontvangst te nemen.

De familie Termeer won 514.814 euro met een lot. Dat had de heer des huizes stiekem gekocht, vorige week, via internet, bekende hij zijn vrouw. ,,Een paar dagen geleden waren we in Drenthe bij onze dochter, waar we hoorden dat Liempde in de prijzen viel'', vertelt zij, nog steeds ongelovig. ''Ik zei toen tegen onze dochter, wij hebben geen lot, we winnen niets, jammer. Vrijdagavond kwam het afschrift van de bank binnen, toen zag ik dat een lot was afgeschreven, stiekem, door mijn man! Achteraf vind ik dat toch niet zo erg'', besluit ze.

Aan De Maai liggen negen boederijen, vijf gezinnen deden niet mee. ,,Niet erg'', zegt een buurman van een van de winnaars. ,,Dat hoort bij het spel.'' Ook in het dorp tonen de verliezers zich mild. ,,Ach'', zegt een vrouw ''Liempde is nu op de kaart gezet, dat is toch mooi.''

Persfotograaf in Gaza-stad ontvoerd

Icoon Israël/PalestinaIn Gaza-stad is maandag een fotograaf van het Franse persbureau AFP ontvoerd door gewapende mannen. Volgens het agentschap gaat het om de 50-jarige Peruaan Jaime Razuri.

In de afgelopen maanden zijn al vaker buitenlanders, onder wie ook journalisten, ontvoerd in de Gazastrook. Zij werden meestal korte tijd later weer ongedeerd vrijgelaten. Razuri werd volgens getuigen gepakt toen hij het kantoor van AFP in Gaza-stad wilde binnengaan.

Niet gewond door vuurwerk, maar door kogel

Icoon BinnenlandsEen 26-jarige inwoner van Nunspeet die tijdens de jaarwisseling gewond dacht te zijn geraakt door vuurwerk, bleek bij nader inzien getroffen door een kogel. Het incident vond plaats aan de Duinweg in Nunspeet.

Volgens een woordvoerster van de politie voelde het slachtoffer tijdens het knallen van het vuurwerk plotseling pijn. Later bleek dit veroorzaakt door een kogel. De politie heeft geen idee wat er is gebeurd en heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

Voetbal: Niemi landt zeer ongelukkig op hoofd

Icoon VoetbalFulham-doelman Antti Niemi is maandag tijdens de wedstrijd tegen Watford (0-0) zeer ongelukkig op zijn hoofd gevallen. Aanvankelijk werd zelfs gevreesd voor een gebroken nek, maar het letsel lijkt mee te vallen.

De 34-jarige Finse international is naar een ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Niemi probeerde vlak na rust een bal weg te werken, maar raakte in de lucht boven andere spelers uit balans en kon zijn val vervolgens niet breken. Hij landde op het hoofd. De wedstrijd lag gedurende zeven minuten stil. De nek van de Fin werd gestabiliseerd met een brace voordat hij op een brancard van het veld werd gedragen.

''Het zag er in eerste instantie niet best uit'', zei trainer Chris Coleman na afloop. ''Maar hij lijkt in orde. Toch is-ie uit voorzorg naar het ziekenhuis voor röntgenfoto's. Gelukkig is Antti erg behendig en flexibel. Het had veel vervelender kunnen aflopen. Hij had natuurlijk nog wel last van z'n nek, maar zei dat hij overal gevoel had in zijn lichaam.''

Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport

Inter Milan doet Beckham voorstel

Inter heeft David Beckham een contract aangeboden voor twee jaar met optie voor een derde jaar. Gisteravond liepen de gesprekken tussen de Engelse international en zijn huidige werkgever Real Madrid op niets uit.

David Beckham heeft nog een contract tot de zomer van dit jaar, Real Madrid wil dus gebruik maken van de gelegenheid om Beckham al deze winterstop te verkopen zodat ze nog een transfersom kunnen vragen, naar verluidt zou Real Madrid een bedrag van zes à zeven miljoen ontvangen voor de Engelse middenvelder.

Buffon wil terug naar Serie A

Gianluigi Buffon heeft nog altijd interesse om zijn loopbaan bij een andere club te vervolgen. De doelman die momenteel met Juventus uitkomt in de Serie B wil graag weer terugkeren naar de Serie A, de vraag is alleen of Juventus daar aan mee wil helpen.

"Ik maak mij daar geen zorgen over. Als ik wil kan ik bij Juventus blijven, in februari zal ik allicht meer weten over mijn toekomst", aldus de Italiaanse goalie.

"Ik kan niet beloven dat ik nooit naar Inter zal gaan. Als een ploeg voor jou interesse heeft, moet je respect tonen voor die ploeg. Ik weet echt nog niet waar ik volgend seizoen ga spelen. Ik kan bij Juventus blijven, of misschien ga ik wel naar AC Milan of naar Honolulu. Weet je, ik ga mij echt niet haasten om een beslissing te nemen."

Hargreaves staat voor rentree bij Bayern

Er is een grote kans dat Bayern München binnen niet al te lange tijd weer kan beschikken over Owen Hargreaves. De speler heeft de afgelopen maanden aan de zijlijn gestaan vanwege een gebroken been, maar alles wijst erop dat hij de training binnenkort weer kan hervatten.

"Ik heb nu nog twee of drie trainingen nodig voordat ik opnieuw met de groep kan trainen. Dan zal ik ook opnieuw wedstrijden kunnen spelen", aldus Hargreaves. Afgelopen jaar werd de Engelsman regelmatig in verband gebracht met Manchester United. Bayern München weigerde tot nu toe mee te werken aan een transfer. Toch liet Der Rekordmeister weten dat ze na het huidige seizoen een eventuele transfer niet meer in de weg willen staan.

Top of Flop: Chelsea Dagger

Vorige week was er vanwege het Kerstfeest wat minder response dan gebruikelijk, maar we hadden wel een paar meningen en dus hebben we ook een uitslag: "Retard" van Tunnelfist is een top, dus. Allan24 verwoordde jullie mening nog als beste: "Wel catchy nummer; top".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met The Fratellis, een rockband uit Schotland. The Fratellis wordt gevormd door de drie 'broers' Barry, Mince en Jon. Hun eerste album "Costello Music" werd al in september uitgebracht. Hun 'doorbraak' in Nederland volgde pas afgelopen maand. MTV riep medio december één van hun clips uit tot "MTV MUST C" en de drie Serious Request DJ's maakten het tijdens hun inzamelingsactie zelfs tot hun lijflied: "Chelsea Dagger".

RealBizkit666 vindt dit nummer "echt mega goed".

Ik vind het wel okay, maar niet echt super goed. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Wijzigingen in de FP-crew (december)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Aangezien vandaag de eerste dag van 2007 is, volgen hieronder de veranderingen van december 2006.

December was een opvallend rustige maand wat betreft crewwisselingen. Nieuwsposter oldenzaaltjuh en reviewer Magneet legden hun taken neer. Beiden nogmaals bedankt voor jullie inzet! XAXIS aanvaardde ondertussen een functie als columnist. Nogmaals welkom bij het team!

Man schiet jongen neer na vuurwerkergernis

Icoon MisdaadEen man ergerde zich zo aan het geknal van vuurwerk, dat hij met een jachtgeweer een jongen in zijn voet heeft geschoten. Het incident gebeurde met nieuwjaarsnacht in het Zeeuwse Scherpenisse.

De knaap was met zijn vrienden vuurwerk aan het afsteken. De man was het geknal zo beu dat hij één van de jongens beschoot die het vuurwerk afstak. De man zit voorlopig in hechtenis. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht.

Mercedes wilde Webber in F1

Volgens Formule 1-coureur Mark Webber had hij zijn Formule 1-debuut kunnen maken bij McLaren als Mercedes meer inspraak had gehad in de rijderskeuze destijds. Komend seizoen is Webber teamgenoot van David Coulthard bij Red-Bull Racing.

Webber reed in 1998 en 1999 voor Mercedes in de sportscars in het FIA GT kampioenschap en nam deel aan de 24 uur van Le Mans. Als het aan de Duitse autofabrikant had gelegen had Webber in 2002 zijn debuut gemaakt bij McLaren.
In plaats van bij McLaren stapte de Australiër in bij Minardi. Het jaar daarop vertrok hij naar Jaguar Racing, om vervolgens weer over te stappen naar Williams.

"Om met Mercedes te racen was fantastisch, het maakte me volwassen qua professionaliteit", vertelt Webber.

"Waarom deze relatie niet door is gegaan in Formule 1? Heel simpel: omdat Ron Dennis bij McLaren de baas was. Tegenwoordig zal Mercedes waarschijnlijk meer macht hebben in het management van het Formule 1-programma, maar zo was het een paar jaar geleden nog niet. Het management van Mercedes had veel respect voor mijn werk, zij geloofde in mijn potentieel, maar bij McLaren hadden zij nooit inspraak omtrent de coureurs."

AC Milan aast op Juventus-spits Bojinov

AC Milan is geïnteresseerd in de Bulgaar Valeri Bojinov. De aanvaller komt momenteel uit in de Serie B voor Juventus, maar staat nog altijd onder contract bij Fiorentina.

De jonge Bulgaar komt bij de Turijnse club nauwelijks aan speelminuten toe. Milan zit daarentegen krap in de aanvallers na vele blessures en het vertrek van Shevchenko. Oliveira werd als opvolger gehaald, maar slaagde er tot nu toe niet in om te imponeren.

Owen hoopt in april terug te keren

Michael Owen kampt momenteel nog steeds met een zware knieblessure die hij opliep tijdens het WK2006 in Duitsland. De Engelsman verwacht dat hij voor het einde van het seizoen weer in actie kan komen voor zijn club Newcastle.

"Ik hoop in april terug te keren. Maar de echte test komt pas als we dichter bij die datum komen", zegt de spits.

Zowel voor de Engelse nationale ploeg als Newcastle zou de terugkeer van Owen een pluspunt zijn. De aanvaller liep de kwetsuur op in het duel met Zweden op het afgelopen WK.

Real Betis wacht op Robert

De Braziliaan Robert heeft al sinds de kerstdagen niets meer van zich laten horen bij zijn Spaanse werkgever Real Betis Sevilla. De van PSV gehuurde aanvaller mocht met zijn familie de feestdagen gaan vieren, maar is nog steeds niet teruggekeerd in Sevilla.

De geruchten gaan rond dat Robert het niet meer ziet zitten bij de Spaanse club en het liefst voor een Mexicaanse club wil tekenen. Toen Robert samen met zijn ploeggenoot Wagner een dag later arriveerde bij de rest van de selectie werd er nog gesproken over vertraging. Wagner zou zich een dag later echter wél melden, Robert daarentegen niet.

Internazionale aast op Camoranesi

Net als afgelopen zomer heeft Internazionale nu weer interesse in Italiaans international Mauro Camoranesi. Halverwege dit jaar bracht de koploper ook al een bod uit op de speler, maar de vraagprijs was uiteindelijk te hoog gegrepen voor Inter.

Mauro Camoranesi moet Figo doen vergeten, die een contractaanbod heeft aanvaard van een club uit het Midden-Oosten. Mogelijk zou Inter-verdediger Walter Samuel ook in de deal worden betrokken.

Nederlanders langer voor de televisie

Icoon TelevisieNederlanders hebben in 2006 per dag gemiddeld twee minuten langer televisie gekeken dan in 2005. Dit concludeert de Stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag naar aanleiding van een eigen onderzoek.

Televisiekijkers van zes jaar en ouder besteedden gemiddeld 197 minuten (ruim drie uur) per dag voor de beeldbuis. De top 25 van meest bekeken programma's wordt aangevoerd door de wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal waaraan het Nederlands elftal meedeed. Ook de schaatswedstrijden tijdens de Olympische Spelen werden goed bekeken. In de top 25 zonder sport scoorde de uitslag van 'Idols' de meeste kijkers. 'Boer zoekt vrouw' en de reguliere uitzendingen van 'Idols' behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Spel: Casino set 3 in 1

Pokeren is helemaal de bom. In steeds meer huiskamers, vooral ook van studentenhuizen, komen de stokken kaarten weer op tafel. Lekker makkelijk, koelkast bij de hand en geen gezeur met echt dure fiches. Afhankelijk van wat je afspreekt natuurlijk. Toch horen daar fatsoenlijke fiches bij en een echt vilten kleedje is ook erg prettig. Juist dat kleine beetje extra sfeer maakt het echt leuk. Je zou haast vergeten dat er nog meer spellen in het casino zijn.

Opnieuw stijging filedruk

Icoon VervoerDe filedruk is in 2006 met 7,2 procent gestegen ten opzichte van 2005. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van de VerkeersInformatieDienst (VID). Volgens de dienst is de filedruk sinds 2000 met ruim 26 procent toegenomen.

"Inmiddels mag worden verondersteld dat de maatregelen uit de Nota Mobiliteit van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, die de filedruk moesten beperken tot 60 procent van de in 2000 geregistreerde hoeveelheid, weinig effect hebben gehad," aldus de VID.

Volgens de dienst was het grootste knelpunt dat op de A4 ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk richting Delft. De rijstrookbeperking (van drie naar twee rijstroken), de zware verkeersstroom vanaf de toerit Hoogmade en de brug over de Oude Rijn zijn daar de oorzaken van.

De nummer twee van de knelpunten top vijftig is het Coenplein op de binnenring van de A10. Nummer drie is de aansluiting Hedel op de A2 richting Den Bosch. Qua trajecten zijn de A1 (Amsterdam - Amersfoort), de A2 (Utrecht - 's-Hertogenbosch) en de A12 (Den Haag - Utrecht) het drukst.

Net als in 2005 jaar was november de drukste maand. Van de tien drukste dagen van 2006 vallen er vijf in die maand.

Knooppunt Kleinpolderplein op de A13 was vorig jaar nog het belangrijkste knelpunt. Nu staat die plek op de tiende plaats, onder meer omdat apparatuur die de snelheid van het verkeer meet al maandenlang buiten werking is.

Met dank aan highway101 voor de submit.

Deco ziet Premier League wel zitten

FC Barcelona-middenvelder Deco zou graag zijn carriere willen voortzetten in de Premier League. De Portugees is er nog niet uit of hij zijn contract bij Barça tot 2010 zal verlengen.

"Ik zou graag op een dag in Engeland spelen want die competitie fascineert me", aldus de Portugese international.

De voormalig speler van FC Porto kon een tijdje geleden al rekenen op de interesse van Manchester United en Chelsea, die lijken nog niet te zijn vergaan.

Zaakwaarnemer Huntelaar ontkent interesse

De laatste dagen zijn er weer veel geruchten in de wereld over een mogelijk vertrek van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. Er zouden zelfs al clubs zijn geweest die contact hebben gehad met zijn zaakwaarnemer, want vanaf vandaag is de transfermarkt weer officieel open gegaan.

Huntelaar’s zaakwaarnemer Arnold Oosterveer heeft alle geruchten tegen gesproken. "Geen enkele club heeft zich formeel bij mij gemeld voor Klaas-Jan", aldus Arnold Oosterveer.

Irak sluit weer een televisiestation

Icoon TelevisieDe Iraakse regering heeft maandag de definitieve sluiting gelast van het onafhankelijke televisiestation Sharkiya omdat de zender zou aanzetten tot sektarisch geweld en valse berichten de wereld zou insturen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Sharkiya is van de Iraakse zakenman Saad al-Bazzaz, die in Londen woont. Het station zegt onafhankelijk te zijn, maar volgens critici 'steunt' het de soennitische minderheid in het land. In Irak zijn al vaker tv-stations gesloten, maar meestal betreft het een tijdelijke maatregel.

Slachtoffers
Er is nog meer nieuws uit Irak. Sinds de aanval op Irak, hebben de Amerikanen 3000 manschappen verloren. Dit cijfer is gebaseerd op de lezing van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Met 111 doden, is afgelopen december de op 2 na dodelijkste maand tot nu toe geweest. Een andere initiatiefnemer van de oorlog, het Verenigd Koninkrijk, heeft sinds de inval in maart 2003 begon, 127 gesneuvelden gehad. Coalitiepartner Nederland heeft twee dodelijke slachtoffers moeten betreuren.

Over de Amerikanen is verder bekend, dat minstens 46,880 van hen (zwaar)gewond zijn geraakt door de oorlog in Irak. Op deze site vind je meer informatie over de slachtoffers.

Chelsea hoopt op Campbell

De 32-jarige Engelsman Sol Campbell staat in de belangstelling van Chelsea. De verdediger zou de problemen achterin bij de grootmacht op moeten lossen.

De Londense club kan momenteel niet beschikken over Terry en Cech, die beiden kampen met een blessure. Zonder deze spelers lijkt Chelsea een stuk kwetsbaarder.

Portsmouth-manager Redknapp geeft toe dat hij een mogelijke transfer van zijn verdediger niet kan tegen houden. "Ik wil hem niet kwijt, maar wat moet je doen als hij zelf aangeeft te willen vertrekken? Dan zijn mijn handen gebonden. Ik hoop niet dat Chelsea interesse toont. Als ik hem kwijtraak, kom ik in de problemen ‘’, aldus de oefenmeester.

Oud-internationals winnen van HFC

In de traditionele nieuwjaarswedstrijd hebben de oud-internationals van Oranje, HFC met 3-1 verslagen. Het duel wordt sinds 1923 elk jaar al gespeeld. Barry van Galen was debutant in de formatie van Sjaak Swart.

De doelpunten bij Oranje werden gezet door Aron Winter, Rob Witschge en de later ingevallen Orlando Trustfull. Olivier Koelemij zorgde voor de eretreffer aan de kant van HFC.

Pitbull bijt Brits meisje dood

In de gemeente St.Helens in het noordwesten van Engeland, is tijdens nieuwjaarsnacht een 5-jarig meisje doodgebeten door een pitbull-terriër. Het slachtoffertje lag te slapen in de woning van haar ouders die naar een nieuwjaarsfeest waren, terwijl haar oma oppaste.

De grootmoeder probeerde nog wel de hond weg te trekken, maar moest dat met zware bijtwonden bekopen. Uiteindelijk lukte het haar wel de hond weg te krijgen en op te sluiten. De verwondingen die het meisje reeds had opgelopen, bleken echter fataal.

De pitbull is door de politie ter plekke afgemaakt.

Nys houdt Boom van zich af in Baal

Sven Nys is er in geslaagd om de naar hem vernoemde prijs, welke in het Belgische Baal-Tremelo werd verreden, in de wacht te slepen. Vorig jaar moest hij het nog met een tweede plaats stellen. Lars Boom wist de wedstrijd vorig jaar te winnen, nadat hij de Belg in de eindsprint aftroefde.

Lange tijd leek het er op dat de Grote Prijs Sven Nys dezelfde winnaar zou hebben als vorig jaar. Nys reed bij de concurrentie weg en kreeg Niels Albert en Boom mee in zijn wiel. Deze keer was het de beurt aan de Nederlander om de talentvolle Albert in toom te houden, nadat Nys een demarrage plaatste. Niet veel later reed de coureur van Rabobank het ontstane gat met zijn ploeggenoot weer dicht.

Nys, welke net was hersteld van een verkoudheid, leek onder de indruk te zijn van de prestatie van Boom. Toch wist de Belg in de slotronde opnieuw te demarreren. Hierna kon hij ongestoord naar de overwinning fietsen. onze landgenoot werd uiteindelijk tweede, Albert kwam als derde over de meet.

Küttel wint Garmisch al na één sprong

De Zwitser Andreas Küttel heeft de tweede wedstrijd van de vierschansen tournee gewonnen. De wedstrijd in Garmisch Partenkirchen werd na de eerste ronde afgebroken wegens de slechte weersomstandigheden.

Küttel ging na de eerste ronde aan de leiding met 135,90 punten dankzij een sprong van 125,5m. Nadat werd besloten dat de traditionele nieuwjaarswedstrijd werd afgebroken was Küttel automatisch de winnaar. Het besluit om de wedstrijd af te gelasten kwam doordat de slechte weersomstandigheden, het regende er al de hele dag, snel verslechterden. De organisatie achtte het niet langer verantwoord nog deelnemers nog van de schans af te laten aan.

Tweede werd uiteindelijk de Fin Matti Hautamaeki met 133 punten, derde Japannner Noriaki Kasai.

"Niet te veel druk op Fernandez"

Manuel Pellegrini, trainer van Villarreal, heeft diverse media en de supporters van de club gevraagd niet te hoge verwachtingen te hebben van Matias Fernandez. De Spaanse ploeg betaalde nog niet zo lang geleden acht miljoen euro aan Colo Colo voor het 20-jarige Chileense talent.

Vorige week werd Fernandez nog gekozen tot Zuid-Amerikaans Voetballer van het Jaar. "Ik hoop dat Matias zich hier zeer welkom voelt, maar er moet niet onnodig veel druk om hem komen te liggen. Hij is een groot talent, maar niet de redder van dit seizoen", aldus Pellegrini.

"Die druk zou namelijk flink tegen hem kunnen werken. Matias is nog een erg jonge speler en moet daar nog mee leren omgaan. Wel denk ik dat hij zich hier snel kan ontwikkelen. Zeker als hij samen met Juan Riquelme kan trainen", besloot de trainer van Villarreal.

Toch kleine nieuwjaarsduik

Icoon Binnenlands''Wij zijn er toch in geweest!'' Een groep dertigers laat maandagochtend natte haren zien aan een medewerkster van Unox. Nu de traditionele nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen niet doorgaat, hebben de mannen het heft in eigen hand genomen. Hoofdschuddend geeft de vrouw iedereen een kop erwtensoep.

Waar 38 voorgaande edities ondanks kou en andere omstandigheden altijd doorgingen, dwong het weer Unox zondag om 17.00 uur om het evenement af te blazen. ''Het is gewoon niet verantwoord om nu 10.000 mensen de zee in te sturen'', aldus Martijn van Kesteren. ''Een combinatie van wind, opkomend tij en de golfbrekers zorgen voor gevaarlijke stromingen. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.''

Erwtensoep
De teleurstelling bij de ruim honderd medewerkers van de organisatie, die het evenement zouden begeleiden, is groot. Desondanks staan ze voor iedereen klaar met een kop erwtensoep en een oranje muts.

Ondanks berichten in de media en aankondigingen op matrixborden boven de snelwegen over de afgelasting zijn nog redelijk wat mensen naar het strand gekomen. De medewerkers leggen geduldig uit waarom de duik is afgelast. De meeste mensen hebben er begrip voor.

''Het lijkt helemaal niet zo gevaarlijk'', zegt Marc Janssens uit Breda, terwijl hij uitkijkt over het strand. Samen met vrouw en dochters is hij naar Scheveningen afgereisd om het nieuwe jaar op frisse wijze in te luiden. ''Maar ze zullen het niet voor niets afblazen. We gaan nu een wandeling maken, lekker uitwaaien. En een lekkere kop snert eten natuurlijk.''



Een paar van de die-hards in Scheveningen

Xbox Live lijstjes van het jaar 2006

Major Nelson heeft een aantal lijstjes vrijgegeven van meest gespeelde games op Xbox Live. De 360 lijst is samengesteld aan de hand van het aantal gamertags die een bepaalde game heeft gespeeld. De Xbox Live Arcade lijst is samengesteld aan de hand van het aantal verkochte exemplaren. De data loopt van 1 januari 2006 tot 29 december 2006.

2006 Top Xbox 360 Titles

1 Gears of War
2 Hexic HD
3 Call of Duty 2
4 Ghost Recon 3
5 Oblivion
6 PGR3
7 Perfect Dark Zero
8 Call Of Duty 3
9 UNO
10 EA SPORTS� Fight Night Round 3
11 Saints Row
12 Geometry Wars Evolved
13 DEAD OR ALIVE 4
14 Texas Hold 'em
15 Madden NFL 07
16 DEAD RISING
17 Need for Speed� Most Wanted
18 Tom Clancy's Rainbow Six® Vegas
19 BFMC
20 Splinter Cell Double Agent

2006 Top Arcade Titles

1 UNO
2 Street Fighter II' Hyper Fighting
3 Geometry Wars Evolved
4 Marble Blast Ultra
5 PAC-MAN
6 DOOM
7 Ultimate Mortal Kombat 3
8 GALAGA
9 Gauntlet
10 Frogger
11 Bankshot Billiards 2
12 SmashTV
13 Contra
14 Zuma
15 Texas Hold 'em
16 Bejeweled 2
17 Feeding Frenzy
18 Small Arms
19 Cloning Clyde
20 LUMINES LIVE!

2006 Top Original Xbox Titles

1 Halo 2
2 Battlefield 2: MC
3 Star Wars: Battlfrnt 2
4 Madden NFL 2006
5 Counter-Strike
6 Splinter Cell Chaos
7 Forza Motorsport
8 Call of Duty 2
9 Ghost Recon 2
10 PGR 2
11 Rainbow Six 3
12 NFS Most Wanted
13 Ghost Recon 2: SS
14 Rainbow Six 3 BA
15 Ghost Recon AW
16 Far Cry Instincts
17 Madden NFL 07
18 Conker: Live Reloaded
19 Tony Hawk Am Wasteland
20 RS 4: Lockdown

Verkeersvliegtuig in Indonesië verdwenen

Icoon BuitenlandsEen verkeersvliegtuig met aan boord 102 mensen is in Indonesië verdwenen. Al het contact met het toestel van Adam Air is verbroken, maakte het Indonesische ministerie van Transport maandag bekend.

Het zou gaan om een Boeing 737-400 die op weg was van de Javaanse stad Surabaya naar Manado in het noorden van Sulawesi, meldde het Indonesische persbureau Antara. Het zou verdwenen zijn in de omgeving van Makassar in het zuiden van Sulawesi.

Het contact met vlucht KI 754 werd om even na vieren 's middags verloren. Aan boord van het toestel zitten 85 volwassen passagiers, zeven kinderen en vier zuigelingen. Het vliegtuig telde zes bemanningsleden.

Myskina mist wellicht Australian Open

Er is een kans dat Anastasia Myskina niet deel kan nemen aan de Australian Open. De Russissche tennisster heeft nog altijd last van een blessure aan haar teen. Het toernooi in Australië staat van 15 tot en met 18 januari op het programma.

Afgelopen maandag kwam Myskina weer in actie. Sinds oktober 2006 stond de Russin niet meer op de tennisbaan. In de eerste ronde van de Auckland Classic, waar ze als tweede op de plaatsingslijst staat, had de tennisster nog teveel last van de blesure. Haar tegenstandster, de Duitse Gisela Dulko, won de wedstrijd in drie sets: 1-6, 7-6, 2-6.

"Ik besefte tijdens de wedstrijd dat ik wellicht niet klaar ben voor de Australian Open", aldus Myskina. "Ik voel nog steeds pijn en daar baal ik van. Misschien heb ik een langere pauze nodig."

Saddam verzorgde vogels en onkruid

De wereld kent de zaterdag opgehangen Saddam Hussein als een brute dictator, maar in gevangenschap probeerde hij onkruid in leven te houden en voedde hij vogeltjes. Dat is het beeld dat een Amerikaanse verpleger schetst van de oud-president van Irak die hij tussen januari 2004 en augustus 2005 verzorgde.

De 56-jarige sergeant Robert Ellis zegt in de St. Louis Post-Dispatch niet verbaasd te zijn hoe Saddam zich gedroeg vlak voor zijn ophanging. ''Saddam was een gangster. Brutaal en hard''. Maar hij respecteerde de verpleger en gaf hem nooit problemen. Saddam klaagde weinig en als hij het toch deed was het veelal terecht, aldus Ellis.

In leven houden
Saddam Hussein zat gevangen in Camp Cropper vlakbij het internationale vliegveld van Bagdad. Hij bracht zijn dagen door in een cel van 1,80 bij 2,40 meter. Er stonden een veldbed, een klein tafeltje, een paar boeken, twee plastic stoelen, een bidkleedje en twee waterkommen. In de cel ernaast stond medische apparatuur klaar voor noodgevallen.

Toen Ellis, die eind 2003 als reservist werd opgeroepen, aan zijn arbeid begon, had hij maar een taak. Hij moest Saddam in alle gevallen in leven houden. ''Saddam Hussein kan niet in Amerikaanse detentie sterven. Doe wat je nodig vindt om hem in leven te houden'', vertelde een kolonel hem bij zijn aanstelling.

Controle
Ellis controleerde Saddam (die nooit bij zijn voornaam werd genoemd, er werd alleen gesproken over Victor - zijn militaire codenaam) twee keer daags, waarna hij een uitgebreid verslag schreef.

De oud-leider rookte sigaren en dronk koffie om naar eigen zeggen zijn bloeddruk laag te houden. Toen hij een korte periode naar buiten mocht, spaarde hij broodkruimels om vogels te voeren. Ook verzorgde hij een stuk grond met onkruid. Dat laatste deed Saddam denken aan zijn jeugd, aldus de verpleger. ''Hij zei dat hij een boer was toen hij jong was en dat hij zijn afkomst nooit is vergeten.''

Geen spijt
Saddam verklaarde geen spijt te hebben over zijn daden. ''Hij zei alles te hebben gedaan voor Irak''. Wel kon de man die duizenden mensen uit de weg liet ruimen, met weemoed praten over gelukkiger tijden. Zo vertelde hij dat hij zijn kinderen voor het slapen gaan voorlas en zijn dochter verzorgde als ze buikpijn had.

Ellis moest eind 2005 plotseling vertrekken omdat zijn broer op sterven lag. Bij hun afscheid omhelsde Saddam hem en zei dat ze broeders waren.

Als het baasje weg is....

Iedereen die huisdieren heeft, vraagt zich op een gegeven moment af: 'Wat doen die klote beesten als ik er niet ben?'. Je weet het niet, want je bent niet thuis. Zouden ze het hele huis op de kop zetten? Of zouden ze net op die nieuwe bank gaan liggen waar jij ze de hele tijd vanaf stuurt?

Jij bent niet de enige die zo nieuwsgierig was en iemand heeft zijn/haar camera gepakt en een filmopname van tien uur gemaakt.

Tien spannende uren uit het energieke leven van twee katten.

Halo 3 multiplayer-beta speelbaar in Irak

Het lijkt erop dat de Amerikaanse soldaten in Irak de mogelijkheid hebben gekregen om de multiplayer-beta te spelen van Halo 3. Er is nog geen officiele verklaring uitgebracht, maar er zijn wel een aantal foto's en filmpjes opgedoken. De beta zal beperkt beschikbaar komen in het voorjaar van dit jaar voor de rest van de wereld.



Er zijn dus ook twee filmpjes verschenen, maar zo af en toe werken ze niet helemaal. Als het niet werkt, gewoon nog een keer proberen. Beide filmpjes zijn erg kort, maar laten wel bewegende beelden zien van Halo 3.

halo 3

halo 3 chilp2

[WK Voetbal] Terugblik Groepsfase #2

WK Groepsfase #2

In deze poule waren Tsjechië en Italië de favoriet voor de volgende ronde. Vooral de Tsjechen lieten dit in de eerste wedstrijd ook blijken. In de eerste helft werd de wedstrijd al beslist door treffers van Jan Koller en Tomás Rosicky. In de tweede helft werd de score uitgebouwd door een goal van wederom Rosicky. Ook Italië liet zien waarom het een kanshebber voor de achtste finale was. In een hard, maar aantrekkelijk duel, werd Ghana met 2-0 verslagen.

In de tweede ronde was er voor de eerder genoemde landen een bittere pil te slikken. De grootste verrassing was de overwinning van Ghana op Tsjechië. De Europeanen gingen met 2-0 de boot in door doelpunten van Asamoah Gyan en Sulley Ali Muntari. Italië speelde gelijk tegen de Verenigde Staten (1-1). Dit duel werd overigens ontsierd door drie rode kaarten. Na negentig minuten stonden er namelijk nog tien Italianen en negen Amerikanen op het veld.

In de laatste wedstrijden van deze poule won Ghana wederom zijn wedstrijd, deze keer van Amerika. Ghana kreeg overigens de hulp van arbiter Markus Merk die een onterechte strafschop aan het Afrikaanse land gaf. Team USA kreeg na rust voldoende kansen, maar wist deze niet te verzilveren. De Azzuri deed wat het moest doen, winnen van Tsjechië. Dit resulteerde in een verrassende eindstand: Italië en Ghana door, Tsjechië naar huis.

Brazilië was torenhoge favoriet om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Helaas was dit in de eerste wedstrijd van de Goddelijke Kanaries niet echt te zien. Na het doelpunt van de Brazilianen, via Kaká, ging tegenstander Kroatië op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze werd niet gemaakt. Zodoende stond er na 90 minuten als eindstand 1-0 op het scorebord. In een aantrekkelijke wedstrijd wist Australië te winnen van Japan. Het duel werd pas in de laatste tien minuten beslist. In de eerste helft blunderde de keeper van de Soccerroos, maar dit werd in de tweede helft weer recht gezet.

In de tweede speelronde wist Brazilië zich, zonder te imponeren, te kwalificeren voor het vervolg van het toernooi. Australië bood goed tegenstand maar scoorde niet waardoor ze het zichzelf lastig maakten. De twee treffers vielen in de tweede helft van de wedstrijd. Door een gelijkspel tussen Kroatië en Japan (0-0) maakten de overige drie landen nog kans op plaatsing voor de volgende ronde.

De Brazilianen wonnen ook hun laatste wedstrijd, deze keer van Japan. Laatstgenoemd land opende overigens wel de score, maar de Zuid-Amerikanen stelden daarna snel orde op zaken en wonnen met 4-1. Ook Australië slaagde er in om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het was niet altijd mooi wat de ploeg tegen Kroatië liet zien, maar het was wel effectief. Beide ploegen hadden vrede met een gelijkspel.

De eerste speelronde van deze groep kende een verrassend verloop. In een saaie wedstrijd speelde Frankrijk doelpuntloos gelijk tegen Zwitserland. Zuid-Korea wist wel te winnen. Tegen Togo werd het 2-1, nadat de Afrikaanse ploeg met de rust nog wel voor stond. In de tweede helft werden de rollen omgedraaid en ging de ploeg van Dick Advocaat alsnog met de punten aan de haal.

Ook in de tweede speelronde wist Frankrijk niet te winnen. Les Bleus speelde deze keer gelijk tegen Zuid-Korea, dat hierdoor een riant uitzicht had op de volgende ronde. De Fransen kwamen nog wel op voorsprong, maar in de laatste tien minuten werd dit door de Koreanen ongedaan gemaakt. Zwitserland hield uitzicht op de achtste finales door te winnen van Togo. Na een kwartier spelen lag de bal al in het net van de Togolese ploeg. In de staart van het duel werd de score nog uitgebreid.

Frankrijk wist zijn laatste wedstrijd wel in winst om te zetten. Dankzij treffers van Thierry Henry en Patrick Viera, beiden in de tweede helft, konden de Fransen in de groepsfase toch nog drie punten pakken. Doordat Zwitserland met 2-0 wist te winnen van Zuid-Korea kon de Aziatische ploeg van Advocaat ook naar huis.

In deze groep hadden Spanje en Oekraïne de meeste kans om door te gaan naar de achtste finales. De Spanjaarden begonnen in ieder geval sterk aan het WK door met 4-0 van de Oekraïense formatie te winnen. De gevierde man aan de zijde van Spanje was David Villa met twee doelpunten. Tunesië en Saudi-Arabië begonnen mat aan hun confrontatie. In de eerste helft gebeurde niet veel, maar dit werd in de tweede helft ruimschoots goedgemaakt door middel van vier doelpunten. De eindstand was uiteindelijk 2-2.

In de tweede speelronde was het Oekraïne dat met 4-0 wist te winnen. Slachtoffer was het zwakspelende Saudi-Arabië. Deze ploeg had vrijwel niks in te brengen tegen het spel van de tegenstander. Spanje kwam in zijn tweede wedstrijd, tegen Tunesië, al vroeg op achterstand. Er was echter geen man overboord. In de tweede helft werd de voorsprong van de Afrikanen teniet gedaan door drie doelpunten van de Spanjaarden.

In de laatste groepswedstrijd voor Tunesië en Oekraïne was er totaal geen spanning en actie waar te nemen. Pas laat in de wedstrijd kon Oekraïne tegen tien Tunesiërs de 1-0 scoren. Opvallend was dat dit aan de hand van een strafschop gebeurde. Bij dat ene doelpunt bleef het, waardoor Oekraïne zich plaatste voor de achtste finales. Spanje won ook zijn laatste wedstrijd, deze keer van Saudi-Arabië. Het enige doelpunt, gemaakt door Juanito, viel voor rust. In de tweede helft bloedde het duel langzaam dood.

[WK Voetbal] Terugblik Groepsfase #1

WK Groepsfase #1

In de eerste speelronde van groep A trad Duitsland aan tegen Costa Rica. Vooraf werd al gedacht dat Die Mannschaft deze wedstrijd kon winnen. Dit gebeurde uiteindelijk ook met een overwinning (4-2) voor de Duitsers. De verrassing van de eerste speelronde in deze groep was de de winst van Ecuador op Polen. De doelpunten kwamen op naam van Carlos Tenorio en Agustin Delgado.

In de tweede ronde wist Polen wederom zijn wedstrijd niet te winnen. Ditmaal waren de Duitsers met 1-0 te sterk. Het doelpunt, gemaakt door Oliver Neuville, viel pas in blessuretijd. De verrassing in deze groep, Ecuador, won zijn wedstrijd wederom. Costa Rica had niks in te brengen in het duel en ging met 3-0 de boot in. Hierdoor waren de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann en Ecuador zeker van het spelen van de achtste finale.

De laatste speelronde werd dus voor de statistieken gespeeld. Polen en Costa Rica speelden voor de eer, aangezien beiden landen al waren uitgeschakeld. De eindstand tussen deze twee was 2-1 in het voordeel van de Poolse ploeg. Opvallend was het hoge aantal gele kaarten in deze wedstrijd. Het waren er maar liefst tien. Duitsland en Ecuador streden om de groepswinst. In dit duel trok de Duitse ploeg uiteindelijk aan het langste eind. De ploeg uit Ecuador liet niet veel zien. Zij waren namelijk tevreden met de kwalificatie voor de achtste finales. Die Mannschaft won uiteindelijk met ruime cijfers, 3-0.

Voor aanvang van het WK waren Zweden en Engeland favoriet voor het behalen van de achtste finales in deze poule. De Zweedse nationale ploeg kon dit in de eerste speelronde echter niet waarmaken. Het speelde namelijk gelijk tegen het Trinidad & Tobago van bondscoach Leo Beenhakker, debutant in Duitsland. Ook de Engelsen startten erg matig met een magere zege op Paraguay. De ploeg van bondscoach Sven-Göran Erikkson wist zelf nog niet eens te scoren, want dankzij een eigen doelpunt werd de zege veilig gesteld.

Ook in de tweede speelronde wisten de mannen van coach Lars Lägerback niet te overtuigen. Van Paraguay werd met een minimaal verschil gewonnen. In de slotfase van de wedstrijd wist Fredrik Ljungberg het net te vinden en zo de drie punten voor Zweden te pakken. En ook Engeland wist pas in de staart van het duel het verschil met de Socawarriors te maken. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de Engelsen door goals van Peter Crouch en Steven Gerrard.

In de laatste speelronde kon Trinidad & Tobago voor een stunt zorgen door in de achtste finale te komen. Daarvoor moest er gewonnen worden van het al uitgeschakelde Paraguay. Helaas voor de mannen van Leo Beenhakker, ze verloren. Na negentig minuten spelen was het 2-0 voor de Zuid-Amerikanen en konden beiden ploegen naar huis. Door het verlies van T&T waren Engeland en Zweden al zeker van de volgende ronde. In een leuke wedstrijd, die tot het einde spannend was, speelden de landen uiteindelijk gelijk. De Engelsen werden hierdoor groepswinnaar. Zweden moest het doen met een tweede plek.

Deze groep werd vooraf bestempeld als de Poule des doods. Elk land maakte namelijk kans op plaatsing voor de volgende ronde. Het Nederlands Elftal wist zijn eerste wedstrijd op het WK winnend af te sluiten. Tegen Servië & Montenegro was de ploeg met 1-0 te sterk. Het doelpunt kwam op naam van Arjan Robben. In de tweede helft zakte het niveau echter in, waardoor de overwinning nog wel even in gevaar kwam. Ook Argentinië wist zijn wedstrijd te winnen. De klus was voor rust al geklaard door twee goals van Hernan Crespo en Javier Saviola. In de slotfase deed Ivoorkust, dankzij Didier Drogba, nog wel wat terug.

In de tweede speelronde speelde de Argentijnen een sterke wedstrijd tegen de Servië & Montenegro. De ploeg van José Pekerman won met 6-0. Ook Nederland wist de tweede wedstrijd in winst om te zetten. Oranje was met 2-1 te sterk voor Ivoorkust. Zeven minuten voor rust deden de Olifanten nog wat terug. Na deze twee wedstrijden was het al zeker dat de Argentijnen en Oranje door waren naar de volgende ronde.

De laatste wedstrijd tussen Oranje en Argentinië was een boeiend gevecht die uiteindelijk geen winnaar opleverde. Beiden landen kregen voldoende kansen, maar wisten het niet af te maken. Het duel tussen Ivoorkust en Servië & Montenegro was, ondanks dat er niets meer op het spel stond, toch nog een spannend. Nadat de ploeg van Ilja Petkovic op een comfortabele 2-0 voorsprong was gekomen, kwam Ivoorkust toch nog terug en wist uiteindelijk met 3-2 te winnen.

In deze groep werden Mexico en Portugal vooraf getipt voor de volgende ronde. De Portugezen konden in de eerste wedstrijd, tegen Angola, geen moment imponeren. Uiteindelijk ging de ploeg van Luis Felipe Scolari toch met de drie punten aan de haal dankzij een doelpunt van Pauleta in de vierde minuut van de wedstrijd. Mexico deed het veel beter door met 3-1 te winnen van Iran. Nadat beiden ploegen eerst een keer hadden gescoord werd de klus in de tweede helft snel afgemaakt door treffers van Zinha en Bravo.

In de tweede ronde speelde Mexico een draak van een wedstrijd. In een saai duel zorgde Angola ervoor dat de Los Tricolores niet kon scoren. Hierdoor stond na negentig minuten spelen 0-0 als eindstand op het scorebord. Portugal wist zich te plaatsen voor de volgende ronde door te winnen van Iran. Cristiano Ronaldo en Deco waren de gevierde mannen. Zij wisten er namelijk voor te zorgen dat de Portugezen wederom drie punten pakten.

Angola, dat nog zicht had op de achtste finale, zag deze droom tegen Iran uiteen spatten. Voor rust was de ploeg uit Afrika de sterkste van de twee. Na de rust kwam Angola nog wel op voorsprong, Iran wist alsnog op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk wist Angola niet meer te scoren, wat betekende dat ze waren uitgeschakeld. Mexico, dat zich dus wel plaatste, verloor zijn wedstrijd van Portugal. Het duel was na 24 minuten al gespeeld door goals van Maniche en Simão. Fonseca deed nog wat terug voor de Mexicanen.

Sprengers roept op tot bezinning

In zijn nieuwjaarsboodschap heeft de voorzitter van de KNVB, Jeu Sprengers, gevraagd of iedereen in 2007 eerst tot tien wil tellen alvorens te reageren op gebeurtenissen rond het voetbalveld.

Volgens Sprengers moet die bezinning de sfeer op en rond de Nederlandse voetbalvelden verbeteren. "In een geladen sfeer kunnen partijdige meningen wel eens ontaarden in taferelen die we liever niet op een voetbalveld zien."

In zijn nieuwjaarstoespraak refereert Sprengers aan randzaken uit het afgelopen jaar. "Spelers reageren op een actie van een tegenstander, trainers ageren tegen een beslissing van een scheidsrechter, het publiek laat weten wat ze van een speler, trainer of scheidsrechter vinden en zo kunnen we wel even doorgaan. Kortom, iedereen vindt wel iets van de ander. In een sfeer van gezonde rivaliteit zijn al die meningen op en rond het voetbalveld geen probleem. Opstootjes, spreekkoren en zelfs molestaties zijn helaas te vaak terugkerende verschijnselen die geen reclame vormen voor de moderne mens."

"Alle voetballers, leiders, trainers, bestuurders, scheidsrechters en supporters zouden dit jaar in spanende of gespannen situaties tien tellen moeten nadenken voordat ze hun mond opendoen of anderszins actie ondernemen. Als je in een heel jaar 25 keer tien tellen bedenktijd neemt, mis je welgeteld 250 seconden. Een fractie van het jaar, bijna niets. Die bedenktijd zal de kwaliteit van de resterende miljoenen seconden van het jaar niet beïnvloeden. Maar de sfeer op en rond het veld zal geweldig veranderen."

De herinvoering van de spelerspas juicht de voorzitter van de Nederlandse voetbalbond toe. Vanaf vandaag moeten alle amateurvoetballers in ons land een spelerspas kunnen tonen bij wedstrijden. Sprengers ziet dit als een mooie test. "Ondanks alle inspanningen van KNVB en verenigingen verschijnen er straks toch voetballers zonder spelerspas aan de start. Zij mogen echter niet in actie komen. Een mooie testcase voor begrip, verdraagzaamheid, flexibiliteit en improvisatievermogen van alle betrokkenen. Een goede gelegenheid om voor de eerste keer tot tien te tellen alvorens er iets uit te flappen."

Stomdronken alcomobilist aangehouden

PolitieDe politie heeft maandagochtend in Den Haag een stomdronken automobilist van de weg gehaald. De 24-jarige Hagenaar had meer dan negen keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd: een test toonde aan dat het alcoholgehalte in zijn bloed ruim 4 promille was.

De politie zag de man een bocht raar nemen en hield hem aan in de Edisonstraat. Om hem heen hing een enorme alcohollucht, aldus de politie. Zijn rijbewijs hoefde hij niet in te leveren want die was hij al kwijt, ook wegens het rijden onder invloed.

[upd] De Jong ontevreden bij FC Utrecht

Jean-Paul de Jong is ontevreden over zijn reserverol bij FC Utrecht. De routinier liet zaterdagavond aan de regionale omroep RTV Utrecht weten dat hij in januari graag bij de Utrechters wil vertrekken. Aan het einde van het huidige seizoen stopt de middenvelder definitief.

Het bestuur van FC Utrecht beslist volgende week of De Jong mag vertrekken. Mogelijk zal De Jong verhuurd worden, waarna de speler, die al meer dan 350 competitiewedstrijden speelde voor 'Utreg', toegevoegd zal worden aan de technische staf.

Naar verluidt heeft Willem II belangstelling voor de routinier. De Tilburgers hopen met De Jong een ervaren man binnen te halen die sturing kan geven aan de selectie.

Update
In reactie op de berichtgeving over zijn situatie heeft De Jong de supportersvereniging van FC Utrecht laten weten dat hij niet ontevreden is bij FC Utrecht. Ook heeft hij nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Hij zou echter graag wat vaker spelen in het laatste halfjaar van zijn carrière. De middenvelder denkt daarom nog na over zijn toekomst en bekijkt de mogelijkheden.

De Leeuw best bekeken op oudejaarsavond

TelevisieBijna 2,1 miljoen mensen hebben de laatste minuten van het oude jaar uitgeluid met het tv-programma van Paul de Leeuw op Nederland 1. Het eerste deel van zijn programma, eerder op de avond, trok ruim 2,2 miljoen kijkers.

De uitzending van De Leeuw was hiermee het best bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit gegevens van de stichting KijkOnderzoek.

De oudejaarsconference van het duo Lebbis & Jansen, samen met Koefnoen ingeklemd tussen de twee programma's van De Leeuw, trok ruim 1,4 miljoen kijkers. Naar de herhaling van de conference 's nachts keken nog eens een half miljoen mensen.

Het best bekeken programma bij de commerciële zenders was Oudejaarsloterij Dancing with the Stars op RTL4, waarop ruim 2,1 miljoen mensen afstemden. Naar de oudejaarsconference van Guido Weijers op SBS6 keken bijna 1,3 miljoen mensen. Ook die herhaling 's nachts trok een half miljoen kijkers.



'1,3 + 0,5 miljoen' voor Weijers.

Veel ijdeltuiterij bij Hollywoodsterren

ShowbizzOf onderstaand bericht ook voor BN'ers opgaat moet nog maar eens worden uitgezocht, maar de echte grote Hollywoodsterren beschouwen zichzelf als heel speciaal en beschikken over een uitzonderlijke dosis eigenliefde. Dat laatste schrijft de Sunday Times, op basis van onderzoek door twee befaamde Amerikaanse psychologen.

Uit het onderzoek bleek dat - waar onder 'gewone' burgers de man doorgaans baziger en opschepperiger is dan de vrouw - het tegenovergestelde geldt voor grote filmsterren. Vrouwelijke beroemdheden in Hollywood zijn namelijk veel narcistischer dan hun mannelijke tegenhangers en tonen zich 30% ijdeler en manipulatiever wat hun uiterlijk betreft dan de doorsneevrouw.

Volgens de onderzoekers vertonen acteurs, comedians en muzikanten de sterkste narcistische trekjes. En naarmate ze over minder '''normale' vaardigheden beschikken, doen ze meer hun best om aandacht te trekken. Want het gaat bij hen niet uitsluitend om ijdelheid. Ze hunkeren naar aandacht, hebben een overdreven vertrouwen in hun eigen mogelijkheden, missen empathie en gedragen zich vaak heel wispelturig. Wat niet wegneemt dat ze vaak bewonderd worden en sympathiek worden bevonden, vooral bij een eerste kennismaking.''

De psychologen kwamen tot hun conclusies op basis van een mathematisch model om eigenschappen zoals ijdelheid en exhibitionisme te meten. Ze probeerden dat uit op een 200-tal sterren die verschenen in een befaamd Amerikaans radio-praatprogramma. Er zijn geen persoonlijke details uit het onderzoek bekend gemaakt. Wel is bevestigd dat namen als actrice Renée Zellweger en acteur Jim Carey, zangeres Jessica Simpson en leden van de groep Duran Duran in het radioprogramma zaten.



IJdeltuit ?

Spanje klopt Kroatië in Hopman Cup

Tijdens de strijd om de Hopman Cup heeft Spanje in groep B met 3-0 van Kroatië gewonnen. De spannendste partij was het enkelspel tussen Tommy Robredo en Mario Ancic. Robredo verloor de eerste set met 3-6, maar wist de tweede en derde met 7-5 en 6-3 naar zich toe te trekken.

In het damesenkelspel won Anabel Medina Garrigues met 6-3 en 6-1 vrij eenvoudig van Sanja Ancic, het jongere zusje van Mario. Ook het dubbelspel werd een gemakkelijke overwinning voor de Spanjaarden. Garrigues/Robredo versloegen broer en zus Ancic met 6-4 en 6-2.

Jaarwisseling onrustig in Zuid-Holland-Zuid

PolitieDe jaarwisseling is het politiedistrict Zuid-Holland-Zuid dit keer erg onrustig geweest. Er waren meer vernielingen en opstootjes dan voorheen. Veel zaken die gesloopt konden worden, zoals bushokjes en brievenbussen, gingen aan diggelen. De politie hield in totaal ongeveer 150 verdachten aan voor zaken als brandstichting, geweldpleging en vernieling.

In Hendrik-Ido-Ambacht moest de politie honden inzetten om een groep dronken jongeren in bedwang te houden. Twee van hen raakten gewond, vijf werden aangehouden. Eerder had een onbekende op dezelfde plek de voorruit van een brandweerauto vernield.

In Dordrecht vonden jongeren het nodig om de brandweer te bekogelen die een vuur wilde blussen. Om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen - en omdat ze inschatten dat het vuur snel vanzelf uit zou gaan - trok de brandweer zich terug. Ook op een andere plek in de stad werd de brandweer gehinderd bij het blussen van een brand.

In Puttershoek moesten de ME en politiehonden ingezet worden om het Oranjeplein leeg te vegen. Jongeren hadden kort daarvoor stenen en zwaar vuurwerk naar politieagenten gegooid.

Ook in Scheveningen was het onrustig. De ME voerde in de wijk Ypenburg charges uit om de rust te herstellen. Dat gebeurde ook in Monster.

In Den Haag waren enkele tientallen autobranden. De politie sprak daar overigens nog van een ''relatief rustige en beheersbare'' jaarwisseling.

Recordaantal sms'jes tijdens jaarwisseling

Icoon TelecomNederlanders hebben tijdens de jaarwisseling druk ge-sms't. Bij elkaar verzonden de klanten van Vodafone, KPN en Telfort bijna dertig miljoen tekstberichtjes. Het record van vorig jaar is hiermee verpulverd. Ook het aantal mobiele telefoongesprekken is ten opzichte van de vorige jaarwisseling flink toegenomen.

KPN-klanten verstuurden tussen 22.00 uur en 04.00 uur bijna tien miljoen sms'jes. Dat is bijna dertig procent meer dan vorig jaar. Bij Vodafone werd in dezelfde uren 17,5 miljoen keer ge-sms't, 75 procent meer dan een jaar geleden. Telfort telde tussen 22.00 uur en 02.00 uur bijna 1,5 miljoen sms-berichten, een kwart meer dan een jaar terug.

De drukte heeft bij geen van de bedrijven voor grote problemen gezorgd. Mensen moesten wel wat vaker proberen om een verbinding tot stand te brengen. Sommige sms'jes kwamen met vertraging bij de ontvanger aan.

'The Police werkt aan comeback'

De legendarische poprockband The Police werkt aan een comeback. Dat schrijft de Britse krant Daily Mirror. De band rond kopman Sting zou komende zomer een serie concerten willen geven; waar en wanneer is nog niet bekend.

The Police scoorde eind jaren 70-begin jaren 80 hits als Roxanne en Message in a bottle. Na het uiteenvallen in 1986 ging Sting verder als solo-artiest.



The Police begin jaren '80

Somalische regering biedt islamisten amnestie aan

Icoon OorlogDe Somalische interim-regering heeft maandag alle islamistische strijders een amnestieregeling aangeboden. Ze zullen niet worden vervolgd als ze de wapens neerleggen, aldus premier Ali Mohammed Gedi.

''De regering komt met een amnestieregeling voor ze, op voorwaarde dat ze de wapens inleveren'', verklaarde de leider van de Somalische interim-regering tijdens een persconferentie. De islamitische strijders zijn ''misleid door internationale terroristen''.

Gedi stelde de inwoners van de hoofdstad Mogadishu een ultimatum om de wapens in te leveren bij de autoriteiten. ''We hebben ze drie dagen gegeven vanaf morgen. Daarna heeft de regering de steun van het volk van Mogadishu de wapens met geweld in te nemen.'' De Somalische hoofdstad behoort tot de gevaarlijkste steden ter wereld en is vergeven van wapens.

Vredesmacht
Premier Gedi heeft verder de Afrikaanse Unie (AU) opgeroepen zo snel mogelijk een vredesmacht naar zijn land te sturen. De troepen moeten de vrede bewaren na een strijd die al veel mensenlevens heeft geëist.

''We voeren besprekingen met de Afrikaanse Unie en de lidstaten. Ze zijn nog steeds nodig voor hun steun aan de pacificatie en stabilisatie van het land. We willen dat de militaire waarnemers en vredestroepen zo snel mogelijk komen om ons te helpen'', aldus Gedi.

De beste wensen voor 2007!

Icoon SitenewsAllereerst wens ik jullie een heel gelukkig nieuwjaar namens alle medewerkers van de FOK!frontpage. Ook in 2007 zullen we je via dit magazine blijven voorzien van het laatste nieuws waarbij we de nadruk blijven leggen op het grappige, vreemde en opmerkelijke nieuws zoals we dat ook in 2006 en de jaren daarvoor hebben gedaan. Daarnaast zullen we hard blijven werken om voor jou de laatste nieuwe produkten gerecenseerd te krijgen, en je elke dag voorzien van een scherpe column.

Uiteraard zullen we in 2007 niet stil blijven zitten, en constant op zoek gaan naar manieren om het lees- en surfplezier van de FOK!frontpage te verbeteren. Door veranderingen in organisatie, techniek, accentverschuivingen in het aangeboden materiaal, maar ook door ideeën van jullie de FOK!frontpage te maken tot een betere hangplek voor jullie: onze bezoekers.

De afgelopen maand heb je al enkele toevoegingen kunnen zien, zo hebben we nu een specialtracker en kun je daar sinds kort interviews lezen met FOK!kers. We hebben echter nog veel meer voor jullie in petto. Hou ons goed in de gaten!

Nogmaals een gelukkig nieuwjaar, en maak er iets moois van met z'n allen!

Vuurwerkslachtoffers in nieuwjaarsnacht

Een 38-jarige Kosovaar is vlak na de jaarwisseling in kritieke toestand naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht, nadat 21 kilo vuurwerk in zijn gezicht was ontploft. Dat meldde de politie. De man probeerde het lont van de vuurwerkbom met een sigaret aan te steken, waarna het vuurwerk vlak onder zijn gezicht explodeerde. Voor zijn leven wordt gevreesd.

In Hendrik-Ido-Ambacht is zoals al eerder gemeld kort na de jaarwisseling een 36-jarige man om het leven gekomen toen vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Over de identiteit van het slachtoffer is verder nog niets bekend gemaakt. Ook over het soort vuurwerk dat de man in zijn gezicht kreeg, kon de politie nog niets zeggen. Getuigen spreken echter over een 'mortiergranaat'. Het slachtoffer zou afkomstig zijn uit Barendrecht.

In het Zuid-Limburgse Vaesrade raakte een man zeer ernstig gewond toen een vuurpijl in zijn gezicht explodeerde. De man liep daarbij meerdere breuken en brandwonden op, maar verkeert niet meer in levensgevaar, aldus de politie.

Brand
Vuurwerk is mogelijk de oorzaak geweest van een brand in een woning aan de Merellaan in Maassluis waardoor een 90-jarige vrouw in de nieuwjaarsnacht om het leven kwam. Dat meldde de politie maandagochtend.

Het slachtoffer overleed door verstikking. Haar 91-jarige man werd in het ziekenhuis opgenomen met verschijnselen van rookvergiftiging. De politie is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand. ''Dat de brand veroorzaakt is door het afsteken van vuurwerk op straat, wordt niet uitgesloten'', aldus de politie.

[Terugblik] December

December

Tennis
Rusland slaagt er in om de Davis Cup te winnen tegen Argentinië. De beslissing moet vallen in de laatste wedstrijd tussen Marat Safin en José Acasuso. Safin weet de wedstrijd in vier sets te winnen (6-3, 3-6, 6-3, 7-6).

Zwemmen
Marleen Veldhuis heeft tijdens het EK in Helsinki met succes haar Europese titel op de 100 meter vrije slag verdedigd. De Nederlandse verbeterde bovendien met een tijd van 52,41 haar eigen Nederlands record met ruim twee tienden. Later wint Marleen Veldhuis tijdens het EK korte baan in Helsinki ook de Europese titel op de 50 meter vrije slag.
Johan Kenkhuis neemt begin december, tijdens het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki afscheid als professioneel zwemmer. Binnenkort rondt de 26-jarige Amsterdammer zijn economische studie af, en hij wil zich vervolgens gaan richten op een loopbaan in de communicatie.

Tennis
Voormalig tennisser Jan Siemerink volgt Tjerk Bogtstra op als captain van het Nederlandse Davis Cup-team.
Lindsay Davenport, één van 's werelds beste tennissters is klaar met de topsport. In mei verwacht de Amerikaanse haar eerste kind. "Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog toptennis zal spelen", zei de 30-jarige Californische

Wielrennen
De Nederlandse baanwielrenner Theo Bos heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou het wereldrecord 200 meter met vliegende start verbeterd. Bos kwam tot een tijd van 9.774 seconden. Het oude record was al elf jaar in handen van de Canadees Curt Harnett met een tijd van 9,865..

Algemeen
Theo Bos en Ireen Wüst zijn tijdens het jaarlijkse sportgala in de RAI in Amsterdam gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar Bos versloeg Bob de Jong en Bram Som. Bos dankt zijn uitverkiezing aan zijn twee wereldtitels baanwielrennen, op de sprint en de keirin. Bij de dames werd Ireen Wüst gekozen boven Marianne Vos en Lornah Kiplagat. Wüst werd olympisch kampioen op de 3km schaatsen. Het dameshockeyteam werd gekozen tot sportploeg van het jaar. De wereldkampioenen kregen meer stemmen dan de voetballers van Jong Oranje en de springruiters.

[Terugblik] November

November

Schaatsen
Gianni Romme stopt met langebaan schaatsen. De voormalig wereld - en olympisch kampioen is van mening dat zijn niveau niet langer toereikend is om nog langer mee te doen om de prijzen.

Wielrennen
Met een derde plaats in de Amstel Curaçao Race is de carrière van Erik Dekker (36) beëindigd. Dekker moet het in een sprint afleggen tegen de Spanjaard Alejandro Valverde en de Luxemburger Frank Schleck. Dekker wordt door voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Margot Vliegenthart onderscheiden als ridder in de orde van oranje nassau
Ivan Basso maakt de overstap van CSC naar de Discovery Channel wielerploeg. De 28-jarig wielrenner heeft bij het Amerikaanse team een contract getekend voor drie jaar, en zal per jaar 1,5 miljoen euro verdienen.
Vera Koedooder verovert op de eerste wereldbekerwedstrijden op de baan in Sydney goud op het onderdeel scratch.
De voormalig Deense wielrenner Jesper Skibby heeft toegegeven dat hij in zijn actieve loopbaan allerhande verboden producten heeft gebruikt. Skibby, voormalig renner van de Nederlandse ploeg TVM, zegt dit in een boek dat van hem verschijnt.
De Spaanse wielrenner Isaac Galvez is door een val tijdens de Zesdaagse van Gent overleden. Er is nog geprobeerd de renner te reanimeren maar op weg naar het Universitair Ziekenhuis van Gent overlijdt Galvez

Motorsport
Sete Gibernau stopt met zijn loopbaan als coureur in de MotoGP-klasse. De rijder van Ducati gaf aan dat hij tevreden is over zijn carriére in de motorsport.

Tennis
Robin Haase slaagt erin om zijn eerste toernooioverwinning in het profcircuit te boeken. Op het tennistoernooi van Nashville is hij in de finale te sterk voor Kristian Pless (Den). De setstanden zijn 7-6 en 6-3.
Justine Henin-Hardenne wint in Madrid de finale van het WTA Championships gewonnen. De Belgische verslaat in de eindstrijd de Française Amélie Mauresmo met 6-4 en 6-3. Door de overwinning sluit Henin het tennisjaar ook als de nummer één van de wereldranglijst af.
Tennissers Thiemo De Bakker en Antal van der Duim zijn door de Nederlandse tennisbond KNLTB voor één maand geschorst. Volgens de KNLTB hebben de twee zich niet aan groepsafspraken gehouden

Turnen
Turner Epke Zonderland eindigt in de wereldbekerfinale in Glasgow als tweede op het onderdeel rek.

Volleybal
De Russische volleybalvrouwen veroveren in het Japanse Osaka de wereldtitel. De ploeg van de Italiaanse coach Giovanni Caprara verslaat in de finale Brazilië met 3-2 (15-25 25-23 25-18 20-25 15-13). De Nederlandse volleybalvrouwen worden bij het wereldkampioenschap in het Japans Osaka achtste.

Honkbal
De Nederlandse honkballers verliezen de finale van de intercontinental Cup in Taiwa. Cuba is met 3-6 te sterk.Nederland nam voor de vijfde keer deel aan het toernooi, maar speelde tot nu toe altijd een bijrol. Voor Cuba echter is het de tiende keer dat het toernooi gewonnen wordt.

Zwemmen
De Australische zwemmer Ian Thorpe zet een punt achter zijn carrière. Het lukte hem maar niet om weer helemaal fit te worden en de motivatie werd ook steeds minder.

Wintersport
Veel skiwedstrijden om de wereldbeker worden afgelast. De wedstrijden vinden geen doorgang wegens het te warme weer.

[Terugblik] Oktober

Oktober

wielrennen
Zonder zelf mee te doen aan het Kampioenschap van Zürich heeft de Spanjaard Alejandro Valverde toch de eindzege in de ProTour-cyclus binnengehaald. Valverde is met nog twee wedstrijden te gaan onbereikbaar voor de concurrentie.Paolo Bettini schrijft de 100ste editie van de Ronde van Lombardije op zijn naam. Over 246 kilometer was de Italiaan de sterkste, met meerdere seconden voorsprong op de Spanjaard Samuel Sanchez en de Duitser Fabian Wegmann.

Schaatsen
Gianni Romme zal dit seizoen de Duitse schaatsster Anni Friesinger trainen. Romme is de opvolger van Markus Eicher.

Atletiek
Lornah Kiplagat wordt in het Hongaarse Debrecen wereldkampioene op de 20 kilometer. De voor Nederland uitkomende atlete uit Kenia blijft in de slotfase van de wegwedstrijd de Roemeense Constantina Tomescu voor, met wie ze de hele wedstrijd aan de leiding loopt.

Hockey
De Nederlandse hockeyvrouwen veroveren in Madrid de wereldtitel. In de finale wordt Australië met 3-1 verslagen.
Op 18 oktober overlijdt voormalig hockeycoach Harrie Delmee. De vader van Jeroen Delmee, recordinternational bij het mannen hockeyteam, was al lange tijd ongeneeselijk ziek. Delmee werd 60 jaar

Honkbal
De 102e World Series worden beslist in wedstrijd vijf. De Cardinals winnen deze wedstrijd van de Tigers waardoor zij zich “wereldkampioen baseball” mogen noemen.
Cory Lidle, pitcher van de New York Yankees, is de piloot van het vliegtuigje dat in een flat in Manhattan vloog. Ook de vlieginstructeur van Lidle komt bij de de crash om het leven.

Schaken
De Rus Vladimir Kramnik is de nieuwe wereldkampioen schaken. In Elista beslist de Rus de tweekamp met Veselin Topalov in zijn voordeel door de rapidpartijen met 2,5-1,5 te winnen. De 'gewone' tweekamp was eerder in een 6-6 gelijkstand geëindigd.

Darts
Michael van Gerwen wint de Winmau World Masters. In de finale versaat hij Martin Adams met 7-5.

Turnen
Yuri van Gelder verovert op de wereldkampioenschappen turnen in het Deense Aarhus brons op de ringen. Zijn wereldtitel raakt hij kwijt aan de Chinees Yibing Chen.

Tennis

De Nederlandse tennisbond KNLTB maakt bekend dat Tjerk Bogtstra niet langer captain is van het Nederlandse Davis Cup-team. Het aflopende contract van de tenniscoach zal niet worden verlengd.

Olympische spelen
Het IOC zwicht voor de commercie. Ondanks alle noodkreten van Pieter van den Hoogenband en vele andere internationale zwemtoppers worden de zwemfinales tijdens de Olympische Spelen in Peking tijdens de ochtenduren gehouden. De mededeling komt hard aan bij de zwemmers. Zij reageren unaniem boos en teleurgesteld.

Motorsport
Nicky Hayden is de nieuwe wereldkampioen in de MotoGP-klasse. De Amerikaan, rijdend op een Honda, profiteert tijdens de laatste Grote Prijs op het circuit van het Spaanse Valencia van een val van klassementsleider Valentino Rossi.

Golf
De Nederlandse amateurgolfers veroveren in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch de wereldtitel voor amateurs.

[Terugblik] September

September

Basketbal
De Spaanse basketballers winnen in het Japanse Saitama de wereldtitel basketbal. In de finale verslaan ze Griekenland met 70-47. Voor het eerst in de historie zijn de Australische basketbalsters wereldkampioen geworden. Zij verslaan in het Braziliaanse Sao Paulo het Russische damesteam in de finale overtuigend met 91-74

Paardensport
Jos Lansink wint in Aken de wereldtitel bij de springruiters. Lansink, die zich een aantal jaar geleden tot Belg heeft laten naturaliseren, verslaat in de finale drie amazones.

Tennis
US Open:
Maria Sharapova wint de US Open bij de vrouwen. In de finale is de 19-jarige Russische met tweemaal 6-4 te sterk voor de Belgische Justine Henin-Hardenne. Roger Federer kan wederom een grandslamtitel toevoegen aan zijn al lange erelijst. In de finale van de US Open is de Zwitserse nummer één van de wereld met 3-1 te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick.
De carrière van Andre Agassi is voorbij. De 36-jarige Amerikaan veriest in de derde ronde van de US Open met 7-5, 6-7, 6-4 en 7-5 van de Duitser Benjamin Becker. Ongetwijfeld had Agassi zich een eervoller nederlaag voorgesteld, dan verlies tegen een onbekender Duitser. Tegen de als achtste geplaatste Cyprioot Baghdatis wist Agassi nog eenmaal zijn topniveau te laten zien, maar tegen Becker was de koek op. Na de nederlaag tegen Becker werd het 'oorverdovend' stil in het stadion, terwijl Agassi terstond in tranen uitbarstte
Samen met haar dubbelpartner Bob Bryan wint Martina Navratilova de finale van het gemengd dubbel van de US Open. Het Amerikaanse duo is met 6-2 en 6-3 te sterk voor het Tsjechische koppel Martin Damm en Kveta Peschke.

Alex Corretja maakt bekend dat hij stopt met tennissen. De 32-jarige Corretja, die in zijn loopbaan zeventien titels won in het enkelspel, heeft te veel last van een blessure aan zijn linkeroog om door te blijven spelen op het hoogste niveau.
Het Nederlandse Davis Cup team degradeert na vijftien jaar uit de wereldgroep. Nadat Nederland beide enkelspelen verliest Van Tjechié, wordt een dag later ook het dubbelspel verloren.

Watersport
Lobke Berkhout en Marcelien de Koning worden wereldkampioen in de 470-klasse In de finalerace had de Nederlandse boot een kleine voorsprong nummer twee Japan..
Windsurfer Casper Bouman wordt wereldkampioen in de nieuwe olympische klasse RSX. De 21-jarige Hagenaar was op het Italiaanse Gardameer iedereen te snel af. Bouman eindigde gelijk met Nieuw-Zeelander Tom Ashley. Bouman werd uiteindelijk eerste in het algemeen klasssement omdat hij in de laatste race voor zijn directe concurrent eindigde.

Hockey
De Duitse hockeyheren winnen in eigen land de wereldtitel. In de finale wordt olympisch kampioen Australië met 4-3 verslagen. Nederland wordt uitgeschakeld op het wereldkampioenschap. Duitsland en Zuid-Korea hebben in de voorronde beide aan een gelijkspel genoeg met als gevolg een bloedeloze 0-0. Hierdoor hebben Duitsland en Zuid-Korea beide elf punten in de poulestand, terwijl Nederland op tien blijft steken. Als één van beide had gewonnen was Nederland als nummer twee doorgegaan naar de halve finale. Het is voor het eerst in twintig jaar dat Nederland zal ontbreken op de halve finale van het WK. Nu rest er voor Oranje niks anders dan de strijd om plaats vijf. De Nederlandse hockeymannen winnen hun laatste wedstrijd op het wereldkampioenschap in Duitsland met 3-0 van Nieuw-Zeeland. Hierdoor wordt Nederland uiteindelijk zevende op het WK.

Atletiek
Lornah Kiplagat wint in Zaandam de Dam tot Damloop. Haar tijd 50.50 over de tien Engelse mijlen betekent tevens een nieuw wereldrecord

Wielrennen
De Kazach Alexandr Vinokourov wint de Ronde van Spanje.
Oud-wielrenner Roy Schuiten is op 55 jarige leeftijd zijn Portugese woonplaats Carvoeiro overleden. Schuiten boekte vooral op de baan successen, hij werd in 1974 en 1975 wereldkampioen op de achtervolging.
Marianne Vos wordt wereldkampioene bij de vrouwen. De 19-jarige Nederlandse was tijdens het WK in Salzburg na 132 kilometer koersen veruit de snelste in een groep van vijftien koploopsters.
De Italiaan Paolo Bettini is de nieuwe wereldkampioen wielrennen bij de heren. Het zilver wordt gewonnen door de Duitser Zabel, brons is er voor de Spanjaard Valverde. Beste Nederlander is Karsten Kroon, die als zeventiende eindigde.
De Italiaanse wielrenner Ivan Basso wordt in eigen land niet vervolgd, naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij de dopingzaak Fuentes. Het CONI, het Italiaanse Olympisch Comité, heeft onvoldoende bewijzen om de Italiaan te kunnen vervolgen.

M'n auto...

Ik zou heel graag het verhaal achter deze actie willen weten. Waarom doen mensen bepaalde dingen? Zou het zijn dat iemand uit hun vrienden- of kennissenkring net een nieuwe auto had en dat die gene er maar over door bleef zeiken? Zou het om een uit de hand gelopen weddenschap gaan? Uit de foto's wordt het niet echt duidelijk.

Maar apart is het wel om een mooie Jaguar te beplakken met Post-It Notes. Zou dat trouwens goed zijn voor de lak?

'Toekomstige eigenaren L'pool willen Beckham'

De toekomstige eigenaren van Liverpool, onder leiding van Sheikh Maktoum, willen David Beckham naar de Engelse club halen. Er word gesuggereerd dat het bedrijf 'The Reds' alleen maar als een tijdelijk winstbedrijfje wil gebruiken om het vervolgens weer van de hand te doen.

Liverpool-coach Rafael Benitez ziet Beckham als oplossing voor rechts op het middenveld. De Engelse international heeft bij Real nog een contract tot het einde van het seizoen en ziet zelf ook wel een vertrek zitten uit Spanje, daarnaast zou hij al aanbiedingen hebben gehad uit Italië en Amerika.

'Hiddink volgt Mourinho op bij Chelsea'

Bondscoach van Rusland Guus Hiddink gaat volgens Frank van den Wall Bake volgend seizoen zijn job bij Rusland combineren met de functie van clubcoach bij Chelsea. Abramovich ziet in Hiddink de perfecte opvolger van Mourinho die graag coach wil worden van Internazionale.

De 60-jarige Nederlander heeft een verleden bij PSV, Fenerbahçe, Valencia, Oranje, Real Madrid, Real Betis, Zuid-Korea, (weer) PSV en Australië. Hij gaf geen ontkennend antwoord toen Van den Wall Bake hem vroeg naar zijn mogelijke dubbelfunctie.

José Mourinho heeft wel oren naar een functie als coach bij Inter Milan. In een recent interview liet de Portugees weten dat hij Inter ziet als de club van de toekomst in Europa. De Italiaanse koploper staat nu onder leiding van Roberto Mancini.

Stevens boos op Kujovic

Roda JC-goalie Vladan Kujovic heeft niet zijn beste tijd voor de boeg onder Huub Stevens. De Serviër heeft onlangs laten weten dat hij zijn contract niet verlengt vanwege de reserverol die hij achter Bram Castro moet vervullen. Kujovic moet zich de laatste weken neerleggen bij een plaats achter de Belgische keeper.

"Volgens de zaakwaarnemer van Kujovic speelt hij niet omdat hij voorlopig niet wil bijtekenen", zegt een woedende Stevens tegenover het AD na AZ – Roda JC. "Dat is absolute onzin en ik heb Vladan duidelijk laten weten hier niet van gediend te zijn! Het zit zo: Als ik twee gelijkwaardige keepers heb, kies ik voor de man waar ik in principe nog jaren mee vooruit kan. Maar was Kujovic echt beter geweest, dan had hij zondermeer gespeeld. Ook al wilde hij niet bijtekenen. Castro bewijst de laatste tijd terecht in het doel te staan. Nee, zulke uitspraken, met medeweten van Kujovic gedaan, duiden op louter egoïstisch denken van een zaakwaarnemer."

Maase achtste in Bolzano

Op een winderig parcours in het centrum van Bolzano heeft Kamiel Maase 2006 goed afgesloten, op de Sylvester Run eindigde hij op een achtste plaats. De overwinning ging naar de Marokkaan Abderrahim Goumri. Hij hield in een sprint de Ethiopiërs Warge Salhe Betona en Fikadu Habtamu Awash voor zich.

Maase eindigde net achter de Keniaan Paul Kosgei. "Het was een koude maar leuke ervaring. Zeker met zoveel mensen langs het parcours", zo laat Maase weten. De Nederlander zal over twee weken in eigen land in actie komen in Egmond.

'Zuid-Afrika raakt WK 2010 kwijt'

Sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake beweert dat de FIFA de organisatie voor het WK voetbal van 2010 uit handen neemt van Zuid-Afrika en overdraagt aan de Verenigde Staten.

Van den Wall Bake vertelde dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter stemmen nodig heeft van Afrikaanse landen en dus met de bekendmaking wacht tot maart. De sportmarketingdeskundige verwacht niet veel van de organisatie van Zuid-Afrika. ‘'Ze kunnen het niet. Er is nog geen schep in de grond gestoken, geen stadion gebouwd.'’ Ook Blatter toonde zich in een eerder stadium bezorgd over de traagheid waarmee de Zuid-Afrikanen te werk gaan.

Inter toont interesse in Diarra

Internazionale heeft serieuze interesse getoond in Mahamadou Diarra. De Italianen zouden de 25-jarige Malinees de komende zomer al willen overnemen van Real Madrid. De middenvelder die pas zijn eerste seizoen bezig is in Madrid had onlangs kritiek op Fabio Capello.

Vlak voor het begin van het duel twee weken geleden met Espanyol, uitte Diarre en ploeggenoot Antonio Cassano hun ongenoegen over het rotatiesysteem van de Italiaanse oefenmeester. De uitlatingen van beide spelers werden door Canal Plus geregistreerd. Die dagen later ontbraken de middenvelder en aanvaller gek genoeg uit de selectie in het competitieduel met Recreativo Huelva.

157 opvarenden veerboot Java gered

Icoon RampVan de veerboot die zaterdag kapseisde en zonk, zijn tot nu toe 157 mensen levend gered. Het passagiersschip, de Senopati Nusantara, was op weg van Kalimantan naar Java. Er worden nog honderden mensen vermist. Dit werd bevestigd door de Indonesische minister van Transport.

Er wordt met man en macht gezocht door marineschepen en vliegtuigen naar meer overlevenden. De reddingswerkers worden ernstig gehinderd in hun werk door het slechte weer in het gebied. Er zijn tot nu toe 66 lichamen geborgen; deze werden door vissers uit het water gehaald.

Koningin Beatrix heeft inmiddels haar condoleances overgebracht aan president Yudhoyono.

Nieuw contract over Russisch gas Wit-Rusland

Icoon Buitenlands Rusland en Wit-Rusland hebben zondagavond op de valreep een nieuw contract over de levering van gas afgesloten. Dit heeft de baas van het Russische gasbedrijf Gazprom bekendgemaakt.

Rusland had gedreigd de gasleveringen op 1 januari te staken als er dan geen nieuw contract voor 2007 zou zijn. De Wit-Russische premier Sergei Sidorsky liet maandagochtend (plaatselijke tijd) weten dat Minsk ermee akkoord is gegaan dat de gasprijs wordt verhoogd van 46 naar 100 dollar per duizend kubieke meter. Rusland had 105 dollar geëist.

Slovenië voert de euro in

Icoon Economie Slovenië heeft op 1 januari 2007 de euro officieel ingevoerd. Vanaf 00.00 uur kwamen er geen Sloveense tolarbriefjes meer uit de pinautomaten, maar eurobiljetten. Het is het eerste voormalige communistische land dat de euro invoert. Slovenië is het dertiende lid van de EMU.

Het land heeft al sinds maart de prijzen van producten in tolar en euro genoteerd. Hiermee denkt het land ervoor te zorgen dat de prijzen niet verhoogd zullen worden bij de invoering van de munt. 239 tolar heeft dezelfde waarde als 1 euro. Dat is niet gemakkelijk omrekenen en zal dan ook afronding tot gevolg hebben. De Sloveense euro's zijn al sinds 15 december te koop. Op online handelsplaatsen als Marktplaats en eBay zijn ze voor verzamelaars al te vinden. Er staan belangrijke helden en monumenten van Slovenië op.

De invoering van de euro is een mijlpaal voor Slovenië. Het land heeft al eerder een valutawisseling meegemaakt. In 1991 werd de Joegoslavische dinar ingewisseld voor de Sloveense tolar. In 2008 zullen Malta en Cyprus waarschijnlijk de euro invoeren.

Bulgarije en Roemenië lid van de EU

Icoon Europa Bulgarije en Roemenië zijn sinds 1 januari 2007 lid van de Europese Unie. De EU bestaat daardoor nu uit 27 lidstaten, waarvan tien voormalige communistische landen.

Ondanks dat de landen lid zijn, is er nog steeds sprake van zorg. De Europese Commissie overwoog EU-lidmaatschap van Bulgarije een jaar uitstellen, maar heeft daartoe niet besloten omdat Bulgarije op de valreep 31 wetten en 115 wetswijzigingen doorgevoerd heeft. Bulgarije heeft problemen met corruptie, georganiseerde misdaad en het geven van gelijke rechten voor de Roma. In Roemenië gaat het beter, maar ook daar zijn problemen. Zo is ook daar corruptie en functioneert het nationale parlement niet zoals het zou moeten.

De Europese Commissie blijft de landen dan ook nauwlettend volgen, ondanks dat ze lid zijn van de EU. De hervormingen op het gebied van mensenrechten, democratie en corruptie worden op de voet gevolgd door Brussel om er zo voor te zorgen dat de landen niet stoppen met hervormen nu ze lid zijn.

EU lidmaatschap levert in eerste instantie lang niet alleen voordelen op voor de landen. Ze hebben pijnlijke hervormingen door moeten voeren op het gebied van bestuur en economie. Bulgarije heeft een kerncentrale op moeten geven en moet daarom extra zuinig omgaan met elektriciteit. Ook zijn veel regels erg hoog gegrepen voor de arme landen. Hiertegenover staat dat de EU investeert in het moderniseren van infrastructuur en landbouw. Al het geld dat Brussel in de landen investeert moet transparant en doorzichtig gebeuren.

Een spetterend 2007!!

FOK!sport wenst je een spetterend, gezond maar vooral sportief 2007 toe! We hopen jullie ook in 2007 weer dagelijks te kunnen voorzien van het laatste sportnieuws.

Curchulain - dennistd - Dubbeldrank - Sj0rSz - Hammer20 - Light - RedFever007 - ziggyziggyziggy - Chiel-Montagne - Tackleberry - Ared - Arockalypse - Bjoro - Da_Sandman - Delichris - Eilanden - Fir3fly - Harisz - JJdJ1984 - LuNaTiC - Maurisico - Raptor2096 - RenikNL - sanger - Spooky4u - sportfreak - Svensational - WeebI - XiNoN

Gelukkig Nieuwjaar!!

De FOK!weblogcrew wenst iedereen een geweldig 2007! Met heel veel bijzondere gebeurtenissen. Het zou bijvoorbeeld wel eens kunnen gebeuren dat je in 2007 op straat een bloedmooi naakt meisje tegenkomt. Dat gebeurt sowieso niet zo vaak, maar als ze dan voor je op haar knieën zakt en je broek openscheurt, waarna ze je heerlijk begint te pijpen is het toch wel een heel bijzondere dag. Natuurlijk gebeurt dat niet zo heel vaak, en is het waarschijnlijker als je na een avondje flink stappen een geil Br3eZ4hSl3tJuhHh mee naar huis kan nemen. Als ze dan nog toevallig onder haar kleren zoiets aanheeft, zit je helemaal gebakken. Ga je nooit uit of hou je niet van breezersletjes, kun je ook gewoon genieten van één of andere pornoster en jezelf vermaken terwijl je je voorstelt dat twee meisjes zich tegenover jou flink vermaken, om het zacht uit te drukken. Of misschien heb je liever dat er een sensuele striptease speciaal voor jou wordt opgevoerd. Als je niet van het mannelijke geslacht bent, houd je waarschijnlijk meer van een kerel als deze stoere bink.
Als je na dit alles nog niet tevreden bent, kun je altijd nog naar het Red Light District in Amsterdam gaan. Grote kans dat je daar deze spannende chick tegenkomt, die jou wel even wil laten zien hoe een vrouw in elkaar zit. En dan moet het wel genoeg zijn.

Gelukkig Nieuwjaar!!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.