Uitslagen Portugal speelronde 34

Vanavond werd de 34e en laatste speelronde in de Portugese competitie afgewerkt. Naast kampioen FC Porto is er ook een Champions League plaats voor Sporting Lissabon. Benfica zal in de voorrondes van het kampioenbal moeten gaan aantreden.

Zaterdagavond kwam Porto al in actie tegen stadgenoot Boavista. De al uitgespeelde kampioen kwam na twintig minuten op voorsprong door een goal van Leandro. In de tweede helft kwam Boavista, dat streed om een UEFA Cup ticket, terug door een doelpunt van Paulo Jorge. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel. Gelijktijdig werd het duel tussen Nacional en Vitoria Setbal gespeeld. Ook daar werd door beide ploegen n keer gescoord. Dit betekent dat Nacional ten koste van Boavista Europa ingaat.

Voor Ronald Koeman eindigde de competitie in mineur. Benfica verloor van Paos Ferreira, terwijl Sporting Lissabon een zege boekte tegen Sporting Braga. Hierdoor plaatst Sporting zich ten koste van Benfica rechtstreeks voor de Champions League. As guias pakte wel de leiding door een doelpunt van Manuel Fernandes, maar Paos Ferreira scoorde drie maal in de tweede helft. Bij Sporting Lissabon werd de enige goal van de avond gemaakt door de belofte Joo Moutinho.

Ook de strijd onderin was spannend. Door het gelijkspel van Academica zijn naast Penafiel ook Rio Ave, Vitoria Guimares en Naval gedegradeerd.