NK wielrennen naar Maastricht

De Limburgse stad Maastricht is volgend jaar gastheer voor de Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de weg. Het NK staat gepland voor 24 en 25 juni 2006. De gemeente Maastricht en sportmarketingbureau Top Sport Group maakten dit vandaag bekend.

Beide partijen ondertekenden hiervoor een overeenkomst van één jaar. Deze zou eventueel nog met twee jaar verlengd kunnen worden. De vorige drie edities van het NK werden georganiseerd door Rotterdam. De jaren daarvoor de organisatie in handen van Nijmegen.

Bondscoach Egon van Kessel was erg te spreken over de nieuwe locatie. "Het parkoers is attractiever voor het publiek en de renners. Elke wielerliefhebber kan volop strijd verwachten."

De Markt in Maastricht geldt op beide dagen als start en finish. De bekende Sint Pietersberg kon natuurlijk niet ontbreken in het parkoers. Deze zal dan ook worden beklommen door de deelnemers van het NK. Ook de Bieslanderweg in de Limburgse stad zal deel gaan uitmaken van de wedstrijd. Deze weg heeft een stijgingspercentage van 4 tot 6 procent.