Uitslagen Serie A Speelronde 6

In de zesde speelronde van Italiaanse Serie A behield Juventus de koppositie. Het won van concurrent Internazionale. AC Milan en Fiorentina wonnen thuis eenvoudig hun wedstrijd en blijven daarmee in het spoor van de kampioen.

Juventus, dat als enige club nog de volle honderd procent punten heeft, versloeg in het Delle Alpi kinderlijk eenvoudig Internazionale. De Oude Dame was veel te sterk voor de équipe van Roberto Mancini. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de zege. In een keihard duel met veel overtredingen kwam de thuisclub op voorsprong. Ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic vuurde een vrije trap af op keeper Abbiati, maar deze verwerkte de bal niet goed. In de rebound was het de Franse aanvaller Trezeguet die de bal knap binnenkopte. Nog voor rust werd de eindstand al bereikt. Pavel Nedved zorgde met een fantastische vrije trap voor de 2-0. Bondscoach Marco van basten mag blij zijn dat de ex-international van Tsjechië aankomende zaterdag niet meedoet tegen Nederland, Nedved speelde namelijk ouderwets goed.

AC Milan rekende met Johann Vogel in de basis af met laagvlieger Reggina. In het San Siro zorgde veteraan Paolo Maldini persoonlijk voor de overwinning. De Italiaanse recordhouder van de meeste duels in de Serie A scoorde als verdediger tweemaal. Na vijf minuten soleerde de Italiaan door de defensie van Reggina en ronde knap af. Een kwartier later kopte hij de 2-0 binnen. Simone Cavalli redde nog de eer voor Reggina met een doelpunt ver in de blessuretijd van de tweede helft.

Fiorentina is na een aantal zwakke seizoenen weer helemaal op de weg terug. In een topper tegen het goed gestarte Livorno (vierde) werd met 3-2 gezegevierd. De club uit Florence speelde bijna 75 minuten met een man meer, Cristiano Lucarelli kreeg al snel rood. Hierdoor liep de uitploeg constant achter de feiten aan. Fiorentina liep uit naar een eenvoudige 3-0 voorsprong door doelpunten van Toni, Jörgensen en Pazzini. In de slotfase maakte Livorno het nog spannend, maar de twee doelpunten waren net te weinig om een punt te stelen.