FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 oktober 2005

Meer info over Children of Mana DS

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe site van de World of Mana serie heeft Square Enix wat nieuwe details over het team vrijgegeven wat werkt aan de aankomende Children of Mana game voor de Nintendo DS. Het team zal bestaan uit de volgende mensen:
quote
Kouichi Ishii/Producing (Legend of Mana, Final Fantasy V)
Nao Ikeda/Designer (Final Fantasy Tactics Advance)
Masato Katou/Scenario writer (Trigger Stopwatch, Stopwatch Cross-country race)
Masaharu Iwata/Musics (Final Fantasy Tactics)
Kenji Ito/Musics (Final Fantasy Chronicles, Saga Frontier)
Takayuki Aihira/Musics (Drag One Dragoon 2)

Children of Mana DS zal in de winter van 2006 in Japan uitkomen.



Beveiligde PSP firmware in aantocht

Naar aanleiding van de eerder uitgebrachte patch om de firmware van de PSP van 2.0 naar 1.5 te kunnen downgraden heeft Sony maatregelen genomen. Zo is de 2.01 firmware versie uitgebracht die niets anders doet dan het dichten van het lek waar de downgrader gebruik van maakt. Op dit moment is de update alleen nog maar bruikbaar voor Japanse PSP's, maar later deze avond of morgenochtend zal er een Amerikaanse en Europese versie beschikbaar zijn.

Sonic Rush ondersteunt WiFi

In een interview met Gamespy heeft de geestelijk vader van Sonic, Yuji Naka, verklaard dat de aankomende Sonic-game voor de Nintendo DS WiFi zal ondersteunen. Zo zal het mogelijk zijn voor gamers om een competitiegame te downloaden via het WiFi-netwerk.
quote
GameSpy: Will Sonic Rush use any of the DS's wireless capabilities for racing opponents, Internet ranking, etc.?

Naka: It will use it a little. We will provide the ability to have other players download a competition game via WiFi.


Het volledige interview is hier te lezen.

EU akkoord over Turkije

Nilsch en Adnan hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na lang en moeizaam overleg heeft de Europese Unie vanavond overeenstemming bereikt over de toedredingsonderhandelingen met Turkije. Oostenrijk bleef tot het laatste moment weigeren akkoord te gaan met de onderhandelingstekst, maar ging uiteindelijk toch overstag.

Volgens Oostenrijk moest in de tekst die het raamwerk voor de onderhandelingen vormt, duidelijker worden opgenomen dat een volwaardig EU-lidmaatschap niet per se de uitkomst van de onderhandelingsgesprekken hoeft te zijn. De overige 24 EU-lidstaten, inclusief Cyprus, hadden al eerder aangegeven positief te staan tegenover toetredingsonderhandelingen met Turkije.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül is inmiddels naar Luxemburg gevlogen. Vanochtend weigerde hij dat nog, omdat er nog geen akkoord bestond tussen de EU-landen.

Groepering steekt banden legerwagens lek

-calimero- had ons via de nieuws-submit te melden:

Onbekenden hebben het afgelopen weekend de banden van 480 legerwagens lekgestoken. De voertuigen stonden op de legerbasis in het Gelderse Stroe geparkeerd op een afgesloten terrein.

De actie is middels een e-mail aan het ANP opgeëist door de RAMA, de Radicale Anti Militaristische Actie. De groepering sluit zich aan bij de Priemende Priemen, die op 8 mei tachtig banden lekstaken op een kazerne in Schaarsbergen. De actiegroepen richten zich tegen de Nederlandse betrokkenheid bij de strijd tegen het terrorisme in Irak en Afghanistan.

'Alex in winterstop naar Milan'

PSV raakt naar alle waarschijnlijkheid de Braziliaan Alex in de winterstop kwijt aan AC Milan. Rond deze periode lopen namelijk de eigendomsrechten af van PSV. De investeringsmaatschappij die Alex bezit, wil hem dan graag verkopen.

Het Italiaanse AC Milan heeft zich al gemeld voor de verdediger en doet in de winterstop een officieel bod aan de investeringsmaatschappij. Milan heeft Alex nog niet echt nodig, het heeft namelijk in Maldini, Stam en Nesta drie topverdedigers, maar met het oog op de toekomst wil Milan graag de 23-jarige Alex inlijven.

Saving Private Ryan?

Saving Private Ryan was een enorme kaskraker. In deze film over de tweede wereldoorlog moest een soldaat (Ryan) uit Frankrijk teruggehaald worden omdat al zijn broers zijn gesneuveld. Aangrijpende film die bekend staat om de tweede scène, waarin de soldaten landen op het strand van Normandië.

Dit wordt gedurende 20 minuten zo heftig weergeven door Spielberg dat televisiezender ABC, voor de tv-uitzending ouders waarschuwde hun kinderen niet te laten kijken.

Helaas hebben een stelletje gamefreaks deze scène toch iets anders opgevat dan de meeste normale mensen dit zouden doen. Ze hebben er een aantal plaatjes uitgenomen en deze met behulp van wat Hax0r-tekst versierd.

Dode man aangetroffen in Diemense woning

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in Diemen is afgelopen vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een 52-jarige man. Hij blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De vondst werd vrijdag rond 16.30 uur gedaan door een medebewoner van het slachtoffer. De omstandigheden en bijkomende feiten over hoe de man werd aangetroffen, deden de politie vermoeden dat het om een misdrijf ging. Inmiddels is door sectie op het lichaam gebleken dat het inderdaad om een misdrijf gaat.

Opnieuw auto bekogeld vanaf viaduct Rijswijk

robinotten had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanaf een viaduct over de A4 bij Rijswijk is vanavond opnieuw een steen op een passerende auto gegooid. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen. Dit maakte de politie net bekend.

Het gaat om hetzelfde viaduct als waar eerder dit jaar een dertigjarige vrouw uit Uden om het leven kwam doordat vandalen ook een stoeptegel gooiden, die door de voorruit heen kwam.

[NFL]De Colts verslaan de Titans

De Colts offense ontwaakt dankzij Peyton Manning en zijn receivers. De vragen rondom de offense van de Indianapolis Colts kunnen weer in de ijskast in, want Manning kan weer touchdowns gooien.

De Colts versloegen de Titans op eenvoudige wijze met 31-10. Manning was weer bezig in de MVP modus met 264 passing yards en vier touchdowns. Manning en Marvin Harrison evenaarden een NFL record van meeste touchdowns tussen een quarterback en wide receiver. Zij staan nu gelijk met Hall of Famer Steve Young en toekomstig Hall of Famer Jerry Rice.

De ground game van de Colts zorgde voor een goede aanvalsbalans, dankzij 90 rushing yards van Edgerrin James. Hierdoor kon de verdediging van de Titans niet terugzakken in coverage, wat tegen Manning dit jaar een effectieve verdediging is gebleken.

De zwakke verdediging van de Titans speelde eveneens een rol in de uitbarsting van Indianapolis. Slechte coverages en late tackles deden de thuisploeg niet veel goeds. De offense van Tennessee had zelf ook moeite met scoren, waardoor de defense lange perioden op het veld staat en snel uitgeput raakt.

De Titans zijn een van de jongste teams in de league en dat was wel te zien. Veel penalties, drops en een domme fouten zorgden voor veel verknoeide drives. Tennessee (1-3) zal dit jaar niet mee gaan doen in de race om de AFC en moet nog een stuk volwassener worden. Het mist nog het aanpassingsvermogen van een ervaren en intelligent team.

Indiana blijft echter maar winnen, staat nu op 4-0 en lijkt zich klaar te gaan maken voor homefield advantage in de playoffs. De afgelopen twee jaar eindigde de droom van de Colts steeds bij de Patriots in Foxboro. Hoever de Colts werkelijk zijn, moet nog blijken als ze hun eerste echte test gaan krijgen: een team met zowel een goede aanval als verdediging.

Sniper Elite is gold en screens

Namco heeft laten weten dat de shooter Sniper Elite gold is en deze maand in de winkels zal liggen voor PC, Xbox en PS2. De game is een combinatie tussen 1st en 3rd person en speelt zich af in de lente van 1945. Je speelt een Amerikaanse scherpschutter die als lid van een elite group en gekleed als Duitse soldaat moet voorkomen dat de Russische geheime dienst in bezit komt van de Duitse technologie om atoombommen te kunnen maken. De game bevat o.a. de volgende zaken:

- WOII scherpschutter-simulatie waarbij strategische punten gekozen moeten worden om gevaarlijke vijandelijke posten uit te schakelen

- 28 uitdagende missies om vijandelijk gebied te infiltreren

- Gebruik o.a. zwaartekracht, windsnelheid en -richting, hartslag, lichaamshouding en achtergrondgeluiden om je doel succesvol en veilig te raken

- 3 modes: single player, 2-player co-op en online/netwerk multiplayer

- Non-lineaire velden, geavanceerde AI en de mogelijk om vrij in Berlijn rond te lopen om het perfect schot te plaatsen







Beoogde premier Polen vindt homo's onnatuurlijk

Mainport had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgende de beoogde nieuwe premier van Polen, Kazimierz Marcinkiewicz is homoseksualiteit 'onnatuurlijk'. "Als homo's proberen anderen te 'infecteren' met hun levenswijze dan moet de staat ingrijpen", zei hij in een interview met de Poolse editie van Newsweek, dat vandaag verscheen.

Marcinkiewicz, die genomineerd is door de conservatieve Wet- en Gerechtigheidpartij (PiS), vindt dat het verkondigen van homoseksualiteit, door middel van parades of acties die georganiseerd zijn door homorechtengroeperingen, onaanvaardbaar. "Het gezin is natuurlijk en de staat moet het gezin beschermen".

Sony Revolution controller?

De geruchtenmolen is in volle gang en fanboys van allerlei pluimage slaan elkaar virtueel de kop in; er is een patent aanvraag opgedoken uit 2004 waarin een Sony-controller beschreven wordt die volgens sommigen sterk op de Revolution controller zou lijken.

Het lijkt echter allemaal wat vergezocht; de beschreven "controller" ziet er eerder uit als een vroege versie van Sony's Eye-Toy. Wat beschreven wordt is een "stokje" met een LED lichtje, en een camera die die LED lichtje oppikt en afhankelijk van de kleur een bepaalde actie in het spel onderneemt.

Wat het ook is dat deze patent-aanvraag beschrijft, het geeft de fanboys weer wat om over te discussiëren terwijl we wachten op de next-gen consoles.

Zware blessure hockeyster Smabers

Minke Smabers is lang uit de roulatie. De geroutineerde international heeft haar voorste kruisband gescheurd en zal zo’n zes tot acht maanden niet in actie kunnen komen.

Smabers (26) liep in de wedstrijd tegen Amsterdam (3-2) een zware knieblessure op. In het ziekenhuis bleek pas echt de ernst. Waarschijnlijk komt ze dit seizoen niet meer in actie. Dat is niet alleen voor haar vereniging Laren een hard gelag, maar zeker ook voor Oranje. In november staat namelijk de Champions Trophy op het programma, waar Nederland haar titel verdedigt. In juli wacht alweer de volgende Champions Trophy, terwijl het WK in september plaatsvindt.

Bondscoach Marc Lammers denkt dat Smabers wel zal terugkeren op topniveau: ”Minke hoeft zich nergens op te fixeren. Laat ze eerst maar weer helemaal fit worden. Wat dat betreft, ben ik optimistisch gestemd. Ze is een lichtgewicht, die zich fysiek altijd goed verzorgt en gedisciplineerd leeft en traint." Toch denkt Lammers pas over een klein jaar weer een beroep te kunnen doen op Smabers: "In principe houden we pas rekening met haar rentree bij het WK. Alles wat ze eerder haalt, zoals volgend jaar de Champions Trophy in Amstelveen, is mooi meegenomen.” Smabers is al sinds 1997 een vaste kracht in Oranje. Tijdens het gewonnen EK in Dublin was ze één van de sleutelfiguren.

Basisschool rouwt om dood achtjarig klasgenootje

Johan24 had ons via de nieuws-submit te melden:

Basisschool De Kameleon in Hellevoetsluis heeft een speciale hoek ingericht voor het achtjarige jongetje dat zaterdag overleden is bij het familiedrama in Leidschendam. Heel de school rouwt om het verlies van de leerling van groep vijf. In de hoek kunnen leerlingen en ouders een condoleanceregister tekenen.

Zondagavond zijn alle ouders van de leerlingen uit de betreffende groep vijf gebeld door de school met het verzoek hun kinderen te vertellen dat hun klasgenootje overleden is. Ouders van leerlingen uit andere klassen kregen een brief in de bus over wat er gebeurd is.

Inmiddels hebben tientallen ouders en kinderen het register al getekend. "De reacties zijn hartverwarmend", zegt directrice Hanewinckel, "Een kind schreef dat hij zijn klasgenootje weleens had gepest en dat hij daar nu zo'n spijt van heeft." Ook op de internetpagina van de school staan inmiddels ruim 500 condoleanceberichten van ouders, leerlingen en andere betrokkenen. De school heeft hulp gekregen van Slachtofferhulp en maatschappelijk werk. Leerlingen en leraren kunnen nog de gehele week gebruik maken van de hulp.

Vrijdag houdt de school met alle leerlingen een afsluitende dienst, zodat de kinderen afscheid kunnen nemen van de achtjarige jongen.

GameTap service online

Sinds vandaag is GameTap online. GameTap is een dienst waarmee je voor $14,95 per maand honderden oude en minder oude spellen kan spelen.



GameTap is in principe gewoon een verzameling van emulatoren en roms. Nu is dat op zich niks nieuws, wat er wel nieuw aan is is dat veel mensen er nu voor kunnen kiezen om legaal oude spellen te spelen (roms zijn NIET legaal, de paar uitzonderingen daar gelaten).

Er worden op dit moment een paar honderd spellen aangeboden, voornamelijk Sega, Arcade en Windows spellen. Enkele bekende titels zijn Asteroids, River Raid, Sonic en Streets of Rage. Er staan ook een paar iets modernere games op, zoals Rainbow Six en Splinter Cell. De volledige lijst met spellen is te vinden op de website

Sparta Praag stuurt trainer de laan uit

Jaroslav Hrebik is niet langer trainer van Sparta Praag. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de dramatische prestaties van de club uit de Tsjechische hoofdstad.

De nederlaag van afgelopen weekeinde tegen SK Teplice (1-2) was de druppel voor het bestuur. Momenteel bekleedt Sparta Praag een negende positie in de competitie en heeft het al negen verliespunten achterstand op koploper Slovan Liberec. Ook in de Champions League draait de landskampioen niet naar wens: tegen Ajax werd onverdiend een punt gepakt, terwijl het Zwitserse FC Thun te sterk bleek. Het ontslag van Hrebik is in zekere zin verrassend, want het bestuur koos twee weken geleden nog de kant van de trainer toen deze een conflict had met sterspeler Karel Poborsky. De aanvoerder werd uit de selectie gezet en speelt nu bij tweedeklasser Ceske Budejovice. Sparta Praag hoopt eind deze week Hrebiks opvolger te presenteren.

FOK!radio: admin Danny kijkt terug op 6 jaar FOK!

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: FOK! bestaat zes jaar. Afgelopen week kwamen op op heel FOK! de verhalen van oldbies en newbies al los. Maar iemand die natuurlijk alles over zes jaar FOK! weet is oppergoeroe Danny. Hij was het die in 1999 op Tweakers een oproep deed aan mensen om een jongerensite mee op te zetten. En nu is het een van de grootste webcommunities van Nederland! Tijd dus om het met Danny over de leuke anekdotes te hebben, maar natuurlijk ook even zijn mening over de toekomst van FOK! te vragen. Vanavond zit hij dan ook in de uitzending van FOK!radio. We trappen af om 20:00 uur! Heb je vragen voor hem? Mail het naar radio@fok.nl.

Daarnaast laten we meerdere FOK!kers aan het woord. Twee jaar FOK!radio levert natuurlijk wat telefoonnummers op, en daar gaan we uit putten. Je kunt username 'actionradio_utrecht' ook alvast toevoegen aan je skype, zodat je zelf ook je ervaringen kunt vertellen!

Uiteraard hoor je de week op het forum weer van Forum-admin Cynix en Yvonne zal ook een blik anekdotes uit zes jaar FOK! opentrekken. De laatste roddels neemt ze natuurlijk ook ff mee. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Auto rijdt over tiener na uitwijken voor kat

Een Amerikaanse automobilist heeft afgelopen weekend in de Amerikaanse staat Florida een 17-jarige jongen doodgereden. Dat gebeurde nadat de bestuurder uitweek voor een kat.

De tiener werd aangereden toen hij, met zijn skateboard, deels op de weg, deels op de stoep stond. De jongen raakte zwaargewond, maar overleed onderweg naar het ziekenhuis. De automobilist wordt voor het ongeval niet vervolgd, omdat de tiener deels op de weg stond.

Hond eet lading slaappillen op

Een hond van een gezin in Zwolle heeft maandag een lading slaappillen naar binnen weten te werken. De hond zag de medicijnen die door de apotheek-bezorgservice door de bus werden gegooid, voor een lekker tussendoortje aan.

Toen de medicatie in de bus viel, was het Zwolse gezin niet aanwezig. De wel in het huis aanwezige hond verorberde de pillen, maar braakte die bij de dierenarts later op tijd uit om er niets aan over te houden.

In een reactie op het gebeuren, bood de apotheker zijn excuses aan, en verklaarde deze de bezorgservice aan te gaan passen. De beroepsorganisatie voor apothekers liet weten dat medicijnen nooit door de brievenbus bezorgd mogen worden als er niemand thuis is.

Boete voor bezitten spook

Twee broers uit India hebben een wel heel opmerkelijke boete gekregen. Iswar en Haripada Murmu uit Akshaypur in West-Bengalen moesten ruim vijfhonderd euro neertellen, omdat ze in het bezit zouden zijn van een spook.

Het dorp werd kort geleden getroffen door een ziekte-epidemie. De dorpelingen haalden er een exorcist bij, die de schuld bij de broers legde. Zij zouden een spook in huis hebben, nadat een van de echtgenotes was overleden. Hierdoor brachten ze onheil over het dorp.

Om de boete te kunnen betalen, moesten de broers hun landbouwgrond als onderpand stellen. Ze lopen nu het risico alles te verliezen, tenzij ze het geld binnen twee maanden terug kunnen betalen. Districtsmagistraat Mukul Sarkar gaat de zaak onderzoeken. "Als er waarheid in schuilt, zal de districtsadministratie de nodige stappen zetten."

[NFL]San Diego verplettert New England

De Chargers verpletteren de verdedigend kampioen 41 - 17 in Foxboro, waar de Patriots al sinds 2002 ongeslagen waren.

De New England Patriots hebben hun tweede verliespartij van het seizoen opgelopen dankzij een ontketend San Diego team. In de eerste helft ging de score nog gelijk op met een ruststand van 17-17. De verdediging van de thuisploeg begon echter in het tweede kwart al scheurtjes te vertonen.

LaDainian Tomlinson maakte gretig gebruik van de zwakke run defense van de verdedigend kampioen. De Patriots konden ook geen druk zetten op quarterback Drew Brees die een makkelijke dag had. Hij gooide een zeer effectieve wedstrijd met twee touchdown passes. De Patriots hadden geen antwoord voor tight end Antonio Gates die vrijwel elke play aanspeelbaar was.

De tweede helft van de wedstrijd nam ook de druk op Tom Brady van New England toe. Door een achterstand van twee touchdowns verlieten de Patriots de running game en probeerden door diepe passes de wedstrijd te laten kantelen. Na een slechte beslissing van Brady volgde een interception van de Chargers.

Tomlinson bracht zoveel power met zijn running game, dat het vierde kwart voor een groot gedeelte werd opgeslokt door drives van de Chargers.

Beide teams staan nu op 2-2, maar zowel de Chargers als de Patriots hebben nog een zwaar schema voor de boeg. New England lijkt echter de consequenties van de vele blessures te gaan voelen, terwijl San Diego alleen maar sterker lijkt te worden.

Spectaculaire aankondiging Bungie

Bungie, welbekend van de legendarische games Halo en Halo 2, houdt wel van wat stemmingmakerij. De update van deze week (Bungie houdt al tig jaar een weekly update) bevatte een spannende mededeling: Er zou een verrassende, coole, ongelofelijke onthulling plaatsvinden, dat met Bungie te maken heeft.

Helaas komt die onthulling er pas volgende week. Maar ze hebben al gezegd dat het niet om Halo 3 gaat. Ook niet de onthulling van hun volgende project, maar wat dan wel? Bungie kan er verder alleen maar over zeggen dat het ons in ieder geval zeker gaat bevallen.

Mocht het nog iets noemswaardigs zijn ook, dan lees je het natuurlijk hier.

Veel Nederlanders geen blusmiddel thuis

Mainport herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Meer dan zestig procent van de Nederlandse huishoudens heeft thuis geen beschikking over een blusmiddel, volgens onderzoek van de Brandwonden Stichting. Op jaarbasis kan het aantal slachtoffers - ongeveer 750, waarvan 45 dodelijk - sterk verminderen. Tevens zal het preventief aanbrengen van een blusmiddel in elke keuken meer dan 2000 woningbranden schelen.

De Brandwonden Stichting start deze week een campagne die ervoor moet zorgen dat meer mensen een blusdeken aanschaffen. "Een goed blusmiddel, zoals een blusdeken, kan onnodige schade en persoonlijk letsel voorkomen", aldus Hein Zoete van de Brandwonden Stichting. Overigens werd er vorig jaar op kleinere schaal al een campagne gehouden die moest aansporen tot aanschaf van een blusdeken. In die tijd verdubbelde het aantal huishoudens dat een soortgelijk blusmiddel aanschafte zienderogen van vijf naar elf procent.

Jaarlijks vinden er 7000 woningbranden plaats, waarvan veertig procent in de keuken begint. In drie op de vier gevallen zijn bij het ontstaan van de brand mensen aanwezig, die het vuur eventueel kunnen blussen. De Brandwonden Stichting prefereert de blusdeken boven het gebruik van andere blusmiddelen. De dekens zijn snel en eenvoudig te gebruiken en vergen bovendien geen onderhoud.

Politie houdt crimineel zonder gordel achterin aan

Icoon Binnenlands nieuws De politie in Voerendaal heeft vrijdag een internationaal gezochte verdachte in enkele drugszaken aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de 48-jarige man uit Maastricht zonder gordel achterin te zitten, waarop de agenten hem om zijn identiteitspapieren vroegen. Toen hij die overhandigde, ontdekten de agenten het internationale opsporingsbevel.

De man werd direct ingesloten in afwachting van zijn uitlevering aan België, waar hem een gevangenisstraf tot 15 jaar boven het hoofd hangt als hij wordt veroordeeld. Dat is vandaag bekend geworden. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om 'een grote vis in het drugsmilieu'.

Televisie houdt Nederland thuis

Icoon Binnenlands nieuws Kleinere onderzoeken wezen het al eerder uit, maar een nieuw grootschalig onderzoek heeft het nu nog eens onderstreept: veel mensen blijven thuis voor hun favoriete televisieprogramma's. Maar liefst eenderde van de Nederlanders zegt het huis niet uit te gaan als er iets leuks op de televisie is. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van KPN, dat vandaag gepubliceerd is.

Meer dan driekwart van de 38.000 ondervraagden bleek iedere dag wel voor de televisie te zitten. Gemiddeld wordt er dan drie uur gekeken. Dat wil echter nog niet zeggen dat mensen dan altijd even goed kijken; vaak wordt er tegelijk nog iets gedaan. Zo wordt er door ruim de helft gepraat tijdens het tv-kijken, en wordt er ook veel gelezen, gebeld, gesms't of gecomputerd.

'Vervelende' klusjes zoals strijken en de was opvouwen blijken ook prima te combineren met tv-kijken. Totaal andere dingen gaan ook erg goed voor de televisie. Zo gaven een aantal ondervraagden aan regelmatig voor de buis te knuffelen of te vrijen.

Rokende chimpansee stopt na 16 jaar

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een chimpansee die al zestien jaar verslaafd was aan roken is nu eindelijk afgekickt. De verzorgers van Ai Ai hebben haar daarbij geholpen, nadat de dierentuin de afkickplannen bekendmaakte. Veranderingen aan het eten van de 27-jarige chimp in combinatie met meer afleiding zorgden ervoor dat Ai Ai de sigaretten uiteindelijk links liet liggen.

Ai Ai begon in 1989 met roken toen haar toenmalige partner overleed. Haar verzorgers gaven haar sigaretten om haar zo kalm te houden. Toen in 1997 haar tweede partner overleed en haar dochter naar een andere dierentuin werd overgebracht, werd Ai Ai een echte kettingrookster.

De dierentuin had dan in eerste instantie ook het plan om Ai Ai het roken af te leren met een nieuwe partner. Uiteindelijk bleek het ook al te lukken door haar smakelijker eten te geven, en door te zorgen voor extra afleiding. Zo werd ze onder andere iedere ochtend na het ontbijt meegenomen op een wandelingetje, en kreeg ze een koptelefoon met muziek.

Federer al zeker van winst Champions Race

Roger Federer is de winnaar van de Champions Race. De Zwitser kan na zijn zege in Bangkok niet meer worden achterhaald door de concurrentie.

De Champions Race wordt opgemaakt op basis van de resultaten in de vier Grand Slams, negen Masterstoernooien en Masters Cup. Bovendien tellen ook de beste resultaten uit vijf andere toernooien mee. Federer won dit jaar Wimbledon en de US Open. Bovendien reikte hij op Roland Garros en de Australian Open tot de halve finales. De Zwitser won vier toernooien uit de Mastersserie. Ook op de plaatsingslijst van de ATP heerst de Fed-express soeverein. Bij de dames is Maria Sharapova nog altijd de wereldranglijstaanvoerster.


Stand Champions Race:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI1245
2R. NadalSPA853
3A. RoddickUSA548
4L. HewittAUS498
5A. AgassiUSA455
6G. CoriaARG422
7N. DavydenkoRUS378
8M. SafinRUS346
9G. GaudioARG344
10M. PuertaARG322
99P. WesselsNED46
114S. SchalkenNED31
123R. SluiterNED25
164M. van GemerdenNED12
211D. van ScheppingenNED4
248P. LogtensNED2


Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI6975
2R. NadalSPA4475
3L. HewittAUS3125
4A. RoddickUSA3115
5M. SafinRUS3015
6A. AgassiUSA2640
7N. DavydenkoRUS2175
8G. CoriaARG2110
9D. NalbandianARG1915
10M. PuertaARG1784
106P. WesselsNED408
137R. SluiterNED305
164M. van GemerdenNED240
227S. SchalkenNED163


Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1M. SharapovaRUS4768
2L. DavenportUSA4619
3K. ClijstersBEL4404
4A. MauresmoFRA3927
5J. Henin-HardenneBEL2935
6M. PierceFRA2908
7V. WilliamsUSA2883
8E. DementievaRUS2617
9N. PetrovaRUS2481
10P. SchnyderZWI2445
82M. KrajicekNED416,25
160E. TamaelaNED224
264M. GerardsNED109
284S. NoorlanderNED96,75

"Williams blijft trouw aan de FIA"

Nadat afgelopen maand Red Bull Light al heeft aangegeven dat het team in de Formule 1 blijft, krijgt Bernie Ecclestone er mogelijk een nog een nieuwe bondgenoot bij. Frank Williams heeft namelijk besloten om het GPMA-verdrag nog niet te tekenen. Dit verdrag is een overeenkomst tussen de teams die zich af willen scheiden van de huidige F1.

Het team wil de reden hiervoor niet prijsgeven, maar volgens een bericht in The Times is dit een voorteken van het besluit om in de F1 te blijven. Een woordvoerder van het team van Frank Williams meldt echter dat het team zich momenteel aan het beraden is over wat de beste optie is.

"Het is correct om te stellen dat Williams de GPMA-overeenkomst niet heeft ondertekend, maar over de achterliggende gedachte willen we op dit moment niks zeggen. We blijven zoeken naar een oplossing die de lange termijn van de sport garandeert, voor de Formule 1 in het algemeen", aldus Williams.

Volgens geruchten zijn Williams, Toyota, Ferrari, Jordan/Midland, Red Bull en Red Bull Light op dit moment de grootste bondgenoten van Ecclestone. Deze laatste vier hebben al een verdrag gesloten met Ecclestone, wat betekent dat ze ook in 2008 deel uit zullen maken van de Formule 1.

Volgens de geruchten is Ecclestone bereid om na 2008 twee keer zoveel geld aan de teams te betalen dan nu het geval is, mits ze hun handtekening zetten onder een overeenkomst waarin staat dat ze ook na 2008 actief te zijn in de Formule 1. "Iedereen weet wat ik te bieden heb en dat ik het meen. De GPMA wil simpelweg teveel macht. De F1 daarentegen bestaat al vijftig jaar en is de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een succes. Het is aan de overige teams om of voor het geld of voor het risico te kiezen", vertelt Ecclestone.

FOK! Prijswinnaars week 39

Natuurlijk waren er afgelopen week weer prijzen te winnen op de FOK!frontpage. Allereerst kon je een Flower Garden cadeaupakket van Lush winnen, als je wist dat Lush 6 winkels in Nederland en België heeft (5 in Nederland en 1 in België). De winnares hiervan is:

CherryLips


Daarnaast maakte je deze week nog kans op vijf prijzenpakketen van de film Hooligans, met Elijah Wood, die 29 september in première is gegaan. De vijf winnaars van een pakket met daarin een t-shirt, tattoo en twee vrijkaartjes zijn:

DSanka
El.Wulfo
missygirl1960
pinkychloe
RikjanOetEnter


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd krijgen. Iedereen namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen.

"Dopingdossier Museeuw" openbaar

De beruchte dopingzaak rond veearts José Landuyt en renners als Johan Museeuw, Mario De Clercq, Chris Peers en Jo Planckaert komt binnenkort voor de rechtbank, dat weet de Belgische krant Het Laatste Nieuws te vertellen die van het gerecht het dossier mocht inkijken en eruit publiceren. (alle feiten hieronder zijn bevestigd door het Gerechtelijk Parket)

De spilfiguur in de hele zaak is veearts José Landuyt. Hij zou aan renners volop EPO, ARANESP en andere doping geleverd hebben. Net als Landuyt wordt ook verzorger Herman Versele aangeklaagd voor verkoop van doping.

Johan Museeuw; de grootste 'naam' in het dossier, wordt aangeklaagd voor het bezit van dossisen van de dopingproducten EPO, ARANESP en DEXAMETHASONE. Bij hem beperkten de aanklachten zich tot het bezit van de producten, dat Museeuw ze effectief ook gebruikt heeft kan niet aangetoond worden. Maar ook het bezit van de producten is in België strafbaar, eerder liepen ook al Frank Vandenbroucke en onlangs nog de Nederlander Mark Lotz daar veroordelingen voor op.
Volgens de aanklacht had Johan Museeuw in juli en augustus van het jaar 2003 EPO in huis. In oktober van dat jaar werd het wereldkampioenschap in Canada gereden. Uit het SMS-verkeer met José Landuyt bleek dat Museeuw er alles aan wilde doen om nog een keer wereldkampioen te worden.

Een andere grote naam in het dossier is meervoudig wereldkampioen veldrijden Mario De Clercq "Die man lijkt een echte verslaafde" beweert Het Laatste Nieuws opgevangen te hebben in de wandelgangen van het gerecht. Bij De Clercq is de kern van het bewijsmateriaal een schriftje dat bij hem thuis gevonden werd. Daarin noteerde De Clercq alle toedieningen van verboden producten. Volgens die notities nam hij in januari 2001 acht keer EPO. Die maand won hij onderandere het Belgische Kampioenschap.
Verder EPO gebruik in de maanden juli tot december 2001 zouden De Clercq naar de Wereldtitel in Zolder geleid hebben. Zelf beweert De Clercq dat het schriftje "ideeën" bevatte voor een roman die hij later wilde schrijven. In totaal zou De Clercq in 2001 alleen al 36 keer EPO gebruikt hebben.

Ook de aanklachten tegen ex-renners Jo Planckaert, Chris Peers, Nico Henderickx, Birger Donie en Oliver Penney zijn klaar.

Een overzichtje van alle aanklachten:

José Landuyt (veearts), o.a.:
- verkoop Aranesp aan Versele
- verkoop Undestor aan Versele
- verkoop Synacthen aan Peers (08/03)
- bezit van Aranesp en Emra Eprex
- verkoop Aranesp aan Penney (04/03)
- verkoop zonder toelating van medicijnen aan Versele en Walraevens
- vergemakkelijken dopinggebruik door renners Museeuw, Planckaert, Peers, De Clercq, Penney, Meeusen en Pencolé

Herman Versele (verzorger), o.a.:
- verkoop van Aranesp aan Henderickx
- verkoop van Aranesp aan Donie
- verkoop van Diprophos, Synacthen en Pregnyl aan Donie en Schoonjans
- bezit van Undestor (huiszoeking)
- spuiten toedienen zonder diploma
­
Johan Museeuw (ex-renner):
- bezit van 2 dosissen Aranesp (07/03)
- bezit van 2.000 eenheden epo (08/03)
- bezit van spuit dexamethasone (09/03)

Mario De Clercq (ex-renner):
- bezit van Rusocortin met Spaanse bijsluiter (09/03)
- bezit van Minirin R. en Demapressin
Acetate (bevat hypofysehormoon)
- bezit van doosje met vier flacons wit gestold poeder (somatropine)
- bezit van grote hoeveelheden epo en Aranesp, en van DHEA (testosteron), Diprophos (corticosteroïd), Geref 50 (groeihormoon), Undestor (hormonaal ondolicum). (beschuldigingen afgeleid uit notitieboekje dat tijdens huiszoeking 04/09/03 gevonden werd)

Jo Planckaert (ex-renner):
- bezit van Aranesp of epo (06-07/03)
- bezit van twee dosissen epo (08/03)
- bezit van een spuit donidotropine
(zwangerschapshormoon) (09/03)

Nico Henderickx (ex-renner):
- aankoop van Aranesp bij Versele

Chris Peers (ex-renner):
- bezit van Aranesp of epo (06/03)
- bezit van twee dosissen Aranesp en twee keer 1.500 ml Pregnyl (07/03)
- bezit van Synacthen (08/03)
- bezit van twee dosissen epo (08/03)
- bezit van acht dosissen epo of Aranesp (08/03)
- bezit van twee spuiten dexamethanose & zeven spuiten gonadrotofine (09/03)

Oliver Penney (ex-renner):
- bezit van testosteron, methyltestosteron, spuit Eprex, pillen melatonine, ampullen hydrocortisone, pillen DHEA, pillen osandrolone, ampullen salbutamol, doos Solar Cortef (09/03)
- aankoop Aranesp/NeoCorman bij Landuyt

Birger Donie (ex-renner):
- aankoop van Aranesp bij Versele
- aankoop van Diprophos, Synacthen en Pregnyl bij Versele

Georges Windels (koerier):
- bezit van Aranesp en Emra Eprex FS

Freddy Walraevens (koerier):
- verkoop van NeoRecormon en Aranesp aan Penney (04/03)

Student met praatjes beplast politieauto's

Op de Grote Markt in Leuven werd in de vroege zondagochtend een Belgische student rechten aangehouden die tegen politieauto's stond te wateren. Omdat de student naar mening van de agenten in staat van openbare dronkenschap verkeerde, werd hij meegenomen naar het bureau om in een cel te ontnuchteren.

Onderweg dreigde de rechtenstudent de agenten dat hij beter dan wie dan ook de wetten kende en dat hij hen zou aanklagen omdat ze niet het recht hadden hem op te sluiten; ''Hij zou zijn advocaat wel eens langs sturen en de agenten zouden het dan wel weten.'' De student werd desondanks in een cel gezet ter ontnuchtering.

Anime meesters gaan uiterlijk DS game verzorgen

Ontwikkelaar Taito werkt hard aan een nieuwe game voor de DS. Het ding gaat 'Lost Magic' heten en wordt een RPG.

Het spel maakt gebruik van de styluspen van Nintendo's handheld. Tot zover klinkt het weinig verrassend of opwindend. Misschien dat je hartje sneller gaat kloppen als je hoort wie verantwoordelijk is voor het artwork van de game? Studio Ghibli gaat het uiterlijk van alle personages verzorgen.

Ghibli is verantwoordelijk voor cinematografische instant classics als 'Princess Mononoke', 'Spirited Away' en 'Howl's Moving Castle'. Klinkt niet slecht toch? Voorlopig staat 'Lost Magic' alleen gepland voor een Japanse release in de winter. Zodra er meer bekend wordt gemaakt over de game lees je het hier.

Belgische geslaagd na 38 theorie rijexamens

Een jonge Belgische vrouw uit Luik is na 37 keer zakken eindelijk geslaagd voor haar theoretisch rijexamen. Bij onze zuiderburen - waar verkeersles eenvoudiger is dan bij ons - slaagt 60% in één keer voor het theorie-gedeelte.

De theorielessen kostten de vrouw in totaal 570 euro, maar ze kan nu wel aan de praktijklessen beginnen. Praktijkles mag in België overigens grotendeels worden gegeven door familieleden.

'Nirvana-album meest overgewaardeerd'

Het Nirvana-album 'Nevermind' uit 1991 is het meest overgewaardeerde album ooit, aldus de BBC. De radio- en televisiegigant baseert dit op een stemming die werd uitgevoerd onder de luisteraars van 'BBC 6 Music'.

Andrew Collins, zelf groot fan van Nirvana, presenteerde de cijfers afgelopen zaterdag tijdens een live-uitzending van zijn radioprogramma. Collins was teleurgesteld en noemde iedereen die op 'Nevermind' had gestemd, 'mad'.

Overigens staat Nirvana er niet alleen voor. Ook het album 'X&Y' van de rockband Coldplay bleek niet geliefd bij BBC-luisteraars. Deze plaat eindigde namelijk op de tweede plaats. Andere producties die als 'overgewaardeerd' werden bestempeld zijn onder anderen 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' van The Beatles en 'The Joshua Tree' van U2.

Top 10
Nr.ArtiestAlbum
1.NirvanaNevermind
2.Coldplay X&Y
3.The LibertinesThe Libertines
4.OasisDefinitely Maybe
5.U2The Joshua Tree
6.RadioheadOK Computer
7.The BeatlesSgt Pepper's Lonely Hearts Club Band
8.Beach BoysPet Sounds
9.Sex PistolsNever Mind the Bollocks
10.The SmithsThe Queen is Dead

Australiërs krijgen Nobelprijs Medicijnen

De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de Australiërs Barry Marshall en J. Robin Warren. Ze krijgen de prijs voor hun onderzoek naar maagzweren. De twee ontdekten de bacterie Helicobacter Pylori, die infecties in de maag kan veroorzaken. In het ergste geval leidt de bacterie tot maagkanker.

Voor de ontdekking van de bacterie in 1982 werd vaak gedacht dat vooral stress leidt tot maagzweren. Inmiddels is er een anti-bioticum ontwikkeld en ook is er een ademtest op de markt gekomen.

De twee Australiërs krijgen van het Zweedse Karolinska-instituut ieder ruim een half miljoen euro. Uit Nederland kreeg Marshall al eerder waardering voor zijn onderzoek. Hij kreeg in 1998 de Heinekenprijs.

Sato misschien naar A1GP

Het zou goed kunnen dat Takuma Sato deze winter instapt bij het Japanse A1GP-team. De Japanner zit komend seizoen zonder stoeltje, nu Jenson Button en Rubens Barrichello beiden bij BAR Honda hebben getekend.

Het is nog niet definitief bekend of, en wanneer, de Japanner in de Japanse A1GP-wagen zal gaan rijden. De meest waarschijnlijke datum zou 23 oktober zijn, als het A1GP-circus naar Portugal gaat en de Formule 1 de laatste race heeft afgerond. Tijdens het eerste A1GP-weekend werd Team Japan vertegenwoordigd door Ryo Fukuda, die in de hoofdrace achtste werd en daarmee drie punten haalde.

Guybrush is 15!

Deep in the Carribean besloot Guybrush Threepwood een piraat te worden.

Deze maand is het vijftien jaar geleden dat Tim Schafer, Dave Grossman, Steve Purcell, Mark Ferrari, Mike Ebert, Martin Cameron, Michael Land, Barney Jones, Andy Newell, Patrick Mundy, Aric Wilmunder, Brad Taylor en natuurlijk Ron Gilbert samen The Secret of Monkey Island maakten.

"My name is Guybrush Threepwood, and I want to be a pirate!" werd een zin om nooit te vergeten.

Wij wensen Guybrush nog vele jaren en hopelijk nog vele avonturen.

GROG! GROG! GROG!
GROG! GROG! GROG!
GROG! GROG! GROG!

Coca-Cola overweegt sponsoring F1

Coca-Cola zou sponsoring in de Formule 1 overwegen. Het frisdrankconcern heeft zich altijd buiten de raceklasse gehouden vanwege de vele tabaksponsors, maar nu tabaksreclame aan banden wordt gelegd, zou Coca-Cola de stap wel willen maken.

Coca-Cola is in Amerikaanse raceklasses al een vaak geziene sponsor. Zo pompt de fabrikant veel geld in de jaarlijkse 600-mijlsrace in Charlotte en rijden een aantal NASCAR-wagens rond met reclame van de Coca-Cola Company, van onder andere de merken Coca-Cola, Dasani en Minute Maid. Volgens geruchten zou Coca-Cola de concurrentie met Red Bull in de Formule 1 willen aangaan.

Maxwell terug in Amsterdam

Ajacied Maxwell is vanuit Brazilië teruggekeerd bij Ajax. De speler zal bij de Amsterdamse club verder werken aan zijn revalidatie.

Maxwell raakte afgelopen seizoen tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II zwaar geblesseerd aan zijn knie. Het eerste gedeelte van zijn revalidatie werkte de speler in zijn vaderland Brazilië af. Vanaf deze week werkt Maxwell verder aan zijn herstel bij Ajax.

De medische staf van de Amsterdamse club verwacht dat Maxwell nog zo'n twee maanden nodig zal hebben om te herstellen van zijn knieblessure.

Telefónica wil KPN overnemen

Het Spaanse telecom-bedrijf Telefónica wil KPN overnemen. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Volgens de krant zou Telefónica twintig miljard euro willen betalen voor de overname. De onderhandelingen zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden. Het is volgens de krant nog onduidelijk hoe KPN heeft gereageerd op de toenaderingspoging van de Spaanse branchegenoot. Een woordvoerder van Telefonica wilde zondag geen commentaar geven en bij KPN was volgens het dagblad niemand bereikbaar

Het is niet de eerste keer dat het Spaanse bedrijf zijn oog heeft laten vallen op de Nederlandse branchegenoot. Vijf jaar geleden ketsten fusiebesprekingen af, omdat niet alle commissarissen van het Spaanse bedrijf de plannen zagen zitten. KPN zag daarin te weinig steun en haakte af. Het aandeel van de Nederlandse Staat in KPN bedroeg destijds 43 procent. Inmiddels is dat aandeel gedaald tot zo'n veertien procent.

Update 10.05 uur
Telefónica ontkent dat het met KPN onderhandelt over een overname, in tegenstelling tot wat The Wall Street Journal meldde.

Uitslagen Serie A Speelronde 6

In de zesde speelronde van Italiaanse Serie A behield Juventus de koppositie. Het won van concurrent Internazionale. AC Milan en Fiorentina wonnen thuis eenvoudig hun wedstrijd en blijven daarmee in het spoor van de kampioen.

Juventus, dat als enige club nog de volle honderd procent punten heeft, versloeg in het Delle Alpi kinderlijk eenvoudig Internazionale. De Oude Dame was veel te sterk voor de équipe van Roberto Mancini. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de zege. In een keihard duel met veel overtredingen kwam de thuisclub op voorsprong. Ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic vuurde een vrije trap af op keeper Abbiati, maar deze verwerkte de bal niet goed. In de rebound was het de Franse aanvaller Trezeguet die de bal knap binnenkopte. Nog voor rust werd de eindstand al bereikt. Pavel Nedved zorgde met een fantastische vrije trap voor de 2-0. Bondscoach Marco van basten mag blij zijn dat de ex-international van Tsjechië aankomende zaterdag niet meedoet tegen Nederland, Nedved speelde namelijk ouderwets goed.

AC Milan rekende met Johann Vogel in de basis af met laagvlieger Reggina. In het San Siro zorgde veteraan Paolo Maldini persoonlijk voor de overwinning. De Italiaanse recordhouder van de meeste duels in de Serie A scoorde als verdediger tweemaal. Na vijf minuten soleerde de Italiaan door de defensie van Reggina en ronde knap af. Een kwartier later kopte hij de 2-0 binnen. Simone Cavalli redde nog de eer voor Reggina met een doelpunt ver in de blessuretijd van de tweede helft.

Fiorentina is na een aantal zwakke seizoenen weer helemaal op de weg terug. In een topper tegen het goed gestarte Livorno (vierde) werd met 3-2 gezegevierd. De club uit Florence speelde bijna 75 minuten met een man meer, Cristiano Lucarelli kreeg al snel rood. Hierdoor liep de uitploeg constant achter de feiten aan. Fiorentina liep uit naar een eenvoudige 3-0 voorsprong door doelpunten van Toni, Jörgensen en Pazzini. In de slotfase maakte Livorno het nog spannend, maar de twee doelpunten waren net te weinig om een punt te stelen.

Uitslagen Speelronde 6:

AC Milan - Reggina 2-1
Fiorentina - Livorno 3-2
AS Roma - Siena 2-3
Lecce - Cagliari 3-0
Ascoli - Parma 3-1
Messina - Sampdoria 1-4
Palermo - Empoli 2-2
Juventus - Internazionale 2-0
Chievo - Treviso 0-0
Udinese - Lazio Roma 3-0

Stand na Speelronde 6:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1 Juventus 612-218
2 Milan 611-513
3 Fiorentina 614-913
4 Sampdoria 613-812
5 Inter 610-512
6 Livorno 67-411
7 Palermo 611-1011
8 Chievo 66-410
9 Siena 612-1110
10 Lazio 69-910
11 Udinese 67-79
12 Roma 69-58
13 Empoli 66-97
14 Ascoli 66-76
15 Lecce 65-94
16 Parma 65-114
17 Reggina 66-123
18 Messina 66-123
19 Cagliari 64-103
20 Treviso 61-111

Topscorers:

1. Bonazzoli (Sampdoria), Toni (Fiorentina) - 6 goals.

Golf mee met EA en win prijzen!

Ben jij ook een gamer plus een ontzettende golffan? Dat komt mooi uit want als je je nu aanmeldt, dan maak je kans op een golf challenge op het strand van Noordwijk tot Wassenaar. Je kunt hierbij een gepimpte gameroom winnen, waarbij je kamer in de stijl van EA's nieuwste golfgame Tiger Woods PGA Tour 06 ingericht wordt. Onder de deelnemers die vanuit FOK! meegaan worden bovendien enkele exemplaren van de game verloot.

Als je wilt weten wat je moet doen om je aan te melden en wat het exacte programma is, ga dan naar FOK!Games. Let erop dat de golf challenge morgen al plaatsvindt dus wacht niet te lang!

Uitslagen Bundesliga Speelronde 8

Rafael Van der Vaart is hot. De speler van Hamburger SV leidde zijn club naar een 3-0 zege op 1.FC Kaiserslautern. Bayern München, Werder Bremen en Schalke 04 wisten ook te winnen in de achtste speelronde in de Bundesliga.

Koploper Bayern München wist in de eigen Allianz Arena te winnen van VfL Wolfsburg, maar gemakkelijk ging dat niet. De bezoekers waren zelfs beter en kregen de beste kansen. Toch was het FC Hollywood dat de score opende. Roque Santa Cruz kopte na iets meer dan een uur een hoekschop van Mehmet Scholl hard achter Jentzsch. De score werd in de laatste minuut nog uitgebreid door de Braziliaan Lucio: 2-0. Door de zege blijft Bayern lijstaanvoerder van de Bundesliga.

De in Duitsland opgebloeide Rafael Van der Vaart zorgde voor de 3-0 overwinning van Hamburger SV tegen 1.FC Kaiserslautern. De ex-Ajacied vormde met Sergei Barbarez een gevaarlijk duo. Tien minuten voor rust schoot Van Der Vaart de 1-0 door de benen van keeper Macho. Na rust stuurde Van Der Vaart Barbarez weg en de Bosniër faalde niet één op één met de keeper: 2-0. Vlak voor tijd tilde Van der Vaart de score naar 3-0 met een mooi doelpunt in de rechterbovenhoek. Hij heeft nu al zes doelpunten gemaakt in de Bundesliga, evenveel als Roy Makaay.

Werder Bremen bleef in het spoor van Bayern en HSV. De kampioen van 2004 won op knappe wijze de lastige uitwedstrijd tegen Hertha BSC. De thuisclub kwam nog wel op een voorsprong, kort na rust was het Dardai die de openingstreffer maakte. In de slotfase scoorde Borowski (85') en Valdez (89') voor Bremen en kaapte daarmee de zege weg voor de club uit Berlijn.

Schalke 04 is na een matige reeks weer goed op weg. Dinsdag werd nog knap gelijk gespeeld tegen AC Milan en dit weekend wist het de aansluiting te houden. Eintracht Frankfurt werd in het eigen Waldstadion getrakteerd op een 1-0 nederlaag. Søren Larsen was de matchwinnaar voor de club uit Gelsenkirchen.

Borussia Dortmund, de équipe van Bert van Marwijk, en VfB Stuttgart hadden niks aan een remise. Het werd 0-0 in het Westfalenstadion en daar schieten beide clubs niet veel op. Jon Dahl Tomasson werd in de tweede helft nog de rode kaart getoond.

Uitslagen Speelronde 8:

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 0-0
1. FC Kaiserslautern - Hamburger SV 0-3
Eintracht Frankfurt - Schalke 04 0-1
Hertha BSC - Werder Bremen 1-2
Bayern München - VfL Wolfsburg 2-0
Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 05 1-0
1. FC Nürnberg - 1. FC Köln 2-1
Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld 1-1
Hannover 96 - MSV Duisburg 1-1

Stand na Speelronde 8:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1 Bayern München817-521
2 Hamburger SV817-420
3 Werder Bremen821-1019
4 Schalke 04 810-516
5 Hertha BSC812-914
6 Borussia Mönchengladbach810-914
7 VfL Wolfsburg 811-1212
8 Bayer Leverkussen815-1411
9 Borussia Dortmund811-1010
10 VfB Stuttgart 89-910
11 1.FC Köln811-139
12 Hannover 9689-127
13 1.FC Kaiserslautern 810-187
14 MSV Duisburg811-166
15 1. FC Nürnberg86-116
16 Arminia Bielefeld 86-136
17 FSV Mainz 085-124
18 Eintracht Frankfurt 83-124

Topscorers:

1. Halil Altintop (1.FC Kaiserslauter) - 7 goals
2. o.a. Van der Vaart (HSV), Makaay (Bayern München) - 6 goals.

Halo character in DoA4

Er komt in de nieuwste Dead or Alive game een secret character. Officieel is nog niet bekend om welke character het gaat, maar Game-Informer weet ons te vertellen dat het om een Halo character gaat. Zeer waarschijnlijk zal dit Cortana zijn, aangezien zij beter in de DoA 'stijl' valt dan Master Chief.


Rechts Cortana

Waarschijnlijk horen we meer tijdens of na de X05.

Zorgwekkende toeslagen

...Een saillant voorbeeld van krom redeneren betreft het formulier voor de aanvraag van de zorg- en/of huurtoeslag.
...De eerste vraag die op het formulier voor de aanvraag van zorgtoeslag wordt gesteld is of de persoon in kwestie een zorgtoeslag wenst aan te vragen. Een briljante vondst! Moeilijker kunnen ze het niet meer maken maar nog wel krankzinniger. Deze eerste vraag is ronduit absurd omdat het bestaan van het formulier zelf het antwoord erop is.

Natalee Holloway naakt

Zo af en toe kom je filmpjes tegen waarbij je denk: "wat is die in hemelsnaam aan het doen?". Zoals bijvoorbeeld deze dame, die al eerder in dit blogje zat.

Een soortgelijk optreden kwam ik nu weer tegen. Wat wil deze juffrouw ons nu weer in hemelsnaam duidelijk maken?

Oh ja, natuurlijk nog de dame uit de titel van dit blogje. Tijdens het zoeken naar een leuk filmpje struikelde ik ook weer over het luchtbedfilmpje van (misschien) Natalee Holloway. Is ze het nu wel of niet in dit filmpje??

Sommige reacties zijn trouwens nog leuker dan het filmpje. Wat dacht je van deze: "Please tell me that nobody is dumb enough to truly think this is really them. The guy looks absolutely nothing like that Van der whatever his name is guy."

(100 % NSFW)

CD: Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better

Ze waren vorig jaar dé 'alternatieve' hitband. Zelfs verstokte Breezer-huppelkutjes stonden mee te springen op de funky nummers van het Schotse kwartet Franz Ferdinand. Elk nummer op het debuutalbum was een potentiële hitsingle, en 'Franz Ferdinand' was wat mij betreft één van de beste albums van 2004. Mijn verwachtingen voor de opvolger waren dan ook hooggespannen...

Franz Ferdinand

CPB oplichters?

Wat iedereen altijd al dacht, lijkt echt waar te zijn. Het Centraal Plan Bureau past berekeningen op verzoek van de politiek gewoon eventjes aan. Volgens prof. Bomhoff werd in 2002 op verzoek van Hoogervorst (toen minister van Financiën) een wat minder prettig cijfertje doodleuk door het CPB aangepast.

Eén en ander werd tijdens een vergadering kort voor Prinsjesdag door het CPB beloofd en later ook daadwerkelijk uitgevoerd. Bomhoff was bij de bewuste vergadering aanwezig, hij was toen minister van volksgezondheid en vice-premier.

Het is natuurlijk een grote schande als dit echt gebeurt en de betrokkenhied van Hoogervorst doet het ergste vermoeden voor de berekeningen voor 2006, waarin immers een belangrijke rol weggelegd voor het nieuwe zorgstelsel. Hoogervorst weet kennelijk hoe het werkt bij het CPB en schroomt schijnbaar ook niet om daar gebruik van te maken.

We zullen de reacties in de Tweede Kamer eens afwachten...

Doden door bootongeluk New York

Bij een bootongeluk in Amerika zijn 21 oudere Canadese toeristen omgekomen. Ze zaten op de twaalf meter lange rondvaartboot 'Ethan Allen' die kapseisde op Lake George in het noorden van de staat New York. Het ongeluk zou zijn gebeurd toen een ander schip voorbijvoer en een grote boeggolf veroorzaakte. De passagiers raakten te water en voor 21 van de vijftig opvarenden kwam de redding te laat.

De Etboot zakte enkele minuten na het ongeval weg in het kalme water van het meer. Bootjes die te hulp schoten waren net op tijd om ouderen te redden die zich vastklampten aan het zinkende schip. Reddingsdiensten gebruikten een nabijgelegen camping als tijdelijk mortuarium. Op televisiebeelden was te zien hoe langs de oever van het meer een rij witte lijkenzakken lagen.


Een archieffoto van de 'Ethan Allen'

Brons voor Oranje onder-17

Oranje onder-17 heeft de bronzen medaille veroverd op het WK in Peru. Gisteravond versloeg de ploeg van Ruud Kaiser Turkije met 2-1.

Oranje begon met drie wijzigingen ten opzichte van het verloren halve finale duel tegen Mexico. Buijs, Pieters en Emnes verschenen allen aan de aftrap in plaats van Biseswar, Van der Kooij en Vorthoren. Nederland startte fel en dat leverde via John Goosens al snel een kans op. De Ajacied miste echter van dichtbij. Even later opende Goossens wel de score, na een mooie pass van Jeffrey Sarpong. Vlak voor rust kregen beide ploegen een uitstekende kans, maar door goed keeperswerk van Tim Krul en Volkan Babacan bleef het bij 1-0.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig. Wel kreeg Turkije twee uitgelezen mogelijkheden. Eerst schoot Köse op de paal, waarna Yilmaz oog in oog met krul miste. Nederland loerde wat op de counter, en die tactiek bleek bijna lonend wanneer Goossens de paal raakte. Toch was het Goossens die met een hard schot twee minuten voor tijd de wedstrijd besliste. Nederland bibberde nog even na de aansluitingstreffer van Sahin, maar houdt toch brons over aan dit WK.

”We zijn erg trots met deze overwinning. Het was opnieuw een moeilijke wedstrijd, zeker toen we met 2-0 voorkwamen. Voor ons is dit even mooi als een gouden medaille,” reageerde Kaiser na afloop. De echte gouden medaille ging echter naar Mexico, dat sensationeel met 3-0 Brazilië versloeg. Vela (topscorer van het toernooi met vijf treffers), Esparza en Guzmán scoorden voor de nieuwe wereldkampioen.

Onderhandelingen over toetreding Turkije mislukken

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn het vannacht nog niet eens geworden over toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Na bijna zes uur crisisberaad in Luxemburg is afgesproken dat vanochtend verder wordt gepraat.

De tijd dringt, want het is nog steeds de bedoeling dat de toetredingsonderhandelingen met Turkije aan het eind van de middag officieel beginnen. Van de 25 EU-lidstaten ligt alleen Oostenrijk nog dwars. Oostenrijk wil eigenlijk graag dat Turkije en de belangrijke handelspartner Kroatië tegelijkertijd gaan onderhandelen met de EU. De rest van de EU zette Kroatië echter eerder dit jaar in de wachtkamer, omdat Zagreb nog niet voldoende meewerkt aan de uitlevering van de van oorlogsmisdaden verdachte Kroatische generaal Gotovina aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

Daarnaast wil Oostenrijk de mogelijkheid openhouden dat Ankara niet volwaardig EU-lid wordt, maar een soort partnerschap aangaat. Voor de Turken is dat onacceptabel. De Turkse minister van Buitenlandse zaken Gül heeft daarom gedreigd weg te blijven van de openingsceremonie vanmiddag.

Groot-Brittannië gaat als EU-voorzitter proberen Oostenrijk over de streep te trekken. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Straw liet afgelopen nacht in een reactie weten dat hij "hoopt en bidt dat we alsnog een akkoord zullen bereiken".

Leidens ontzet

Vanaf oktober 1573 belegerden de spanjaarden Leiden, tot Maart 1574, toen ze eventjes wegtrokken om een miezerig bijeengeraapt legertje olv Lodewijk van Nassau op de Mokerheide in de pan te hakken, en Lodewijk zelf een kopje kleiner te maken...

Bij de tweede omsingeling, in mei 1574 waren de Leidenaren niet voorbereid (iets over ezels en stenen stoten), de schansen die de Spanjolen voor de omsingeling hadden gebruikt, hadden de Leidenaren domweg laten staan maar via postduiven (de toenmaalse MSN) hield de prins van Oranje de stemming er een beetje in ....
Deze poogde vanuit Delft een bevrijdingsleger bijeen te krijgen, maar zo kort na Mokerheide lukte hem dat niet om ook maar een paar ongemotiveerde en onderbetaalde huurlingen op de poten te krijgen, bovendien had hij nog maar één broer over, die geen zin had net als de andere drie broers, zich voor willem's zaak te laten afslachtten (een slimme keuze, waardoor Jan de Oudere van Nassau de werkelijke voorvader van het huidige koningshuis is, nadat de Nassau-lijn van Willem doodgelopen was)

De hongersnood in Leiden neemt gigantische vormen aan, Burgemeester Van der Werf biedt zelfs de bevolking zijn eigen lichaam als spijs aan, als zij zich niet overgeven ... (het is wel onklaar of de weigering van de Leidense bevolking hieran gehoor te geven, opgevat moet worden als iets ten voordeele, of ten nadele van deze politicus).

Een aanbod van de belegeraar Valdez, om de Leidense bevolking bij overgave te sparen, kreeg als antwoord: '..De vooglaar, op bedriegen uit, den vogel lokt met zoete fluit..'

Willem van Oranje, bij gebrek aan een landleger, besluit om de dijken te doorsteken, echter, de wind staat verkeerd en lange tijd gebeurt niks, een flinke storm, soort van Katrina, begin oktober doet de wind draaien en duwt het water in korte tijd tot de leidense stadsmuren ...
In de nacht van 2 op 3 oktober 1574 stort een deel van de stadsmuur aan de Koepoort in ..

De Spanjaarden schikken daarvan, vrezen een grootscheepse aanval en verlaten hun posten .... een paar dappere Leidense straatjongens glippen over de ingestortte poort en treffen daar de Spaanse kwarteren geheel verlaten aan, zelfs het eten stond nog op tafel, een maaltijd van vlees, uien, wortelen en knollen ... iets wat later bekend raat als hutspot ...
De volgende ochtend komen de Geuzen, de freelance marine van Willem van oranje binnen, met hun vloot en brengen haring en wittebrood mee...

Als dank voor de moed en standvastigheid van de bevolking krijgt Leiden een universiteit, die in februari 1575 geopend wordt ... lange tijd later zal deze bekend staan als plek waar leidense jonge burgers jarenlang op karige maaltijden, bestaande uit vooral Bier en zoutstengels kunnen leven en ieder aanbod van Spaanse dames weten te weerstaan, tot het de welbekende W.A. van Buren was die alsnog voor een spaanstalige dame bezweek

Meer leesvoer op 3october.nl en natuurlijk in C&H. Voor dit stukje proza danken we RM-rf en verder wensen we alle feestvierende dronkelappen (Waaronder onze eigenste sideadmin Knut.) een fijn feestje toe.

Time: 'Job Cohen is een Europese held'

Icoon Algemeen nieuwsVolgens het Amerikaanse weekblad Time is burgemeester van Amsterdam Job Cohen een Europese held. De PvdA-politicus komt als enige Nederlander voor in een jaarlijkse lijst van 37 personen die het tijdschrift deze week publiceert. Cohen bevindt zich in gezelschap van onder meer Bob Geldof, Bono, Jamie Oliver, Thierry Henry en Steffi Graf.

Cohen wordt geroemd vanwege zijn aanpak na de moord op Theo van Gogh. Volgens Time is het aan de burgemeester te danken dat er in Amsterdam nauwelijks sprake was van aanvallen op moslims. Dit zou onder meer blijken uit een rapport van de Anne Frank Stichting. Deze telde na de moord op Van Gogh in Nederland 106 vergeldingen tegen moslims, waarvan slechts één in de hoofdstad plaatsvond.

"Cohen wist succesvol de spanningen in de stad te voorkomen", stelt oud-VVD-leider Hans Dijkstal in Time. "Hij legt de nadruk op de dialoog, wat de enige weg is om scheidslijnen in de samenleving te slechten", meent Ayhan Tonca van het Contactorgaan Moslims en Overheid. Op de avond na de moord op Van Gogh werd mede op initiatief van de burgemeester een bijeenkomst op de Dam georganiseerd. "Ik vond het belangrijk om mensen samen te brengen, om de boosheid te uiten dat zoiets in onze stad kon gebeuren", zegt Cohen hierover in het Amerikaanse tijdschrift.

Job Cohen
Job Cohen behoort tot de Europese helden

10 kleine negertjes deel 8


lees eerste de voorgaande delen!
10 kleine negertjes deel 1
10 kleine negertjes deel 2
10 kleine negertjes deel 3
10 kleine negertjes deel 4
10 kleine negertjes deel 5
10 kleine negertjes deel 6
10 kleine negertjes deel 7

Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
Één overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
Één kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
Één zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
Één sloeg zichzelf in tweeën, toen waren er nog maar zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
Één werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
Één kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er één, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er één fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
Één verbrandde er helemaal, toen was er nog maar één.
Één klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet één.

En toen waren er nog maar vier. 2Mini was erg stil. Hij reageerde steeds minder in het subforum, en ook op IRC en MSN zei hij niets terug. Ik weet niet of hij ons of mij negeerde, of dat hij misschien het druk had met andere dingen, maar het was nou eenmaal zo.
Rickmans zei ook niet veel. Hij deed zijn taken op de weblog, maar voor de rest was ook hij nauwelijks aanspreekbaar. Ik vond het vreemd, en probeerde zelf de lege gaten op te vullen.
Met Nietzman had ik daarentegen wel goed contact. Aan de telefoon en via internet vertelde ik hem alles. Mijn vermoedens, mijn ideeën, en het was fijn dat er iemand naar me luisterde.

Met de vriendin van Tolgashakur had ik nog een paar e-mailtjes gestuurd. Ze liep inmiddels bij de psychiater en haar leven was verwoest. Niet alleen doordat Tolgashakur waarschijnlijk niet meer lang te leven had, maar ook omdat ze in de gevangenis vreselijke dingen had meegemaakt. Het beleid was daar heel erg anders dan hier, en dus veel en veel strenger.

Ook begon ik overal negertjes te zien. Op school tekende ik ze zelf in mijn schriften, en als ik ze dan later terug zag was ik er van overtuigd dat het mijn beurt was. Naar het strand zou ik echt niet gaan, maakt niet uit wat, al zouden ze me dwingen. De politie raadde het ons ook af, maar dat was redelijk logisch. Ik vroeg me af of rickmans er zich aan zou houden. Hij ging vaak met zijn vriendin en zijn zoontje Tobias wandelen langs de kustlijn, en je wist niet wat er kon gebeuren. De politie had het hem in ieder geval verteld, maar of hij er iets van aan zou trekken, was nog de vraag.

Nog steeds had ik respect voor de moordenaar. Hoe hij alles kloppend kon maken, ons echt verschrikkelijk bang kon maken, het leek haast een thriller. En wie het ook was, het moest iemand zijn die erg goed kon nadenken, plannetjes maken en alles perfect uit kon voeren. Zo iemand als Jerruh dus. Die was trouwens zaterdag vrijgelaten. Nog niet echt, maar ze konden hem niet langer vasthouden, aangezien ze niet voldoende bewijs hadden. Het leek voor de hand liggend dat Jerruh iets met de dood van Nolius te maken had, maar omdat er nog meer moorden gepleegd werden en hij daar echt niets aan kon doen, leek het toch iemand anders te zijn.

Meteen toen Jerruh thuis was, belde hij me op. Hij was zo blij om weg te zijn uit de gevangenis. Elke dag was hij verhoord, en ze lieten hem keer op keer vertellen wat er precies gebeurd was, hoe lang hij op de wc gezeten had en of hij iets gehoord had. Ook wilde hij weten wat de vorderingen waren. Toen hij nog vast zat had ik hem ook veel verteld aan de telefoon, maar dit was ongeremder, niemand luisterde mee. Toch klonk hij nog niet helemaal zoals de oude Jerruh. Het was ook niet niks om van moord met voorbedachten rade beschuldigd te worden. We spraken af voor de volgende dag in de stad, bij de McDonalds op de markt.

Toen ik aan kwam lopen, zat Jerruh er al. Alleen aan een tafeltje, verdwaasd voor zich uitstarend. Zijn huid was grauwer, zijn ogen stonden flets. Ik hoopte dat ik hem wat op kon vrolijken. We hebben daar twee uur gezeten, Big Macs gegeten (geen Cheeseburgers) en heel erg veel gepraat. Hij had echt verschrikkelijke tijden gehad in de gevangenis. De politie had verschillende verhoortechnieken op hem uitgeprobeerd, en bijna had hij toegegeven, al had hij het niet gedaan. Tegen vijf uur fietste ik weer naar huis. Opnieuw leek het alsof ik een in het zwart gekleed persoon weg zag duiken achter een boom, en meteen begon ik sneller te fietsen. Dat Jerruh vrij was betekende nog niet dat het voorbij was, want de dader was nog steeds niet gepakt.

Meteen toen ik thuis kwam ging de telefoon. De politie. Tolgashakur was overleden. Officieel aan een hongerstaking, maar ze wisten wel beter. Alweer mochten we niet naar de begrafenis. Het zou veel te gevaarlijk zijn, ons allemaal bij elkaar te hebben. Dat begreep ik niet, want de dader sloeg duidelijk één voor één toe, en hoe graag hij ons dood wilde, dat zou heel de sport wegnemen.

Steeds meer dacht ik erover na om onder te duiken. Ergens heen te gaan, waar ik niet gevonden zou worden, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen iedereen hier in de steek te laten.

Drie dagen later was het zo ver. Rickmans was gewoon naar het strand gegaan. Toen hij in het water dook en een flink eind richting de horizon verdween, iets wat hij altijd even deed bij hun uitje, hoe koud het ook was, verdween hij plotseling uit het zicht. Zijn vriendin belde meteen de politie, die met motorboten het water op gingen. Nog diezelfde avond spoelde zijn lichaam aan op het strand. Zijn schedel was ingeslagen en hij was meteen overleden.

De kapitein van een vissersbootje vertelde later dat ze een onderzeeboot hadden gezien. Uit het luik keek een in het zwart geklede man of vrouw met een verrekijker naar het strand. Toen rickmans zich om ging kleden, verdween de boot onder water.

De hele dag probeerde ik Nietzman te bereiken. Ook de politie kreeg geen contact met hem. Tot diep in de nacht drukte ik elke keer dezelfde cijfertjes in op mijn telefoon. Gek werd ik van het geluid van de voicemail, die ik keer op keer insprak. Rickmans is dood. Rickmans is dood. Bel me terug, alsjeblieft. Nietzman, antwoord nou…

Ik stond er helemaal alleen voor, en we waren nog maar met zijn drieën. Wie zou de volgende zijn?

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel?
In de volgende WWKW zal het snel duidelijk worden.

Weet jij wie de dader is? Of heb je andere ideeën over dit mysterie? Reageer!

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.