BAR presenteert de BAR007

BAR is het derde team dat zijn bolide en coureurs voor 2005 heeft gepresenteerd. De presentatie vond afgelopen zondag plaats in Barcelona en was in handen van de nieuwe teambaas, Nick Fry.

De meeste aandacht ging net als bij Sauber uit naar de neus, deze had een opmerkelijk design. Maar ook de aërodynamica en de motor hebben een flinke doorontwikkeling meegemaakt. Deze laatste belooft nog compacter, lichter en krachtiger te zijn dan die van 2004. Zelfs met de nieuwe regel dat één motor twee Grand Prix weekenden mee moet gaan.

De ambities van het British American Racing is duidelijk gesteld: "We willen het gat met Ferrari dichten en onze eerste overwinning boeken", aldus Geoff Willis, technisch directeur. Jenson Button weet ook wat hen te wachten staat: "We moeten nu laten zien dat 2004 geen toevalstreffer was. Ik weet zeker dat onze eerste zege slechts een kwestie van tijd is." Tenslotte laat ook Nick Fry merken dat de ambities hoog gesteld worden: "Een overwinning is onze eerste stap in ons driejarenplan. We zijn er van overtuigd dat we in 2005 een winnende formule hebben".

Enkele impressies