Eerste reacties Bahrein positief

De eerste reacties van de teams op het nieuwe circuit van Bahrein zijn positief.

De eerste ploegen installeerden woensdag hun materiaal. Daarbij heerst onder de technici en andere medewerkers een enthousiaste stemming. "We zijn erg onder de indruk van onze eerste ontmoeting met het nieuwe circuit. De faciliteiten zijn fantastisch en de inwoners van Bahrein vriendelijk. Het circuit is de nieuwe dimensie in de Formule 1, aldus teammanager Walter Totschnig van Sauber.

Ook Ferrari is blij met het circuit. "Wat ons echt verbaasd heeft is hoe snel alles is ontwikkeld. De baan was nog lang niet klaar toen ik hem voor het laatst zag, nu is hij fantastisch," aldus manager logistiek Miodrag Kotur. "Er is wel gezegd dat Bahrein het beste en mooiste circuit wilde hebben. Nu ik het zie: het is de beste."

Hoofd mechanica Andy Stevenson van Jordan noemde de prestaties van de makers van het circuit zelfs briljant. "De baan is absoluut fantastisch, alles wat ze hier hebben bereikt is vergeleken met andere circuits in de wereld briljant. Mensen zijn erg vriendelijk en professioneel. We hebben alle hulp die we nodig hadden gekregen. De werkomstandigheden zijn erg goed. En de hoofdtribune is prachtig om te zien."